RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Indien » Goa – introduktion til Paradis
Indien - Goa, strand, både - rejser
Indien

Goa – introduktion til Paradis

RejsRejsRejs Banner
 

Goa – peace, love and happiness og vidunderlige strande

I den sydlige del af Indien ligger et lille stykke af paradis. I Goa kan du opleve det bedste af Indien, når historie og kultur, templer og kirker, kulinariske oplevelser og kølige drinks og – ikke mindst – strande og kokospalmer byder dig velkommen. Alt sammen akkompagneret af en smilende befolkning med en fantastisk humor og en skøn afslappende livsnydermentalitet.

‘Soft India’

Du har sikkert hørt det før, når snakken falder på Goa; er det nu også ‘det rigtige Indien’? Mit helt oprigtige svar er: Ja, bestemt! Indien har så mange ansigter og så mange oplevelser at byde på. Det gælder blot om at mærke efter og finde den oplevelse, der passer til dig og dine rejsedrømme. Og Goa er helt rigtigt noget for sig selv – på den bedst tænkelige måde.

Den perfekte afslutning på en oplevelsesrig rejse eller første møde med Indien

Alle sanser bringes til live – på godt og ondt – når du rejser i Indien.
Lydene, lugten, smagsløgene, forargelse, forundring, total kaos og magisk fortryllende afslapning.
Nogle besøger landet og sværger aldrig at ville vende tilbage igen. Andre vil mærke en berusende følelse i kroppen, en ubeskrivelig lykke og en fornemmelse af at høre hjemme midt i al kaosset.
Jeg selv tilhører lykkeligvis den sidste del. For mig er Indien landet, der stjæler dit hjerte og brænder sig fast i din sjæl. Én ting er sikkert: En rejse til Indien glemmer du aldrig!

Se mere om forfatteren Marianne Nielsen her

Mit første møde med Indien var for mere end 20 år siden. Som ny og ung rejseleder landede jeg i Goa i midten af 90’erne og med Goa fik jeg en blød introduktion til Indien. Jeg skulle bestemt lige vænne mig til Indien, der nok vil være et stort kulturchok for mange. Men Goa er et rigtig fint sted at starte. Jeg boede i Goa over 8 sæsoner som rejseleder, og det gjorde mig nysgerrig på at opleve mere af dette magiske rejseland. Jeg har siden rejst tilbage til Indien hvert år for at få nye magiske rejseoplevelser, men jeg vender altid tilbage til Goa som afslutning på ferien. Goa er ganske enkelt bare mit andet hjem.

Sådan kommer du nemt til Goa

Der er en stribe danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Indien – find dem her: Rejsetilbud

Der går ikke direkte fly mellem Danmark og Goa, men med en enkelt eller flere mellemlandinger er der mange muligheder.

Qatar Airways via Doha – største komfort
Rejsetid: København–Doha; 6 timer plus Doha–Goa; 4 timer.
Ikke den billigste flyvning, men god rute, gode tider, fordelagtige bagageregler og gratis seating.

Air India Via Delhi – bedste pris
Rejsetid: København–Delhi; 6 timer 20 minutter plus Delhi–Goa; 2 timer 45 minutter.
God direkte flyvning, hvis du skal rejse rundt i Indien først, rigtig gode priser.

Finnair via Helsinki – smidigste flyvning
(Fra 9 December til 13 marts er der direkte flyvning fra Helsinki til Goa.)
Rejsetid: København–Helsinki; 1 time 35 minutter plus Helsinki–Goa; 8 timer 15 minutter.
Du kan også flyve ‘open jaw’ med Finnair. Udrejse fx til Delhi, hvis du skal rundt og opleve Nordindien først, og så hjem fra Goa via Helsinki. Lidt dyrere løsning, men super smidigt, og så slipper du for indenrigsfly på hjemrejsen. Og det er jo altid rart, at hjemrejsen er enkel og hurtig.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Goa og Indien, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Brasilien eller til rejser andre steder i Sydamerika.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Når du efter et par uger med Nordindiens imponerende seværdigheder, karismatiske sjæleoplevelser, kaotiske togstationer, stærkt krydret vidunderlig mad, overfyldte busser og nysgerrige smilende indere tænker, at “nu trænger jeg til at slappe af!”, så sæt kursen mod Goa.
Eller måske sidder du lige nu og er ved at planlægge vinterens ferie og vil egentlig gerne opleve Indien, men er lidt skeptisk over om det er noget for dig. Du tænker måske, at den enorme fattigdom bliver for voldsom at opleve så tæt på. At menneskemylderet og den overdøvende trafiklarm bliver for hektisk. Men er du alligevel nysgerrig? Så sæt kursen mod Goa.

Meget mere end smukke strande

Med sin størrelse på bare 3.702 km2 (cirka på størrelse med Sjælland) er Goa den mindste af Indiens 29 delstater og også en af de yngste. Efter mere end 450 års portugisisk styre blev Goa en del af det indiske unionsterritorium i 1961, og først så sent som i 1987 fik Goa status af Indiens 25. stat.

Indien - Goa, kirke - rejser
Goa ligger ud til Det Arabiske Hav mod vest og har grænse til de indiske delstater Maharashtra mod nord og Karnataka mod syd og øst.
Bjerge, floder, dale og parker byder på skønne naturoplevelser, og Goas floder, som blandt andet omfatter Mandovi, Zuari Chapora og Tiracol, er blodårene i den lille grønne stat, hvor frodige palmer og irgrønne rismarker understøtter fornemmelsen af paradis.
Religion er altoverskyggende på en rejse i Indien. Her møder du blandt andet hinduisme, buddhisme, jainisme, sikhisme, islam og kristendom. Og de mange kirker, templer, moskéer og paladser giver rigelig mulighed for kulturelle oplevelser – også i Goa. Du skal ikke langt væk fra turismens alfarvej, før de små snoede veje byder på søvnige landsbyer, hvor tiden synes at stå stille, hvor de hellige køer slentrer dovent rundt i trafikken (velvidende at deres status gør dem usårlige), hvor en tempelelefant med sine pilgrimme er på vej til byens tempel, og hvor vejen til en unik lokal oplevelse ofte kun koster et smil. Og så er der jo strandene…

Indien - Goa, strand, surfbræt - rejser

Mere end 2 millioner turister – indiske som internationale – valfarter hvert år til Goa for at nyde de gyldne strande og de svajende kokospalmer. Og strande er her nok af. Uanset om du er eventyrer eller backpacker, eller om du foretrækker en mere standardiseret rejseform med fly, kuffert og hotel, så er der en strand til enhver smag og temperament.

Er du til de langstrakte stille sandstrande, hvor kokospalmerne svajer let for brisen, og overnatningen foregår i små simple palmehytter, skal du til Syd-Goa.

Syd-Goa: Mine 5 favoritstrande

Er du mere til strande, der syder af liv og aktivitet med hoteller, by, markedspladser og natteliv tæt på, så er det Nord-Goa.

Nord-Goa: Mine 5 favoritstrande

Men hvorfor ikke prøve begge dele? Det er nemt og smidigt at rejse rundt i Goa, og personligt kombinerer jeg altid Syd- og Nord-Goa; så får du det bedste af begge verdener.

 

Om rejseskribenten

Marianne Nielsen

Marianne Nielsen

Marianne har levet og åndet for rejselivet i mere end 20 år.
De første rejser gjorde hende nysgerrig, og denne nysgerrighed åbnede døren til 12 år i udlandet som rejseleder, hvor hun var så privilegeret at få lov til at bo og arbejde så magiske steder som blandet andet Indien, Kenya, Bali, Thailand, Tyrkiet, Portugal, Spanien, og Italien.
Marianne elsker sit job som rejsekonsulent og at få lov til at dele erfaringer og viden om lande og steder, hun selv brænder for. Arbejde har udviddet rejsehorisonten yderligere og givet uforglemmelige minder med i bagagen fra Ecuador og Galapagos, Chile og Påskeøen, Grønland, Kina, Sydafrika og meget mere. Et ophold i Nepal som frivillig på et børnehjem er også blandt de kæreste rejseminder.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons