Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Indonesien » Bali » Bali – 10 steder du skal opleve
Bali Indonesien

Bali – 10 steder du skal opleve

Indonesien Bali Kelingking strand rejser
Du har sikkert allerede hørt en masse om Balis mange muligheder. Medredaktør Katrine kommer her med 10 bud på, hvad du bør opleve på Bali.
Montenegro banner    

Ferie på Bali – 10 steder du skal opleve er skrevet af Katrine Øland Frandsen

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Bali kort - bali map - map over Bali - Kort over Bali - rejser

Hvorfor ferie på Bali?

Efter jeg så filmen ‘Eat, Pray, Love’, hvor Julia Roberts dropper sin normale hverdag og rejser til Italien, Indien og Bali, måtte jeg afsted. Bali er omtalt som et eksotisk paradis, og det var det indtryk, jeg havde, inden jeg tog på mit udenlandssemester dertil.

Med al respekt er Bali ikke et paradis lige nu – men de arbejder på det. Bali og Indonesien er desværre det sted i verden efter Kina, som bidrager mest til plastikforurening i verdenshavene. Heldigvis blev engangsplastik bandlyst i 2019 på Bali, og landet er ved at anerkende de miljømæssige udfordringer, de står overfor.

Indonesien er et land i udvikling, og uden turismen vil udviklingen kun gå langsommere. Så hvis din næste rejse går til Bali, så rejs ansvarligt og hjælp landet med at forbedre sig. Her kommer min indersider-guide til 10 steder, du skal tage til, hvis du gerne vil opleve Bali som et eksotisk paradis.

Rejsetilbud: Oplev det bedste af Bali

Indonesien Uluwatu tempel rejser

Opev Uluwatu-templet og Sunset Point på din ferie på Bali

Uluwatu-templet er et hinduistisk tempel, der ligger på Balis sydlige kystlinje. Indonesien har verdens største muslimske befolkning, men på Bali er 80% af indbyggerne hinduister. Det interessante ved dette tempel er, at det er bygget på kanten af en klippe, der ligger 80 meter over havet.

Du kommer tæt på naturen, og det vrimler med aber her, så hold godt fast på din telefon og andre skinnende objekter; aberne stjæler nemlig for sjov. Besøg templet om aftenen og oplev den traditionelle dans ‘Kecak’hvis navn kan oversættes til ‘ilddans’.

Hvis ikke du bliver til aftenens underholdning, kan du tage til Uluwatu Sunset Point, som ligger 20 minutter derfra. Herfra kan du opleve en af de bedre solnedgange på toppen af en klippekant, mens du nyder en balinesisk øl eller en dragefrugtjuice.

Rejsetilbud: Kulturel rundrejse på Bali

Indonesien Bali Kelingking strand rejser

Nusa-øerne og Kelingking-stranden

Nusa-øerne er en øgruppe på tre øer; Nusa Penida, Nusa Lembongan og Nusa Ceningan. Øerne ligger en kort bådtur fra kystbyen Sanur på Bali. På Nusa Penida kan du opleve stranden Kelingking og den berømte klippeformation, som ligner en Tynannosaurus Rex.

Stranden vil med sikkerhed være overrendt med turister – det giver sig selv, når den er kåret til Asiens næstbedste strand i Tripadvisors Travelers Choice i 2019.

Det anbefales at besøge alle tre øer og ikke kun hovedøen Nusa Penida. På Nusa Lembongan og Nusa Ceningan er der både blå laguner, vilde snorkel-destinationer, ualmindeligt flotte vandrings- og dykkermuligheder og et fantastisk ø-liv.

Klik her for et godt tilbud på flybilletter fra København til Denpasar, Bali

Indonesien Bali strand mennesker rejser

Canggu – byen for de unge rejsende i Bali

Turismen er i konstant i udvikling på Bali, og turister fra hele verden strømmer til den lille indonesiske ø. Kuta var oprindelig den storby, der først fik opmærksomhed fra turisterne. Efter at den blev for overrendt af turisme, bevægede turisterne sig længere op ad vestkysten til Seminyak. Det samme skete igen i Seminyak, og nu er det Canggu, der tiltrækker opmærksomheden.

find et godt tilbud banner 2023

Canggu er byen for de unge rejsende og tilflyttere. Området er fyldt med gode shoppingmuligheder, strande, beach clubs, bazarer og hyggelige veganske cafeer og restauranter. Området byder også på god aften-underholdning på baren ’Old mans’ og natklubben ‘La Farvela’.

Se et godt hotel-tilbud i Canggu her – tryk på ‘Se tilbud’ for at få den endelige pris

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Indonesien, natur, rismarker - rejser

Ubud og Tegalalang ris-terrasserne

På Bali forgår meget af turismen ved kysten som i Canggu eller Seminyak. Men tager du indlands til byen Ubud, vil du opleve en anden slags Bali.

Ubud er kendt for sine berømte ris-terrasser i Tegalalang og kopi luwak-kaffeplantager. Du finder lokale markeder med balinesisk håndværk i de smukke grønne omgivelser. Jeg fald pladask for det balinesiske håndværk – de laver alt fra fletkurve og køkkenredskaber i træ til pustet glas og smykker.

Når du besøger Ubud, kan du også tage til deres ‘monkey forest’. En skov fyldt med aber, der er vant til turiststrømmen. En sjov oplevelse at komme så tæt på aberne – og en god familie-oplevelse. Et godt råd er dog at gemme glimtende objekter væk; de balinesiske aber er kendt for at hamstre og stjæle.

Her er et godt tilbud på en pakkerejse til Ubud på Bali

Indonesien Bali batur vulkan rejser - ferie på Bali

Se Solopgang på vulkanen Batur på din ferie på Bali

At bestige Batur-vulkanen er en populær aktivitet på Bali. Det er en stejl tur på et terræn, der er svært at vandre på. Vandreturen starter tidligt om morgenen, og vulkanen tager to timer at bestige. Du ankommer til tops lige i tide til at opleve en fantastisk solopgang mellem de nærliggende bjerge og vulkaner. Det siges jo, at de hårdeste ture er dem, der er mest givende, og udsigten her er det hele værd. Forbered dig på at skulle tidligt op og få sved på panden.

Rejsetilbud: Bali – gudernes ø

Indonesien Bali Gili ø strand rejser - ferie på Bali

Gili-øerne Trangawan, Meno og Air

Indonesien har 6000 beboede øer og 583 forskellige dialekter. Ordet ’Gili’ og ordet ’Nusa’ betyder begge ø – bare på forskellige dialekter.

Øgruppen består af tre øer; Gili Trangawan, Gili Meno og Gili Air. Øerne grænser op til nabo-vulkanøen Lombok, hvilket giver en fantastisk udsigt fra alle øerne. Det bedste ved Gili-øerne er, at de er bilfrie, og du kommer rundt ved at leje en cykel eller en hestevogn.

Gili Trangawan er den største og ses som hovedøen. Her kan du finde små butikker, madmarkeder, et livligt natteliv og masser af vandaktiviteter. Gili Air er den næststørste og er en mere rolig ø end Trangawan. Øen kaldes også for kærlighedsøen, og mange par tager dertil.

På Gili Air finder du yogastudier, hyggelige restauranter og små søde butikker. Med en cykel kan du udforske hele øen. Gili Meno er en mere øde ø. Den kan besøges på en snorkeltur, der udbydes fra både Gili Trangawan og Gili Air, eller du kan tage dertil for en overnatning eller to.

Rejsetilbud: Balis højdepunkter og badeferie på Gili Meno

Indonesien Komodo bjerge rejser

Komodo-øerne og den moderne dinosaur

Lidt om dinosaurer. Der er kun en håndfuld øer i verden, hvor du kan møde den giftige dinosauruslignende komodovaran, og de øer ligger i Indonesien.

Komodovaranen er et krybdyr kendt for deres massive størrelse. En fuldvoksen komodovaran kan blive op til 3 meter lang og veje 90 kilo. For at fastholde deres størrelse spiser de op til 80% af deres kropsvægt – men kun en gang om måneden.

Deres spyt er en dødelig gift – både for dyr og mennesker. Det er derfor obligatorisk, at du kun besøger Komodo Nationalpark med en ranger, som kender til dyrets levestil. Nationalparken er efter min mening en real-life ‘Jurassic Park’.

For at komme dertil skal du flyve fra Bali til Flores. Fra Flores tager du på en to-dages bådtur, hvor du besøger de forskellige øer. Du overnatter på båden. Øerne byder på masser af gode hikes med flotte udsigter, og det vrimler med dyreliv. Jeg svømmede med gigantiske djævlerokker, mødte hjorte – som er et af komodovaranens byttedyr – på stranden, og så mødte jeg selvfølgelig den majestætiske komodovaran.

Klik her for at se et godt tilbud på en flybillet fra Denpasar, Bali til Flores, Komodo

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Indonesien Bali fisk marked rejser - ferie på Bali

Tag på det lokale fiskemarked i Jimbaran på din ferie på Bali

At rejse er at leve – og spise. Det balinesiske køkken bruger mange grønsager og selvfølgelig ris i deres retter. Du undgår nok ikke at prøve en af deres mest udbredte retter; nasi goreng – men noget anden, som øen også er god til, er fisk.

Tager du til stranden Jimbaran, vil du få noget af en autentisk oplevelse. Jimbaran fiskemarked er et af de største lokale fiskemarkeder på Bali. Her udvælger du selv den fisk du gerne vil have tilberedt. Jeg gik efter en red snapper.

Derefter tager du den med ud til en nærliggende restaurant, som tilbereder den. Om du kan lide fisk eller ej, så er det en kulinarisk oplevelse, du ikke må gå glip af. Det smager utroligt godt, og det er skam også miljøvenligt at gøre som de lokale. Køb en kokosnød til at skylle ned med.

Klik her for et godt hotel-tilbud til Jimbaran

Indonesien - Bali, Gateway to Heaven, cykel - rejser

Vandfald i Nordbali og turen dertil

Nordbali er min hidtil bedste oplevelse på Bali. Om det var scooterturen, der gjorde det, vides ikke. Nordbali var så fantastisk, at jeg ærgrer mig over, at jeg ikke tog turen derop noget før.

På en tredages tur fra Jimbaran og op gennem øen besøgte jeg porten ‘Gateway to Heaven’, overnattede ved Amed strand og kørte til vandfaldene Tegenungan, Sekumpul og Fiji, før jeg vendte snuden tilbage mod Sydbali.

De fleste vil nok genkende den ikoniske turistattraktion ’Gateway to heaven’. Og korrekt, der er mange turister – men for mig er det turen derop, der gør oplevelsen unik.

Klik her for et godt hotel-tilbud til Amed, Bali

Indonesien Bali strand rejser - ferie på Bali

10. De bedste strande på Bali: Nunggalan og Nyang Nyang

Vil du gerne komme fuldstændig udhvilet hjem fra din ferie på Bali? Så vil jeg råde dig til at besøge stranden Nunggalan eller Nyang Nyang, som ligger ved siden af. Et absolut uberørt paradis – uden turister. Faktisk så mødte jeg kun ét andet menneske – og det var en kokosnødsælgende balineser.

Strandene ligger på den sydligste kant af smukke Bali, og turen fra parkeringspladsen til stranden er noget af en ned-ad-bakke-tur gennem junglen. Det er formentlig også derfor, at der er så øde. Men det er absolut hele turen værd. Et perfekt sted til faktisk at lade op og slappe af ved vandet uden så mange forstyrrelser.

Rejsetilbud: Surf, palmer og sandstrand på Bali

Fire gode råd til din tur til Bali

Lej en scooter. På Bali kommer du bedst rundt med scooter. Trafikken er tung, og du kan hurtig komme til at sidde i kø i lang tid, hvis du er i bil.

Hent app’en Grab eller Gojek. Begge fungerer som en opdateret version af Uber. Du kan bestille alt fra en taxatur til massage – med levering til dit hjem – og mad fra enhver restaurant.

Gør dit for miljøet. Det er uundgåeligt ikke at blive påvirket af skrald og plastik, der flyder i gaderne. Bali er en ø i udvikling, og de arbejder på det. Du kan gøre dit ved at støtte de lokale og sige nej til plastik. Medbring dit eget metalsugerør og saml plastik op, hvis du støder på det i havet. Det gør en kæmpe forskel.

Støt en NGO. ‘Seaturtle Conservation Center’ i Kuta, ‘Turtle Conservation And Education Center’ i Denpasar eller ‘Bali Animal Welfare Association’ er nogle af de mange organisationer på Bali, som hjælper dyrelivet på øen. Meld dig som frivillig, støt dem økonomisk eller donér aflagte klæder – alt hjælper.

God ferie til Bali!

Se alle rejsetilbud til Asien her

Indonesien - Natur

Hvad skal man se på Bali? Seværdigheder og attraktioner

  • Risterrasserne i Tegalalang
  • Vandfaldene Sekumpul, Tegenungan og Fiji
  • Abeskoven i Ubud
  • Uluwatu-klippen
  • Strandene Nunggalan og Nyang Nyang
  • Pura Penataran Agung Lempuyang  – “Gateway to Heaven”
  • Gili-øerne Trangawan, Meno og Air
  • Vulkanen Batur

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Katrine Øland Frandsen

En munter jyde, bosat i København. Til dagligt er jeg en nysgerrig ekstrovert med begejstring for rejser, kreativitet og nye oplevelser. Jeg har backpacket i sammenlagt 19 måneder i hhv. Asien, Oceanien, Syd- & Central Amerika, Jeg har haft et udvekslingssemester i Indonesien, og er nu kommunikationspraktikant hos RejsRejsRejs. Jeg er typen der konstant søger efter den næste rejse.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.