visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Rejseinspiration: Mine 5 yndlingsdestinationer og 1 knap så god

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

zanzibar, strand
Bali Frankrig Grækenland Holland Rejsefavoritterne Tanzania USA

Rejseinspiration: Mine 5 yndlingsdestinationer og 1 knap så god

Anna sidder på Vesterbro og tænker på fremtidige feriedestinationer, hvilket får hende til at overveje, hvilke destinationer hun vil tilbage til. Læs med og find ud af hvilke fem steder Anna vil hen igen, samt et sted hun har fået nok af.
visit østrig, visit austria, banner

Rejseinspiration: Mine 5 yndlingsdestinationer og 1 knap så god skrevet af Anna Lohmann

Ubud, tempel

Rejseinspiration til Bali

Jeg har efterhånden hørt om mange forskellige indtryk af Bali. Nogen bliver skuffede på grund af øens udfordringer med plastik og forurening, mens andre ikke ser disse problemer i samme omfang og husker det som den smukkeste ø. Jeg hører til sidstnævnte kategori, så jeg håber at jeg kan give jer andre rejseinspiration til at tage til øen.

Banner, engelsk banner, top banner

Jeg blev draget og fascineret af det smukke landskab, de vidunderlige strande, de imponerende templer – og mest af alt balineserne. De er muligvis det mest venlige folkefærd, jeg nogensinde har mødt.

På min tur til Bali besøgte jeg Candidasa, Sanur og Ubud. Candidasa er en fiskerby på den østlige kystside af Bali, hvor du i ro og mag kan få styr på dit jetlag. Byen er kendt for Virgin Beach, som er en af de der helt uspolerede og hvide strande.

Derudover er byen også kendt for den traditionelle balinesiske landsby Tenganan, som er et absolut must, hvis man er i området. Her har indbyggerne valgt at leve som balineserne gjorde i gamle dage. Her kan man tale om gamle traditioner og ritualer.

Sanur er en af de mere kendte feriebyer på Bali og ligger på den sydøstlige del af øen. Sanur minder lidt om Candidasa, udover at Sanur er langt mere turistet, har en længere strand (cirka 7 km) og har en rigtig hovedgade med restauranter og butikker.

Ubud var helt klart mit yndlingsstop på denne tur. Ubud bliver kaldt Balis hjerte, og det kan i den grad mærkes hvorfor. Byen har en fantastisk ‘urban vibe’ og er fyldt med liv.

Der ligger utallige økologiske, veganske, vegetariske caféer samt ‘yoga-classes’ og spa-saloner på hvert et hjørne. 1 times massage til 45 kr. – what’s not to like? Og det bedste ved Ubud er, at du rent faktisk kan bo i junglen kun 10 minutters kørsel fra centrum.

Frankrig - Fayence - Provence

Fayence, Frankrig

Jeg elsker stort set alt ved Frankrig: Maden, vinen, klimaet, historien og alsidigheden. Nok mest maden og vinen, hvis jeg skal være helt ærlig. Rosévin og moules frites smager bare bedre, når du har udsigt udover endeløse vinmarker og flotte bjerge i baggrunden.

Men jeg nyder også i høj grad landets alsidighed. Det er nok også derfor, at mine ferier til Frankrig aldrig rigtig har lignet hinanden, og jeg har derfor masser af rejseinspiration til landet. Det har været alt fra en weekendtur til Paris, skiferier i Val Thorens og badeferie på Korsika. Der er dog en enkelt slags ferie, der overgår alle på listen; familietur til Fayence.

Fayence er en middelalderlandsby beliggende i den populære region Provence-Alpes-Côte d’Azur, som ligger i det sydøstlige hjørne af Frankrig. Fayence er desuden kendt for at have Europas største svæveflyklub. Det er dog ikke lige det, der tiltrækker mig.

Jeg er vild med Fayence, fordi den har sin helt egen livsstil. Byen har sjæl og en ‘laid back’ atmosfære, der får en til at sætte tempoet ned, men samtidig kan du hele tiden mærke, at byen lever.

Der er markedsdage på kirkepladsen i Fayence tre gange om ugen, og hvis du alligevel er nede i byen, kan du snildt få en dag til at gå med at kigge i lækre delikatesseforretninger, små franske butikker og vinhandlere.

Fayence har også mange caféer og flere gode restauranter med lækker mad til en fornuftig pris. Og det bedste ved det hele er, at det hele er i gåafstand. Hvis man godt kunne tænke sig at lave aktiviteter, der ikke omhandler at spise sig mæt i baguette og drikke vin (selvom jeg ikke kan se problemet i det), kan du både vandre, cykle, fiske og spille golf i området.

Derudover, er der rig mulighed for dagture til eksempelvis Cannes, Nice, St. Raphaël eller Saint-Tropez. Hvis der skal være et sted jeg kan give dig rejseinspiration til, så lad det være til Fayence.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Rejseinspiration

Amsterdam

Byen er kendt for letpåklædte kvinder i Red Light District og lugten af fjolletobak, som turister gennem tiden nok har fået et meget blandet indtryk af.

For mig er Amsterdam den perfekte weekendtur, men det er hverken pga. de halvnøgne kvinder eller den skæve oplevelse. Byen har så meget mere at byde på, så her kommer min rejseinspiration til andre.

Jeg har været afsted to forlængede weekender til den hollandske hovedstad, og jeg har stadig en lang liste med steder, jeg skal se og restauranter, jeg skal besøge. Der er så meget at komme efter. Amsterdam er verdenskendt for sine kanaler, og det var i virkeligheden nok også dem, jeg først blev forelsket i.

Efterhånden har jeg fundet ud af, at byen også har et alsidigt udbud af spisesteder, som lige ligger niveauet under København-priser. Derudover byder byen på moderne kunstgallerier, museer og selvfølgelig Anne Franks hus.

Hvis du planlægger at besøge Amsterdam i foråret eller i sommermånederne, bør du helt klart prioritere at få tjekket de aktiviteter af, som kun er sjove, hvis det er godt vejr. Dette er fx at besøge Vondelpark, som er Hollands mest berømte naturpark.

Det kunne også være at tage færgen til Pllek, som er en hip strandbar, der sent på aftenen udvikler sig til hyggelige strandfester. Derudover vil et besøg til verdens største blomsterhave i Keukenhof nok også være sjovest i solskin.

Hvis man derimod besøger byen, når vejret er lidt mere gråligt, er der mulighed for at kigge på masser af kunst, gå på museer, sidde på caféer og gå i biografen, hvilket i øvrigt også er ganske populært hos de lokale.

Find billige flybilletter til Amsterdam her

Rejseinspiration

Rejseinspiration til New York

Skyskrabere, gule taxaer, endeløse oplevelser og en storhed, man ikke finder andre steder i verden. Jeg tror, at New York for evigt vil være på denne liste hos mig.

Det føles nemlig som om, at man altid kan komme tilbage efter mere. Efter at have været på to ferier i New York føles det stadig som om, at jeg kunne opdage en helt ny bydel, når jeg kommer igen.

Efter at have oplevet klassikerne (Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Frihedsgudinden, Wall Street osv.) er det gået op for mig, at jeg også er ret vild med Manhattans første forstad, nemlig Brooklyn.

De forskellige områder af Brooklyn er domineret af forskellige etniske befolkningsgrupper, hvilket giver mulighed for at opleve forstaden fra mange vinkler.

Et af mine yndlingsområder er Williamsburg. Kvarteret er kendt som den hippe del af Brooklyn og har en slags ‘Kødbyen-vibe’ over sig. Gamle industribygninger er blevet lavet om til kunstgallerier, restauranter og spillesteder, og overalt opblomstrer nybyggerier.

Udover Brooklyn er SoHo også et af mine yndlingsområder. Området er kendt for dets shoppingmuligheder og for at være pakket med den ene gode Instagram-venlige café efter den anden. Bydelen rummer butikker, der appellerer til alle slags stile og budgetter.

Rejsetilbud: Rundrejse i Florida og shopping i New York

Rejseinspiration

Tanzania

En rejse til Tanzania er den bedste kombination af safari og badeferie: En uges safari med udkig efter The Big Five i Serengeti National Park efterfulgt af en uges afslapning på Zanzibar. Det er i hvert fald lige min type ferie, og sikkert noget som kan give andre rejseinspiration

Selvom jeg er stor fan af hvide strande og azurblåt hav, er det alligevel den første del af ferien, der gjorde størst indtryk på mig.

Tanzania er kendt som verdens bedste safariland og byder på et mangfoldigt dyreliv, der gør det muligt at opleve The Big Five. Elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler; de var der alle sammen.

Udover de kæmpe indtryk, som savannedyrene gav mig, var mit møde med Masai-folket næsten ligeså indtryksrigt. Masai er en afrikansk folkestamme, som lever i Kenya og det nordlige Tanzania. De er kendt for deres farverige klæder og for, hvor højt de kan hoppe.

Udover det lever de stort set kun af mælken og blodet fra kvæg. Alt i alt en kæmpe oplevelse at være så tæt på Masai-folket og savannens vilde liv. Det er nok også derfor, at det var så tiltrængt med en uges badeferie for at kunne fordøje denne oplevelse. Kridhvide strande, ‘sea-food’ og dykning var den perfekte afslutning på min tur til Tanzania.

Rejsetilbud: Luksus og safari i Tanzania

Athen – ikke helt som Fayence

Lad det være sagt med det samme: Mine to rejser til Athen har bestemt ikke været dårlige. Jeg tror bare, jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke har noget at komme tilbage efter.

Den græske by er kendt for Akropolis, Parthenon, Dionysos-teateret og det arkæologiske nationalmuseum, og det er måske også det, der er at komme efter? Efter at have tjekket disse af på listen og mange andre kulturhistoriske seværdigheder har jeg nemlig svært ved at se, hvad der er tilbage.

Den græske mad virkede de til at have styr på, men der var ikke mange internationale spisesteder, der var et besøg værd. Udover maden var restauranterne generelt alt for påtrængende og desperate i forhold til at tiltrække turister.

Jeg synes også, at entre-priserne til Akropolis er steget en del de sidste år, hvilket er lidt pudsigt, eftersom det har været under rekonstruktion begge de gange, jeg har været der. Det afspejler måske lidt den økonomiske situation, som Grækenland er i.

Desværre synes jeg heller ikke, at byen tiltrækker pga. flotte bygninger og charmerende gader, så det bliver nok kun til et transit videre til en af de smukke græske øer, hvis jeg skal til Athen igen.

Jeg håber du kan bruge min rejseinspiration! God tur til Fayence, Bali, Tanzania, New York og Amsterdam – og selvfølgelig også til Athen!

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Anna Lohmann

Anna er oprindeligt fra Birkerød, men har nu været bosat på Vesterbro et par år, hvor hun nyder de utallige caféer og god kaffe. Hendes glæde for at rejse startede allerede som barn, og kommer stadig afsted nogle gange om året når studiet og økonomien tillader det. Annas bedste rejsedestinationer er Amsterdam, Bali og Vietnam, men håber på en dag at få mulighed for at opleve New Zealand.

Kommentér

Kommentér