visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Makedonien » På weekendtur til Makedonien

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Makedonien - sø storby kultur - rejser
Makedonien

På weekendtur til Makedonien

Makedoniens hovedstad Skopje er en perfekt by til en weekendtur. Den er nem at komme rundt i, og alt er i gåafstand.
visit østrig, visit austria, banner

Af Marie Meier

Makedonien - skopje storby statue - rejser

Alexander den Store

I Makedonien mener man, at Alexander den Store – som findes på statue i Skopje – er fra Makedonien, hvilket Grækenland er en anelse uenig i. De mener nemlig, at han er fra Grækenland.

Banner, engelsk banner, top banner

Statuens størrelse viser tydeligt, hvor stolte de er at have ham som nationalhelt. Placeret midt på Macedonia Square kan man ikke undgå at se den som noget af det allerførste, når man udforsker byen.

I resten af byen er der placeret mere end 200 statuer, som er resultatet af byggeprojektet ’Skopje 2014’, som havde til formål at rebrande byen og give den et mere klassisk look.

Rejsetilbud: Påskesol i Rigas smukke sidegader

Makedonien Skopje bro statue rejser

Old Bazaar

Vender du ryggen til Alexander den Store, finder du ‘Stone Bridge’ lige foran dig, som også er en af de mest kendte seværdigheder i Skopje. Går du over broen, ender du i ‘Old Bazaar’ og føler faktisk, at du lige er gået fra Grækenland over til Tyrkiet.

I Old Bazaar er der nemlig ikke nær så mange statuer, men derimod en masse små gader med sjove butikker. Her finder du læder- og pelsbutikker og de klassiske souvenirshops.

Her er et godt flytilbud til Skopje – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Makedonien Skopje rejser

Spisesteder i Makedonien

Old Bazaar byder også på mange spændende spisesteder. Der er masser af liv i gaderne og plads til, at du kan sidde udenfor. Dog er der trangt og masser af mennesker, så har du lyst til lidt mere plads og afslappet stemning, kan du gå tilbage til Old Bridge, hvor restauranterne ligger side om side langs floden.

Der er masser af lækre spisesteder i Skopje, og du bør ikke snyde dig selv for at prøve nogle lidt lækrere restauranter. Priserne er nemlig helt i bund, og kvaliteten er som regel i orden.

Menuerne inde i byen byder som regel mest på det turistklassiske som pizza og pasta, men kigger du lidt efter, kan du også få noget lidt mere interessant. En kaffe koster som regel omkring 6 kroner, og en frokost 30-40 kroner inklusive drikkevarer.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Makedonien Skopje fort rejser

Kale Fortress

Mens du finder ud af, hvad byen har at byde på, kan du næsten ikke undgå at se Kale Fortress, som er et gammelt fort, der stammer helt tilbage fra før vores tidsregning.

Dog siges det, at det dengang blev ruineret under et jordskælv i år 518. I det 10. eller 11. århundrede blev det genopbygget til det, vi kan se i dag. Det koster ikke noget, at komme op og besøge det, og du får en fantastisk udsigt over byen.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Makedonien Skopje statue museum rejser

Moder Teresa

Endnu en person, de er meget stolte af i Skopje, er Moder Teresa, der blev født her i byen. Hende findes der selvfølgelig også en statue af. 10 minutters gang fra Stone Bridge finder man huset, der har til ære at være mindesmærke for Moder Teresa. Her boede hun fra 1910 til 1928.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

visit østrig, visit austria, banner
Makedonien - sø kløft canyon - rejser

Kør ud af Skopje

Har du tid til at komme ud af byen, så bør du helt klart gøre det, da der er meget mere at se rundt om i landet. En times kørsel fra Skopje ligger kløften Canyon Matka, som er sindssygt smuk. Du kan tage en taxa eller en bus derhen – begge dele kan fås billigt. Bor du på hotel, så kan de nemt arrangere en hel- eller halvdagstur dertil.

Lidt længere syd for Skopje ligger søen Ohrid, som dog er lidt længere væk end Canyon Matka, men samtidigt også helt klart et besøg værd! Det er et perfekt sted, hvis du vil tage nogle flotte landskabsbilleder.

Makedonien kan nemt ses på nogle få dage. Har du en uge til hele landet, så kan du sagtens få set det vigtigste. Men en weekend er rigeligt, hvis du blot vil se hovedstaden Skopje.

God tur til Makedonien!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Marie Meier

Marie er solorejsende og blogger, og hun startede med at udforske verden som 19-årig og har indtil videre rejst i over 40 lande. I 2015 blev hendes blog Marie's Travels udvalgt som en af de bedste rejseblogs i Danmark.

I dag bor hun i København, hvor hun udover at studere forbereder de næste mange rejser ud i verden. Hun har en særlig kærlighed for det sydlige Afrika og kontinentets dyreliv, dykning og safari har en særlig plads.

Kommentér

Kommentér