visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyskland » Nytår i Berlin, Hipsterhovedstaden
Tyskland Berlin Berlinblog Udsigt radiotårn rejser
Tyskland

Nytår i Berlin, Hipsterhovedstaden

Synes du også at den sædvanlige nytårsfejring kan gå hen og blive en anelse stressende? I denne festlige artikel kommer du med til Saschas nytår i Berlin.
visit østrig, visit austria, banner

Nytår i Berlin, Hipsterhovedstaden af Sascha Meineche

Tyskland - Berlin - rejser -

Nytårspalaver

Hvad gør fem piger, der ikke helt kan overskue alt det palaver, der som oftest følger lige i selskabet af nytårsaften? Altså kulde med minus foran, alt for korte kjoler, der strammer mere end almindelig efter maden, glimmer i champagnen fra bordbomberne (jo lige den del med glimmeret er måske okay), en god portion opreklamerethed, der altid får aftenen til at blive lidt skuffende, fordi forventningerne er højere, end man overhovedet kan nå op til.

Banner, engelsk banner, top banner

Rejsetilbud: Tre dages hotelophold i kulturelle Berlin

Den evindelige venten på en taxa og så alt det ballade med, at man ikke kan ringe til sin bedstemor, halvsøster, fætter eller tante, når klokken slår tolv, fordi alle andre liiige skal være på samme linje på samme tid.

Hvad gør de fem piger? Ja, de smutter selvfølgelig væk, så de kan få en genial nytårsaften og undgå alt ovenstående. Sådan cirka i hvert fald. Og derfor hed destinationen sidste år nytår i Berlin . Så lige udover at vejret jo er relativt meget det samme i Berlin, så undgik vi det meste andet.

Rejsetilbud: Romantische Straße i Tyskland

Tyskland Berlin Surfbræt bil rejser

En hipster, flere hipstere

Det var helt og aldeles hipsteragtigt. Altså lige præcis, som Berlin er bedst. Vi boede i Kreuzberg i en meget blogger-/instagram-venlig lejlighed med hipstervibes ud over det hele. Altså sådan med New Yorker murstensvægge, store gevirer på væggene og de helt perfekte retromøbler.

I dagene op til nytår var vi lige akkurat så ferie-hipster-agtige, som man skal være, når man er i Berlin. Vi slentrede rundt langs East Side Gallery, spiste en god portion insta-venlig morgenmad, altså sådan nogle avocadomadder og chiagrød, der er helt snorlige, og som nærmest er synd at sætte tænderne i.

Her er et godt flytilbud til Berlin – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

blind rejser

Mad for sansernes skyld til nytår i Berlin

Vi gav os også i kast med en aften på den meget populære blinderestaurant, Unsicht-Bar Berlin. Det er altså virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige. Ikke nødvendigvis den største gourmetoplevelse, men til gengæld en sanseoplevelse ud over alle tænkelige grænser.

Altså, det er mørkt – som i helt og aldeles mørkt – og så sidder du der og skal skænke vin i glas, spise mad, du ikke kan se, med bestik, du skal føle dig frem til. I mørke.

Dine sanser er på så vildt et arbejde, at man som “normal” ikke har oplevet noget lignende. Dufte, smage, lyde når et helt andet niveau, da det virkelig kommer frem på en måde, man aldrig har prøvet før, og så bare det med, at man intet – som i intet – kan se.

Ligesom de tjenere, der er på restauranten, aldrig kan, fordi de er blinde. Det er virkelig en spøjs og syret oplevelse, men en god en af slagsen.

Her er nogle gode tilbud på pakkerejser til Berlin – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Nytår stjernekaster rejser Nytår i berlin

Nytårsnote til os alle sammen: Vær i god tid hvis du ville holde nytår i Berlin

Vi var lige en postgang for sent ude med bordreservation til nytårsaften. Så note to self (og alle andre): Bestil i ordentlig tid, så I kan få noget ordentligt. Vi fandt dog et sted, der kunne huse os alle fem og endda kun en frisk lille gåtur fra vores hipster-lejlighed.

Maden var en anelse ubetydelig, men til gengæld var boblerne lige præcis, som de skulle være. Og der var mange af dem. Stemningen var bestemt også en nytårsaften værdig.

Her er nogle gode hoteltilbud i Berlin – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Vores aften fortsatte lige akkurat til døren ved siden af, hvor vi gik ombord i baren og stod og skålede med glade tyskere, da klokken slog 2019 ind, og det lykkedes os også at få et enkelt kald igennem til det danske. Det var helt og aldeles fremragende og ikke spor hektisk eller danskerstressende.

I år gentager jeg selvfølgelig successen og måden, året startede på ved at hilse 2020 velkommen på præcis samme måde – dog fra et Hilton-hotel i Athen; man har vel lært af sine ’fejl’ fra 2019.

Her er et lækkert hotel i Kreuzberg – tryk på “vælg” for at se den endelige pris

Nytår i berlin 2020 rejser

Det bedste tip til nytår i Berlin !

Book restaurant i ordentlig tid. I hvert fald hvis du vil have noget ægte godt. Og selvfølgelig hvis I vil spise ude. Det samme gælder for øvrigt hotel – i hvert fald hvis du skal være på en populær destination – ellers bliver priserne helt håbløse.

Vil du holde nytår andre steder i Tyskland, så læs mere om skønne Slesvig-Holsten eller Hamborgs fede hipsterkvarter

Rigtig godt nytår fra Sascha og resten af RejsRejsRejs teamet!

Se alle rejsetilbud og artikler om Tyskland her

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Sascha Meineche

Sascha er en jyde med benene plantet solidt i den forholdsvis grønne Frederiksberg jord. Som barn stod den på campingture i Danmark om sommeren krydret med lidt mere eksotiske vinterdestinationer. I dag er Sascha bidt af en gal rejse, og kan ikke hverken samle nok stempler i passet eller ha' booket nok rejser. Der er altid som minimum to rejser planlagt.
Saschas favoritsteder i verden tæller alt fra Canada til New York, Botswana og München. For at sige det mildt, er der få steder i verden, Sascha ikke drømmer om at komme hen.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.