RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Tyskland » Insiderguide: Berlins højdepunkter
Tyskland

Insiderguide: Berlins højdepunkter

Friedrichshain langs Spree


Når du kommer forbi de sidste rester af Berlinmuren, verdens længste udendørsgalleri; de 1,3 km East Side Gallery, bliver her interessant.
Strandbaren YAAM er Berlins første strandbar. Strandbar, som at du kan se vandet og mærke sandet – svømmeturen må du tænke dig til. Caribisk/afrikansk inspireret rastafari-bar med musik, mad og drikke. Stort område med liggestole og en ret lille bar. Søndag er her Young African Art Market – YAAM. YAAM er rigtig hyggelig i eftermiddagssolen og super cool om aftenen.

Her er et godt flytilbud til Berlin – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris


Fortsætter du et par hundrede meter længere, møder du seneste skud på stammen, kooperativet Holzmarkt, der byder på urban kreativitet og fællesskab midt i byen. Området er opbygget som en landsby med forskellige projekter og virksomheder inden for kunst, kultur, restauration, fødevarer – og en børnehave.

Find lækre hoteller i Berlin her


Her er urban farming, livemusik – lokale bands tilbydes faciliteter til at optage liveoptræden – beach bar, caféer, bageri, optræden og træning af artister, yoga, sprogkurser og danseundervisning. Ned til floden er der sågar mulighed for at se bævere i deres naturlige omgivelser. Om aftenen er her lejrbål, udendørs barer og ikke mindst den uforglemmelige gourmetrestaurant Katerschmaus.

Bo i Berlin

Berlin er et rent mekka for dig, der kan lide at bo på hostel. Nogle af de bedste hostels i verden ligger i Berlin, og byen byder på flere temmelig specielle overnatningsmuligheder. Du kan eksempelvis bo på en båd på floden Spree tæt på seværdighederne i Friedrichshain. Eller hvad med at bo på et bryggeri?

Tjek oversigten over hoteller, hostels og overnatningsmuligheder på Booking.com her.

Hvis du også kunne tænke dig at se ‘Baltikums Berlin’, så tjek her.

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores guide

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

Urban Nation i Schöneberg


Urban Contemporary Art Museum skulle være verdens første ‘street art’-museum. Museet er sponseret af Berlins største almennyttige boligselskab og viser en fantastisk samling af street art. At street art ikke bare skal forsøges lukket inde i et museum, viser Urban Nation tydeligt ved også at vise vej til, hvor i byen du også kan se urban street art.
Urban Nation åbnede i efteråret 2017, og der er gratis adgang til udstillingen af de mere end 150 internationale kunstværker.

Klunkerkranich i Neukölln


Det mundrette ord Klunkerkranich er tysk for ‘vortetrane’. En ikke særlig gammel, men noget træt udseende butiksarkade i Neukölln har fået byhave på parkeringsdækket på taget. Fra denne tagterrasse er der fantastisk udsigt over Berlin. En Klunkerkranich lever i grønne omgivelser, og her har den bygget rede med bæredygtig byhave på taget, økologisk café, bar og rigtig fed stemning med bar og musik om aftenen.

Potsdamer Strasse, Schöneberg


Postdamer Strasse lige syd for Potsdamer Platz har meget længe set meget slidt ud. Men pludselig er her gang i renovering; i baggårde og mod gaden skyder fine gallerier, dyre butikker, vin- og cocktailbarer op. Det er her, danske Sticks’n’Sushi og Hotel Lulu Guldsmeden har valgt at placere sig. Postdamer Platz er en af forklaringerne, og en anden er nok den store koncentration af nybyggede luksuslejligheder i gaderne ned mod Gleisdreieckpark og den deraf følgende købekraft. Potsdamer Strasse er ved at vende sig fra en tvivlsom gade til et hovedstrøg.

Gleisdreieckpark mellem Schöneberg og Kreuzberg


På det gamle jernbaneterræn er godstrafik afløst af park med skaterrampe, træningsfaciliteter og grøn beplantning. En sand storbyoase.
I Kreuzbergsiden af parken ligger BRLO Brewhouse, interimistisk men samtidig meget stilrent opbygget i skibscontainere. En fantastisk restaurant med egen ‘craft beer’. BRLO er et lokalt ølmærke, som er “Handcraftet with Berlin Love”

Markthalle – Berlins torvehaller


Jeg kan rigtig godt lide at opleve Berlin gennem byens mange street food-markeder. Her er stemning – nogle gange underholdning – og jeg får stillet både nysgerrighed og lækkersult. Derfor besøger jeg gerne Berlins Markthalle i Kreuzberg og Moabit. Hallerne er fra slutningen af 1800-tallet, og de gamle haller emmer af stemning og nostalgi. Især det månedlige Breakfast & Vinyl plademarked i Markthalle Neun kan anbefales.

Brunch-sejltur på Spree


Sæt dig roligt ned og nyd en tre-timers sejlads rundt i det centrale Berlin, mens du har god tid til at nyde brunchen ombord. Her er ingen guide, der snakker, her er ingen, der forstyrrer. Nyd Berlin fra vandsiden – det er faktisk en rigtig flot oplevelse. Og brunchen er rigtig god. Turen går ad Landwehrkanal gennem Kreuzberg, Schöneberg, Tiergarten og Charlottenburg og ud i floden Spree gennem Mitte og langs Friedrichshain retur til Kreuzberg. Undervejs passeres forskellige sluser, og der er fin udsigt til mange af byens seværdigheder. En afslappende måde at tilbringe en lørdag eller søndag formiddag.

Om rejseskribenten

Ulrik Kristiansen

Ulrik Kristiansen

Ulrik Kristiansen driver Berlinblog.dk, hvor han deler sine oplevelser med Berlin og sine synspunkter om byen.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons