Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Litauen » Vilnius: Tag en sviptur til Litauens hovedstad
Litauen

Vilnius: Tag en sviptur til Litauens hovedstad

Litauen - Vilnius 7 - rejser
SAS havde tilbud på rejser med Eurobonus-point, så pludselig var der mulighed for at komme rundt en del steder for ca 100 kr. i skatter, og valget faldt på den litauiske hovedstad Vilnius, da jeg havde hørt meget godt om byen.
Montenegro banner    

Vilnius: Tag en sviptur til Litauens hovedstad er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Litauen - Vilnius 5 - rejser

Vilnius er oplagt til en sviptur. Det er en rigtig fin by med et flot historisk centrum, og ganske overraskende med et væld af gode spisesteder til meget fornuftige priser. Vilnius er med på redaktionens egen byguide: 6 byer du bør besøge i Europa.

Litauen - Vilnius 1 - rejser

Højere niveau end med 4-stjernet

Niveauet blev sat lidt højere end normalt med 4-stjernede Moon Garden Art Hotels bedste værelse med balkon, og det kan klart anbefales, både beliggenhed og morgenmad holdt, og så var det et velfungerende hotel med mange sjove detaljer. 

Se et godt tilbud på hotellet her!

Litauen - Vilnius 3- rejser

Steder du skal besøge i Vilnius

Vi brugte mest tiden på at vandre rundt og opleve de forskellige kvarterer. Det var pivkoldt, selvom det var starten af juni, men det var det jo sådan set også i København, så det var bare på med dynejakken og gang i fusserne, og så gå sig varm.

Travelmarket har gode flytilbud fra Kastrup til Vilnius

Da vi boede for enden af hovedgaden, der mest var til fodgængere, fik vi set de mange kirker, porte og historiske huse der en del gange, så vi kom hurtigt til at føle os hjemme i den lille storby.

Klik her for at læse om redaktionens forslag på en anderledes venindetur

Litauen - vilnius 4 - rejser

De mest interessante steder i Vilnius

Genocide-museet/KGB-museet, der var meget informativt og havde til huse i det tidligere KGB-hovedkvarter. Selvom det ikke var for sarte sjæle, var det ikke overdrevent dramatisk set i forhold til den ellers ret dramatiske historie, der har foregået i det hus. Det ligger i et fornemt kvarter på kanten af den gamle by

De små gader på begge sider af hovedgaden, specielt Saviciaus & Literatura, hvor småbutikker, lokale restauranter og skæve huse gav en hygsom atmosfære

Turen op til Vilnius vartegn, De Tre Kors via krea-kvarteret Uzipis, der er lidt Christianshavn-agtigt og skovstien ved kanalen bagved

Her er et godt flytilbud til Vilinius – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Litauen - Vilnius 7 - rejser
Litauen - Vilnius 2 - rejser

Halvdags- tur til Trakai-borgen

Efter to dage syntes vi, at vi ligesom havde set det vigtigste, så vi tog en halvdags-tur til Trakai-borgen umiddelbart uden for byen. Man kan vist både tage lokalbus og tog derud, men vi hoppede på en organiseret udflugt, for nogle gange kan en god guide give meget ekstra info om landet, og det kan være værd at betale for. Og det var det heldigvis denne gang. Vi fik en kæk, lettere forvirret guide, der med en tyk accent gav os en interesant indsigt i Litauen som moderne land og som historisk kampområde.

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
find et godt tilbud banner 2023

Trakai var et hit. Solen tittede frem, og alle de lokale var på besøg den lørdag, så der var gang i boderne (blandt andet med litauiske empanadas!), kæk folkemusik med fuld udrustning og masser af både på søen, der omkranser fæstningen. Selve borgen var delvist genopbygget og var fin og borg-agtig.

Vilnius er ikke Tallinns middelalderby, men den er mindst lige så interessant og fin som Riga, så kom endelig afsted på en forlænget weekend.

God rejse til Litauen!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

6 Comments

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.