RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Venindetur: Her er 5 anderledes forslag
Island Italien Litauen Rejsefavoritterne Skotland Slovakiet

Venindetur: Her er 5 anderledes forslag

Veninder - venindetur - rejser
Her er redaktionens forslag på en anderledes venindetur. God fornøjelse!

Der er rigtig mange destinationer i Europa, der danner de perfekte rammer for en god venindetur. London, Paris og Milano er nogle af de oplagte, men hvad med at tage til andre og mindre velbesøgte destinationer, når du og tøserne skal på tur? Her på redaktionen har vi fundet fem gode forslag, der kan give jer nogle anderledes veninde-oplevelser sammen.

Læs mere om forfatteren Nicoline Berthy her

Kulturel storbyferie i Litauens hovedstad Vilnius

I Litauens hovedstad Vilnius får man masser af kultur og historie, og byen er ideel til en weekendtur med veninderne. Vilnius byder på charmerende middelalderstemning, massevis af smukke kirker og moderne arkitektur, og blander på interessant vis nyt med gammelt.

Den litauiske hovedstad er derudover et shopping-mekka med mange muligheder for at gøre sig nogle gode billige køb. Især det store Kalvarijų turgus-marked er værd at nævne i denne sammenhæng. Her kan I både købe alt fra ægte pels og møbelvarer til frugt og grønt og litauiske specialiteter.

Man kan bo rigtig godt for få penge i Vilnius, og hvis du og veninderne ønsker at bo som kongelige, kan det anbefales at booke et par nætter på Kempinski Hotel Cathedral Square, der med sin fantastiske placering i hjertet af den gamle bydel og med service i verdensklasse skaber de perfekte rammer for en uforglemmelig tur. Hvis I ønsker at bruge flere penge på oplevelser, mad og shopping og spare lidt på overnatninger, skal I i stedet bo på Hotel PACAI

Her er et godt flytilbud til Vilnius – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Se meget mere om Vilnius her

Hyggelig gourmetferie i smukke Montepulciano i Italien

Montepulciano er et oplagt besøg til jeres næste venindetur, hvis I altså er til lækker mad og vin.

I hjertet af Toscana ligger idylliske Montepulciano, der garanterer en skøn gourmetferie. Montepulciano er et paradis for mad- og vinelskere og er blandt andet kendt for at producere en lang række specialiteter inklusiv ost, pølse, pasta og honning – og ikke mindst vin.

For foden af den charmerende og velbevarede middelalderby ligger vinmarkerne på rad og række, og egnens Vino Nobile bliver af mange betragtet som en af Italiens bedste vine.

Er I til ubetinget luksus, skal I bo på Il Tosco, der er placeret i det historiske centrum af byen. Hotellet har tidligere fungeret som adelsbolig og er opført i smuk, klassisk stil. Et billigere alternativ er Hotel Panoramic, der er placeret lidt uden for Montepulcianos centrum, men til gengæld har områdets måske bedste udsigt over byen. Fra begge hoteller kan der arrangeres gourmet- og vinture på egnen.

Her er et godt flytilbud til Toscana – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Den blå lagune - Island - rejser

Weekendtur i naturskønne omgivelser nær Reykjavik på Island

Hvis jeres venindetur skal handle om smukke naturoplevelser og selvforkælelse, skal I tage til Island. I nærheden af Reykjavik er der masser af muligheder for at opleve vulkanøens unikke natur på blandt andet ’Den gyldne cirkel’ og i Reykjadalur. Sidstnævnte er et geotermisk område med varme kilder, som I med fordel kan tage et dyp i efter et par kilometers vandring. Hvis I er til endnu mere wellness, er et besøg til den kendte Blå Lagune selvfølgelig også oplagt.

Det kan anbefales at bo i Reykjavik og have base der. 101 Hotel er et af byens bedste hoteller og byder på en smuk, moderne indretning, faciliteter i topklasse, en af Islands bedste restauranter og et godt spa-område. Et andet godt hotel er Hotel Frón, der med sin beliggenhed i centrum af Reykjavik er ideel. I Reykjaviks centrum findes et hav af lækre restauranter, cafeer, barer og butikker.

Sådan kommer du nemt på venindetur 

Hvis I vil gøre det nemt kan I høre et professionelt rejsebureau hvad de kan skrue sammen til jer – det behøver ikke at blive dyrere af den grund. Du kan finde en stribe oplagte her: Specialrejser

Sådan kommer du til Vilnius

SAS flyver direkte fra København til Vilnius, og Wizzair flyver direkte fra Billund. Du kan flyve endnu billigere til Kaunas.

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores guide

Sådan kommer du til Montepulciano

Montepulciano ligger 120 kilometer fra Firenze lufthavn, der er den nærmeste. Det er ikke muligt at flyve direkte til Firenze fra Danmark, men fx Lufthansa og Swiss flyver til Firenze med en enkel mellemlanding i henholdsvis Frankfurt eller Zürich.

Sådan kommer du til Reykjavik

Iceland Air og SAS flyver direkte fra København til Reykjavik.

Sådan kommer du til Isle of Skye

Isle of Skye ligger 190 kilometer fra Inverness lufthavn, der er den nærmeste. Det er ikke muligt at flyve direkte til Inverness fra Danmark, men både Easyjet, Norwegian og Ryanair flyver dertil med en enkel mellemlanding i London.

Sådan kommer du til de Høje Tatra-bjerge

De høje Tatra-bjerge ligger 235 kilometer fra Krakow lufthavn i Polen, der er den nærmeste lufthavn med direkte ruter fra København. SAS og Norwegian er blandt de flyselskaber med direkte ruter. Derfra går der direkte bus til bjergene. 

Flere rejsetips

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser med vennerne.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

Vandretur i luksusklassen på den skotske ø Isle of Skye

Hvis du og veninderne drømmer om en aktiv ferie, skal I tage et smut til Skotland. Her finder I noget af Europas smukkeste natur, og især Isle of Skye byder på unikke naturoplevelser, der er værd at udforske. Der er tonsvis af vandreruter på øen, hvor man bliver bombarderet med mærkelige klippeformationer og storslåede bjerge.

I bør belønne jer selv med et par overnatninger på det fine Cuillin Hills Hotel, der danner de perfekte rammer for at komme ned i gear og få slappet af efter en masse timers vandring. Hotellet byder på smukt indrettede værelser, mad i topklasse og fantastisk service, men der hvor Cuillin Hills Hotel virkelig skiller sig ud er på beliggenheden. Hotellet er placeret ved foden af Portree Bay med udsigt over bugten og den storslåede Cuillin-bjergkæde.

Billig luksusferie i de Høje Tatra-bjerge i Slovakiet

I den nordlige del af Slovakiet ligger de Høje Tatra-bjerge, hvor du og dine veninder kan nyde et skønt luksusophold i smukke omgivelser til billige penge. Det storslåede bjerglandskab skaber de perfekte omgivelser for de mange luksushoteller og spa-steder, der med god grund er placeret i området.

Hvis I ønsker at bo i hjertet af det naturskønne område, kan Slovakiets ældste luksushotel, Grand Hotel Kempinsky High Tatras fra 1893, der ligger ved foden af Strbske Pleso-søen anbefales. Her får I ubestridt luksus i form af smukt indrettede værelser, en stor spa-afdeling og kulinariske oplevelser i særklasse. I det omkringliggende område er der massevis af gode cykelruter og vandrestier, og hvis I gerne vil være mere kulturelle, er der flere charmerende byer i køreafstand fra hotellet. Især historiske Levoča og hyggelige Vysoké Tatry er værd at nævne, og så er der ikke mindst det smukke Spis-slot, som også er et besøg værd.

Om I er til aktiv ferie eller total afslapning, har de fem udvalgte destinationer noget at byde på, som skiller sig ud fra de oplagte valg for årets venindetur. Så måske at turen næste gang ikke skulle gå til London, Paris eller Milano.

Om rejseskribenten

Avatar

Nicoline Berthy

Nicoline er en eventyrlysten journalist og fotograf, der har en stor passion for at rejse. I en ung alder har hun set alverdens fantastiske steder og blandt andet oplevet dyrelivet i Borneos regnskov og på Galapagos, vild natur på roadtrips i New Zealand og i USA og storslåede vandfald i både Brasilien og Zimbabwe. Derudover har Nicoline tidligere boet i Sydney, Australien, og driver desuden rejsebloggen
theserenityjournal.com. Nicoline har det bedst, når der er et par rejser i kalenderen at se frem til og især roadtrips og oplevelsesrejser har en stor betydning. Hun drømmer netop nu om at besøge Grønland, Japan og Nepal men siger ikke nej, hvis andre rejsemuligheder opstår. Nicoline er ansat som rejseskribent og medredaktør hos RejsRejsRejs.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons