RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Frankrig » Sydfrankrig: 5 smukke steder du skal besøge – fra Gorges du Verdon til Nice
Frankrig

Sydfrankrig: 5 smukke steder du skal besøge – fra Gorges du Verdon til Nice

Nice - Bugt - Frankrig - Riviera - Europa
Sydfrankrig er skøn, og en perfekt rejsedestination for dig, der ønsker storby, strand, charmerende kystbyer og idylliske dale.
harzen banner

Sydfrankrig: 5 smukke steder du skal besøge – fra Gorges du Verdon til Nice er skrevet af Jesper Munk Hansen.

eu banner
Flag - Frankrig - hav - sol

Kurs mod Sydfrankrig

Turen til Sydfrankrig var egentlig ikke noget, jeg selv gik med tanken om at skulle virkeliggøre.

Mit forhold til Frankrig har nemlig altid været meget neutralt, men da jeg vandt en rejsepræmie i en fotokonkurrence hos RejsRejsRejs, der skulle bringe mig til dette område, sagde jeg naturligvis ja – og heldigvis for det.

Sydfrankrigs smukke kystbyer og idylliske naturområder slog lidt benene væk under mig, og jeg var slet ikke i tvivl om, at disse oplevelser skulle deles.

De fem overnatninger på Hôtel le Méditerranée i byen Hyères blev nydt i fulde drag, og det samme blev alle de udflugter, vi var på i de dage.

Derfor har jeg samlet en lille liste over 5 områder, du også bør opleve, når du besøger Sydfrankrig.

Nice - Sydfrankrig - Frankrig - Rejser

Nice: Sol, strand og gamle kvarterer

Rejsen begyndte i Frankrigs femtestørste by, Nice, hvor vi landede med flyet.

Hotellet lå omkring 150 km fra byen, så vi valgte at opleve nogle af de skønne seværdigheder, som Nice har at byde på, før vi sprang i bilen og kørte videre.

Vi havde booket en ‘Free Walking Tour’, som er en guidet tur, hvor du selv vælger, hvad du vil betale guiden, efter at turen er slut.

Det fungerer rigtig godt, og vi har tidligere været på den slags ture i både Bologna og Prag. Heldigvis har jeg endnu ikke oplevet, at folk er gået uden at betale. Typisk betaler du 10-20 euro, men det er helt op til en selv. På den måde kan de fleste være med, uanset om du rejser på budget eller ej.

Nice ligger på den franske riviera, og byen har en helt fantastisk udsigt til Middelhavet. Det er ikke mærkeligt, at det er et af de mest populære rejsemål og et af de mest besøgte områder i Frankrig.

På vandreturen kom vi forbi flere af de mest populære attraktioner i Nice inklusiv den berømte strand Promenade des Anglais, hvis hvide sandstrande og blå hav lokker mange badeglade mennesker ud til en afslappende dag i solen.

Bevæger du dig længere ind i byen, finder du den gamle bydel, Vieux Nice, der er fyldt med farverige bygninger og smalle gader.

Området er charmerende og fyldt med historiske bygninger som katedraler, smukke torve og et hyggeligt marked.

Nice overraskede mig virkelig positivt, og det er helt sikkert et besøg værd, når du skal til Sydfrankrig. Mange flyver alligevel til og fra Nice, hvilket gør det endnu mere oplagt at bruge lidt tid på at udforske området.

Hotel Skt. Annæ banner
Marina - både - lystbådehavn - solskin - havn - hav - Frankrig

Hyères – En idyllisk kystby i Sydfrankrig

Efter vi havde været i Nice, fortsætte vi lidt længere mod syd.

Hotellet, vi skulle bo på, var nemlig beliggende i den lille franske kystby, Hyères, som ligger mellem Saint-Tropez og Marseille. Byen føltes mere rolig og knap så overrendt af besøgende. Jeg havde aldrig før hørt om Hyeres før mit eget besøg, hvilket jeg måske ikke er ene om.

Hyères har mange smukke strande og en god beliggenhed med let adgang til de fleste attraktioner i nærområdet. Byen ligger tæt på en række øer, som du finder syd for området halvanden times kørsel fra Nice, en times kørsel fra Saint-Tropez samt to timers kørsel fra Gorges du Verdon, der er en af Europas største kløfter.

Som du nok kan fornemme, er der meget at opleve i Sydfrankrig, og her er Hyères med sin beliggenhed oplagt som base.

Hotellet Hôtel le Méditerranée, som vi boede på, var en stor oplevelse.

Vi fik et værelse med egen terrasse og havde endda udsigt til hestevæddeløbsbanen. Dette lille hotel har kun 14 værelser, hvilket gjorde besøget endnu mere hyggeligt og personligt.

Hotellet lå kun få minutters gang fra stranden og lystbådehavnen, der var fyldt med restauranter og caféer. Her havde man formået at skabe et lille hyggeligt feriemiljø med en afslappet atmosfære, hvor alt er samlet indenfor kort afstand.

Derudover var servicen på hotellet i top, og receptionisterne var meget hjælpsomme, når der opstod spørgsmål.

Det gjorde det endnu lettere, at hotellet er svenskejet, så de kunne både forstå og tale dansk – også selvom vi befandt os i Sydfrankrig.

Princess cruises banners
Gorges du Vernon - Sydfrankrig - Frankrig - Rejser

Gorge du Verdon – Europas Grand Canyon

Som nævnt ligger Gorge du Verdon en times kørsel fra Hyères, og den er en af Europas største kløfter. Det er ikke uden grund, at nogen er gået så vidt at kalde det “Europas Grand Canyon”, og når man står overfor dette spektakulære syn, forstår man godt hvorfor.

Omkranset af stejle kløfter snor den smaragdgrønne flod sig gennem bunden af den 800 meter dybe slugt og skaber et dramatisk landskab. Jeg har aldrig været i Grand Canyon, så jeg kan hverken be- eller afkræfte lighederne, men jeg blev i hvert fald imponeret.

Ved floden er der muligheder for at dyrke en masse aktiviteter, og det var netop en af de ting, vi havde planlagt. Her kan man udfordre sig selv med en tur i kajak, kano og andet sejlsport, men vi havde valgt at prøve river-rafting for første gang nogensinde.

En rute på 14 km igennem floden med 6 personer og en guide. Det var en virkelig sjov oplevelse – også selvom vi skulle i det 12 grader kolde vand flere gange.

Efter river-rafting i Gorges du Verdon valgte vi at køre fra toppen af floden ned mod den nærliggende menneskeskabte sø, Lac de Sainte-Croix. Men vi nåede ikke langt på de små veje i bjergene, før himlen åbnede sig.

I løbet af 5 minutter gik vi fra høj solskin og 24 grader til regn, lyn, torden og 13 grader. Det er ikke det allersjoveste at være i bjergene, når det lyner, men vi var i en bil, og vi forsøgte så godt vi kunne at køre på det våde underlag på bjergvejene.

Det betød desværre, at vi ikke så meget af søen, da vi endelig nåede frem.

Sigtbarheden var blevet dårlig på grund af det voldsomme regnvejr, og det var svært at se ret langt ud over den ellers smukke sø. Men uforudsigelige vejrforhold må du tage med, hvis du besøger Sydfrankrig i det sene forår.

Porquerolles - Sydfrankrig - Frankrig - Rejser

Porquerolles: Et lille paradis i Sydfrankrig

Ud for kysten ved Hyères ligger en række små idylliske øer.

Øerne er kendte som Porquerolles, Port-Cros og Île du Levant, og tilsammen udgør de øgruppen Îles d’Hyères.

Vi ville gerne opleve disse smukke omgivelser og valgte derfor at tage med en færge til Porquerolles. Denne lille sejltur tog blot 20 minutter.

Porquerolles er den største af øerne og er et ideelt sted for folk, der gerne vil nyde en rolig atmosfære væk fra turistdestinationerne. Selve øen er kun syv kilometer lang og tre kilometer bred og har i alt 200 beboere.

På trods af sin beskedne størrelse er Porquerolles særligt kendt for sit rige dyre- og planteliv. Der findes faktisk så mange forskellige planter og blomster på øen, at biologer har haft svært ved at få et samlet overblik over arterne – det vil simpelthen tage for lang tid at opliste dem allesammen.

Og natur er der rigeligt af. De hvide sandstrande og det smukke blå hav skal nydes, hvis du besøger øen.

Hovedbyen på øen hedder også Porquerolles og er en lille by med smalle gader og farverige huse. Her finder du både restauranter, caféer og butikker, så som man nok kan fornemme, kan du sagtens få mange timer til at gå på denne rolige ø i Sydfrankrig.

Port Grimaud - Sydfrankrig - Frankrig - Rejser

Saint-Tropez og Port Grimaud: Den franske Riviera

Saint-Tropez er måske en af de mest kendte byer på den franske Riviera med sin luksuriøse livsstil og store både i havnen. En mini-udgave af Monaco, tænker jeg.

Den tiltrækker både turister og berømtheder, og man skal huske at have nok penge med, hvis man vil bo der, for et let måltid bestående af 1 cola, 1 øl og 2 hotdogs kostede os 394 kr. Heldigvis var vi der kun på en dagstur.

Det var ikke et sted, jeg følte mig godt tilpas. Den luksuriøse og dyre livsstil passer ikke til en vestjyde som mig. Men så kan man sige, at man har besøgt Saint-Tropez.

Ovre på den anden side af vandet finder man den mindre kendte by Port Grimaud. Det er en sejltur på 25 minutter. Faktisk ligger både Saint-Tropez og Port Grimaud på fastlandet, så man kan godt køre dertil. Men det er lettere at sejle mellem de to byer.

Port Grimaud er en charmerende og mindre by, som bliver kaldt Lille Venedig på grund af sin kanallignende struktur og arkitektur, der minder om den italienske by.

Biler er forbudt i centrum af Port Grimaud, og den centrale kanal fungerer som hovedgade. Byen har mange øer og broer, som forbinder hele byen. Her kan du virkelig finde ro i nærheden af vand.

To byer på én dag, og der var ingen tvivl om, at jeg bedst kunne lide den mindre kendte by Port Grimaud. Saint-Tropez behøver jeg ikke tilbage til.

Generelt er Sydfrankrig et dejligt område med mange fantastiske steder.

Det var mit første besøg i Sydfrankrig efter et par besøg i Paris de seneste år. Det sydfranske bød på en helt anden stemning end det Frankrig, jeg tidligere havde oplevet. Især Nice og Gorges du Verdon gjorde indtryk på mig. Begge er steder, jeg gerne vil besøge igen, og som varmt kan anbefales til andre rejsende.

Jeg har tidligere haft et rimelig neutralt forhold til Frankrig, men denne oplevelse var meget positiv. Jeg har på fornemmelsen, at jeg nok skal komme tilbage til Sydfrankrig.

God rejse til Gorges du Verdon og Nice, god rejse til Sydfrankrig.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her Hotel Skt. Annæ banner
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners   Hotel Skt. Annæ banner

Om forfatteren

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter. Han har besøgt Spanien 12 gange og Italien 24 gange.

Han taler spansk og er også ved at lære italiensk og har desuden været Brand Ambassadør for Visit Italy i lidt mere end 2 år fra 2020 til 2022.

Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder.

Jesper er ude og rejse 4-6 gange om året og i 2023 var han på 6 rejser. I 2024 har han indtil videre planlagt rejser til Sicilien, Thailand og til EM i fodbold i Tyskland.

Følg Jespers rejseside på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser: instagram.com/munktravels/

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.