RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » 5 steder jeg gerne vil besøge igen: Nice, Balkan og smukke øer
Forenede Arabiske Emirater Frankrig Grækenland Irland Nordirland Rejsefavoritterne Rumænien Spanien

5 steder jeg gerne vil besøge igen: Nice, Balkan og smukke øer

Frankrig - Nice
Når man har været ude at rejse i en tilpas mængde steder, begynder man at få en fornemmelse af, hvilke steder man gerne vil besøge igen og dermed også nogle steder, som man godt kan undvære et besøg til igen. Læs med her for at se min liste over destinationer, jeg gerne vil besøge igen.

Af Camilla Liv Jensen

Frankring - Nice - Promenade Des Anglais

Nice – byen der har alt

Nice i Sydfrankrig er det sted, jeg har besøgt allerflest gange – vist nok syv gange. Efter at have været der så mange gange føler jeg mig ikke længere som turist, og jeg kan derfor gå rundt uden Google Maps på telefonen på trods af min manglende stedsans.

rrr banner 22/23

I min optik har Nice alt. Der er selvfølgelig den gamle bydel, Vielle Ville, der har sin charme i de smukke gamle bygninger, skæve brosten og små butikker med specialiteter indenfor alverdens ting. Ligesom mange andre sydeuropæiske byer.

En kort gåtur fra den gamle bydel er Place Masséna. Her er der flot arkitektur, sorte og hvide fliser og sidst – men ikke mindst – shopping! Dette hører til enhver storby, og der er faktisk rigtig god shopping i Nice.

Promenade Des Anglais er den berømte strandpromenade, der løber langs sydkysten og dermed også stranden i Nice. Promenaden er syv kilometer lang, hvilket giver plads til meget variation i form af boder og gadeopvisninger på blandt andet rulleskøjter og stylter.

Stranden i Nice er en stenstrand, men det skal man ikke lade sig skræmme af, for der er faktisk to klare fordele ved det: Når man først har arrangeret stenene rigtigt, ligger man rigtig godt og kan ligge der længe. Det største plus er dog, at man slipper for at have sand med hjem fra stranden.

Her er et godt flytilbud til Nice – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

Spanien - Mallorca - Palma Cathedral

Mallorca: Øen, der skal ses med bil

Det næste sted, jeg gerne vil besøge igen, er Mallorca. Efter 13 dage på øen fik jeg god fornemmelse af, hvor jeg vil bo næste gang, jeg kommer derned. Vi havde booket hotel i Palmabugten ikke langt fra lufthavnen og fandt hurtigt ud af, at vi var landet i fest-delen af Mallorca, og der var mange mennesker på stranden og i gaderne det meste af døgnet.

Playa de Palma i den del, hvor vi boede, er proppet, larmende og beskidt, så den kan ikke anbefales, hvis du vil have en hyggelig dag på stranden. Til gengæld er der en masse Cala’er, fx Cala Llombards og Cala D’Or, som man kan komme til med bil, som kan lejes til billige penge ligesom i resten af Spanien.

Dette er desuden min største anbefaling til Mallorca: Lej en bil! Der er så meget diversitet på øen, så det vil være synd at holde sig i ét område. Og køreturene er gode til at opleve meget af naturen på øen.

Næste gang jeg besøger Mallorca, vil jeg helt sikkert bo på den vestlige side af øen ovre ved stranden Magaluf, da det – overraskende nok – var meget mere roligt og fredeligt end Palmabugten.

Rejsetilbud: Mallorcas skjulte skatte

Grækenland - Chios

Charmerende Chios

Chios er den femtestørste græske ø og ligger så tæt på Tyrkiet, at man kan se derover, når man står på den østlige side af øen. Chios er en ø med charme, som kan se meget slidt og gammel ud i nogle områder, og andre steder giver det blot karakter.

Maden er fantastisk, og hvis man kender de lokale, kan man få anbefalinger til restauranter, der ligger de mest tilfældige steder, og som man aldrig havde fundet frem til på egen hånd, så sørg for at spørge de lokale til råds.

Hvis man kører fra den ene side til den anden side af øen, vil man se, at der ligger små spisesteder oppe i bjergene, hvor man får serveret autentisk græsk mad. Intet menukort og knap et ord engelsk, så man får, hvad der bliver serveret, uden nødvendigvis at vide, hvad det er.

Her er et godt flytilbud til Chios – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Irland - Dublin - Bar

Pubcrawl i Dublin

Jeg har været i Dublin to gange; begge gange på en studietur med henholdsvis min gymnasieklasse og mit nuværende studie. Derfor kunne jeg godt tænke mig at besøge Dublin på egen hånd med friere tøjler i forhold til turens indhold.

Dublin, og generelt Irland, er det mest oplagte sted til en pubcrawl, hvilket jeg også har været på et par gange, men jeg vil helt sikkert gerne opleve det igen.

I forbindelse med min første tur til Dublin var jeg en dag i Belfast, hvor vi var på en guidet tur med lokal, der på bedste irske accent fortalte historier fra Belfast. Turen kom naturligvis forbi Peace Walls, som er de mure, der adskiller den republikanske og den katolske befolkning fra hinanden. Det er en spændende oplevelse, som jeg også vil anbefale til andre.

Her er nogle gode tilbud på overnatninger i Dublin – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

Rumænien - Brasov

Brașov, Rumænien: Skiferie og storbyferie i samme omgang

Jeg har været på skiferie mange gange, og jeg har været på storbyferie mange gange, men aldrig på samme tid, før jeg besøgte Brașov i Rumænien.

Rumænien er et sted med mange fordomme, og jeg havde dem også selv, men de blev modbevist næsten med det samme. Vi landede i Bukarest lufthavn, som ligger i den sydlige del af Rumænien, og kørte direkte nordpå til Brașov. Det er tydeligt, at Bukarest er den fattige del af Rumænien, mens det nordlige er lidt mere pænt både i forhold til bygninger og biler.

Selvom rumænerne ikke som udgangspunkt er stærke til engelsk, vil de vældigt gerne gestikulere med én, indtil vi forstår, hvad hinanden mener. Et meget venligt folkefærd. Vi blev da også gode venner med vores skiudlejer, som gav os gode tips til både skiløb og seværdigheder inde i byen.

Det skal selvfølgelig nævnes, at alt er billigt i Rumænien – næsten for billigt. Man kan spise middag for lige omkring 100 kroner per person inklusiv drikkevarer, og til frokost endnu mindre end det.

Her er et godt flytilbud til Bukarest – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

UAE - Dubai, Burj Khalifa

Stedet jeg ikke behøver at besøge igen – Dubai

Dubai er et sted, som jeg ikke nødvendigvis ville besøge igen. Jeg rejste til Dubai i marts måned i håb om en solferie midt i det våde danske vejr. Til min kedelige overraskelse regnede det fire ud af de syv dage, jeg var der, hvilket satte min solferie lidt på pause.

Derudover boede jeg nok i et lidt øde område. Det eneste, der var i nærheden, var et lille mall, men når man har brugt tre regnvejrsdage derinde, så begynder man at kede sig. Dubai Mall var selvfølgelig også på to-do listen i Dubai, men med ferie-hjerne, hvor man glemmer dagene på ugen, endte vi med at komme en fredag eftermiddag. Behøver jeg at nævne, at der var mange mennesker?

Måske fortjener Dubai en ny chance, men jeg har ikke behov for at komme tilbage indenfor den nærmeste fremtid. Jeg finder noget andet spændende i stedet for.

God rejse!

Find gode rejsetilbud her

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Camilla Liv Jensen

Camilla har været vant til at rejse siden en ung alder, og skal som minimum rejse én gang om året - men jo flere, jo bedre. Indtil videre har de fleste rejser været indenfor Europa, undtagen en enkelt tur til Dubai og en rejse til Florida som barn, men hun håber at besøge flere verdensdele, så snart som muligt.

Til dagligt studerer hun Leisure Management i Roskilde, som er et studie der bl.a. har fokus på turisme og oplevelsesøkonomi. Rollen som studerende genererer ikke mange penge til rejser, hvorfor de fleste rejser indtil videre har været indenfor Europa.

Hun elsker at rejse sydpå, mod højere temperaturer, men når årstiden siger vinter, elsker hun også at stå på ski.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.