banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Forenede Arabiske Emirater » Dubai: De her 15 oplevelser skal du prøve
Forenede Arabiske Emirater

Dubai: De her 15 oplevelser skal du prøve

Dubai frame storby rejser
Dubai rummer mere end du tror. Få redaktionens tips her til både by og strand.

Dubai: De her 15 oplevelser skal du prøve er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen og Kristian Bräuner.

Forenede Arabiske Emirater, Dubai, skyline, rejser

Stor, større, størst – Rejser til Dubai

Dubai er den største by i de Forenede Arabiske Emirater. En storby i rivende udvikling, hvor man vil være størst og bedst til det hele. “I Dubai har vi alt – og hvis ikke vi har det, så bygger vi det”, lyder det, og derfor ligger verdens højeste bygning Burj Khalifa selvfølgelig også her.

Du kender måske nok bedst byen for de høje skyskrabere, store shoppingcentre og det varme ørkenklima. Og trods byens ry for at være charterferiedestination nummer et for jetsettere, så er den så meget mere end det.

Dubai er nemlig oplagt til alle de her tre typer ferie – enten hver for sig, eller i en nem kombination:

 • Storbyferie med top-hoteller, shopping, museer og fede restauranter samlet ét sted
 • Strandferie med fantastiske sandstrande og vilde pools
 • Lokalferie med lækker arabisk mad, lokalkultur og ørken-oplevelser

Dubai kan være en dyr by, men hvis du planlægger din tur nøje og rejser til Dubai på det rigtige tidspunkt, kræver det ikke nødvendigvis den helt store pengepung.

Her er derfor en guide til 15 af de mest spændende steder, attraktioner og seværdigheder, der godt kan opleves på en forlænget weekend, plus tips til hoteller og restauranter i Dubai.

 • Forenede Arabiske Emirater, Dubai, skyline, rejser
 • Dubai frame storby rejser

Burj Khalifa og Dubai Frame: Årets bedste udsigter

I Dubai er alt stort, og Burj Khalifa er ingen undtagelse. Med en højde på 828 meter er det nemlig verdens højeste bygning. Burj Khalifa har 163 etager, og her er det muligt for besøgende at komme enten 125 eller 148 etager op.

Det er klart et must see på en rejse til i Dubai, for her er den ultimative mulighed for at se hele byen fra oven. Det føles næsten uvirkeligt at stå der og kigge ned over de andre skyskrabere, som ligner almindelige, små bygninger oppefra.

Tip: Det er bedst at besøge Burj Khalifa inden klokken 10 om formiddagen eller om aftenen efter klokken 18.30. Så undgår man nemlig en alt for lang kø og en kæmpe menneskemængde.

Det koster omkring 300 kroner at komme op i Burj Khalifa, og det koster ekstra at besøge tårnet omkring solnedgang.

Dubai Frame er et rigtig godt alternativ til Burj Khalifa. Det koster 100 kroner at komme op i den smukke bygning, og så får du både udstillinger, udsigt og for de modige: En glasgulv-oplevelse i 150 meters højde!

Dubai Frame ligger mellem den gamle bydel og det nye centrum, så her får du et rigtig godt overblik.

Billetter til begge steder kan købes online og på stedet.

 • Dubai, Dubai Mall, rejser

Downtown Dubai: Dubai Mall, Time Out Food Market og restauranter

Efter Burj Khalifa er det oplagt at tage en tur i Dubai Mall, som ligger lige ved siden af. Dubai Mall er verdens største shoppingcenter, men det er meget mere end bare et shoppingcenter.

Udover de 1200 butikker og en lang række kendte og mindre kendte spisesteder, indeholder centret flere større turistattraktioner. Tag fx en tur på skøjtebanen, i biografen eller prøv det frygtindgydende spøgelseshus Haunted House.

Dubai Mall er – udover shopping – mest kendt for at huse det flotte Dubai Aquarium. De mere end 300 havdyr og muligheden for at hoppe i en dykkerdragt og komme helt tæt på gør det til en helt unik oplevelse. Du kan dog også nøjes med bare at beundre dyrene på shoppingturen, for selve akvariet ligger midt inde i centeret.

Om aftenen er der lysshow på og omkring Burj Khalifa, og det er et stort tilløbsstykke. Det koster ikke noget at overvære, og du ser det bedst fra pladsen midt i Dubai Mall.

Lige overfor ligger Time Out Food Market Dubai, der er et must for foodies og andre madglade. Her har man taget det bedste fra ‘food hall’-konceptet, hvor man køber mad fra små stande og spiser det ved fællesborde, og så nogle af byens bedste restauranter.

Hvor niveauet i food halls tit er varierende og med meget fast food, er det her modsat: Her er de bedste restauranter fra Dubai inviteret ind til at lave fantastisk, hurtig og smagfuld mad, hvor alle selv kan vælge, hvilken stil de er til, og man kan spise det sammen. Du kan få alt fra Wagyu-steaksandwich og sprød sushi til mexikanske majs-snacks og portugisisk seafood.

Det er ikke uden grund, at her tit er fyldt om aftenen med vennegrupper, kollega-grupper og familier; så kom til frokost, hvis du vil have bedre plads. Kan klart anbefales.

Hvis du er til “lunch with a view”, er den prætentiøse Cé la vi restaurant et rigtig godt valg, for her sidder du på 54. sal med direkte udsigt til Burj Khalifa-tårnet, og der en udendørs terrasse, som er perfekt til billeder.

Cé la vi kører asiatisk-europæisk fusionsstil med super betjening, og deres faste frokostmenu i hverdagene er virkelig lækker og kunne godt være et af de bedste tilbud i byen i kategorien luksus-frokost. Restauranten ligger lige ved metro-stationen “Dubai Mall”.

Læs om hoteller og rejser til Dubai her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Museer og arkitektur: Museum Of The Future og Alserkal Avenue

Museum Of The Future er et nyt spektakulært museum midt i Dubai.

Som med megen anden arkitektur i Dubai er man generøs med at vise det arkitektoniske frem til alle, og det er en lige så stor oplevelse at se det udefra som indefra.

I al ubeskedenhed kalder de lokale det “Verdens smukkeste bygning”, og uanset om det nu passer, er det virkelig en usædvanlig smuk bygning. Temaet er teknologi og fremtidsdrømme, og billetter skal købes i god tid inden online.

Alserkal Avenue er en helt anden kategori: Det er små kunstudstillinger og værksteder i et beboelseskvarter syd for centrum – og lige så flot Museum Of The Future er, lige så hyggeligt og kreativt er Alserkal Avenue.

Tænk “Kødbyen møder Nørrebro” i forhold til kreativitet og farver.

Banner - Asien - 1024
 • Forenede Arabiske Emirater - ørken, safari, rejser

Ørkensafari

Kør 45 minutter ud af storbyen, til du rammer ørkenen, og så står dagen på ørkensafari. Ørkensafari er en stor oplevelse, som kan fås i forskellige variationer.

I et firhjulstrukket køretøj kan du rigtig mærke suset, når du kører op og ned ad de gyldenbrune klitter. Dune-bashing, som de kalder det, er en vild oplevelse, hvis du vil have et adrenalin-sus.

Udover kørsel i sandklitterne er der mulighed for sandboarding, middag med de lokale og kamelridning, hvor man kommer tættere på naturen.

Vi kan anbefale Platinium Heritage, der er specialiseret i det, de selv meget passende kalder eco-luxury desert tours.

Konceptet er enkelt: Man kører med en kompetent guide i klassiske landrovere ud på ørkenenens sandveje og møder de smukke oryx-antiloper, oplever lokale falke, lærer om ørkenen og ender i en beduinlejr. Her er der lækker mad, musik og al den kamelridning, du har lyst til under stjernerne. De er ikke de billigste, men dem med de bedste anbefalinger.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Mellemøsten

find et godt tilbud banner 2023
Dubai, Forenede Arabiske Emirater, mad

Dubai Old Town: Souk, Al-Fahidi og mad i Deira

Rejs tilbage i tiden og besøg Dubai Old Town. Her findes ægte arabisk kulturarv, historiske bygninger og ikke mindst de ikoniske markeder ‘Dubai Souks’.

I Gold Souk glitrer det af guld, diamanter og smykker i lange baner. Og der er garanti for, at det er ægte varer.

I Spicy Souk fås alverdens krydderier. Duftene her er en overdådig oplevelse for lugtesansen, og hvis du vil have en fantastisk souvenir med hjem, kan du få kryddeributikken til at lave en krydderiblanding til dig på friskkværnede krydderier – spørg efter om de har en ‘spice grinder’.

Textile Souk handler med alt fra råsilke til bomuld i alverdens farver.

Markederne er rimelig prisvenlige, og de lokale forventer i øvrigt, at man prutter om prisen, som på ethvert godt marked, så hvis det er for dyrt, skal du bare spørge om en lavere pris.

Besøger du Dubai Souks, kan du både finde gode varer og gøre en god handel.

Souk’en ligger i bydelen Deira, der også er indgangen til en farverig lokal bydel med fantastisk lokal mad og billig shopping. Her bor mennesker fra hele verden, og du kan finde lokale specialiteter, som vor mor lavede dem i Syrien, Yemen og Iran.

Vi kan klart anbefale at dykke ned i de mange madkulturer ved at tage en food tour med Frying Pan Adventures. Deres Middle Eastern Food Pilgrimage er en vandretur i Deira med lokale guider, der i den grad deler deres unikke viden og entusiasme med dig, og hvor man spiser lækre specialiteter på udvalgte steder i området. Både tur og mad er i en klasse for sig.

På den anden side af floden Dubai Creek i den gamle del af byen finder du det historiske kvarter Al-Fahidi, som er hyggeligt – omend lidt turistet – og et godt sted at få et indtryk af det gamle Arabien.

Hvis du vil have en lille sejltur på floden, så koster en tur med vandtaxa, som kaldes Abra, kun 1 dirham, 2 kroner, og for det kan du sejle mellem souk’en og Al-Fahidi på den anden side.

Der er metro-station ret tæt på markederne, og ellers er der altid en ledig og billig taxa i nærheden, så vi kan klart anbefale at tage på en tur til Dubai Old Town, der ligger lige nord for det nye centrum i Downtown Dubai.

Bureau Grafik 2023
Dubai Marina, Dubai, rejser

Dubai Marina

Dubai Marina fungerer som en hyggelig kanalby – hvor alt er menneskeskabt vel at mærke. Den er omtrent fem kilometer lang og byder på både restauranter, shopping og en flot udsigt til høje skyskrabere og dyre yachter.

Tag på en bådtur langs kanalerne; det er sådan, du oplever området bedst. Omgivelserne er flotte både i dagtimerne og om aftenen. Hvis du hellere vil se Dubai Marina fra landsiden, er en gåtur langs Marina Walk også en god måde at få set sig omkring. Her er der også rig mulighed for at slukke tørsten i en af byens mange barer og caféer.

Dubai Marina ligger klods op ad stranden Jumeirah Beach, som er en af de mest populære strande i Dubai.

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
Mondo, Dubai, Højhus, hav, strand, rejser, Dubai oplevelser, oplevelser i dubai, dubai ferie tips, rejse til dubai, rejser til dubai, dubai seværdigheder, ferie i dubai, ferie til dubai

Rejser i Dubai: Strand og badeferie

Der er praktisk talt solgaranti året rundt når du rejser til Dubai, og derfor er det oplagt at tage på badeferie her i månederne fra oktober til maj. Sommermånederne er for varme til ren badeferie, men du kan bade her året rundt også om aftenen, når solen er gået ned.

Der er heldigvis masser af smukke og brugbare strande i og omkring Dubai, og mange af dem er offentlige, så hvis du vil dyppes i det varme salte vand, er det bare med at finde badetøjet frem,

JBR Beach er en bystrand af den fineste slags med skyskrabere i baggrunden, og ellers er La Mer Beach ved Jumeirah rigtig hyggelig og perfekt til rigtig strandferie, for her er små restauranter, promenade, den fineste strand og endda et lille vandland på kanten af strandområdet. Det ligger i et villa-område 5 kilometer fra centrum af Dubai.

Der er også mange fede pools på hoteller, og hvis du ikke bor der, kan du ofte købe dig adgang, selvom det dog godt kan være dyrt på de store resorts fx på Dubai Palm. Hvis du er fan af infinity pools, er Dubai stedet for dig.

Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater, rejser

Abu Dhabi tur/retur

Tag også en tur til de Forenede Arabiske Emiraters hovedstad Abu Dhabi fra Dubai.

Mange overvejer turen til hovedstaden, når de rejser til Dubai, men får det ikke gjort grundet manglende tid. Men det er ærgerligt, for turen tager ikke særlig lang tid. Det kan snildt gøres som en halvdagstur.

I Abu Dhabi ligger den kendte moské, Sheikh Zayed-moskéen, som er landets største af sin slags og et kulturelt knudepunkt. Det er gratis at besøge moskéen, og det er en helt særlig oplevelse. Er du mere til adrenalinsus, kan du besøge Ferrari World – verdens største indendørs forlystelsespark – og også kunstmuseet Louvre har en afdeling her.

Turen fra Dubai til Abu Dhabi tager halvanden time i bil eller lidt over to timer med bus.

Hvis du rejser til Dubai, er det i øvrigt også en oplagt indgang til nabolandet Oman.

Dubai intercontinental2 - rejser

Her skal du bo: Hoteller i Dubai

Der er få steder i verden, der har et større udvalg af hoteller end Dubai, og alle hotelkæder med respekt for sig selv er repræsenteret her. Derfor er udvalget også enormt, men her er i hvert fald fire idéer til hoteller, der hver for sig kan noget godt:

The St. Regis Downtown Dubai er et nyt hotel med udsigt over floden Dubai Creek midt i Downtown Dubai. Der er smukke hyggelige værelser, en fantastisk pool og en behagelig atmosfære. Her er det nemt at føle sig hjemme. Hotellet er en del af Marriott-kæden.

Media One Hotel er et boutique-hotel ved Dubai Marina. Det er et livligt og moderne hotel med bar, pool og af og til musik, og det tiltrækker rejsende fra hele verden.

Rove Hotel La Mer Beach ligger smukt lige ved La Mer Beach. Det er et prisfornuftigt, moderne og levende hotel med udsigt over byens strande og skyline og er populært blandt familier, par og vennegrupper på rejse. Hotellet er en del af Rove-kæden, der også har andre hoteller i Dubai.

Anantara The Palm Dubai Resort ligger ude på den kunstige og sagnomspundne palmeformede ø The Palm. Anantara er et thailandsk inspireret luksus-resort med fuld fokus på vand, strand og afslapning. Der er store pool-områder, en lækker strand og en kæmpe morgenmadsbuffet.

Se alle de bedste og mest eksotiske rejsetilbud her

Dubai, Forenede Arabiske Emirater, skyline, Dubai oplevelser, oplevelser i dubai, dubai ferie tips, rejse til dubai, rejser til dubai, dubai seværdigheder, ferie i dubai, ferie til dubai

Tips når du rejser til Dubai

 • Det er bedst at tage afsted i vinterhalvåret, da solen i sommermånederne er for heftig til, at det er behageligt at færdes udendørs
 • Sæt dig lidt ind i den arabiske kultur inden afrejse. Kulturen i Dubai er anderledes end vores med andre værdier og normer, men generelt er stemningen afslappet og åben
 • Det er nemmere at køre i taxa frem for offentlig transport i Dubai. Og det er samtidig billigt i forhold til i Danmark. Selvom Dubai Mall har åbent til midnat, stopper metroen med at køre klokken 23, og så er taxa eneste mulighed. Metroen er dog oplagt, hvis du bor på linjen, og den kører fx til lufthavnen og Dubai Mall og er meget velfungerende
 • I Dubai og Abu Dhabi har de hver sit ‘rejsekort’ til offentlig transport, som du kan sætte penge på. I Dubai hedder det ‘Nol’ og i Abu Dhabi hedder det ‘Hafilat’. Vær opmærksom på, at du desværre ikke kan bruge det samme kort begge steder
 • Dagligvarer i supermarkeder er dyre, og mange lokale spiser ofte ude, da det bedre kan betale sig. Priserne på restauranterne varierer voldsomt afhængig af, om du spiser internationale retter i Downtown Dubai eller falafler i Deira. Forskellen er ofte større, end man forventer, så nogle gange er det som Sydeuropa på en billig dag, og andre gange som Norge på en dyr dag
 • GetYourGuide-app’en er rigtig god at have, når du skal booke udflugter og ture i de Forenede Arabiske Emirater

Find andre storbyguides til byer verden over her

Rigtig god ferie når du rejser til Dubai!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.