RejsRejsRejs » Alt om rejsen til Irland – artikler og rejsetilbud

Rejsemål: Irland

Det er oplagt at rejse til Irland, hvis du vil have store naturoplevelser tilsat en charmerende kultur og dramatisk historie. Du kan læse mere om at rejse til Irland i artiklerne herunder. Brug pilene til at finde endnu flere artikler.

Rejseartikler

Rejsetilbud

Irland - landskab - rejser

Særtilbud og rejseforedrag

Derfor skal du rejse til Irland

Irland er et skønt rejseland. Landet er især kendt for sin smukke, grønne og romantiske natur, venlige indbyggere, og fascinerende historie.

Hvis du søger naturoplevelserne, er der mange muligheder. En af de mere kendte seværdigheder er The Cliffs of Moher, der prægtigt strækker sig langs Atlanterhavet. I Kerry-regionen finder du Ring of Kerry, der er en længere scenisk rute med adskillige udsigtspunkter og historiske levn. I samme region finder du også Killarney National Park, der er mest kendt for Muckross House & Gardens. Er du til historiske monumenter, kan du med fordel tage til Glendalough, hvor Monastic City befinder sig. Stedet er kendt for sine monastiske bygninger, der stammer helt fra det 6. århundrede. Tilsvarende kan du se de flotte historiske ruiner The Rock of Cashel i Tipperary og Blarney Castle med the Blarney Stone nær Cork.

Udover byen Cork som destination, finder du byen Kinsale i syd. Kinsale har et sydeuropæisk udtryk på grund af sit ufrivillige besøg fra Spanien i 1600-tallet. Det er en sand fiskerby med masser af udsøgt friskfanget fisk og skaldyr fra Atlanten på den hyggelige havnepromenade. Selvom Irland i sig selv er en ø, består landet også af flere mindre øer. En mulighed kunne være at tage til The Aran Islands, der minder en om det gamle uberørte Irland med sin rå og vilde natur.

Der er naturligvis også rig mulighed for at besøge spændende og charmerende større byer i Irland. Dublin er den mest populære, og der er meget at give sig til i hovedstaden. Nyd stemningen på Grafton Street, der er den gængse shopping-gade med gadekunst, gøglere, caféer og værtshuse med sin Guinness-øl og mange whiskyer. Du kan også tage et kig på det ældgamle universitet Trinity College - som huser The Book of Kells - der æstetisk minder mest om Hogwarts fra Harry Potter-universet. Vil du have et indblik i landets til tider tragiske historie, kunne du med fordel tage til fængslet Kilmainham Gaol, der er både fascinerende og uhyggeligt på samme tid. Ud over Dublin er førnævnte Cork også oplagt til byferie. I vest finder du Galway, der er den mere hippe og moderne by med sit kreative udtryk. Byen er også kendt for sin gastronomi med flere Michelin-anerkendte restauranter, der især er gode til frisk fisk og kartoffel-inspirerede retter. Derudover møder man også irernes skæve varme og humor på de mange pubber.

Sådan kommer du nemt til Irland

Der er også flere rejsebureauer, der er specialiseret i at gøre det nemt at opleve Irland. Du kan finde rejsetilbud og rejseforedrag om Irland herover.
Hvis du vil have tip og tricks til Irland og andre rejsemål, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

God tur!