RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Irland » Kør-selv-ferie i Irland: Frihed på den grønne ø
Irland - vej - får - kyst
Irland Nordirland

Kør-selv-ferie i Irland: Frihed på den grønne ø

Irland har et væld af naturskønne oplevelser. På en kør-selv-ferie kan du besøge de mest isolerede egne i dit eget tempo.
Kärnten, Østrig, banner

Kør-selv-ferie i Irland: Frihed på den grønne ø er skrevet af Naja Mammen Nielsen.

Irland - kort - rejser

Oplev Irland i dit eget tempo

Irland har uanede mængder af smuk natur. Men afstandene kan være store, og de offentlige transportmidler kan være en udfordring, hvis du ønsker at komme hen til de mere isolerede egne. Det er derfor værd at overveje en kør-selv bilferie i Irland.

Med en lejet bil har du friheden til at stoppe, hvor det passer dig og lade tilfældighederne føre dig rundt. Kør ad de mange småveje og kystveje over de bakkede grønne landskaber og gør holdt i de små hyggelige landsbyer væk fra hovedvejen.

Her kan du opleve “det ægte Irland” på en af de små pubber, hvor der er rig mulighed for at udveksle historier med de lokale over en mørk Guinness og omgang Irish stew.

Vi har samlet en række gode råd til din kør-selv-ferie i Irland.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Irland - skilt - rejser, Kør selv ferie i Irland, kør selv ferie, ferie irland, ferie i irland, sommerferie i irland, efterårsferie i irland

Husk at holde til venstre på din kør-selv-ferie i Irland

I Irland er der venstrekørsel i trafikken, og det kan naturligvis give lidt udfordringer selv for en rutineret bilist. Hav derfor styr på trafikreglerne og lav ikke forhastede beslutninger, før du er sikker på, hvordan bilen betjenes og vejene forceres.

Allerede fem minutter efter at du har løftet koblingen i bilen og er kørt fra lufthavnen, venter de første rundkørsler. Dem er der mange af, og det kan give sved på panden i starten, når der skal køres venstre om, men det lærer du hurtigt. Følg efter en anden ind i rundkørslen første gang, så er det nemmere.

Du kan leje bil i flere forskellige byer og aflevere den tilbage enten samme sted eller i anden by. Det gør det mere fleksibelt, og du kan kombinere din kør-selv-ferie i Irland med andre rejseformer som fx bus og vandresko i Dublin, som alligevel ikke er optimal at køre rundt i i bil. Desuden kan det godt være relativt dyrt at leje bil i Irland, så en kombination med offentlig transport kan give god mening.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

banner, engelsk banner, nederste banner, safari

Thailand venter

Irland - kystvej - Atlanterhavet - Wild Atlantic Way, Kør selv ferie i Irland, kør selv ferie, ferie irland, ferie i irland, sommerferie i irland, efterårsferie i irland

Storslåede oplevelser på kør-selv-ferie i Irland

Hvis din kør-selv-ferie starter i Dublin, så har du ikke langt til de store oplevelser. Syd for hovedstaden ligger højlandsområdet Wicklow Mountains National Park med betagende dale, bjerge og smukke søer.

Længere mod sydvest kan du lade dig betage af den 179 kilometer lange kendte rute Ring of Kerry, der går rundt om halvøen Iveragh og danner rammerne om nogle af Irlands smukkeste udsigter over Atlanterhavet.

Fleksibiliteten er stor med en lejet bil, men vær opmærksom på, at selv korte afstande kan tage længere tid på grund af de snoede og små veje. Og så er det nemt at lade sig opsluge af den smukke natur.

Irland forbindes ikke med den klare grønne farve for ingenting. Det kommer særligt til udtryk midt på øen, der rummer små hyggelige landsbyer, græsmarker og rig natur. Her kører tur-busserne ofte hurtigt igennem for at komme ud til kysterne, men med egen bil kan du sagtens gøre holdt og stifte bekendtskab med de mindre turistede egne inde i hjertet af den meget grønne ø.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Irland - road trip -bjerge - kør selv, kør selv bilferie, kør selv ferie, bilferie, bilrejse, rejse med bil, ferie med bil

Lumske veje på din bilferie i Irland

At tage på kør-selv-ferie i Irland er ikke det samme som en road trip i USA med lange strækninger og speederen i bund på Route 66. Til gengæld har Irland Wild Atlantic Way, der strækker sig over 2.500 kilometer langs Atlanterhavet fra Cork i sydvest til Donegal i nord.

De bugtede veje fører forbi mange smukke seværdigheder; blandt andet de lodrette klipper ved Cliffs of Moher. Her er det en fordel selv at tilrettelægge ruten og tempoet, da det kan være både tidskrævende og besværligt at komme helt dertil med bus eller tog.

Der er ganske få motorveje i Irland, og hoved- og landevejene bliver ofte til små snoede etsporede veje, der ikke er meget bredere end en bil. Det er ganske charmerende, men det betyder også, at det kan være svært at finde et sted at holde ind til siden for at tage billeder og nyde naturen. Så vær opmærksom på det, når du ser et godt sted at holde ind.

Find de bedste priser på biludlejning her

Irland - road trip - kør selv - billeje - natur, Kør selv ferie i Irland, kør selv ferie, ferie irland, ferie i irland, sommerferie i irland, efterårsferie i irland

Vælg det rigtige køretøj til din kør-selv bilferie i Irland

Til trods for at vejnettet dækker meget forskelligt terræn, så er det værd at overveje at leje en mindre bil. Det gør det nemmere at bevæge sig rundt på de små veje, og du undgår alt for mange ubehagelige situationer for tæt på de modkørende bilister, hvor hver en centimeter tæller.

Vær også opmærksom på at folde sidespejlene ind, når du parkerer i byer og på mindre veje. Der kan nemt opstå nogle slemme skader.

Drømmer du i stedet om at tage på eventyr i en autocamper på din kør-selv-ferie i Irland, er det et godt alternativ til bilen. Med en autocamper er friheden ultimativ, da du kan køre hen, hvor du har lyst og vågne op til storslået natur.

Der er udlejningsmuligheder i flere byer, og nogle steder tilbyder de transfer fra lufthavnen. Dog betyder en autocamper også mindre plads på de små veje, så vælg din rute med omhu. Og start med at øve dig lidt et sted med god plads, inden du rammer landevejen for alvor.

Som udgangspunkt er det tilladt at parkere og slå sit telt op de fleste steder i Irland, hvilket gør det ideelt med en autocamper, men sørg helst for at lave en aftale med ejeren af grunden inden. Du skal dog heller ikke snyde dig selv for at overnatte på nogle af de små kroer og hoteller rundt i landsbyerne. Her vil du opleve den sande irske folkesjæl – også mens du sover.

Irland er et fremragende rejseland uanset, hvordan du rejser rundt.

Se meget mere om rejsen til Irland her

Spænd sikkerhedsselen og oplev, hvad en kør-selv bilferie i Irland har at byde på.

Rigtig god tur.

Irland - vej - kyst - klipper - landskab

Kør-selv-ferie ruter i Irland

  • Irlands vestkyst
  • Nordirland
  • Den sydvestlige kyst
  • Den sydøstlige kyst

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Naja Mammen Nielsen

Naja har rejseblod i årerne og har en forkærlighed for øer. Hun har rejst på fem kontinenter og har en stor viden om det afrikanske kontinent, hvor hun har rejst i 11 lande. Udover et utal af rejser til regionen har hun startet et udviklingsprojekt for tidligere pigesoldater i Sierra Leone, arbejdet to år i Tanzania, været på ø-hop på Kap Verde, krydset Zambia og Zimbabwe i tog og bevæget sig i folkedrabets fodspor i Rwanda.

Destinationerne er nøje planlagt på egen hånd, målrettet lokalbefolkningen, de mindre turistede steder og det foretrukne transportmiddel er med tog og bus.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.