visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Irland » Ferie i Irland: Tag på rundrejse uden bil

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Irland - Connemara, vandring, sti - rejser
Irland Nordirland

Ferie i Irland: Tag på rundrejse uden bil

Hvis du tænker, at det kan være besværligt at opleve Irland uden bil, så er her en stribe gode tips til, hvordan du gør, og hvor du skal hen.
visit østrig, visit austria, banner

Ferie i Irland: Tag på rundrejse uden bil er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Irland - kort, rundrejse i Irland - rejser

50 shades of green på den grønne ø

Irland er kendt for sine idylliske dale, grønklædte bjerge og dramatiske klippekyster. Det bugtende landskab er som taget ud af et eventyr, og det kan opleves på et hav af måder – også uden bil.

Banner, engelsk banner, top banner

Din bilfri rundrejse i Irland kan næsten ikke undgå at blive mindeværdig både på grund af omgivelserne og også alle dem, du møder undervejs.

Der er gode tog- og busforbindelser, og hvis det ikke er nok, er det også muligt at blive kørt rundt af en privatchauffør på din ferie i Irland. Imens kan du trygt læne dig tilbage og nyde udsigten gennem vinduet uden at skulle bekymre dig om trafikken på de smalle landeveje, og hvordan man kører i den ‘forkerte’ side af vejen.

Irland - Europa - Giants - causeway - kystlinje - rejser, rejser til irland, rundrejse uden bil, kan man rejse til irland, seværdigheder i Irland, attraktioner i Irland

Causeway Coastal Route: Besøg Nordirland og den verdensberømte Giant’s Causeway

Vi starter turen rundt i Irland i den nordlige del af øen. Nærmere bestemt i Nordirland.

På kyststrækningen mellem byerne Belfast og Londonderry finder du ruten Causeway Coastal Route. Hver gang vejen slår et sving, afsløres nye fantastiske udsigter. Ruten er opkaldt efter en af rutens – og Nordirlands – mest spektakulære seværdigheder: Giant’s Causeway. De tusindvis af sekskantede søjleformationer, der står i det sprudlende hav og bliver ramt af den ene bølge efter den anden, er et syn af en anden verden.

Giant’s Causeway er et trækplaster for området, og det er helt klart et must see på din ferie i Irland, men der findes mange andre attraktioner på strækningen langs den nordirske kyst.

På kyststien Gobbins Cliff Path får du følelsen af at gå på vandet, og på Nordirlands nordligste ø Rathlin Island kan du blive et med naturen.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

I fodsporene på Game of Thrones

Du kan også besøge den gamle borgruin Dunluce Castle, som ligger på en klippetop helt ud til vandet. Hvis du synes stedet virker bekendt, så er det måske, fordi det var Greyjoy-familliens tilholdssted i Game of Thrones.

Faktisk rummer Irland mange lokationer fra den prisvindende tv-serie, og det er da også muligt at booke en guidet heldagstur i Game of Thrones’ fodspor, så du får det hele med. De fleste af turene har udgangspunkt i Belfast.

Turen op til det naturskønne kystområde i nord kunne ikke være nemmere. Der går regelmæssigt tog og bus mellem Dublin og Belfast. Tager du toget, koster det cirka 200 kroner, og så går der kun to timer, før du kan indsnuse den friske, nordirske havluft. Bussen tager lidt længere tid på grund af trafikken ind og ud af byerne, men koster til gengæld det halve.

Hvordan du vil opleve de mange seværdigheder er helt op til dig, men du har mulighed for pakkeløsninger med guidede ture, og ellers kan du med bus og tog tilrettelægge din tur, som du vil fra Belfast.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Irland - Europa - atlantiske - hav - rejser - Irland uden bil - Ferie i Irland

Besøg den vilde vestkyst på din ferie i Irland

Er du til vilde naturoplevelser – og hvem er ikke det – skal du opleve den vilde irske vestkyst på din Irlandsrejse. Turen langs kysten kaldes med rette ‘Wild Atlantic Way‘, og her vil du blive mødt af den mest formidable udsigt over klipperne, en hvirvlende saltvandsbrise og hyggelige havnebyer.

Fra spidsen af Irlands nordligste punkt Malin Head til Kinsale i syd er der cirka 2.500 kilometer, hvis du skal have det hele med, men mindre kan også gøre det. Du kan tage toget til mange byer på kysten og tage ud og udforske omgivelserne og landskabet derfra, men du kan også opleve det hele på en guidet tur med bus. Eller hvad med at tage noget af strækningen på cykel? Så får du virkelig Irland at mærke.

Lonely Planet og National Geographic har udnævnt den atlantiske kyststrækning til en af de bedste road trips i verden. Og det er der virkelig ikke noget at sige til. På turen møder du et hav af seværdigheder, som er værd at stoppe ved.

Connemara-regionen er kendt for sin “vilde skønhed” og er et perfekt sted at opleve det autentiske Irland, både hvad naturen og kulturen angår. Det er også her, der er flest, der har gælisk irsk som modersmål, så du kan virkelig få trænet dit sprogøre.

Trækker det i vandrestøvlerne, kommer du også forbi klipperne ved ‘Slieve League’, hvor der både er vandreruter for familier og for den erfarne vandrer. Du kan også besøge County Mayos charmerende byer og opleve det krystalblå vand ved Keem Bay.

Uanset hvilke seværdigheder, der trækker i dig, vil det være en god idé at afsætte mindst en uge til at opleve vestkysten. Det er muligt at finde pakkerejser, som indeholder alle de togbilletter, du skal bruge, guidede ture til seværdigheder og lækre bed & breakfast-steder, hvor du kan overnatte. Du kan også sagtens tage det, som det kommer og købe billetter undervejs.

Book din plads til den atlantiske vej her

Irland - Europa - Waterford - rejser - Oplev Irland uden bil - Ferie, rejser til irland, rundrejse uden bil, kan man rejse til irland, seværdigheder i Irland, attraktioner i Irland

Ferie i Irland: Gå i vikingernes spor

Irland er et land med en kolossal historie. I løbet af de sidste 5000 år har gamle monumenter, klostre og idylliske byer stået imod utallige historiske prøvelser. Ikke mindst vikingerne har haft stor betydning for Irlands historiske udvikling.

Når du rejser i det historiske østlige Irland i området kaldet ‘Ireland’s Ancient East‘, vil du opdage, at alt og alle, du møder på din vej, har en fantastisk historie at fortælle. Det er lige netop disse mystiske historier, som gør regionen så speciel. Og det at fortælle historier – meget gerne over en whiskey eller en mørk øl – er noget af det mest centrale i den irske kultur.

De gamle vikinger har gjort deres indtog i regionen ved blandt andet at grundlægge Irlands ældste by Waterford – som dengang fik navnet Vædderfjord.

Du kan også tage på eventyr i de grønne dale i County Wicklow, hvor der ligger gamle herregårde og fortryllende slotte. Det er også her, hvor den kendte hellige landsby Glendalough ligger i det idylliske landskab. Det er også et must see.

Tæt på Dublin kan du besøge det historiske gravmonument Brú Na Bóinne, som betyder ‘Paladset i Boyne’, og kan dateres helt tilbage til den yngre jernalder, længe før vikingerne ankom til den grønne ø.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
visit østrig, visit austria, banner
Irland - Europa - landskab - rejser

Alle veje fører til Dublin

Med så mange vidt spredte seværdigheder at opleve, så er det heldigt, at det er supernemt at komme rundt i Irland uden bil. Du kan tage forskellige jernbaneruter, busforbindelser eller guidede busture. Mulighederne er mange, men du vil hurtigt opdage, at Dublin er et knudepunkt på en rundrejse i Irland.

Mange ture udspringer fra Dublin, og hvis du skal rejse fra en region i Irland til en anden – især med tog – vil du med stor sandsynlig komme igennem storbyen. Derfor er anbefalingen herfra, at du booker sin flybillet til Dublin, for så ligger hele Irland for dine fødder, og du kan finde togbilletter og busbilletter her til rejsen.

Se meget mere om, hvad du skal se på en rundrejse i Irland her

God ferie i Irland!

Irland - Dublin, Trinity College - rejser, rejser til irland, rundrejse uden bil, kan man rejse til irland, seværdigheder i Irland, attraktioner i Irland

Ferie i Irland: Seværdigheder og attraktioner i Irland

  • Giant’s Causeway
  • Gobbins Cliff Path
  • Rathlin Island
  • Dunluce Castle
  • Game of Thrones-lokationerne
  • Slieve League
  • Keem Bay
  • Glendalough
  • Brú Na Bóinne

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér