visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Sri Lanka » Yala National Park og andre yndlingssteder i Sri Lanka

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sri Lanka - kultur - eventyr - rejser
Sri Lanka

Yala National Park og andre yndlingssteder i Sri Lanka

Sri Lanka har meget at byde på. Rigt naturliv og spændende kultur er kun nogle af tingene. Her er mine favoritsteder i Sri Lanka
visit østrig, visit austria, banner

Yala National Park og andre yndlingssteder i Sri Lanka er skrevet af Trine Handskemager.

Sri Lanka - bjerge - Rejser

Sri Lanka er en feriedestination, som mange danskere er ved at få øjnene op for.

Banner, engelsk banner, top banner

Sri Lanka er stadig et relativt uspoleret land i forhold til turismen, og infrastrukturen er også stadig i udvikling. Man rejser langsomt på grund af mindre gode vejforhold. I bjergene tøffer togene afsted med 5-15 kilometer i timen, så der er god tid til at fotografere de grønne te-plantager ud af togets åbne vinduer.

Indtil 2009 var Sri Lanka plaget af en 26 år lang borgerkrig, men i dag er der fred, og rejsende fra hele verden rejser til Sri Lanka for at opleve de intet mindre end otte steder på UNESCOs Verdensarvsliste.

Fra jeg besøgte Sri Lanka første gang, har jeg været overvældet af naturen og især af det vilde dyreliv, som der fx er i Yala National Park. På min blog er Sri Lanka det land, jeg har skrevet mest om, og jeg har rejst tilbage igen og igen.

Der er så mange smukke steder og mulighed for vilde, eksotiske oplevelser, og selvom det er svært at vælge, er her mine 5 yndlingssteder i Sri Lanka.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sri Lanka - Leopard - Natur - Rejser - Yala National Park

Yala National Park med de vilde leoparder

Yala ligger i den sydøstlige den af landet og er mest kendt for Yala National Park, der er en af Sri Lankas største turistattraktioner. 

I Yala National Park man tage på jeepsafari på samme måde, som man gør i Afrika. Området er habitat for leoparder, læbebjørne, asiatiske elefanter, krokodiller, aber og næsehornsfugle, og det er et sindssygt spændende område. 

For en natur-nørd som mig er en jeepsafari sammen med alle de andre turister bare ikke nok. Derfor har jeg flere gange boet i området, der ligger i udkanten af Yala National Park.

Der er ikke hegn rundt om nationalparken, og derfor kan man opleve mange af de samme dyr som inde i selve parken.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Sri Lanka, Habarana, elefant, rejser

Fra Yala National Park til Habarana – den ideelle base for udflugter

Habarana er en lille by, der nærmest ligger lige midt i Sri Lanka.

Byen i sig selv udgør ikke nogen turistattraktion, men det er en ideel base for udflugter til en lang række af Sri Lankas bedste seværdigheder. Herfra kan man på få timer nå de gamle kongebyer Anuradhapura og Polonnaruwa.

Man kan også komme til løveklippen i Sigiriya og til huletemplerne i Dambulla. Det er alle sammen steder, der er listet på UNESCOs Verdensarvsliste. Blandt de mindre kendte attraktioner er nationalparkerne Minneriya og Kaudulla, hvor enorme flokke af elefanter samles på bestemte tider af året.

Vi talte mere end 90 elefanter, der gik og hyggede sig ved søbredden. Et syn man ikke sådan lige glemmer.

Klik her for billige hoteller i Habarana

Sri Lanka - Natur - Elefanter - Rejser - Yala National Park

Sinharaja – Sri Lankas tropiske regnskov

I modsætning til Yala National Park, er Sinharaja-regnskoven for de mere eventyrlystne natur-elskere. Sinharaja ligger i et bjergområde i den sydvestlige del af Sri Lanka. Den første udfordring er at komme hertil. Vejene er dårlige og snor sig, så selv den bedste bliver køresyg. Ikke alle privatchauffører er vilde med at køre denne vej med deres fine biler.

Den næste udfordring er iglerne, som på fugtige dage bare står og venter på de turister, der er fjollede nok til at gå ind i skoven til dem.

Belønningen er en vild og utæmmet natur, og muligheden for at finde eksotiske dyr, som fx slanger, skolopendre, granvoksne edderkopper og skorpioner. Regnskoven er også hjemsted for mange af Sri Lankas endemiske fuglearter, bland andet den smukke blue magpie.

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
visit østrig, visit austria, banner
Sri Lanka, Strand, fisker, Rejser

Palmestrandene på Sri Lankas sydkyst

Når du har set eksotiske dyr i Yala National Park og oplevet vild natur i Sinharaja, er det tid til afslappende tur på stranden. Hvis du vil have lange, smukke palmestrande, skal du tage til Sri Lankas sydkyst. Strandene gør sig også utrolig godt på billeder.

Jo længere væk fra Colombo man kommer, jo flere steder kan man opleve at have hele stranden for sig selv. Eller, hvis man er heldig, sammen med en havskildpadde, der kommer op af havet for at lægge sine æg i sandet.

Fra havnebyen Mirissa kan man sejle ud på havet i de tidlige morgentimer. Her kan man opleve delfiner, kaskelothvaler og blåhvaler. Sri Lanka skulle efter sigende være det sted i verden, hvor der er størst chance for at se blåhvalen, verdens største dyr.

Se dette rejsetilbud for rundrejse i Sri Lanka

Sri Lanka - Strand - Rejser - Yala National Park

Bjerglandsbyen Ella

Siden jeg kom til Ella første gang, har jeg haft en helt speciel følelse af at “komme hjem”. Ella er en bjerglandsby i den centrale del af det sydlige af landet. Byen er omringet af grønne teplantager og har nogle helt vidunderlige bjergudsigter. Atmosfæren er afslappet. Landsbylivet og bjergluften gør, at man kommer til at trække vejret helt ned i lungerne. Ella er et rigtigt rart sted at være.

Drømmer du om smukke naturoplevelser, eksotiske dyr, hvide sandstrande eller flotte udsigter, så kan du få det hele i Sri Lanka. Uanset om du vælger Yala National Park eller en af de mange andre nationalparker i Sri Lanka, så er der garanti for en vild oplevelse.

God rejse til Sri Lanka!

Læs mere om Sri Lanka her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Trine Handskemager

Webdesigner og rejseblogger, Trine Handskemager‘s arbejde kræver blot et kamera, en computer og en internetforbindelse. Dette giver hende mulighed for at leve livet som digital nomade og at arbejde, mens hun er på farten.

Mange af Trine’s rejser er solorejser, der bliver booket spontant få dage inden afrejse. Rygsækken er hurtigt pakket, for hun rejser kun med håndbagage. Også på de lange ture. Familien kommer med, så ofte som det kan lade sig gøre, når fast arbejde og uddannelse skal passes. Rejsemålene er mange, og de må gerne give oplevelser, der stikker dybere end en badeferie.

Sri Lanka er indtil videre blevet det land hun har rejst mest i. Det er et land med bjerge, regnskov og strande, kultur, natur og dyreliv. Og så er det et land, der bliver ved med at overraske. På Trine’s blog miss-world.dk har hun bl.a. et stort tema om Sri Lanka og en tilhørende Facebook-gruppe, for danskere, svenskere og nordmænd, der skal til Sri Lanka på ferie eller som er fastboende dernede. Men det er bestemt ikke det eneste land på bloggen, som er fyldt med billeder af vilde dyr, smuk natur og rigtig mange palmer.

Du kan følge Trine's rejser på hendes facebook side: https://facebook.com/MissWorld.dk/

Kommentér

Kommentér