visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Fender-fabrikken: Den amerikanske guitar-himmel
USA, Fenderfabrik - hall of fame, rejser
USA

Fender-fabrikken: Den amerikanske guitar-himmel

Et besøg på en arketypisk amerikansk fabrik der laver den ikoniske Fender-guitar.
visit østrig, visit austria, banner

Fender-fabrikken: Den amerikanske guitar-himmel er skrevet af Michael Bo Christensen

USA - Fenderfabrikken, rejser

Fender-fabrikken: Arketypisk amerikansk arbejdsplads

Der er næppe noget mere ikonisk end den amerikanske Fender-guitar. Tænk blot på Bruce Springsteen, John Mayer, Eric Clapton eller Jimi Hendrix – alle er de med deres guitarvalg ambassadører for Fender. Flere af de herrer har endda deres egen signature-model, som de lægger navn til.

Banner, engelsk banner, top banner

Jeg er selv musiker og har længe haft et ønske om at besøge Fender-fabrikken i Corona i udkanten af Los Angeles. Jeg træder ind i det store showroom, hvor de store rockstjerners guitarer står udstillet i store glasmontrer med effekter, der forbinder stjernen med sit instrument; det være plakater fra kendte gigs, LP-covers, tøj eller andet merchandise.

guitar, fender, stratocaster, rejser

Slaraffenland for guitarister

I Fender-fabrikkens showrummet er der også et mindre museum over tidligere modeller, design-din-nye-spade-rum, en salgsafdeling af merchandise samt en biograf.

Hver model har ofte en bestemt kunstner tilknyttet. Eksempelvis har Bruce Springsteen en ufarvet Telecaster. Clapton har sin egen signature Stratocaster, det vil sige en guitar han selv har konstrueret og sammensat af forskellige træsorter, mikrofontyper, farve m.m. Og John Mayer har en ‘sunburst’-farvet Stratocaster.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

USA - Fender fabrikken - byg selv, rejser

Imponerende håndarbejde

Jeg suger det hele til mig og har det som et barn i en slikbutik. Jeg sætter mig ind i biografen og ser historien om Leo Fender, der opfandt denne dejlige spade af en guitar.

Leo Fender er ophavsmanden til Stratocaster, Telecaster, Precision Bass samt forstærkeren Music Man. Sjovt nok kunne han slet ikke spille guitar, men han var en ok saxofonist.

To gange dagligt er der en times guidet rundvisning på selve fabrikken. Her ser man produktionen på tætteste hold. Det håndværksmæssige arbejde er imponerende; der både slibes og justeres konstant, og det støver og larmer. Træforarbejdningen er naturligvis central.

Kun ganske få ting i produktionen bliver udført af maskiner og robotter såsom udfræsning af huller til pickup-mikrofoner, og resten laves i hånden. Her bliver selv den billigste spade kælet for, og alle testes, inden de godkendes.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
USA, Fender fabrikken - LA, Los Angeles, rejser

Fender-fabrikken: Et besøg værd

I hjertet af fabrikken er Fender fabrikkens flagskib, Custom Shop, placeret. Her håndbygges guitarer af særlig høj kvalitet. Prisen starter omkring de 20.000 kroner. Mange danske musikere ville give deres højre arm for sådan en model.

Selv om man ikke spiller guitar, er besøget alligevel virkelig interessant, da det også er en amerikansk arbejdsplads, man ser indefra.

Men der findes også mange andre fabrikker, der har åbent for publikum. Disse fabrikker tæller blandt andre Corvette, Harley Davidson, CNN, Miller Beer, Pentagon, Dodger Stadium, Warner Bros. Studio, Coca Cola og Gibson. Her kan du se listen over firmaer der har “Factory Tours”.

Rigtig god tur!

Læs meget mere om at rejse i USA her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.