Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Fender: Den amerikanske guitar-himmel
USA - Fenderfabrikken
USA

Fender: Den amerikanske guitar-himmel

blank

Der er næppe noget mere ikonisk end den amerikanske Fender-guitar. Tænk blot på Bruce Springsteen, John Mayer, Eric Clapton eller Jimi Hendrix – alle er de med deres guitarvalg ambassadører for Fender. Flere af de herrer har endda deres egen signature-model, som de lægger navn til.

Jeg er selv musiker og har længe haft et ønske om at besøge Fender-fabrikken i Corona i udkanten af Los Angeles.

Se mere om forfatteren Michael Bo Christensen her

 

Fender-fabrikken: et besøg på en arketypisk amerikansk arbejdsplads

Jeg træder ind i det store showroom, hvor de store rockstjerners guitarer står udstillet i store glasmontrer med effekter, der forbinder stjernen med sit instrument; det være sig plakater fra kendte gigs, LP-covers, tøj eller andet merchandise.

Fenderfabrik - hall of fameHver model har ofte en bestemt kunstner tilknyttet. Eksempelvis har Bruce Springsteen en ufarvet Telecaster. Clapton har sin egen signature Stratocaster, dvs. en guitar han selv har konstrueret/sammensat af forskellige træsorter, mikrofontyper, farve m.m. Og John Mayer har en ‘sunburst’-farvet Stratocaster.

I showrummet er der også et mindre museum over tidligere modeller, design-din-nye-spade-rum, en salgsafdeling af merchandise samt en biograf.

USA - Fenderfabrik - byg selvJeg suger det hele til mig og har det som et barn i en slikbutik. Jeg sætter mig ind i biografen og ser historien om Leo Fender, der opfandt denne dejlige spade af en gultar.

Leo Fender er ophavsmanden til Stratocaster, Telecaster, Precision Bass samt forstærkeren Music Man. Sjovt nok kunne han slet ikke spille guitar, men var en ok saxofonist.

Læs flere spændende artikler om USA her

 

To gange dagligt er der en times guidet rundvisning på selve fabrikken. Her ser man produktionen på tætteste hold. Det håndværksmæssige arbejde er imponerende; der både slibes og justeres konstant, og det støver og larmer. Træforarbejdningen er naturligvis central. Kun ganske få ting i produktionen bliver udført af maskiner og robotter såsom udfræsning af huller til pickup-mikrofoner, og resten laves i hånden. Her bliver selv den billigste spade kælet for, og alle testes, inden de godkendes.

Fenderfabrik - LA

Her skal du bo i Los Angeles

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil.

Vi kan anbefale at bo ude ved Venice Beach, fx på Venice Breeze. Hvis du hellere vil bo i Downtown, er Tuck et rigtig godt bud.

Du kan se alle hotel-mulighederne her.

Har du brug flere tips og tricks til hvordan du planlægger din næste rejse? Læs vores store rejseguide her og få både tips til booking af hotel og fly. Hvis du gerne vil have tilbud til USA, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

I hjertet af fabrikken er Fenders flagskib, Custom Shop, placeret. Her håndbygges guitarer af særlig høj kvalitet. Prisen starter omkring de 20.000 kroner. Mange danske musikere ville give deres højre arm for sådan en model.

Selv om man ikke spiller guitar, er besøget alligevel virkelig interessant, da det også er en amerikansk arbejdsplads, man ser indefra.

Mange fabrikker har åbent for publikum, eksempelvis Corvette, Harley Davidson, CNN, Miller Beer, Pentagon, Dodger Stadium, Warner Bros. Studio, Coca Cola og Gibson. Se listen over firmaer der har “Factory Tours” her.

Emner

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér