visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Rusland » VM i Rusland – gør-det-selv-rejseguide

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rusland-VM-rejser
Rusland

VM i Rusland – gør-det-selv-rejseguide

visit østrig, visit austria, banner

VM i Rusland – gør-det-selv-rejseguide er skrevet af Jens Skovgaard Andersen

Vil du med det danske fodboldlandshold til VM i Rusland? Eller vil du over og være en del af den folkefest, et fodbold-VM er? Så er her en guide til, hvordan du gør det selv, og der er tips, tricks og links undervejs. Nogle af linksene er til vores samarbejdspartnere, og alle holdninger og anbefalinger er redaktionens egne og baseret på vores og vores netværks erfaringer.

Banner, engelsk banner, top banner

Hvis du vil til VM, har du flere muligheder, og du kan læse mere om alle detaljerne herunder, men her er en hurtig tjekliste:

A: Få hjælp af et bureau, som arrangerer rejser til kampene her, så du ikke behøver at gøre det selv.

B: Gør det selv:

 1. Køb billet til en eller flere kampe gennem enten FIFA eller DBU. Vær opmærksom på, om du skal ansøge om at være med i en lodtrækning først, eller om det er først-til-mølle.
 2. Book overnatning i den by, hvor kampen spilles. Der kan blive rift om sengene.
 3. Book din rejse. Husk at følge de gode råd, som du eksempelvis kan finde i vores generelle bookingguide her.
 4. Ansøg om Fan-ID eller visum.
 5. Book transport mellem værtsbyer eller rundt i Rusland, hvis du skal være der i længere tid.
 6. Hav en god tur!

Slutrunden afvikles mellem 14. juni og 15. juli 2018 i 11 forskellige russiske byer fra historiske Skt Petersborg i nord til Sortehavsbadebyen Sochi i syd, og fra enklaven Kaliningrad ved Østersøen til Jekaterinburg ved Uralbjergene, som skiller Europa fra Asien. Moskva kommer på mange måder til at være centrum for slutrunden, da to af byens store stadions er vært for kampe undervejs; herunder såvel åbningskampen som finalen, og det store flertal af de tilrejsende fans rejser ind til, ud af og via Moskva.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rusland - VM, kort - rejser

Danmarks kampe til VM i Rusland

Danmark spiller tre gruppekampe, inden vi ved, om de går videre til knockout-runderne. Kampene med spillested og spilletidspunkt vil fremgå her, så snart der er trukket lod.

Kamp 1: 16. juni mod Peru i Saransk

Kamp 2: 21. juni mod Australien i Samara

Kamp 3: 26. juni mod Frankrig i Moskva

Hvis Danmark bliver nummer et eller to i puljen og går videre, står den på 1/8-finale i henholdsvis Kazan 30. juni eller Nizhny Novgorod 1. juli. Vejen til finalen i Moskva 15. juli går herefter via henholdsvis Nizhny Novgorod (1/4-finale 6. juli) og Skt. Petersborg (1/2-finale 10. juli) eller via Sochi (1/4-finale 7. juli) og Moskva (1/2-finale 11. juli). Billetter til disse kampe kan købes, når det står klart, hvem der går videre fra puljerne.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Fly, solnedgang, orange - rejser

Direkte fly til Rusland

Moskvas primære lufthavn Sheremetyevo med lufthavnskoden SVO har direkte forbindelser til Kastrup Lufthavn med russiske Aeroflot. Fra Moskva er der flyforbindelser til alle de 10 øvrige værtsbyer. Du kan bruge eksempelvis Momondos søgemaskine til at finde den bedste forbindelse for dig

Tip: Skriv MOW i destinationssøgefeltet, så du får søgeresultater for alle Moskvas lufthavne. Vær opmærksom på, at det kan tage lang tid at skifte lufthavn i Moskva, så husk at have god luft i tidplanen, hvis du skal skifte lufthavn.

SAS og S7 (Siberian Airlines) flyver fra København direkte til Skt. Petersborg, hvorfra der også er forbindelser videre til de øvrige værtsbyer. Skt Petersborgs primære lufthavn Pulkovo har koden LED, da byen tidligere hed Leningrad. Lad dig ikke forvirre af dette, når du booker.

Ural Airlines har tidligere fløjet direkte mellem København og Jekaterinburg i sommerhalvåret, men det tyder ikke på, at denne rute genoptages i 2018. Ural Airlines har faste forbindelser fra Jekaterinburg til værtsbyerne Samara, Sochi og Nizhny Novgorod.

Læs mere om Rusland her

Rusland - VM, S7, fly - rejser

Andre flymuligheder

Der er utallige kombinationsmuligheder, hvis du vil flyve til Rusland og ikke har noget imod at mellemlande et sted undervejs.

Fra København og Billund flyver Air Baltic via Riga i Letland til Moskva, Skt. Petersborg, Sochi og Kazan.

Det russiske selskab Rossiya flyver til næsten alle spillebyer og har base i Skt. Petersborg, hvorfra de blandt andet flyver til Hamburg og Berlin.

Tip: Det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines flyver fra Istanbul til Moskva og flere af de lidt mere perifære værtsbyer; Nizhny Novgorod, Samara og Volgograd samt til byerne Krasnodar og Mineralnye Vody, som kan fungere som indgang til de sydlige værtsbyer.

En anden mulighed kunne være at have base i eksempelvis Litauen, hvortil man kan flyve billigt fra blandt andet København. Derfra er der relativt kort til Kaliningrad, og der er flyforbindelser til blandt andet Moskva.

Find billig pakkerejser til Rusland her

Rusland - VM, togkupé - rejser

Rejs mellem værtsbyerne til VM i Rusland

De store flyselskaber Aeroflot og Rossiya flyver mellem værtsbyerne, og det russiske lavprisselskab Pobeda flyver mellem Moskva og Rostov, Sochi og Jekaterinburg. En række andre russiske flyselskaber opererer også på ruterne mellem værtsbyerne.

Tog er den mest almindelige rejseform over de lange afstande i Rusland – såsom Den Transsibiriske Jernbane – og slutrunden giver god mulighed for at opleve Rusland på skinner. Togbilletter kan købes online via de russiske statsbaners hjemmeside. Billetterne er til salg 3 måneder i forvejen. Togene i Rusland er generelt pålidelige, og togrejser er en god rejseform til at opleve både omgivelserne og de øvrige rejsende.

Tip: Hvis du har billet til en af kampene under VM, kan du i mange tilfælde bestille en gratis billet til et nattog, som kører dig til byen, hvor kampen spilles. Du kan finde de gratis tog på denne hjemmeside. Du kan ændre sprog til engelsk i venstre hjørne, og når du har oprettet dig som bruger, får du en mail, hvor du skal trykke på en knap for at aktivere din profil. Mailen er på russisk, men der er ingen fare ved at trykke på knappen.

For at booke en gratis togbillet til nattoget forudsætter det, at du også har et såkaldt Fan-ID, som du kan læse mere om længere nede i denne guide.

Rusland har et omfattende net af busser og minibusser kaldet ‘marshrutka’, og de er generelt billige. De kører også mellem flere af værtsbyerne, men vær opmærksom på, at turen kan være lang, og at komforten ikke altid er høj. Det er dog værd at undersøge muligheden, hvis du ikke får billet til toget. Spørg dig eventuelt frem i den by, du er i – alle lokale bør vide, hvor marshrutka-stationen er.

Find de bedste og billigste flybilletter her

visit østrig, visit austria, banner
Hotel - skilt - rejser

Overnatning til VM i Rusland

Der er selvsagt mange muligheder for at finde et sted at sove, og du kan booke de fleste online. Det kan du for eksempel gøre på Booking.com, hvor du kan finde en lang række hoteller, hostels, lejligheder og så videre i de 11 værtsbyer. En fordel ved sider som Booking.com er, at de overnatningssteder, du finder der, også opererer på engelsk, hvilket især er brugbart i et land som Rusland, hvor sprogforvirringen kan være en barriere.

NB: Danmarks første kamp er i Saransk, som ikke er vant til mange turister, og det kan være svært at finde et sted at bo efter kampen uden at skulle af med store summer. Et alternativ til at overnatte i Saransk er at benytte sig af de nattog, som kører til blandt andet Moskva.

Tip: Du kan booke de fleste overnatningssteder på forhånd uden at skulle betale depositum, før du skal afsted, så du kan på den måde sikre dig at have noget i baghånden, mens du planlægger detaljerne for din rejse.

FIFA har også booket en stribe hotelværelser, som de sælger gennem deres hotelside. Her kan du være heldig at finde noget, som ikke optræder på andre sider.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Rusland - VM, billetter - rejser

Billet til kampene via FIFA

FIFA.com er billetsalget til kampene opdelt i salgsfaser, og den seneste fase begyndte 13. marts og løber indtil 3. april, og her er der tale om ‘først-til-mølle’, så det er om at være klar ved tasterne. De fleste billetter i denne fase er solgt, men der er håb endnu, hvis du ikke har været heldig.

Sidste salgsfase starter 18. april og løber frem til selve kampdagene. Her kommer de sidste billetter til salg efter først-til-mølle, og der vil også være billetter, som kommer retur fra nogen, der har købt dem tidligere. På den måde kan man være heldig at finde billetter også til de attraktive kampe. Vær opmærksom på, hvilken type billet, der er tale om, før du køber. Se mere om billettyperne herunder.

Du skal registrere dig som bruger, og så kan du søge om at få lov at købe billetter. Er du ikke heldig i denne omgang, så sættes overskydende billetter til salg løbende, så kig forbi FIFAs hjemmeside en gang imellem. Billetterne sælges i 4 priskategorier, hvor kategori 4 kun er til salg til dem, som bor i Rusland.

Valgmulighederne er:

 • Billetter til enkelte kampe (Individual Match Ticket),
 • Billetter til kampene på et bestemt stadion (Venue Specific Ticket),
 • Billetter til et bestemt holds gruppekampe (Supporter Ticket) samt
 • Billetter til et bestemt holds knockout-kampe fra 1/8-finalen og frem (Conditional Supporter Ticket). Hvis du har købt en Conditional Supporter Ticket, og holdet ikke går videre til den kamp, du har købt til, så annulleres din billet, og du får pengene tilbage.
 • En sidste billettype er den, hvor du køber billet til et bestemt holds kampe og er sikret billet, selvom holdet ryger ud undervejs (Team Specific Ticket, TST). Denne type billetter er ikke længere i salg, men de findes i udgaver som inkluderer 3, 4, 5, 6 eller 7 kampe, hvor TST-3 kun inkluderer de 3 gruppekampe, TST-4 inkluderer gruppekampene plus 1/8-finalen, og TST-7 inkluderer alle runder inklusiv finalen. Hvis holdet ikke når hele vejen, veksles dine billetter til neutrale billetter til kampene.

Billetterne fra FIFA bliver leveret med bud til din postkasse i april og maj 2018.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

DBU - logo - rejser

Billetter til Danmarks kampe via DBU

Hvis du kun er interesseret i billetter til Danmarks kampe, så kan du søge ved at følge DBUs billetguide her. Du skal stadig via FIFAs hjemmeside, men hvis du er medlem af Landsholdets Fanklub og/eller har optjent loyalitetspoint via tidligere landskampe, så har du en fordel i forhold til andre ansøgere.

NB: Salget her startede 5. december og udløb 31. januar. Følg med her på DBUs hjemmeside.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Rusland - VM, Fan-ID - rejser

Fan-ID og visum til VM i Rusland

Når du har fået fat i en billet, kan du søge om Fan-ID, som giver dig en række fordele.

 • Det fungerer som ‘multiple entry’-visum til Rusland i slutrundeperioden plus 10 dage før og efter, når du samtidig husker at have dit pas med.
 • Dit Fan-ID giver dig gratis offentlig transport i værtsbyerne.
 • De specielle nattog, som giver gratis transport mellem værtsbyerne kræver, at du har et Fan-ID.

Fan-ID skal du søge om på denne hjemmeside, hvor du kan søge via eksempelvis den engelsksprogede del af siden. Der er gjort klar til en dansksproget udgave, men den virker ikke, så hvis siden ser lidt mærkelig ud, kan du prøve at skifte sprog til engelsk i øverste højre hjørne af siden (vælg “EN” i menuen).

Tip: Hav et billede klar af dit ansigt med helt hvid baggrund. Det er et krav for at få billedet godkendt, at det lever op til alle krav.

Hvis du ikke har billet på forhånd til minimum en af kampene til slutrunden, men alligevel gerne vil være med til den store fest, et VM er, så skal du søge visum efter de normale procedurer. Det kræver en invitation, som kan fås via en række bureauer i Danmark, og så skal du ansøge via den russiske ambassade. Se reglerne for visum til Rusland her på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Rusland - landevej - rejser

Tips til VM i Rusland

Valuta og priser i Rusland

Den russiske valuta er rubler (RUB), og de er nemme at regne med. Der går cirka 10 rubler på en dansk krone, så priserne på hoteller, transport og så videre er til at regne ud uden den store lommeregner.

Lej bil i Rusland

Hvis du vil have friheden til selv at køre rundt og stoppe, hvor du har lyst, så er en road trip klart en mulighed. Lej en bil i lufthavnen eller i en af de store byer og nyd de store åbne landskaber. Tjek eksempelvis Auto Europe, som har biludlejning i 10 ud af de 11 værtsbyer.

Tip: Undersøg om du kan aflevere bilen et andet sted end der, hvor du henter den. Det giver noget mere frihed at kunne ændre rejseplaner undervejs uden nødvendigvis at skulle tilbage til udgangspunktet – ikke mindst hvis du bliver bidt af stemningen og gerne vil blive længere.

Hvis du primært vil opholde dig i de store byer, så er det ikke nødvendigt med en bil. Tværtimod kan det være svært at komme rundt, da trafikken er tæt – det gælder især i Moskva, hvor metroen er klart den hurtigste transportform.

Rejseforsikring i Rusland

Inden du tager afsted, så undersøg, om du har en årsrejseforsikring i forvejen, som gælder i Rusland. Det kan være gennem banken eller for eksempel, hvis du har MasterCard Gold.

Se meget mere om forsikringer på VM-rejsen her i rejseforsikringsguiden.dk. Hvis uheldet er ude på den ene eller anden måde, så er det guld værd at have sit på det tørre og nogen, man kan få hjælp af.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Rusland - VM, advarsel, skilt - rejser

Særlige forhold i dele af landet

Rusland er et enormt stort land, og der er stor forskel på, hvor du henne. Det sydlige Rusland ned mod Kaukasus kan være urolige områder med ekstra store sikkerhedsforanstaltninger, og det betyder blandt andet, at det ikke kan tilrådes at rejse fra Georgien over land til Sochi eller omvendt, selvom der ikke er langt imellem. Provinsen Abkhasien ligger i grænseområdet mellem Rusland og Georgien, og det er ikke tilladt at bruge provinsen som ‘transitland’. Vær i det hele taget opmærksom på de særlige regler og forhold, som gælder i det sydligste Rusland, hvis du rejser i den region.

Det samme gælder de områder, som Rusland og Ukraine strides om på Krim og i det østlige Ukraine, hvor der ofte er uroligt.

Vigtigt: Pas på med at udtale dig om politiske forhold, da dette kan blive taget ilde op. Der er mange politiske spændinger i Rusland, så vær varsom med, hvordan du bliver opfattet.

Når dette er sagt, så er der ingen grund til at frygte at rejse i Rusland. Under VM vil der være ekstra sikkerhedsforanstaltninger, og Rusland er vant til at håndtere en masse rejsende.

Fodboldstadion - tilskuer - rejser

Følg med i VM i Rusland på Facebook

Hvis du skal afsted med Danmark til VM eller bare overvejer det, så anbefaler vi, at du melder dig ind i gruppen ‘Danske fans på udebane’ på Facebook, da du der kan stille spørgsmål og følge med i, hvordan andre danske fans planlægger deres tur.

God fornøjelse og god tur til enestående Rusland!

I dette indlæg er der links til nogle af vores samarbejdspartnere. Alle holdninger er redaktionens egne. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér