banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Australien og Oceanien » Australien » Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet
Australien

Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet

Australien - Sydney

Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet skrevet af Winnie Sørensen

Australien -operahus, solnedgang - rejser

Sydney er muligvis en af de smukkeste byer på jorden. Byen er bygget op omkring verdens største naturlige havn og flankeret af et utal af nationalparker, som kun ligger få kilometer fra byens absolutte centrum. Her er alle nuancer af blå og grønt. Der er luft og liv overalt, og byen tager pusten fra de fleste besøgende. De fleste turister holder naturligt nok til omkring Utzons smukke Operahus og det gamle kvarter “The Rocks”, men Sydney byder på meget mere. Få her 10 tips til at opleve steder, som mange andre overser.

Tag en færge til en af øerne i havnen

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Australien  - island

Vidste du, at der er 7 øer i Sydneys enorme naturlige havn? Nogle af dem er ovenikøbet åbne for offentligheden. Hvad med f.eks. at tage på campingtur midt i Sydney Harbour?

Vandretur fra Spit Bridge til Manly

Australien - papegøje, rejser

De mange nationalparker indbyder til vandreture. En af de mest berømte vandreture i Sydney er turen mellem de to strande, Coogee og Bondi. Og den ER smuk. Man vandrer langs klippekanten med udsigt til surfere, som leder efter den perfekte bølge og kommer forbi skønne strande og små hyggelige forstæder. Men vandreturen er ikke en gemt juvel. Her er mange turister, og på nogle tidspunkter af året går man nærmest i gåsegang på stien mellem de to strande.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Australien og Oceanien

find et godt tilbud banner 2023
Sydney harbour

Vil du hellere have en sti for dig selv, kan du i stedet for vælge at vandre en tur fra Spit Bridge til Manly. Turen byder ikke på den enestående udsigt til Stillehavet. Til gengæld er her grønt, roligt og med flotte udsigter til Sydney Harbour. Slut turen af med fish & chips i hyggelige Manly.

Læs mere om Australien her

Nyd solnedgangen fra Manly-færgen

Bureau Grafik 2023
Australien - Sydney

Efter gåtur, fish & chips og en dukkert i havet ved Manly, kan du passende tage færgen tilbage til byen. Ved solnedgangstid kan du være heldig at få nogle fantastiske skud med kameraet af solen, der går ned bag Operahuset og Sydney Harbour Bridge.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Dagens fangst fra havet omkring Sydney

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
Australien -  Nær Fish market

Start dagen med en tidlig morgentur bag facaden på Sydneys travle fiskemarked. Turene begynder 06.40 og varer 1½-2 timer. Tag light-rail for at komme herud. I slutningen af 2018 åbner i øvrigt et nyt fiskemarked lige ved siden af det gamle – og arkitekterne er danske!

Paddington Reservoir Garden

Australien - Sydney - Paddington Reservoir Gardens

I forstaden Paddington ligger der et gammelt vandreservoir. Det er lavet om til en have og ligner næsten et stykke af Rom – lige midt i Sydney.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Aboriginal kunst – i Bondi

Australien - Sydney - Bondi Beach

Bondi er nok en af verdens mest kendte strande. Og det er svært ikke at blive imponeret. Kridhvidt sand, perfekte bølger, livreddere i rød-gult tøj og smukke unge, veltrænede mennesker. Tag herud – se og bliv set. Og når du keder dig, så tag med Walangari Karntawarra rundt i og se på aboriginal kunst i Bondi.

På spøgelsestur på Q-station

Australien - Sydney - Q-station

Karantænestationen på Sydneys “North Head” (sæt kursen mod Manly og drej til højre) blev i 1800-tallet brugt til at isolere folk, som ankom til Sydney og som muligvis kunne have en smitsom sygdom. Viste du tegn på pest, gul feber osv. røg du i karantæne, indtil smittefaren var overstået. Mere end 500 mennesker døde her – og det siges, at nogle af de omkomne aldrig rigtig forlod stedet…. Tag med på spøgelsestur og se selv efter.

Find billig overnatning i en af Australiens skønneste byer her

Ud i forstæderne

Australien - Sydney - City skyline

Sydney er enorm! Faktisk er det en af verdens største byer, når man kigger på arealet. Byens demografiske centrum ligger 25 km vest for CBD (Central Business District), som er der, hvor de fleste turister holder til. Der er mere end 600 forstæder i byen, så mulighederne er mange!

Find billig fly til Australien her

Fordyb dig i museerne i Sydney

Museum of Sydney

Det lyder måske ikke så opfindsomt, men Sydney har så meget at byde på, at de fleste turister aldrig når ind på nogle af museerne. Og det er en skam, for Sydney har nogle helt fantastiske museer. Museum of Sydney er blandt mine favoritter. Det er bygget ovenpå byens første regeringsbygning. Der er sket meget siden da….

Læs mere om Australien og Oceanien her

“Roar and snore” i Sydney

Australien - Taronga zoo

Vågn op blandt giraffer og zebraer i en af verdens smukkeste byer. I Taronga Zoo kan man tilbringe natten i et telt i ægte “glamping” stil.

Om forfatteren

Winnie Sørensen

Winnie Sørensen er landeekspert på RejsRejsRejs for Australien, som hun tabte sit hjerte til for 20 år siden. Hun har været tilbage mere end 10 gange, og har rejst over det meste af Australien. Winnie skriver på Talesfromaustralia.com, holder foredrag om landet, og deler generelt gerne sine rejseerfaringer med andre, der har hang til pungdyr og alle de andre gode sager fra downunder. Winnie er aktiv rejsende og arbejder i rejsebranchen, så hun får rejst en del, bl.a. til Afrika.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.