RejsRejsRejs » Rejsemål » Australien og Oceanien » Australien » Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet
Australien

Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet

Australien - Sydney
Sydney er så meget mere end det berømte operahus. Læs med og bliv inspireret til anderledes oplevelser i byen.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Sydney: Alt det din nabo ikke har oplevet skrevet af Winnie Sørensen

Australien -operahus, solnedgang - rejser

Sydneys anderledes oplevelser

Sydney er muligvis en af de smukkeste byer på jorden. Byen er bygget op omkring verdens største naturlige havn og flankeret af et utal af nationalparker, som kun ligger få kilometer fra byens absolutte centrum. Her er alle nuancer af blå og grønt. Der er luft og liv overalt, og byen tager pusten fra de fleste besøgende.

Sydney er den største by i Australien og har så meget at byde på. De fleste turister holder naturligt nok til omkring Utzons smukke Operahus og det gamle kvarter “The Rocks”, men Sydney byder på meget mere. Få her 10 tips til at opleve steder, som mange andre overser.

konkurrence tropical islands
Australien - island

Tag en færge til en af øerne i havnen

Vidste du, at der er 7 øer i Sydneys enorme naturlige havn? Nogle af dem er ovenikøbet åbne for offentligheden.

Hvad med for eksempel at tage på campingtur midt i Sydney Harbour? På Cockatoo Island, der ligger midt i havnen, kan du overnatte og samtidig lære om øens historie som tidligere fængsel for straffefangere. Og så vågner du selvfølgelig også op til en fantastisk udsigt ud over havnen.

Australien - papegøje, rejser

Vandretur fra Spit Bridge til Manly

De mange nationalparker indbyder til vandreture. En af de mest berømte vandreture i Sydney er turen mellem de to strande, Coogee og Bondi. Og den ER smuk. Man vandrer langs klippekanten med udsigt til surfere, som leder efter den perfekte bølge og kommer forbi skønne strande og små hyggelige forstæder. Men vandreturen er ikke en gemt juvel. Her er mange turister, og på nogle tidspunkter af året går man nærmest i gåsegang på stien mellem de to strande.

Vil du hellere have en sti for dig selv, kan du i stedet for vælge at vandre en tur fra Spit Bridge til Manly. Turen byder ikke på den enestående udsigt til Stillehavet. Til gengæld er her grønt, roligt og med flotte udsigter til Sydney Harbour. Slut turen af med fish & chips i hyggelige Manly.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Læs mere om Sydney og Australien her.

Australien - Sydney

Nyd solnedgangen over Sydney fra Manly-færgen

Efter gåtur, fish & chips og en dukkert i havet ved Manly, kan du passende tage færgen tilbage til byen. Ved solnedgangstid kan du være heldig at få nogle fantastiske skud med kameraet af solen, der går ned bag Operahuset og Sydney Harbour Bridge.

Australien - Nær Fish market

Dagens fangst fra havet omkring Sydney

Start dagen med en tidlig morgentur bag facaden på Sydneys travle fiskemarked. Turene begynder 06.40 og varer 1½-2 timer. Tag light-rail for at komme herud. I slutningen af 2018 åbner i øvrigt et nyt fiskemarked lige ved siden af det gamle – og arkitekterne er danske!

Australien - Sydney - Paddington Reservoir Gardens

Paddington Reservoir Garden

Princess cruises banners

I forstaden Paddington ligger der et gammelt vandreservoir. Det er lavet om til en have og ligner næsten et stykke af Rom – lige midt i Sydney. På taget finder du en smuk nedsunket have, hvor du kan tage et lille hvil, mens du nyder den imponerende have. Bliv til solnedgang, hvis du vil se haven i et helt nyt lys, når alle detaljerne træder frem på ny.

Bondi Beach

Aboriginal kunst – i Bondi

Bondi er nok en af verdens mest kendte strande. Og det er svært ikke at blive imponeret. Kridhvidt sand, perfekte bølger, livreddere i rød-gult tøj og smukke unge, veltrænede mennesker. Tag herud – se og bliv set. Og når du keder dig, så tag med Walangari Karntawarra rundt i og se på aboriginal kunst i Bondi.

Australien - Sydney - Q-station

På spøgelsestur på Q-station

Karantænestationen på Sydneys “North Head” (sæt kursen mod Manly og drej til højre) blev i 1800-tallet brugt til at isolere folk, som ankom til Sydney og som muligvis kunne have en smitsom sygdom.

Viste du tegn på pest, gul feber osv. røg du i karantæne, indtil smittefaren var overstået. Mere end 500 mennesker døde her – og det siges, at nogle af de omkomne aldrig rigtig forlod stedet…. Tag med på spøgelsestur og se selv efter.

                                                                 

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere!

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Australien - Sydney - City skyline

Ud i forstæderne

Sydney er enorm! Faktisk er det en af verdens største byer, når man kigger på arealet. Byens demografiske centrum ligger 25 km vest for CBD (Central Business District), som er der, hvor de fleste turister holder til. Der er mere end 600 forstæder i byen, så mulighederne er mange!

Museum

Fordyb dig i museerne i Sydney

Det lyder måske ikke så opfindsomt, men Sydney har så meget at byde på, at de fleste turister aldrig når ind på nogle af museerne. Og det er en skam, for Sydney har nogle helt fantastiske museer. Museum of Sydney er blandt mine favoritter. Det er bygget ovenpå byens første regeringsbygning. Der er sket meget siden da….

Læs mere om Australien og Oceanien her

Taronga zoo - koala

“Roar and snore” i Sydney

Vågn op blandt giraffer og zebraer i en af verdens smukkeste byer. I Taronga Zoo kan man tilbringe natten i et telt i ægte “glamping” stil.

Her bliver man taget rundt på nattesafari i zoo efter lukketid og kommer helt tæt på de mange dyr bag kulissen, når en af dyrepasserne viser rundt. Du får selvfølgelig også dit helt eget safari-telt, hvor du kan falde i søvn til lyden af parkens dyr.

konkurrence tropical islands

Sydney er en fantastisk by fyldt med både stor og små oplevelser – og oplevelser lidt ud over det sædvanlige. Der er altid noget at se i Australiens største by, og der er noget for alle aldre og interesser. Så er det bare at vælge!

Rigtigt god tur til Sydney, Australien!

Det skal du opleve på din rejse til Sydney, Australien

 • Tag en færge til en af øerne i havnen
 • Vandretur fra Spit Bridge til Manly
 • Operahuset
 • Nyd solnedgangen over Sydney fra Manly-færgen
 • Besøg Sydneys fiskemarked
 • Paddington Reservoir Garden
 • Bondi Beach
 • Tag på spøgelsestur på Q-station
 • Besøg Museum of Sydney
 • Overnat blandt dyrene i Taronga Zoo

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Winnie Sørensen

Winnie Sørensen er landeekspert på RejsRejsRejs for Australien, som hun tabte sit hjerte til for 20 år siden. Hun har været tilbage mere end 10 gange, og har rejst over det meste af Australien. Winnie skriver på Talesfromaustralia.com, holder foredrag om landet, og deler generelt gerne sine rejseerfaringer med andre, der har hang til pungdyr og alle de andre gode sager fra downunder. Winnie er aktiv rejsende og arbejder i rejsebranchen, så hun får rejst en del, bl.a. til Afrika.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.