visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Rusland » Rusland: 7 unikke steder i verdens største land
Rusland skt. petersborg rejser
Rusland

Rusland: 7 unikke steder i verdens største land

Har du fået lyst til at opleve Rusland? Fra Skt. Petersborg i vest til Kamtjatka i øst har landet enormt meget forskelligt at byde på.
visit østrig, visit austria, banner

Af Adil Mirzakhanova

Rusland - kort - rejser

Rusland – fordelt på to kontinenter

Rusland strækker sig fra det europæiske til det asiatiske kontinent og dækker hele elleve tidszoner. Fra Skt. Petersborg i vest til Kamtjatka i øst har landet enormt meget forskelligt at byde på – fra pulserende historiske byer til rig uberørt natur. Her får du syv steder i Rusland, som du skal opleve.

Banner, engelsk banner, top banner

Rejsetilbud: Kultur og historie i Rusland

1. Bajkal-søen

Bajkal-søen er både den største, ældste og dybeste ferskvandssø i verden og ligger i det sydøstlige Rusland. Søen blev dannet af et jordskælv for 25 millioner år siden, og grundet dens isolerede placering har den sin helt egen ferskvandsfauna og -flora, der ikke findes nogen andre steder i verden.

Den nærmeste større by ligger 40 km væk fra søen, og det betyder, at naturen omkring Bajkal er uberørt smuk og oplagt til at vandre eller trekke.

Rejsetilbud: Smukke løberuter i Moskvas gader

Rusland Kazan rejser

2. Kazan

Kazan ligger mellem Moskva og Uralbjergene og er den sjettestørste by i Rusland. Den adskiller sig stærkt fra de øvrige russiske byer.

Kazan er nemlig kendt for at være en blanding af orientalsk og russisk kultur, da det er hjemsted for det tatariske folk. Tatarer er en etnisk gruppe, der primært er muslimer og nedstammer fra mongolerne. Dette afspejles i religionen, maden, traditionerne og sproget i Kazan og i det omkringliggende område.

Her er et godt flytilbud til Kazan – tryk på “vælg” inde på siden for at få den endelige pris

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Rusland Kamtjatka vulkan rejser

3. Kamtjatka

Kamtjatka er en vulkansk halvø, der ligger i den aller-østligste del af Rusland ud til Stillehavet og har Ruslands mest storslåede og dramatiske landskab. Halvøen er på størrelse med New Zealand, men har kun et indbyggertal svarende til Aarhus, da størstedelen af øen består af over 100 vulkaner, hvoraf 22 af dem er aktive.

Halvøen ligger næsten helt afskåret fra resten af Rusland, da der ikke findes hverken togskinner eller veje, der forbinder halvøen med fastlandet. Den eneste måde at komme til Kamtjatka på er med fly.
Hele området har en rå natur og består primært af et øde naturlandskab med tundra, bjerge, gejsere og varme kilder.

Klik her for et godt hotel-tilbud i Kamtjatka – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Rusland Sochi rejser

4. Sochi

Man forbinder typisk ikke Rusland med sol, strand og palmer, men så skal man tage til Sochi i det sydvestlige Rusland. Sochi er en smuk ferieby, der har Sortehavet på den ene side og Kaukasus-bjergene på den anden.

Med temperaturer oppe omkring de 25-30 grader i sommermånederne er det et lækkert sted at tage til for at slappe af ved stranden, opleve byen eller vandre i de smukke bjerge.

Klik her for et godt tilbud på en pakkerejse til Rusland

visit østrig, visit austria, banner

5. Skt. Petersborg

Skt. Petersborg er Ruslands vindue mod Europa og blev bygget af Peter den Store, der var dybt inspireret af europæisk arkitektur og kultur. Byen er fyldt med smukke historiske bygninger som det ikoniske Vinterpalads, Blodskirken og Peterhof-paladset. Når man går rundt i Skt. Petersborg, er det som at gå rundt i et eventyr, fordi man er omringet af storslåede bygninger, flotte parker og kanaler.

Skt. Petersborg betegnes også som Ruslands kulturelle hovedstad, idet byen byder på nogle af landets bedste teaterforestillinger, koncerter, udstillinger og meget mere.

Se et godt hotel-tilbud til Skt. Petersborg, Rusland – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Rusland Vladivostok rejser

6. Vladivostok

Vladivostok ligger i den sydøstlige del af Rusland ud til det Japanske Hav tæt opad den kinesiske og nordkoreanske grænse. Byen er Ruslands største havneby ved Stillehavet og er kendt for at være endestationen på den transsibiriske jernbane.

Vladivostok er en charmerende by, der kan sammenlignes med San Francisco grundet dens maritime atmosfære samt byens bakker og sandede bugter.

Havet har selvfølgelig altid spillet en vigtig rolle i byens liv, og man finder derfor her et søfartsmuseum, et oceanarium, et akademi for havforskning, og desuden finder man hovedbasen for den russiske stillehavsflåde her.

Klik her for et godt tilbud på flybillet til Vladivostok – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Rusland - Moskva - rejser

7. Moskva – Ruslands stolte hovedstad

Ruslands hovedstad Moskva i det vestlige Rusland har været landets politiske, kulturelle og økonomiske centrum igennem en lang række af forskellige perioder i den russiske historie; fra Storfyrstendømmet Moskva, det russiske kejserrige, Sovjetunionen og nu det moderne Rusland. Dette afspejler sig i byen i dag, da byen har et utal af overdådige monumenter, kirker, pladser og statuer.

Moskva er selvfølgelig hjemsted for den ikoniske Røde Plads, der blandt andet har Vasilij-katedralen med de farvestrålende løgkupler.

Med sine 12 millioner indbyggere er der altid travlt i Moskva, hvilket man meget tydeligt kan mærke på byens konstant travle trafik. Heldigvis fungerer metrosystemet i Moskva utrolig godt og er samtidigt også en oplevelse i sig selv, da mange af Moskvas metrostationer er som underjordiske museer med flot udsmykning, statuer og malerier.

God rejse til Rusland!

Se flere rejsetilbud til Europa her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Adil Mirzakhanova

Adil er født i Rusland, og kom til Danmark da hun var 3 år. Hun har været i Rusland over 15 gange i løbet af sit liv, og i 2018 boede hun derovre i 6 måneder. Hun taler flydende russisk og elsker at vise en anden side af Rusland og den russiske kultur frem end hvad man typisk ser som almindelig turist. Adil arbejder som rejseleder for rejseselskabet Above Borders, der laver rejser til nogle af verdens mest isolerede lande.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.