visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Colorado-floden: Sejltur ved Horseshoe Bend
USA - horseshoe bend flod nationalpark - rejser
USA

Colorado-floden: Sejltur ved Horseshoe Bend

Tag på sejltur ned ad Colorado-floden og læs om andre spændende naturområder i den amerikanske stat Colorado.
visit østrig, visit austria, banner

Colorado-floden: Sejltur ved Horseshoe Bend er skrevet af Michael Bo Christensen.

Colorado river, Colorado-floden, usa, Coloradofloden kort, kort over Arizona, Kort over Utah, kort over Colorado, Horseshoe Bend, kort over Horseshoe Bend, rejser, map of Horseshoe Bend, map of Colorado River

Storslået udsyn over Colorado-floden

Mange danskere har stået og set ned på Colorado-floden med de blå både, når de har stået på kanten af Horseshoe Bend, ved Page i Arizona i USA. Nede i dybet kan man se bådene glide med strømmen. Colorado-floden ved Horseshoe Bend er et stort trækplaster.

Banner, engelsk banner, top banner

I de senere år er forholdene ved Colorado-floden ved at blive forbedret – for at kunne klare de mange turister. Dette vil betyde, at besøgende i fremtiden kan gå rundt om bakken, i stedet for at skulle over den og der vil blive lavet sikkerhedshegn ved dele af kanten.

Når arbejdet engang er færdigt, vil selv kørestolsbrugere have mulighed for at nyde synet. Ligesom, at små børn vil kunne færdes mere sikkert. Parkeringspladsen og toiletterne bliver også moderniseret, og der vil desuden indføres entré til parken.

Talrige gange har jeg stået på kanten og fulgt bådene med misundelige øjne. Jeg fik derfor i god tid reserveret en plads gennem Wilderness River Adventures i Page. De har én daglig tur fra april, mens de i sommermånederne har to daglige ture. Turen tager fire timer og koster cirka 100 dollars. Har du et annual pass til nationalparkerne, er det dog lidt billigere.

USA - Glen Dam natur bro - rejser - Colorado-floden

Massiv kontrol af Colorado-floden

Jeg ankom til mødestedet i god tid og fandt ud af, at vi skulle gennem Homeland Securitys sikkerhedskontrol. Det er ligsom at skulle gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, dog måtte vi beholde skoene på.

I en ægte gul, amerikansk skolebus blev vi fragtet gennem den lange tunnel, som oprindeligt blev brugt ved opførelsen af Glen Dam, hvorfra turen starter. Den omfattende kontrol skyldtes, at dæmningen ved Page er terrorsikret.

Straks efter, at vi var ude af bussen igen, gik jeg igang med at fotografere broen og dæmningen nedefra. Det var et imponerende og utrolig storslået syn. Ret hurtigt blev jeg forstyrret af én af sikkerhedsfolkene i området, der rådede mig til at tage en sikkerhedshjelm på.

Skulle uheldet være ude og en sten faldt ned, ville sikkerhedsfolkene stå til regnskab, hvis ikke de havde oplyst de besøgende om sikkerheden ved dæmningen. Vi kom hurtigt tilbage i bådene og begyndte at glide langsomt ned ad floden.

Bådføreren viste sig at være en Fru Larsen. Det efternavn fortalte straks, at hun ret sikkert havde danske rødder. Hun var en rigtig dygtig guide, der havde utroligt meget at fortælle om både floden, dets geologi samt dets lange historie.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Sejltur - Colorado-floden

Massemorderens færge

Inden dæmningen i Page blev bygget, var Colorado-floden meget livlig. Der var kun ét sted, at man kunne krydse den lange strækning på over 800 kilometer, nemlig ved Lee’s Ferry. Her var der oprettet en lille færgeoverfart, bestyret af massemorderen John D. Lee.

Han var en af hovedmændene bag en forfærdelig massakre i Mountain Meadows, hvor Lee og andre mormoner slog 148 uskyldige nybyggere ihjel. Lee blev herefter gemt væk og kirken gav ham penge til færgen.

Jeg spurgte Fru Larsen om Lee’s rolle i massakren og det var tydeligvis ikke hendes favorit spørgsmål. I Utah er historien om Lee, massemorder og et dengang højt placeret medlem af mormonbevægelsen, stadig et ømt punkt man helst ikke vil vedkende sig.

Find flybilletter til Colorado i USA her

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
USA - flod natur klipper - rejser - Sejltur

Oplev petroglyffer på din sejltur langs floden

Sejlturen var én af de mere rolige slags. Der var ingen bølgeskvulp eller vand i håret. Når alle i båden var stille, var de svage og nænsomme lyde fra området sød musik i ørene og vi kunne straks fornemme naturen meget intenst. Lige ved foden af det berømte Horseshoe Bend, var det muligt at ane konturerne af de mange folk der stod højt oppe på klippekanterne, der givetvis kiggede ned på os.

Da vi var kommet i land efter en meget behagelig sejltur, bed vi straks mærke i de unikke petroglyffer, der var ridset ind i klipperne tæt på floden. Det var sandsynligvis Navajo eller Fremont Indianerne, der stod bag disse kunstværker, som altid er med til at imponere de mange interesserede besøgende i området. Det var svært at lade være med at tænke over, hvad indianerne forsøgte at fortælle os med symbolerne på klipperne med deres tegninger.

På turen ned ad Colorado-floden mødte vi overraskende mange, der enten fiskede eller sejlede i kano og flere gange stødte vi på campingpladser rundt omkring i området. Turen sluttede ved historiske Lee’s Ferry, hvor en stor gruppe mennesker var ved at læsse både og udstyr til en uges riverrafting ned til Grand Canyon.

Denne sejltur må dog regnes som værende ganske anderledes og action-præget. Ved selvsyn havde jeg dagen før, set Colorado-flodens brusende strømme fra helikopteren over Grand Canyon. Den sejltur gad jeg selv virkelig godt tage.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Horseshoe Bend, Colorado-floden

Seværdigheder og attraktioner nær Horseshoe Bend:

  • Regnbuebroen – se verdens største naturskabte bro
  • Antilope Canyon – tag en dagstur til nedre eller øvre kløft-del
  • Glen Canyon Dam – oplev dæmningen der afskærer vandet fra Colorado-floden
  • Powell-søen – overnat i telt med udsigt til søen

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.