RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Colorado floden: Sejltur ved Horseshoe Bend
USA - horseshoe bend flod nationalpark - rejser
USA

Colorado floden: Sejltur ved Horseshoe Bend

Tag med Micheal Bo på sejltur gennem Coloradofloden og læs om andre spændende naturområder i den amerikanske stat Colorado

Colorado floden: Sejltur ved Horseshoe Bend Af Micheal Bo Christensen

Horseshoe bend, colorado floden

Colorado floden

Mange danskere har set ned på floden med de blå både, når de har stået på kanten af Horseshoe Bend, ved Page i Arizona. Nede i dybet kan man se dem glide med strømmen. Coloradofloden Horseshoe Bend er et stort trækplaster.

I øjeblikket er Coloradofloden under renovation, for at klare de mange turister. Man kan snart gå rundt om bakken, i stedet for at skulle over den og der er lavet sikkerhedshegn ved dele af kanten.

Når arbejdet engang er færdigt, vil selv kørestolsbrugere have mulighed for at kunne nyde synet ligesom, at små børn vil kunne færdes mere sikkert. Parkeringspladsen og toiletterne bliver også moderniseret, og der vil desuden indføres entre til parken.

Talrige gange har jeg stået på kanten og fulgt bådene med misundelige øjne. Jeg fik derfor i god tid reserveret en plads gennem Wilderness River Adventures, i Page. De har én daglig tur fra april, mens de i sommermånederne har to daglige ture. Turen tager fire timer og koster cirka 100 dollars. Har man et annual pass til nationalparkerne, er det dog lidt billigere.

Find flybiletter til Colorado i USA her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

USA- glen dam natur bro - rejser - colorado floden

Massiv kontrol Colorado floden Horseshoe Bend

Jeg ankom til mødestedet i god tid og fandt ud af, at vi skulle igennem Homeland Securitys sikkerhedskontrol. Det er ligsom at skulle gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, dog måtte vi beholde skoene på.

I en ægte gul, amerikansk skolebus blev vi fragtet gennem den lange tunnel som man oprindeligt brugte, da man byggede Glen Dam, hvorfra turen starter. Denomfattende kontrol skyldtes, at dæmningen ved Page er terrorsikret.

Straks efter at vi var ude af bussen igen, gik jeg igang med at fotografere broen og dæmningen nedefra. Det var et imponerende og utrolig storslået syn. Ret hurtigt blev jeg forstyrret af en af sikkerhedsfolkene i området, der rådede mig til at tage en sikkerhedshjelm på.

Skulle uheldet være ude og en sten falde ned, så ville sikkerhedsfolkene stå til regnskab, hvis ikke de har rådet de besøgende om sikkerheden ved dæmningen. Vi kom hurtigt tilbage i bådene, og vi begyndte at glide langsomt ned af floden.

Bådføreren viste sig at være en “Fru Larsen”. Det efternavn fortalte straks, at hun ret sikkert havde danske rødder. Hun var en rigtig dygtig guide, der havde utroligt meget at fortælle om både floden, dets geologi samt dets lange historie.

Læs om andre destinationer i USA her

Find månedens bedste rejsetilbud her

Massemorderens færge

Inden dæmningen i Page blev bygget, var Colorado floden Horseshoe Bend meget livlig, og der var kun et eneste sted man kunne komme over på den ellers lange strækning på over 800 kilometer, nemlig ved Lee’s Ferry. Her havde der været oprettet en lille færgeoverfart, bestyret af massemorderen John D. Lee.

Han var en af hovedmændene bag en forfærdelig massakre i Mountain Meadows, hvor Lee og andre mormoner slog 148 uskyldige nybyggere ihjel. Lee blev herefter gemt væk og kirken gav ham penge til færgen.

Jeg spurgte Fru Larsen om Lee’s rolle i massakren og det var tydeligvis ikke hendes favorit spørgsmål. I Utah er historien om Lee, massemorder og et dengang højt placeret medlem af mormonbevægelsen, stadig et ømt punkt man helst ikke vil vedkende sig.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Banner - Backpack - 1024
USA - flod natur klipper - rejser

Petroglyffer langs floden

Sejlturen var en af de mere rolige slags. Der var ingen bølgeskvulp eller vand i håret. Når alle i båden var stille, var de svage og nænsomme lyde fra området sød musik i ørene og man kunne straks fornemme naturen meget intenst. Lige ved foden af det berømte Horseshoe Bend, var det muligt at ane konturerne af de mange folk der stod højt oppe på klippekanterne, der givetvis kigger ned på os.

Da vi var kommet i land efter en meget behagelig sejltur, bed vi straks mærke i de unikke petroglyffer, der var ridste ind i på klipperne tæt på floden. Det var sandsynligvis Navajo eller Fremont Indianerne, der stod bag disse kunstværker, som altid er med til at imponere de mange interesserede besøgende i området. Det var svært at lade være med at tænke over, hvad indianerne forsøgte at fortælle os med symbolerne på klipperne med deres tegninger.

På turen ned af Colorado floden mødte vi overraskende mange, der enten fiskede eller sejlede kano i floden, og flere gange stødte vi på campingpladser rundt omkring i området.Turen sluttede ved historiske Lee’s Ferry, hvor en stor gruppe mennesker var ved at losse både og udstyr til en uges riverrafting ned til Grand Canyon.

Denne tur må dog regnes som værende ganske anderledes og action-præget. Ved selvsyn havde jeg dagen før, set Coloradoflodens brusende strømme fra helikopteren over Grand Canyon. Den sejltur gad jeg selv virkelig godt tage.

Find tilbud på hoteller i Colorado her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér