RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Seværdigheder i Chicago: De store søers hovedstad
USA

Seværdigheder i Chicago: De store søers hovedstad

USA, chicago, skyline, højhuse, vand, storby, rejser
Chicago er USAs tredjestørste by, og The Windy City kan sagtens måle sig med både New York og L.A. Seværdigheder er der nok af.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Seværdigheder i Chicago: De store søers hovedstad er skrevet af Michael Bo Christensen.

USA - Chicago, The Bean - rejser

Seværdigheder i Chicago – historisk, musikalsk og charmerende

Har du været i New York eller Los Angeles og har fået appetit på mere amerikansk storby, så stil sigtekornet ind på den tredjestørste by i USA, nemlig Chicago. Byen, der ligger på bredden af ‘The Great Lakes’, kan på alle måder måle sig med byer som New York.

Chicago har en særlig charme og sjæl med stærke historiske rødder i blues og jazzmusik. Byens fantastiske skyline skal ses fra en bådtur på Chicagofloden, Millennium Park eller fra havneområdet ved Navy Pier.

Og så udgør byen Chicago jo også den ene ende af den berømte Route 66, hvilket er en rigtig god grund til besøge byen enten i starten eller slutningen af et episk road trip.

USA - Chicago, River, flag - rejser

Chicago River – floden som har navngivet byen

Floden, som løber lige igennem byen, hedder også Chicago, og det er derfor, byen har fået sit navn. En sejltur på floden med de enorme skyskrabere som kulisse er ganske overvældende. Tag for eksempel en tur på floden med vandtaxi fra Union Station til Navy Pier eller den 90 minutter lange guidede arkitektur-tur.

Som en af de gratis seværdigheder i Chicago kan livet ved floden også opleves på gåben på River Walk. Her er der masser af caféer og restauranter, hvor man kan sætte sig og se på mennesker; lige fra travle forretningsfolk i jakkesæt til kvækere i landlig beklædning.

USA - Chicago, Navy Pier - rejser

Navy Pier og The Loop

Navy Pier er en over 100 år gammel mole, der har tilhørt den amerikanske flåde. Her internerede man blandt andet desertører, der ikke ville i krig. Fra molen afgår der bådture ud på enorme Lake Michigan. Søen fungerer også som badestrand trods nærværet af motorvejen, der løber lige forbi.

Mange kendte amerikanske film er optaget i Chicago, og derfor genkender du måske den legendariske togbane ‘The Loop’. Toget, der kører to etager over vejen, er et af byens vartegn og er en af de seværdigheder i Chicago, som du ikke kan undgå at se.

Find flybilletter til Chicago her

USA - Chicago, Downtovn - rejser

The Magnificent Mile – shopping downtown

Skal du shoppe i downtown Chicago er Michigan Avenue stedet at gå hen. Det hyggelige strøg kaldes også for ‘The Magnificent Mile’. Vil du i stedet ud og shoppe igennem i de store outlet-malls, går der busser ud til disse. De ligger lidt uden for byen.

Michigan Avenue er Chicagos svar på 5th Avenue i New York eller Rodeo Drive i L.A. Det er her, du finder alle de kendte butikker som Tiffany’s, Jimmy Choo og Bloomingdale’s. Uanset om du skal købe eller bare vil kigge, så er gaden et besøg værd.

USA - Chicago, udsigt fra Hancock bygningen - rejser - seværdigheder i Chicago

Seværdigheder fra oven – udsigt over Chicago

Skal du se byen fra oven, så tag op i John Hancock Building, hvor du kan spise eller gå i baren på 96. etage, mens du nyder udsigten over byen. Der er gratis entré til selve bygningen, men høje priser på mad og drikke. Dog er der også et indendørs udkigspunkt – absolut en af de anbefalelsesværdige seværdigheder i Chicago.

Spis frokost på Harry Carays restaurant på Watertower Place på Michigan Avenue. Caray var en legendarisk baseball-kommentator, som i mange dækkede både Chicago White Sox og Chicago Cubs, byens to professionelle baseballhold. Efter frokost kan du bruge regningen fra restauranten som billet til et mindre, men sjovt, sportsmuseum.

USA - Chicago, Crown Fountain - rejser - seværdigheder i Chicago

Lincoln Park og Grant Park – de grønne seværdigheder i Chicago

Chicago har flere store parker inde i selve byen såsom Lincoln Park med Zoologisk have og Grant Park, der ligger ned til søen, og som er den park, hvor Barack Obama holdt sin berømte sejrstale, da han blev valgt som præsident i 2008.

Millennium Park i centrum tæt på vandet er især kendt for den sølvfarvede skulptur Cloud Gate af den verdenskendte britiske kunstner Anish Kapoor. Skulpturen går af indlysende årsager også under navnet The Bean – eller Bønnen på dansk – og du kan se Chicagos skyline og tage et klassisk selfie heri.

Find dit hotel eller anden overnatning i Chicago her

USA - Chicago, skyline fra Navy Pier - rejser - seværdigheder i Chicago

Historiske seværdigheder i Chicago

Chicago har mange museer, hvoraf flere er gratis. Se eksempelvis Chicagos historiske museum, der byder på fortællinger om byens dramatiske historie. Lige fra branden, der i 1871 ødelagde det meste af byen, til forbudstidens storgangster Al Capone. Chicago og staten Illinois har været centrum for mange historiske begivenheder, og byen har haft stor betydning for USAs historie.

Chicago kaldes The Windy City. Årsagen til dette er ikke vejrmæssige forhold, selvom blæsten fra nord kan være bidende kold, når den fejer ind over søen. Tilnavnet skyldes derimod politisk jalousi mellem byerne New York og Chicago. Da Chicago i 1893 blev vært for verdensudstillingen World Fair, var den langt større end den, New York nogle år tidligere havde afholdt. Newyorkerne blev sure og mente, at Chicago pustede sig op. Derfor tilnavnet The Windy City – ‘Den Opblæste By’.

Læs meget mere om at rejse i USA her

Nu er du forhåbentlig blevet inspireret og klædt godt på til din næste storbyferie til The Windy City. Det er klart anbefalet herfra.

God tur til Chicago og resten af USA – eventyret venter Over There!

Om forfatteren

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.