visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Glamping: Luksus i Utahs utæmmede natur
USA

Glamping: Luksus i Utahs utæmmede natur

Glamping er for dig der kunne tænke dig at prøve kræfter af med friluftsaktiviteter. Utah er den perfekte destination til at afprøve denne nye rejseform.
visit østrig, visit austria, banner

Af Marlene Brix

Glamping er en fusion af glamour og camping – en trendy rejseform, der spreder sig som varmen fra brændeovnen i et telt. Tag med på tur i det sydlige Utah i USA.

Banner, engelsk banner, top banner

Forestil dig at du har tilbragt dagen i den mest bjergtagende natur. Nu sidder du og tæller stjerner, mens du nyder ristede skumfiduser og et glas rødvin ved bålet. Alt er perfekt. Lige indtil du kommer i tanke om, at du skal kravle ind i et lille, mørkt telt, mase dig ned i en fugtig sovepose og sove på et hårdt liggeunderlag.

Rejsetilbud: Stor rundrejse på Østkysten USA

glamping-utah

Når lykken findes under en teltdug

Medmindre du altså er tjekket ind på Under Canvas Zion, og dermed kan træde ind i et safaritelt, hvor æstetikken og en stor dobbeltseng med bløde dyner og rent, hvidt sengetøj venter på dig.

Normalt er jeg langt fra typen, som opsøger friluftsliv, der inkluderer ord som teltpløkker og liggeunderlag. Luksusliv på hippe boutiquehoteller og zenfulde yogaretreats er mere min stil. Alligevel blev jeg forelsket, da jeg så billeder af Under Canvas Zion på Instagram.

Et flødefarvet telt med trægulv, knitrende pejs og morgenkåber placeret på en seng af patinerede træbjælker. Jeg klikkede ind på hjemmesiden og blev mødt af en kvinde, der dyrkede yoga i det fri, omgivet af kaktusser, røde klipper og den smukkeste glød fra solopgangen. Det gjorde udfaldet. Under Canvas Zion kom på min bucket list under den kommende road trip i det sydvestlige USA. Jeg skulle afsted med min mand og vores tre børn på 8, 9 og 13 år.

Rejsetilbud: Tag med på Route 66

zion-canvas-utah-glamping

Blot tre timer nord for Las Vegas

Under Canvas Zion ligger i det sydlige Utah cirka 250 kilometer nord for Las Vegas, og er derfor oplagt til en kort detour fra blingbling-byen. Her vil du opleve naturen og de store vidder uden at slippe komforten. Vi kom fra øst efter blandt andet at have sat flueben ved Sedona, Grand Canyon, Monument Valley og Antelope Canyon.

Hvis du kører ad Highway 9, som vi gjorde, kommer du ud på en umådelig smuk rute gennem Zion National Park. Husk at sætte god tid af, da du skal passere tunneller og zigzaggende hårnålesving på kanten af klipperne. Der er mange muligheder for at stoppe ved udsigtspunkter på vejen, inden du ender i dalen af Zion Canyon.

Her er et godt flytilbud til Utah – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

USA - Utah

Dalen af Zion Canyon

I dalen finder du gratis busser. De kører ud til naturens seværdigheder i højsæsonen fra april til oktober for at give et bedre flow for de besøgende – og ikke mindst minimere forureningen. Nationalparken er åben året rundt og koster 25 dollars at få adgang til med bil og passagerer. Hvis du ønsker at besøge flere nationalparker, kan du med fordel investere i et årskort.

Under Canvas Zion ligger ved Kolob Canyon på den anden side af parken. Undervejs kommer du gennem byen Springdale, der ligger omgivet af dragende klippevægge og butikker med friluftsgear, hvorfor det også vrimler med besøgende i vandrestøvler og klikpedalsko. Vi var glade for at kunne køre videre og komme tættere på roen og naturen.

Se pakkerejse til USA her

USA - Utah

Kamp om soveposen

Mine forventninger til det prisbelønnede glamping-spot var høje. Når man navngiver et telt Suite, er der naturligvis også allerede en vis signalværdi, ikke? Alligevel stod billederne slet ikke mål med den smukke virkelighed. Teltet var enormt, og med rigelig plads til to voksne og vores tre børn. Vi voksne fik en dobbeltseng i størrelse xxl med nystrøget, økologisk linned. Børnene deltes om en sofasofa og en drømmeseng. Sidstnævnte var der kamp om, fordi der fulgte en sovepose med: ”Mor, så er det nemlig rigtig camping!” sagde de.

Jeg sank lige en gang og måtte selvfølgelig medgive, at et telt med brusebad og brændeovn vist ikke er standarden på en normal campingplads. Måske skulle vi i det hele taget dyrke friluftslivet mere?

Her er et godt tilbud på hotel i Utah, USA

bål-utah-glamping

Skumfiduser under den klareste stjernehimmel

Vi havde kun booket en enkelt nat i luksus, da prisen var en del over vores budget på rejsen. Til gengæld fik vi et vidunderligt døgn omgivet af vilde kaktusser og varmt ørkensand lige uden for lynlåsen. Om dagen vandrede vi i området og læste bøger.

Om aftenen gik vi ud til et bål tæt ved teltet, der på bekvemmelig vis allerede var tændt. Her stod også en kurvfuld skumfiduser, kiks og Hershey-chokolade til fri afbenyttelse til S’mores. Det var en stjernestund at mærke hinandens nærvær og himmelrummet over os og stille bevæge os i seng til lyden af ingenting.

Klik her for et fedt tilbud på

yoga-glamping-utah

Morgenyoga med udsigt til røde klipper

Næste morgen var der køligt i teltet. Derfor kan jeg godt forestille mig, at brændeovnen giver ganske god mening, hvis du vil bo her i vinterhalvåret.
Jeg stod op som den første og nød at sidde ude på terrassen med en varm kop te i den vamsede morgenkåbe. Normalt elsker jeg at sove længe på mine ferier, hvis programmet tillader det. Men at sidde stille og mærke dagens start var vidunderligt og også tiltrængt efter mange dage med mange oplevelser.

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

visit østrig, visit austria, banner
Banner - Backpack - 1024

Min ældste datter og jeg lånede et par yogamåtter ved receptionen. Der er et stort plateau lige ved pladsen, hvor der er gratis yogasessioner flere gange om ugen, men vi gennemførte vores solhilsner på egen hånd. Egentlig er plateauet bygget til, at de rige fra Los Angeles og San Francisco kan lande med deres helikopter, når de ønsker at gå unplugged fra storbyens liv og larm. Sådanne kontraster sætter tanker i gang. Er naturen blevet hip? Selv er jeg umådeligt draget af konceptet med det på samme tid autentiske og komfortable friluftsliv og vil gerne opleve det igen et andet sted i verden.

Selvfølgelig er det muligt at tage en detox fra luksuslivet og drage ud i naturen med eget telt. På en bilferie som vores var det dog værdifuldt ikke at skulle leje eller medbringe alverdens udstyr og at kunne kombinere forskellige overnatningsformer. Denne version bliver dog svær at slå.

God tur til USA

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Marlene Brix

Marlene Brix er rejsejournalist og selvstændig tekstforfatter, der blogger om livet som rejsende luksusboheme på BOHO TRAVEL.

Hun dyrker ofte yoga på sine rejser med familien, hvor de selv sammensætter små yoga retreats, så det ikke kun er mor, der kommer i balance og mærker zen. De har dyrket yoga i rismarkerne på Bali, på en hellig klippe i USA og langs kanalerne i Stockholm.

Hun elsker det frie liv på sine rejser, hvor der helst skal være rum til impulsive de tours og tid til at fordybe sig i urban kunst og kulturmøder med de lokale – allerhelst med en is i hånden. Hun deler derfor også tips til, hvor du finder de bedste ismejerier i verden og den mest farverige streetart.

Hvis du også foretrækker små, skæve og æstetiske overnatningssteder er hendes blogindlæg og rejseartikler værd et kig.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.