RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » De 15 smukkeste steder i Sydamerika
Argentina - perito moreno gletcher - rejser
Argentina Bolivia Brasilien Chile Colombia Ecuador Guyana Paraguay Peru Rejsefavoritterne Suriname Uruguay Venezuela

De 15 smukkeste steder i Sydamerika

Det er svært at gøre listen kort, når man tænker på hvor mange smukke steder der findes i Sydamerika. Kontinentet dækker over 12 lande, der i sandhed er et overflødighedshorn af skønhed. De 12 lande rummer alt fra tårnhøje bjerge, fantastiske strande, gletsjere, et unikt dyreliv og verdens største skov. Derfor er det heller ikke en nem opgave at udvælge de 15 smukkeste steder i Sydamerika, men læs med og se om du er enig i redaktionens valg.

Læs mere om forfatteren her

 

south america map

1. Mount Roraima, Venezuela

Mount Roraima er en af verdens mest ekstraordinære geologiske formationer. Bjerget er med sit areal på 31 kvadratkilometer det største bjerg i Pakaraima Mountains. Bjergsiderne er 400 meter høje, hvilket nok er årsagen til at jeg kan mærke min højdeskræk, blot når jeg læser folks beretninger om hvordan de kom helt til toppen. Men smukt er det godt nok! Og sikke en udsigt, man må have deroppe.

2. Lençóis Maranhenses National Park, Brasilien

Lençóis Maranhenses National Park er et af de smukkeste brasilianske landskaber. Denne paradis-agtige ørken med sine blågrønne damme, spreder sig udover 155.000 hektar i den nordøstlige del af Brasilien. De smukkeste damme i nationalparken er Lagoa Azul og Lagoa Bonita.

Lençóis Maranhenses National Park

Læs mere om at rejse til Brasilien her

3. Salar de Uyuni, Bolivia

Dette utrolige flotte tæppe-lignende område er rent faktisk en saltslette. Og ikke bare hvilken som helst. Verdens største. Med et overfladeareal på 10.582 kvadratmeter udvindes der 25.000 ton salt om året. For at det ikke skal være løgn, har man bygget et helt hotel i området kun ud af salt, hvor selv møblerne er lavet af salt.

4. Perito Moreno Glacier, Argentina

Den berømte gletsjer, Perito Moreno, ligger i Los Glaciares National Park i Patagonien, Argentina. Tilbage i 1981 blev gletsjeren udpeget af UNESCO som verdensarv, og er siden kun vokset i popularitet.

Perito-Moreno-Glacier

Læs mere om at rejse til Argentina her

5. El Tatio, Chile

Det er meget få steder i verden hvor der er gejsere, og derfor synes jeg, at El Tatio hører til på denne liste. Med 40 gejsere er El Tatio verdens tredjestørste ‘gejser-mark’. Udover de mange gejsere, er der også 62 hot springs som man kan bade i. Selvom man skal op før hanen galer, er det meget anbefalelsesværdigt at se solen stå op ved El Tatio.

Nationalparken Torres del Paine i Patagonien, er også virkelig et besøg værd hvis du alligevel befinder dig i Chile.

El Tatio

Artiklen fortsætter under boksen

Sådan kommer du nemt til Sydamerika

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Sydamerika

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Sydamerika, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Sydamerika.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

6. Tayrona National Park, Colombia

Den vidunderlige nationalpark Tayrona kunne ikke have en meget bedre beliggenhed. Parken ligger nemlig lige ud til det caribiske hav. Den er kendt for at sit rige plante- og dyreliv, og hvis man er heldig kan man se både brøleaber, kulørte leguaner og utallige slags fugle. De siges, at parken har helt op til 400 forskellige slags fuglearter, så hvis du er vild med fugle er dette det helt rigtige sted at tage hen.

Parque Tayrona

7. Kaieteur Falls, Guyana

Kaieteur Falls, som ligger i Kaieteur National Park, er en af de mest populære attraktioner i Guyana. Selvom det er populært, er man ofte helt alene når man besøger vandfaldet. Så det er bare om at komme afsted, før resten af verden opdager denne perle.

kaieteur-falls

8. Quilotoa, Ecuador

Denne flotte vulkanske kratersø Quilotoa er efterhånden også blevet populær for de mange vandreruter i området. Ruterne kan både føre ned til søens bred, hvor man kan tage en dukkert, eller de kan føre op i terrænet hvor man virkelig får panorama view for alle pengene.

quilotoa

9. Machu Picchu, Peru

Det er nok ikke nogen overraskelse, at Machu Picchu ville komme med på denne liste. Jeg var i hvert fald ikke i tvivl. Inkabyen Machu Picchu er en af Perus absolutte topseværdigheder. Denne inkaby er et unikt indblik i hvordan inkafolket levede, og personligt synes jeg det er helt utroligt, at det er så godt bevaret.

Machu Picchu

Læs mere om at rejse til Peru her

10. Parana floden, Paraguay

Parana er med sine 4880 kilometer den andenlængste flod i Sydamerika, kun overgået af Amazon-floden. Floden løber også gennem Brasilien og Argentina, men jeg har nu alligevel valgt dette udkigspunkt til floden fra Paraguay som et af de smukkeste. Man kan næsten fornemme flodens kraft og storhed bare ved at kigge på billedet.

Parana River

11. Angel Falls, Venezuela

Denne liste ville ikke være fuldendt uden verdens højeste vandfald, Angel Falls. Det 980 meter høje vandfald tiltrækker flere millioner af turister hvert år, og det er der ikke noget at sige til, når vandfaldet oven i købet er et af de smukkeste i verden.

Angel Falls

12. Cabo Polonio, Uruguay

Cabo Polonio er en af Uruguays mest rustikke kystlandsbyer. Byen ligger 7 kilometer væk fra den nærmeste hovedvej, og du kan kun komme frem til byen ved enten at gå eller køre i firhjulstrækker. Der er heldigvis flere der arrangerer ture derhen. Cabo Polonio er desuden hjem for landets anden største søløvekoloni. De plejer at holde til lige bag ved landsbyens fyrtårn.

uruguay

13. Central Suriname Naturreservat, Suriname

Surinames naturreservat dækker over hele 16.000 kvadratkilometer, og billedet viser meget godt, at reservatet primært er tropisk regnskov. Tilbage i 2000 blev det optaget på UNESCOs verdensarvliste, og det undrer man sig heller ikke over, når man ser hvor rigt reservatet er på natur og forskellige dyrearter.

suriname national park

14.Île du Diable, Fransk Guyana

Denne smukke ø, der på dansk hedder djævleøen, er en del af øgruppen Salvation Islands (Îles du Salut). Den er særligt kendt for historien om den franske Henri Charrière, der flygtede til Venezuela efter 12 års fangeskab på øen. Han har i øvrigt skrevet en selvbiografi, ved navn Papillon, om fangeskabet og bogen er senere hen blevet filmatiseret ved samme navn.

devils island french guyana

15. Mendoza, Argentina

Mendoza er den absolut vigtigste region i Argentina. I hvert fald i følge mig. Den leverer nemlig 90% af Argentinas vineksport. I området ligger den ene vingård efter den anden, og i mellem alle druerne kan man opdage billedsmukke landskaber med de sneklædte Andesbjerge i baggrunden.

Hvis du planlægger en tur til Argentina, er Iguazu Falls i den grad også et besøg værd.

Læs mere om at rejse til Argentina her

Dette var blot nogle få perler i Sydamerika ud af mange. Det er bare om at komme igang med at udforske dette skønne rejsekontinent, der virkelig gemmer på mange gode og alsidige oplevelser.

God rejse.

Om rejseskribenten

Anna Lohmann

Anna Lohmann

Anna er oprindeligt fra Birkerød, men har nu været bosat på Vesterbro et par år, hvor hun nyder de utallige caféer og god kaffe. Hendes glæde for at rejse startede allerede som barn, og kommer stadig afsted nogle gange om året når studiet og økonomien tillader det. Annas bedste rejsedestinationer er Amsterdam, Bali og Vietnam, men håber på en dag at få mulighed for at opleve New Zealand.

Kommentér

Kommentér