visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » De 15 smukkeste rejsemål i Sydamerika

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Brasilien - tukan - rejser
Argentina Bolivia Brasilien Chile Colombia Ecuador Fransk Guyana Guyana Paraguay Peru Rejsefavoritterne Surinam Uruguay Venezuela

De 15 smukkeste rejsemål i Sydamerika

Vil du gerne til Sydamerika, men er du ikke helt sikker på hvorhen? I Sydamerika er der noget for enhver smag, uanset om du er til natur, kultur eller storbyliv.
visit østrig, visit austria, banner

Af Anna Lohmann

Peru - Machu Picchu - Lama - sydamerika

Skønne Sydamerika

Det er svært at gøre listen kort, når man tænker på hvor mange smukke steder, der findes i Sydamerika. Kontinentet dækker over 12 lande, der i sandhed er et overflødighedshorn af skønhed.

Banner, engelsk banner, top banner

De 12 lande rummer alt fra tårnhøje bjerge, fantastiske strande, gletsjere, et unikt dyreliv og verdens største regnskov. Derfor er det heller ikke en nem opgave at udvælge de 15 smukkeste steder i Sydamerika, men læs med og se om du er enig i redaktionens valg.

Rejsetilbud: Farverige Peru og frodige Amazonas

1. Mount Roraima, Venezuela

Mount Roraima i Venezuela er en af verdens mest usædvanlige geologiske formationer. Bjerget er med sit areal på 31 kvadratkilometer det største bjerg i bjergkæden Pakaraima.

Bjergsiderne er 400 meter høje, hvilket nok er årsagen til, at jeg kan mærke min højdeskræk, blot når jeg læser folks beretninger om, hvordan de kom helt til toppen. Men smukt er det godt nok! Og sikke en udsigt man må have deroppe.

Mount Roraima er inspirationskilden til landskabet i den berømte animationsfilm “Up”.

Rejsetilbud: Colombiansk livsglæde

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Lençóis Maranhenses National Park

2. Lençóis Maranhenses National Park, Brasilien

Lençóis Maranhenses National Park er et af de smukkeste brasilianske landskaber. Denne paradis-agtige ørken med sine blågrønne damme spreder sig udover 155.000 hektar i den nordøstlige del af Brasilien. De smukkeste damme i nationalparken er Lagoa Azul og Lagoa Bonita.

Her er et godt flytilbud til Fortaleza i Brasilien – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

3. Salar de Uyuni, Bolivia

Dette utrolig flotte tæppe-lignende område i Bolivia er rent faktisk en saltslette. Og ikke en hvilken som helst: Den er verdens største.

Med et overfladeareal på 10.582 kvadratmeter udvindes der 25.000 ton salt om året. For at det ikke skal være løgn, har man bygget et helt hotel i området kun ud af salt, hvor selv møblerne er lavet af salt.

Her er et godt flytilbud til La Paz i Bolivia – tryk på “Se tilbud” for at få den endelige pris

Perito-Moreno-Glacier

4. Perito Moreno Glacier, Argentina

Den berømte gletsjer Perito Moreno ligger i Los Glaciares National Park i Patagonien, Argentina. Tilbage i 1981 blev gletsjeren udpeget af UNESCO som verdensarv, og er siden kun vokset i popularitet.

Man kan vandre ved den og på den, og ikke mindst komme ud at sejle på gletsjer-søen foran den massive og imponerende isvæg.

Der ligger en del gletchere og smukke bjerge i den del af Andesbjergene, og man kan komme tæt på dem ved Perito Moreno og El Chaltén, der ligger i køreafstand af hinanden.

Her er nogle gode tilbud på pakkerejser til Argentina – tryk på “Vælg” for at se den endelige pris

visit østrig, visit austria, banner
El Tatio

5. El Tatio, Chile

Det er meget få steder i verden, hvor der er gejsere, og derfor synes jeg, at El Tatio hører til på denne liste. Med 40 gejsere er El Tatio verdens tredjestørste ‘gejser-mark’.

Udover de mange gejsere er der også 62 varme kilder, som man kan bade i. Selvom man skal op, før hanen galer, er det meget anbefalelsesværdigt at se solen stå op ved El Tatio i Chile.

Nationalparken Torres del Paine – og generelt hele Patagonien – er også virkelig et besøg værd, hvis du alligevel befinder dig i det sydlige Sydamerika.

Klik her for et godt tilbud på billeje i El Tatio, Chile

Parque Tayrona

6. Tayrona National Park, Colombia

Den vidunderlige nationalpark Tayrona i Colombia kunne ikke have en meget bedre beliggenhed. Parken ligger nemlig lige ud til det Caribiske Hav. Den er kendt for sit rige plante- og dyreliv, og hvis man er heldig, kan man se både brøleaber, kulørte leguaner og utallige slags fugle.

Det siges, at parken har helt op til 400 forskellige slags fuglearter, så hvis du er vild med fugle, er dette det helt rigtige sted at tage hen.

Se flere rejsetilbud til Sydamerika her

kaieteur-falls

7. Kaieteur Falls, Guyana

Vandfaldene Kaieteur Falls, som ligger i Kaieteur National Park, er en af de mest populære attraktioner i Guyana.

Selvom det er populært, er man ofte helt alene, når man besøger vandfaldet. Så det er bare om at komme afsted, før resten af verden opdager denne perle.

Her er et godt flytilbud til Guyana – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

quilotoa

8. Quilotoa, Ecuador

Denne flotte vulkanske kratersø Quilotoa i Ecuador er efterhånden også blevet populær på grund af de mange vandreruter i området.

Ruterne kan både føre ned til søens bred, hvor man kan tage en dukkert, eller de kan føre op i terrænet, hvor man virkelig får udsigt for alle pengene.

Rejsetilbud: Oplev naturen i Ecuador og på Galapagos

Machu Picchu

9. Machu Picchu, Peru

Det er nok ikke nogen overraskelse, at Machu Picchu skal med på denne liste. Jeg var i hvert fald ikke i tvivl.

Inkabyen Machu Picchu er en af Perus absolut største seværdigheder.

Denne by giver et unikt indblik i, hvordan inkafolket levede, og personligt synes jeg, det er helt utroligt, at det er så godt bevaret.

Machu Picchu ligger meget smukt placeret i bjergene ikke så langt fra byen Cuzco.

Rejsetilbud: Fantastiske Peru med ‘Inca Trail’

Parana River

10. Paraná-floden, Paraguay

Paraná er med sine 4880 kilometer den næstlængste flod i Sydamerika, kun overgået af Amazon-floden.

Floden løber også gennem Brasilien og Argentina, men jeg har nu alligevel valgt dette udkigspunkt til floden fra Paraguay som et af de smukkeste. Man kan næsten fornemme flodens kraft og storhed bare ved at kigge på billedet.

Floden rammer Itaipú-dæmningen, der med sine 12 kilometer i bredden er et imponerende syn. Den ligger tæt på nationalparken Iguazú.

Klik her for et godt hoteltilbud i Encarnación i Paraguay

Angel Falls

11. Angel Falls, Venezuela

Denne liste ville ikke være fuldendt uden verdens højeste vandfald, Angel Falls i Venezuela.

Det 979 meter høje vandfald har i mange år tiltrukket rejsende, og det er der ikke noget at sige til, når vandfaldet oven i købet er et af de smukkeste i verden. Selvom Venezuela ikke er et nemt rejseland, kan det stadig lade sig gøre at besøge Angel Falls ved at flyve derind.

Rejsetilbud: Rundrejse i det kontrastfulde Colombia

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

uruguay

12. Cabo Polonio, Uruguay

Cabo Polonio er en af Uruguays mest rustikke kystlandsbyer. Byen ligger syv kilometer væk fra den nærmeste hovedvej, og du kan kun komme frem til byen ved enten at gå eller køre i firhjulstrækker.

Der er heldigvis flere, der arrangerer ture dertil. Cabo Polonio er desuden hjem for landets næststørste søløvekoloni. De plejer at holde til lige bag ved landsbyens fyrtårn.

Uruguay er et lille og sikkert land, som lægger strande til rigtig mange badegæster fra Argentina og Brasilien, ikke mindst i den mest trendy badeby i hele Sydamerika, Punta Del Este.

Klik her for et godt hotel-tilbud i byen Cabo Polonio, Uruguay

visit østrig, visit austria, banner
suriname national park

13. Central Suriname Naturreservat, Surinam

Surinams naturreservat dækker hele 16.000 kvadratkilometer, og billedet viser meget godt, at reservatet primært er tropisk regnskov.

I år 2000 blev det optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det undrer man sig heller ikke over, når man ser hvor rigt reservatet er på natur og forskellige dyrearter.

Her er et godt flytilbud til Surinam – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

devils island french guyana

14. Île du Diable, Fransk Guyana

Ud for kysten i Fransk Guyana ligger den smukke ø, som på dansk hedder Djævleøen, er en del af øgruppen Salvation Islands, på fransk Îles du Salut.

Den er særligt kendt for historien om den franske Henri Charrière, der flygtede til Venezuela efter 12 års fangeskab på øen. Han har i øvrigt skrevet en selvbiografi ved navn ‘Papillon’ om fangeskabet, og bogen er senere hen blevet filmatiseret ved samme navn.

Her er et godt flytilbud til Fransk Guyana – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

15. Mendoza, Argentina

Mendoza er den absolut vigtigste region i Argentina. I hvert fald i følge mig. Den leverer nemlig 90% af Argentinas vineksport. I området ligger den ene vingård efter den anden, og i mellem alle druerne kan du få øje på billedskønne landskaber med de sneklædte Andesbjerge i baggrunden.

Hvis du planlægger en tur til Argentina, er vandfaldene i Iguazú i den grad også et besøg værd, og der er i det hele taget virkelig mange unikke naturoplevelser i det smukke land.

Dette var blot nogle få perler i Sydamerika ud af ganske mange. Det er bare om at komme i gang med at udforske dette skønne rejsekontinent, der virkelig gemmer på mange gode og alsidige oplevelser.

Rejsetilbud: Natur-rejse til Argentina og Chile

God rejse til Sydamerika

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Anna Lohmann

Anna er oprindeligt fra Birkerød, men har nu været bosat på Vesterbro et par år, hvor hun nyder de utallige caféer og god kaffe. Hendes glæde for at rejse startede allerede som barn, og kommer stadig afsted nogle gange om året når studiet og økonomien tillader det. Annas bedste rejsedestinationer er Amsterdam, Bali og Vietnam, men håber på en dag at få mulighed for at opleve New Zealand.

Kommentér

Kommentér