RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » El Calafate i Patagonien: Et bjerg, et bær, en by
Patagonia - Argentina - bjerge - rejser
Argentina

El Calafate i Patagonien: Et bjerg, et bær, en by

Patagonien. Smag på ordet. Der er eventyr i det. Noget stort og uforudsigeligt og smukt. Alt det, der drager mange rejsende mod de endeløse sletter og massive bjergområder i det allersydligste af Sydamerika. For Patagonien må man opleve.

Midt i Patagonien ligger der en lille by, El Calafate. Den er opkaldt efter det lokale bjerg, og har givet navn til de lokale bær, der smager lidt henad lækre blåbær. Hvis man altså kan få fravristet dem fra tornebusken de vokser på. Byen havde indtil for 15 år siden kun få tusinde indbyggere, men argentinerne kunne se det kæmpe turistpotentiale der var, og byggede derfor en stor lufthavn ved byen. Og da regionsbarnet Nestor Kirchner gik hen og blev præsident, blev antallet af fly sat voldsomt op, og så væltede det ind med nye indbyggere og turister. El Calafate er nemlig indgangen til det der i Lonely Planets guide til Argentina står og lyser på en 1. plads over største attraktioner: Gletcheren Perito Moreno og nationalparken den ligger i. Det er meget godt gået i et land, der har en hel stribe naturattraktioner i verdensklasse, inklusive Iguazu, der fortjent blev stemt ind på listen over verdens 7 naturvidundere.

Læs Jacobs tips til Perito Moreno her

 

Mange besøgende skynder sig ud af byen til gletcherne, men det er egentlig synd. For selvom man ikke kan vandre så meget selv, som i Argentinas trekking-by El Chalten på den anden side af søen, så er der noget smuk natur lige over byen. Over skal tages helt bogstaveligt – det kaldes El Calafates balkon, de flotte klippeformationer med udsigt over byen og søen, Lago Argentino. Det skulle vi selvfølgelig prøve, og med en 4-hjulstrækkerbus (!) kom vi op over byen, og fik oplevet den klippeverden som mange andre misser.

Her er en lille fotosafari fra turen. God rejse til Patagonien.

Læs Jacobs tips til Buenos Aires her

 

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Artiklen fortsætter nedenunder

Sådan kommer du til El Calafate

På turen til klipperne var vi med daytours4u, der er et internationalt rejsebureau med ture i hele Patagonien. Der findes en række danske rejsebureauer, der har fine rejser til Argentina, men kun enkelte, der dækker Perito Moreno, bl.a. Lamatours.dk, der har en rejse med alle de store naturoplevelser i én pakke. Se hvilke andre rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til området.

Fly til El Calafate

Man kan flyve til El Calafate fra mange steder i landet, og ofte flere gange om dagen fra Buenos Aires. LATAM er en tand mere tidsstabil end Aerolineas Argentinas, der så ofte er lidt billigere. Der er pålidelige rygter om at Norwegian starter indenrigsruter i Argentina, så tjek mulighederne her. Du skal regne med 2.000-2.500 kr. for en retur fra Buenos Aires, men der også næsten 3000 km.

Der er to lufthavne i Buenos Aires. Den store hedder officielt Ministro Pistarini International Airport, men kaldes Ezeiza efter byen, hvor den ligger, og har da også koden EZE. Den ligger en time syd for byen, og det er her langt de fleste af de internationale fly lander. Den lille har også to navne, Jorge Newbery Airport og det alle kalder den, Aeroparque, med kodenavnet AEP. Den ligger lige midt i byen, og her lander der primært indenrigsfly, så den er det bedste bud, hvis du alligevel er i byen. Hvis du søger på BUE-FTE får du fly fra begge lufthavne til El Calafate.

Sæsonen er meget kort i Patagonien, og januar er den måned hvor argentinerne selv har sommerferie, så der skal du være ude i ekstra god tid ifht. planlægning.

Hoteller i El Calafate

Der er enkelte hoteller, der ligger i området mellem El Calafate og nationalparken, men de fleste ligger i selve byen. Vi boede på La Cantera og senere på Posada Larsen, der begge klart kan anbefales. Posada Larsen er bygget af danske udvandrere, der først var en tur forbi Uruguay, og senere kom til det sydlige Argentina.

Det kan anbefales at kombinere med en tur til El Chalten.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her 

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse  Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

 

 

 

Emner

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér