RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » Rejs til Patagonien: Et bjerg, et bær, en by
Patagonia - Argentina - bjerge - rejser
Argentina

Rejs til Patagonien: Et bjerg, et bær, en by

Tag med på Jacobs rejse til Patagonien, og få tips til hvad du skal opleve på din tur.
Østeuropa - gastronomibanner - rejser blank

Af: Jacob Gowland Jørgensen

Argentina - El Calafate - patagonien - rejse

Rejs med til Patagonien

Patagonien. Smag på ordet. Der er eventyr i det. Noget stort og uforudsigeligt og smukt. Alt det, der drager mange rejsende mod de endeløse sletter og massive bjergområder i det mest sydlige af Sydamerika.

Rejs til Patagonien, det skal man opleve. Midt i Patagonien ligger der en lille by, El Calafate. Den er opkaldt efter det lokale bjerg, og har givet navn til de lokale bær, der smager lidt henad lækre blåbær. Hvis man altså kan få fravristet dem fra tornebusken de vokserpå.

Byen havde indtil for 15 år siden kun få tusinde indbyggere, men argentinerne kunne se det kæmpe turistpotentiale der var, og byggede derfor en stor lufthavn ved byen. Og da regionsbarnet Nestor Kirchner gik hen og blev præsident, blev antallet af fly sat voldsomt op, og så væltede det ind med nye indbyggere og turister.

El Calafate er nemlig indgangen til det der i Lonely Planets guide til Argentina står og lyser på en 1. plads over største attraktioner: Gletsjeren Perito Moreno og nationalparken den ligger i. Det er meget godt gået i et land, der har en hel stribe naturattraktioner i verdensklasse, inklusive Iguazu, der fortjent blev stemt ind på listen over verdens 7 naturvidundere.

Banner - Backpack - 1024

Læs mere om Perito Moreno gletsjeren her

Mange besøgende skynder sig ud af byen til gletsjerne, men det er egentlig synd. For selvom man ikke kan vandre så meget selv, som i Argentinas trekking-by El Chalten på den anden side af søen, så er der noget smuk natur lige over byen.

Over skal tages helt bogstaveligt – det kaldes El Calafates balkon, de flotte klippeformationer med udsigt over byen og søen, Lago Argentino. Det skulle vi selvfølgelig prøve, og med en firehjulstrækker bus, kom vi op over byen, og fik oplevet den klippeverden som mange andre ikke får set.

Se rejsetilbud til Argentina her

Her er en lille fotosafari fra turen. Rejs til Patagonien det er en oplevelse du sent vil glemme.

Find tilbud på flybiletter til El Calafate her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Emner
blank

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér