visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » 5 rejsefavoritter: Indien og fire andre smukke steder
Panama - Bcoas del Toro
Colombia Indien Italien Nicaragua Panama Rejsefavoritterne USA

5 rejsefavoritter: Indien og fire andre smukke steder

Jeg rejser, fordi det sætter min verden i perspektiv. Her de fem destinationer der har givet mig det bedste indtryk - og en destination, der har givet mig et knapt så godt indtryk.
visit østrig, visit austria, banner

Af Katrine Øland Frandsen

Var det omgivelserne og kulturen i Indien? Var det mit selskab i Nicaragua, der gjorde turen fed? Det er utrolig vanskeligt at bedømme en destinations charme objektivt. Efter en del refleksion over de destinationer jeg har besøgt, må jeg konkludere, at det er super svært at udvælge, hvilke der er bedst.

Banner, engelsk banner, top banner

Rejser for mig er perspektiv. Perspektiv på verden og på andre kulturer i sammenligning med trygge Danmark. Jeg havde selvfølgelig en god mavefornemmelse, da jeg blev spurgt om hvilke fem destinationer, der er mine yndlings – og hvilken en, jeg godt kunne have undværet. De destinationer, der har brændt sig fast i mit minderegister, er oftest dem, der også har sat Danmark i størst perspektiv. Her kommer min personlige opsummering af fem go og en no-go destination.

Her er et godt flytilbud fra København til New Delhi – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Nicaragua - Corn Island

90% perfektion: Corn Island, Nicaragua

70 kilometer øst for den caribiske kyst i Nicaragua finder du øen Corn Island. Jeg må dog påpege, at selskabet, jeg var med, var i top klasse og muligvis grunden til min fantastiske oplevelse af øen.  Men udover det var der noget ualmindelig fantastisk ved øen og lokalbefolkningen i sig selv.

Ø-fællesskab, yogastudier, lokale fiskerestauranter, jungle, selvlysende plankton, blåt vand og hvide sandkorn på strande så uberørte, at de føles som dine helt egne. Listen er lang. Corn Island er den mest fredelige, afslappende og underholdende ø, jeg nogensinde har besøgt.

Efter fire overnatninger havde jeg allerede fået lysten til at blive for evigt. Den eneste faktor, der gjorde, at jeg ikke ville blive til uendelig tid, var, at øen slukker alt strøm mellem klokken 01 og 06 om morgenen. Det vil sige ingen aircondition og ingen blæser hver nat – i en temperatur på 30 grader. Jeg kan næsten klassificere øen som ren perfektion; svedig perfektion i hvert fald.

Rejsetilbud: Oplev traditionsrige Guatamala og Honduras

Indien - Taj Mahal - rejser

Bollywood – Hollywood i Indien

Trods en mindre heldig start på turen til Indien får jeg stadig lyst til at tage tilbage dertil og opleve nogle af de steder, jeg ikke besøgte i første omgang. Indien er ti gange større end vores kære naboland Tyskland, så der er masser af steder at vælge imellem.

Flyet landede et par timer forsinket i New Delhi dengang i 2015. De tomme, halvbeskidte gader, hvor et par  hjemløse strejfede rundt i nattens lys, var det første indtryk, vi fik fra taxavinduet – efterfulgt af informationen om, at det hotel, vi havde booket, slet ikke eksisterede. Pressede var vi klokken tre om natten i New Delhi. Heldigvis blev vi sat af hos en turistinformation, som havde døgnåbnet, og som hjalp os igennem natten og de kommende dage. Herefter blev det kun bedre.

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024

Vi oplevede alt, hvad vi skulle, omkring den såkaldt ‘Gyldne Trekant’ mellem New Delhi, Jaipur og Agra – og det, der havde ligget højest på min bucket list længe: Taj Mahal. Det var en dream come true at se Taj Mahal. Vi rejste videre mod Mumbai og efterfølgende til Goa. Det, jeg husker bedst fra Indien, er, hvordan følelsen af komplet kaos kunne virke helt naturligt.

Indien er et stort smukt kaos. Det er specielt mindet om de indiske togstationer, hvor vi skulle på en af de der billige crowdede togture – og hvor toilettet bare er et hul ned til skinnerne – at kaosset har sin charme. Fra kulinariske oplevelser i Mumbai og mødet med den frie ko på gaderne til Taj Mahal og de kaotiske togstationer. Jeg ser frem til også at opleve den sydlige del af Indien.

Her er et godt flytilbud fra København til New Delhi – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Italien - Cinque Terre - rejser

Først Indien, så Italien: Fantastisk, farverigt og lokalt i Cinque Terre

Fantastisk, farverigt og lokalt. Efter anbefaling tog jeg Cinque Terre med på min allerede planlagte 8-dages road trip gennem Italien. Jeg formåede at besøge seks byer på otte dage i Italien, og det var for mig definitionen af befriende.

Cinque Terre betyder fem byer, Rio Maggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso, og de ligger helt ud til der, hvor bølgerne rammer klipperne. Byernes facader står i malerisk i kontrast til havets bølger. Alle fem byer har en formidabel udsigt, du ikke vil gå glip af. De forbindes af vandrestier på sammenlagt 12 kilometer. Hvis du ikke har hele dagen til at vandre de mange kilometer, kan du købe et tog-pas.

Her er en stribe rigitg gode tilbud på rejser til Italien – tryk på ‘Vælg’ for at få den endelige pris

Italien - Gardasøen - vin

Pladask forelsket i Italien

Jeg elsker fornemmelsen af Italien: Duften, de sydeuropæiske solstråler, lydene i gaderne. Generelt var min ferie i Italien perfekt. Jeg havde – modsat resten af Danmark – kun besøgt Italien en enkelt gang før, og jeg forstår nu danskernes ‘afhængighed’ af landet. Pizze, gelati, fantastiske udsigter og rødvin. Jeg faldt pladask for Italien. De smukke udsigter i Cinque Terre står højt i mine rejseminder, og de er selvfølgelig også på UNESCOs Verdensarvsliste.

Her er et godt tilbud på hoteller i Cinque Terre, Italien

USA - San Francisco - bro - rejser

Ømme stænger i San Francisco, USA

Overordnet set er jeg ikke den største fan af USA – men det er uundgåeligt, at så stort et land ikke skulle have noget godt også for mig. Og det har de. San Francisco er nemlig en utrolig hyggelig og charmerende by og klart et besøg værd.

I sammenligning af Los Angeles forventede jeg ikke det store af byen. Men til min overraskelse er de to byer ikke til at sammenligne. San Franciscos hyggelige charme skinner igennem i kontrast til de sædvanlige diagonale gader, som enhver amerikansk storby har. Bakkerne sætter til gengæld også sine spor; dine ben kommer i hvert fald på arbejde.

Se et godt tilbud på hoteller i San Francisco

visit østrig, visit austria, banner
Colombia - Salento - rejser

Hjemmet for verdens højeste palmetræer: Salento, Colombia

En by med variation er noget, jeg kan ikke kan få hænderne ned for. De højeste palmetræer i verden, kaffeplantager og aftenliv – what’s not to like? Salento i Colombia har det hele. Jeg ankom til Salento en sen aften i et forhastet forsøg på at nå at besøge stedet, inden mine andre rejseplaner overhalede mig. Med en sen ankomst og kun to overnatninger i hus nåede jeg alligevel at hike den famøse tur gennem dalen Valle del Cocora for at opleve de eneste palmetræer, der kan vokse sig op til 60 meter høje. Samme dag travede jeg videre og besøgte en colombiansk kaffefarm. 

Klik her for et godt tilbud på billeje i Medellín

Colombia - salento - gade

Krudt og kaffe

Har du hørt om tejo? Den colombianske udgave af bowling. Et traditionelt kastespil, hvor kasteredskaberne indeholder krudt, og målet er få så meget til at eksplodere som muligt. Hvis du skulle have mere energi efter de mange hikes og besøg på de colombianske kaffeplantager, så er tejo noget, du skal opleve i Salento.

Du behøver ikke bruge mange dage her for at nå at se, hvad der er i byen. Jeg nåede at opleve alt på de to overnatninger. Stedet er fantastisk, hvis du ønsker stilhed i lokale omgivelser – og jeg kunne godt have brugt en dag eller to mere.

Rejsetilbud: Colombiansk livsglæde

Panama - Bcoas del Toro

Et kryds, og så skal du videre: Panama City

Panama er en utrolig lækker destination med masser af muligheder for at opleve forskellige ø-kulturer. Men hvis du tager dertil, så prøv at undgå Panama City – eller skynd dig hen og se Panama-kanalen, check den af din liste og kom så afsted igen. Det er i mine øjne en by, der bare skal overstås.

Men hvorfor er den det? Absolut alle af de lokale, jeg var i kontakt med, var enten arrogante eller uhøflige. Jeg mærkede en hvis fjendtlighed overfor turister. Det var som om, at jeg havde overskredet deres grænser bare ved at træde ind deres land. Byen i sig selv er heller ikke just interessant. Jeg havde bare alt for mange dårlige oplevelser i Panama City, til at jeg behøver at prøve det igen.

Så hvis du befinder dig i landet Panama, så kryds Panama-kanalen af på din liste og sæt kurs mod enten San Blas eller Bocas del Toro.

God rejse – uanset hvor du skal hen!

Klik her for at se andre rejsetilbud til Caribien og Mellemamerika

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Katrine Øland Frandsen

En munter jyde, bosat i København. Til dagligt er jeg en nysgerrig ekstrovert med begejstring for rejser, kreativitet og nye oplevelser. Jeg har backpacket i sammenlagt 19 måneder i hhv. Asien, Oceanien, Syd- & Central Amerika, Jeg har haft et udvekslingssemester i Indonesien, og er nu kommunikationspraktikant hos RejsRejsRejs. Jeg er typen der konstant søger efter den næste rejse.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.