visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » München til Botswana: 5 favorit feriesteder

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

München, tyskland, rejser
Borneo Botswana Canada De Kanariske Øer Malaysia Rejsefavoritterne Spanien Tyskland USA

München til Botswana: 5 favorit feriesteder

Her er mine 5 favoritter. Fra mine mange rejser er det her de steder, der har givet de største oplevelser.
visit østrig, visit austria, banner

München til Botswana: 5 favorit feriesteder er skrevet af Sascha Meineche

Det lyder meget nemt. Find de fem steder du allerbedst kan lide. Det er det så bare ikke lige, skal jeg hilse at sige. Mage til begrænsning skal man lede længe efter for sådan en som mig.

Banner, engelsk banner, top banner

Men jeg har nu nøje udvalgt de fem feriesteder, der allerførst poppede op i knolden på mig. De fem, der sender de allerfleste og de allerfedeste minder frem i mig. Og som alle gør mig en lille smule varm om hjertet – på hver deres måde vel at mærke. De er nemlig ret forskellige. Nemlig München, Canada, New York, Borneo og Botswana.

Og nå ja, så findes der ét sted, jeg ikke skal bede om at komme til igen… det troede jeg ellers ikke fandtes.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Canada - Nordamerika - Rejser - feriesteder

Canada

Et fuldkommen fænomenalt land. Punktum. Naturen er én ting – lad os lige tale om den først. Den er jo vanvittig. Ak ja, jeg ved godt der er usandsynlig stor forskel på hvor i Canada, man rejser. Jeg var primært på vestkysten. Og dét er fænomenalt i hvert fald. Sådan en god, gedigen tre-ugers køretur med familien på slæb og mig bag rettet i en ordentlig satan af en amerikaner-slæde. Med start i Vancouver og dernæst bare ud til naturen. Bjerge, gletsjere, søer, flere bjerge, dyr. Alt. Det er så vanvittigt, at det fandeme ligner postkort i virkeligheden. Overalt. Man bliver helt forpustet af pænheden.

Jeg havde to mål – eller ønsker, om man vil – inden vi tog afsted. To simple ønsker, synes jeg selv. Jeg ville pokkers gerne se spækhuggere. Og bjørne. Der gik ikke en uge, så var 50% af den drøm opfyldt. 15 spækhuggere. Lige dér. Og en halv uge senere var den sidste del også opfyldt. Jeg var tæt på lykkelig i det sekund.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Orangutang - Malaysia - Borneo - rejser - feriesteder

Borneo, Malaysia

Forestil dig at vade rundt i regnskoven omgivet af vilde orangutanger, der hænger i trækronerne lige over hovedet på dig. Og hvis du tror, det er en vanvittig oplevelse, så har du fuldkommen ret. Det er det. En af de bedste og vildeste, jeg har haft til dato og jeg begynder immervæk at ha’ en del af den slags på kontoen.

Dyrelivet er suverænt og naturen ligeså. Og udover orangutanger, som jo faktisk er det dyr, vi mennesker minder mest om, kan du selvfølgelig også se elefanter, et kæmpestort og rigt dyreliv, slanger af alverdens afskygninger og så videre.

Der er faktisk ikke én eneste finger at sætte på Borneo, hvis du er natur- og dyremenneske. Det er bare om at komme afsted. Det er virkelig et hit af de helt store.

Se et godt rejsetilbud til Borneo her

New York - USA - rejser - München

New York, USA

Jeg hverken kan eller vil komme udenom New York. Det er til dato stadig den by i verden, jeg allerhelst vil prøve at bo i. Sådan fast. Hvor jeg har mit eget sted (der med garanti ikke bliver til at betale). Mere end en ferie i ny og næ. Bo og leve der på allerbedste Carrie Bradshaw-stil.

Jeg elsker, elsker, elsker New York! Lige akkurat så meget, som jeg elsker naturen; jeg er nemlig et ret komplekst og åbent rejsemenneske, hvis jeg selv skal sige det. Jeg elsker, at man kan ALT i New York. At der ikke er nogen begrænsninger. Du kan gå på restaurant midt om natten, bestille takeout på mærkværdige tidspunkter, shoppe, når alle andre sover, få McDelivery etc.

Der sker altid noget og jeg er vild med det. Og bedst af alt er, at der altid sker noget uventet. Og at alle passer ind. Du må te dig fuldstændig ligeså tosset du vil – eller ikke vil. Det er accepteret. Og jeg er helt vild og tovlig med det. Det er det stik modsatte af, hvad du bliver budt på i München, hvor byen lukker ned klokken 20.00.

Tag på kør-selv ferie i USA – se meget mere om amerikansk road trip her

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Tyskland - München - Munich -rejser - Bayern hovedstad - Oktoberfest

München, Tyskland

Efter min mening er München Europas allerskønneste by. Og desværre også en lidt overset en af slagsen.

Nej, den er ikke så tilgængelig som Hamborg, hvor du både hurtigt og meget nemt kan komme til. Og nej, den er ikke ligeså ‘hipstersmart’ og ‘undergrundsagtig’ som Berlin. Men den er heldigvis meget mere end det. Og meget federe, hvis du spørger mig. Smuk, hyggelig og fuldkommen fantastisk.

Byen har verdens største festival for ølelskende, danseglade, bretzelspisende mennesker. Helt ærligt, what’s not to like?

München er hovedstad i den meget konservative delstat, Bayern. Og ja, vi kan ikke komme udenom, at Bayern er konservativ. Frederiksberg, go home! Men det har sin charme. Det er virkelig hyggeligt, at butikkerne er lukkede om søndagen – og på hverdage kl. 20.00. Det føles på en måde lidt gammeldags, men samtidig enormt hyggeligt.

München er også – så vidt jeg ved – et af de eneste steder i Europa, hvor man kan surfe midt i byen. Yes, midt i floden Isar. Og så har München desuden en park, der er større end Central Park i New York. Hvem vidste det? Og ja, er altså hjemstad for Oktoberfest og fyldt med (konservativ) kærlighed. Og så er det lige rundt om hjørnet, så det er bare afsted, venner!

Her er et godt flytilbud til München – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

visit østrig, visit austria, banner
Botswana - elefant - safari - rejser

Botswana

Sydafrikas nabo mod nord. Måske ikke dét land, der for de fleste rimer på safari. Men det burde det gøre. Turen hertil var en lidt atypisk familieferie, da jeg var med min far på jagttur. Det gjorde ikke turen 1% dårligere – tværtimod.

Vi var indlogeret på en lodge som de eneste, og dagene bestod af at stå tidligt op (altså som i jæger-tidligt) og være på safari i nogle timer. Poolen var ikke opvarmet, og for at være ærlig, var det pissekoldt. Det betød, at vi var i én gang.

I vores fritid (som der ikke var så forfærdeligt meget af, fordi vi var med vores far på jagt to gange dagligt og desuden gik i seng, når solen gik ned klokken 19), kørte vi på på terrængående ATV’er, gik ture (altså der, hvor der ikke var så stor risiko for at møde krokodiller), og læste bøger. Internet var der ikke noget af, og heldigvis for det. Det var en magisk oplevelse midt i ingenmandsland, hvor vi kun havde naturen og hinanden.

Og nå ja, min far havde en suveræn jagttur. Han skød 6 dyr, og 5 af dem var medaljer. De pryder nu vores stue derhjemme. Sammen med de 6 andre, han skød to år efter. Han er vanvittig. Men det var eddermaneme en oplevelse, jeg aldrig nogensinde glemmer. Og ja, man kan godt tage til Botswana, selvom man ikke er jæger.

Se et godt rejsetilbud til Botswana her

Spanien - Fuerteventura, strand, bjerge

Her behøver jeg i grunden ikke tilbage til…: Fuerteventura

Det er sikkert på listen over fantastiske feriesteder for nogen, den lille, spanske lavaø, men jeg behøver ikke tilbage dertil.

Jeg har meget muligt bare været uheldig, da jeg for år tilbage var der med familien en uges tid. Men et hotel med poolen i skyggen dagen lang er allerede en dårlig start, når der er to børn med. Dernæst er der ikke meget at se og lave – i hvert fald ikke, hvis min hukommelse stadig er intakt. Og det i sig selv er ikke en dårlig ting, det er måske bare ikke lige min kop (rejse)te.

Så hellere en tur til München, Canadas storslåede natur, New Yorks vågne gader, Borneos vilde dyreliv eller på safari i Botswana.

God rejse til enten München, Canada, New York, Borneo eller Botswana.

Se alle vores rejsetilbud her

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Sascha Meineche

Sascha er en jyde med benene plantet solidt i den forholdsvis grønne Frederiksberg jord. Som barn stod den på campingture i Danmark om sommeren krydret med lidt mere eksotiske vinterdestinationer. I dag er Sascha bidt af en gal rejse, og kan ikke hverken samle nok stempler i passet eller ha' booket nok rejser. Der er altid som minimum to rejser planlagt.
Saschas favoritsteder i verden tæller alt fra Canada til New York, Botswana og München. For at sige det mildt, er der få steder i verden, Sascha ikke drømmer om at komme hen.

Kommentér

Kommentér