visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Italien » Italien: Toscana på 5 dage

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Italien - Toscana - Firenze
Italien

Italien: Toscana på 5 dage

Toscana er en destination, som alle bør besøge. Om det er for at se de mere velkendte byer som Firenze og Pisa eller for at tage på opdagelse i det smukke sydlige Toscana, så er det klart dit besøg værd. Se hvorfor.
visit østrig, visit austria, banner

Italien: Toscana på 5 dage skrevet af Jesper Munk Hansen

Italien - Toscana

Fem dage er slet ikke nok

Vi nåede ikke engang til Siena, som ellers var højt på listen. Men vi nåede da forbi Firenze, Pisa, Lucca og Val d’Orcia, mens vi boede i Prato nord for Firenze.

Banner, engelsk banner, top banner

Efter at have oplevet det meste af Norditalien – og ikke have været i Toscana i 18 år – var det på tide, at besøge den region, som nogle kalder Italiens smukkeste. Igen. Mange vil sige, at Firenze er en af verdens smukkeste byer, og den kan også godt være fantastisk på mange måder. Især udsigten fra Piazzale Michelangelo udenfor centrum er værd at rejse for.

Som sagt er fem dage i Toscana slet ikke nok. Især ikke for mig, som elsker alt ved Italien – måske lige bortset fra korruption og ‘Calciopoli’. Og når det kun tager to timer at flyve fra Danmark til Italien, kan man altid hurtigt vende tilbage.

Vi fløj til Bologna, som ligger nord for Toscana i regionen Emilia-Romagna en times kørsel fra Prato, hvor vi havde booket hotel. Så det var meget let, og jeg er efterhånden vant til at køre i Italien, så der bliver altid lejet en bil.

Jeg har kørt flere gange i Italien uden problemer. Både i Torino, Milano, Padova, Bergamo, Monza, Como, Trieste og nu også i Toscana-området. Selve Prato, som ligger 20 km nord for Firenze, er ikke den helt store oplevelse; en industriby og en typisk mindre by lidt udenfor en større by. Vi var der stort set kun for at overnatte.

Her er et godt tilbud på billeje i Toscana – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Italien - Toscana - Firenze

Firenze, Toscanas stolthed

Vi fandt hurtigt ud af, at det var let at tage toget fra Prato til Firenze, og at det var lige så hurtigt som at køre i bil. 30 minutter senere stod vi i centrum af Italiens ottendestørste by.

Firenze er over 2000 år gammel og navnet betyder ”blomstrende” på latin. Under renæssancen levede byen i høj grad op til navnet og blev dengang opfattet som en meget central by også udover den geografiske placering. Mange store kunstnere har boet i Firenze og haft deres daglige gang i byen; Dante, Michelangelo og Da Vinci bare for at nævne nogle få.

Fra banegården i Firenze tager det ikke meget mere end fem minutter, før du er helt inde, hvor det hele sker. Store katolske kirker, Ponte Vecchio, Piazza della Signorina, Piazzale Michelangelo og Duomo di Firenze. Navnene siger alt om, at Firenze er en typisk italiensk by. Måske endda en stereotypisk italiensk by, for når man tænker på Italien, tænker man på det, Firenze har at byde på.

Vi tog på en Free Walking Tour, som vi ofte gør, når vi er ude og rejse. På denne måde får du meget mere information om det, du ser sammenlignet med, hvis du skal gå rundt selv og lede efter spændende steder.

Mange vil måske sige, at de kun viser det bedste fra byen, når de viser rundt, men det er fint med mig. Jeg vil også gerne se det bedste, byen har at byde på. Man kan jo gå på opdagelse på egen hånd bagefter, så det ender næsten altid med en Free Walking Tour som start på et besøg i en ny større by.

Find gode rejsetilbud til Europa her

Italien - Toscana - Firenze - Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Efter en rundtur i Firenze på et par timer i 25 graders varme havde jeg besluttet, at jeg ville op på Piazzale Michelangelo. Så vi fik at vide, hvilken vej vi skulle gå for at komme derop, og overraskende nok tog det kun 20 minutter fra byen. Jeg havde regnet med meget længere tid, fordi jeg troede, at det var et mindre bjerg udenfor byen.

Piazzale Michelangelo er faktisk bare et torv, som ligger i bydelen Oltrarno på den sydlige side af floden Arno, som løber igennem Firenze. Torvet ligger på en høj bakke med en fantastisk udsigt ud over hele Firenze. En ægte turistattraktion. Alle skal have et billede af byen herfra – med eller uden sig selv på billedet. Vi ville det samme, og det var på grund af udsigten, at vi gik derop.

Lige før du begynder at gå opad for at komme op til Piazzale Michelangelo, kan det anbefales at tage en pause på et lille gelateria for at smage ægte italiensk is. Du har ikke smagt rigtig is, før du har smagt gelato.

Stemningen på Piazzale Michelangelo er hyggelig, og der er små boder, som serverer mad og drikke. Man kan selvfølgelig også købe souvenirs. Generelt var alle folk glade og sad og nød eftermiddagssolen i den italienske varme.

Nede i byen igen gik vi over Ponte Vecchio, hvis navn betyder Den Gamle Bro. Vi gik lidt rundt i byen på egen hånd og lod os inspirere og se, hvad vi ville opdage. En dag i Firenze går meget hurtigt, når der er så meget at se.

Her er et godt flytilbud til Toscana – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

visit østrig, visit austria, banner
Italien - Toscana - Pisa

Pisa og Lucca

Pisa og Lucca ligger kun 15 km fra hinanden og en times kørsel fra Firenze. En halv dag i begge byer er nok, så man kan sagtens nå begge byer samme dag.

Lucca er en hyggelig by, som er omkranset af Europas næstlængste bymur på over 4 km. Byen er kun en femtedel af Firenzes størrelse, så det er en helt anden oplevelse at gå rundt der. Vi gik rundt på egen hånd og fik brugt fire timer i denne lille by.

Pisa har det skæve tårn og hvad mere? Ikke så meget mere, faktisk. Man skal ikke have alt for store forventninger til Pisa som by, for der er ikke ret meget. Det er altid en oplevelse at se det skæve tårn og en endnu større oplevelse at se de mange turister, som forsøger at få det perfekte billede, hvor det ser ud som om, de skubber til tårnet eller holder det oprejst.

Jeg blev så interesseret i det, at jeg tog billeder af folk, der fik taget billeder. Det ser fuldstændig tosset ud, når man tager et billede fra en anden vinkel. Jeg nøjedes med at tage et almindeligt billede, og overlod de kreative billeder og vinkler til alle andre på pladsen.

Det er måske en overdrivelse at sige, at Pisa ikke har ret meget andet end det skæve tårn. For jeg har kun været i Pisa to gange, så der er sikkert noget, jeg ikke har set. Derfor kan det sagtens være, at jeg en dag skal til Pisa igen, men mit umiddelbare indtryk er, at man kan nå det hele på en halv dag.

Her er et godt tilbud på en afbudsrejse til Toscana – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Italien - Toscana - Val d’Orcia

Val d’Orcia, San Quirico d’Orcia og Castiglione d’Orcia

Der er mange billeder fra det sydlige Toscana i området omkring Val d’Orcia. Du kan prøve at lave en søgning på Google efter “Val d’Orcia” og se hvilke billeder, der kommer frem. Det er ikke altid til at se, om det er et maleri eller et fotografi.

To timers kørsel syd for Firenze ligger noget af Italiens – og måske endda Europas – flotteste landskab. Snoede og bakkede veje så langt øjet rækker omringet af høje, grønne træer, marker og vingårde. Du er nødt til at tage til Toscana mindst én gang i dit liv, og når du har været der én gang, kan du ikke lade være med at komme tilbage.

Vi kørte i bil i Val d’Orcia, men vi kunne lige så godt have gået, fordi vi stoppede så mange gange undervejs for at nyde udsigten og landskabet. Det var vi ikke de eneste, der gjorde. Området var fyldt med mennesker, som havde fået samme tanke som os.

Det kan kun anbefales at opleve dette sted omkring Val d’Orcia, San Quirico d’Orcia og Castiglione d’Orcia.

Læs mere om Italien her

Italien - Toscana

Bagni San Filippo

Endnu længere sydpå i Toscana finder du Bagni San Filippo i Fosso Bianco. Det er et såkaldt terme – eller et spaområde, som vi ville kalde det på dansk. Det er et udendørs område fyldt med varme bade, springvand, hvide bjergskråninger med turister og lokale, der ligger og slapper af i det varme vand. Det er ikke overfyldt med mennesker, så man kan sagtens være der.

Det ligger langt væk fra alt andet og man tror næsten ikke, man kan nå længere ud, før vejen stopper, men pludselig står man der og kan bare nyde stilheden, mens vandet risler. En skærende kontrast til resten af Toscana med større byer som Firenze, Siena og Livorno.

Man kan bruge mange timer i Bagni San Filippo på at lave ingenting. Bare lade tiden gå eller lade tiden stå stille. Jeg anbefaler dig at tage hertil, hvis du er i nærheden af Toscana.

Her er et godt tilbud på hotel i Firenze – tryk på “vælg” for at få den endelige pris

Når du ikke længere gider at ligge i vandet og lave ingenting, kan du gå op til den nærliggende by kun et par minutters gang væk.

Her kan du få lidt at spise på byens eneste restaurant – vi opdagede i hvert fald ikke andre. Du er højst sandsynligt også et af de eneste mennesker i gadebilledet udover nogle få lokale i gang med at hænge vasketøj op på altanen – eller restaurantejeren, der sidder på en skammel og venter på kunder. Derudover løber der måske også en hund eller et par katte rundt.

Resten er nede i de varme bade. En meget stille by. Alt i alt er der mange forskellige ting, man kan lave i Toscana, uanset om man er til afslapning eller storbyferie.

Man skal opleve Toscana mindst én gang i sit liv – så se bare at komme afsted.

Se mange flere rejsetilbud til Italien her

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter, hvor han har besøgt Spanien cirka 10 gange. Jesper taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har været i Italien intet mindre end 20 gange indtil videre og er ambassadør for Visit Italy. Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder og er også glad for at rejse i Thailand. Jesper er ude og rejse mindst 3 gange om året og i 2019 var han ude at rejse 4 gange. Hans kommende ture går til Norge, Italien og Tyrkiet, mens Rimini og San Marino også er på rejse-tegnebrættet i den nærmeste fremtid, når mulighederne byder sig.

Følg Jespers side om Italien på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser til Italien: https://www.instagram.com/favoritalia/

Kommentér

Kommentér