RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Weekend i Hamborg, Göteborg, Tokyo og Cape Town: 4 oplevelser du skal prøve
Japan Marokko Rejsefavoritterne Sverige Sydafrika Tyskland

Weekend i Hamborg, Göteborg, Tokyo og Cape Town: 4 oplevelser du skal prøve

Sol, Hamborg, Tyskland
Saskia har fundet sine 4 favoritsteder rundt om i verden - og også et enkelt, som hun ikke behøver at besøge igen.

Weekend i Hamborg, Göteborg, Tokyo og Cape Town: 4 oplevelser du skal prøve er skrevet af Saskia Lawson Gern

Mount Fuji, Sakura, Japan

Når rejser bliver til rejseminder – fra weekend i Hamborg til det store eventyr

Der er ikke noget, der kan antænde rejselysten som de fantastiske minder fra en vidunderlig rejse. Uanset om det så er dine egne eller andres.

rrr banner 22/23

Så trænger du til et skud rejseminder for at blive inspireret til din næste rejse, eller blot genopleve lidt nostalgi, så læs med når jeg giver dig mine fire bedste rejseoplevelser og ét sted, jeg kan nøjes med at sige: ”Jeg har været der”.

Find billige flybilletter her

Tokyo - mennesker storby japan - rejser

Tokyo – Japans vibrerende hovedstad

Japan er på én gang det mærkeligste og mest fantastiske sted jeg nogensinde er rejst hen. Tokyo er med sine 13 millioner indbyggere en vibrerende by, hvor smukke helligdomme ligger side om side med blinkende neonskilte, og teenagere i farverige cosplay og ‘Harajuku fashion’-outfits blander sig med geishaer og den allestedsnærværende sort- og hvidklædte businessman-uniform.

Mange rejsebureauer og guider opfordrer til at kun at bruge et par dage i denne by, men det er i mine øjne slet ikke nok. Når først du har besluttet dig for Japan, så bør du springe ned i kaninhullet med benene først og omfavne alle de herlige mærkværdigheder, som byen har at byde på.

Det er svært ikke at lade sig rive med af Hello Kitty, Pikachu og alverdens mangakarakterer, som optræder på alt fra mobilcovers til tøj og kager. Du kan snildt få en dag til at gå ved bare at gå på opdagelse i Akihabara, som er en hel bydel fyldt med elektronikbutikker, der har alt – og jeg mener ALT – hvad dit hjerte aldrig drømte om at kunne begære.

Gear ned ved at tage på en af byens mange kæledyrscaféer, hvor du kan være omringet af – og klappe – katte, hunde, minigrise eller mere eksotiske dyr som slanger eller ugler, mens du drikker din kaffe.

Når sulten er ved at ramme dig, så er det bare med at liste sig ind på den nærmeste Izikaya, som er en japansk form for gastropub, hvor japanerne ofte mødes efter arbejde. Her er der lige stor fokus på de mange små retter, som der er på de kolde øl og flasker med sake. Og det sidste gør det væsentlig nemmere for de ofte lidt reserverede lokale at falde i snak med dig.

Tokyo er et hit.

Rejsetilbud: Kultur og mystik i Japan

Sydafrika - Cape Town - rejser (weekend i Hamborg)

Med luksustog til Cape Town i Sydafrika

Vi sætter os ind i vores togkupé i Sydafrika, og vi føler os med det samme ført tilbage til en Agatha Christie-roman. Det luksuriøse – på den lidt bedagede måde – tog mellem Johannesburg og Cape Town er en kæmpe oplevelse med private sovekupéer, restaurantvogn og ‘afternoon tea’, mens toget langsomt tøffer igennem det afrikanske landskab med udsigt til elefanter, giraffer og antiloper.

Med en rejsetid på over 24 timer er der rigelig tid til at komme ned i gear og indstille sig på, at togturen virkelig er en del af rejsen og ikke bare en transportform.

Cape Town er en sprudlende by, hvor historien om apartheid og det moderne Afrika mødes i vilde kontraster: Farverige Bo-Kaap med smalle og hyggelige gader, øen Robben Island hvor Mandela sad fængslet, det imponerende natteliv på Long Street, en smeltedigel af afrikanske fusionskøkkener, alt i mens det berømte bjerg Table Mountain troner oppe over byen.

Vi forlader Cape Town og bevæger os langs kysten mod byen Hermanus, hvor vi kan se hvalerne, der boltrer sig i bugten, inden vi slutter vores tur af med at besøge vinområdet i Franschhoek og Stellenbosch.

Det frodige område er fyldt med romantiske vingårde og lækre restauranter, hvor du kan nyde din ‘sundowner’ med en storslået udsigt over landskabet.

Sydafrika kan varmt anbefales.

Rejsetilbud: Kør rundt i storslåede Sydafrika på en 12-dages bilferie

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner pyramider 1024 px
Sverige - Göteborg, Gøteborg, kanal, skumring - rejser (weekend i Hamborg)

Göteborg – Sveriges lille storby

Sveriges næststørste by bliver tit overset af især københavnere, og det er en skam. For det er en perle udover det sædvanlige.

Göteborg har en afslappet stemning, som står i skarp kontrast til Stockholm, og bliver både kaldt ’Lille London’ og ’Nordens San Francisco’.

Indrømmet, jeg er biased. Jeg er født der. Men efter at være flyttet derfra som barn har jeg haft muligheden for at genopdage byen på en helt anden måde – og i helt omvendt rækkefølge.

Göteborg er en havneby omkranset af klipper, dybe skove og det fantastiske svenske Västerhav. Her kan du hoppe på en sporvogn midt i byen og på blot en halv time være ude i skærgården. Det gør byen oplagt, hvis du gerne vil supplere en storbyoplevelse med at komme ud i naturen.

Selvom bydelen Haga er blevet en turistattraktion, så er det gamle arbejderkvarter med smukke murstensbygninger, gamle træhuse, små design- og håndværksbutikker og virkelige hyggelige caféer et besøg værd. Men når du er færdig med den officielle sightseeing, så skal du bevæge dig mod bydelene Linné og Majorna, som har et fantastisk mix af de berømte Landshövdinghuse og karakteristiske kobbergrønne og røde tage. Her finder du de livlige Langgader – Långgatorna – med barer, restauranter og second hand-butikker og ikke mindst den imponerende Oscar Fredriks kirke.

Göteborg er lidt overraskende en utrolig børnevenlig storby, og som børnefamilie er der et hav af aktiviteter som fx forlystelsesparken Liseberg og de mange fede museer som Universeum, Alfons Åbergs Kulturhus og det vilde Aeroseum.

Selv om det lyder som en kliché, så er der noget for alle i Göteborg, og jeg kan kun varmt anbefale at tage af sted.

Find billige hoteller i Göteborg her

Tyskland Hamborg Elb Phil, Weekend i Hamborg - rejser

Weekend i Hamborg

Hamborg har længe stået på min liste over smuttursdestinationer, men er altid blevet skubbet ned på listen, fordi Amsterdam, Paris, Göteborg…

Men i sommers blev det endelig muligt at tage en weekend i Hamborg, og jeg har stadig svært ved at få armene ned over, hvor fantastisk en by det er.

Hamborg ligger blot 4 timer fra København med toget og er derfor nemt at komme til med flere togafgange dagligt. Togforbindelsen gør det også til en mere klimavenlig rejse, hvilket for os var et element på netop denne tur.

Glem alt om kedelige ‘currywurst og sauerkraut’. Madscenen gør Hamborg til et sted, du er nødt til at tage hen, hvis du som jeg er typen, der bedst oplever en by gennem smagsløgene.

Uanset hvilket kvarter du vandrer igennem, finder du et hav af hyggelige, kuriøse og spændende restauranter, barer og caféer. Og for vegetarer og veganere er udvalget af grønne muligheder til at klappe i sine små hænder over.

Begynd for eksempel dagen ved at udforske det gamle arbejderkvarter Schanzenviertel. Udover kvarterets spændende historie og kultur så vil din næse trække dig i alverdens retninger. Til aftensmad kan du med fordel bevæge dig ned mod den interessante havnepromenade og besøge det portugisiske kvarter, Portugiesenviertel, med sit strejf af sydlige toner.

Vil du opleve noget andet end det livlige og famøse kvarter Reeperbahn, så gå en tur i området langs havnen, der med sine vin- og strandbarer indbyder til en anden slags natteliv.

Rejsetilbud: Romantisk ophold på et slot i Nordtyskland

Marokko - mennesker marked marrakech - rejser

Marrakech i Marokko – lidt for meget af det hele

Jeg havde glædet mig helt vildt meget til min tur til Marrakech i Marokko. En by fuld af duftende krydderier, smuk mosaik, menneskemylder og en souk fyldt med vanvittige tilbud.

Men efter to dage var det hele blevet for meget. Det var umuligt at gå på gaden uden at blive antastet, og jeg fik ikke mulighed for at kigge i basarerne, inden 5 forskellige sælgere stod med armene fyldt med varer, som de ville sælge mig. For ikke at nævne da vi blev narret et forkert sted hen, kun for at vi skulle betale for blive guidet tilbage.

Det kunne have været et spændende eventyr, men ikke for mig, og vi flygtede ud af byen hurtigst muligt.

Se mange flere af vores egne rejsefavoritter her

Marokko er et fantastisk land, og vi mødte utrolig mange søde mennesker, spiste fantastisk mad oplevede smuk natur og spændende kultur. Landet er bestemt et besøg værd. Men undgå for meget tid i Marrakech. Tag i stedet ud til kysten og oplev rolige og billedskønne Essaouira, hvor fiskene er friskfanget, og bølgerne indbyder til surf. Eller tag på en vandretur i Atlasbjergene, hvor du kan opleve den smukke natur og besøge de mange berberlandsbyer. Og sørg så for at drikke litervis af te og nyd et besøg eller to i en hammam.

Uanset hvad du er fristet af – om det er det store eventyr eller en weekend i Hamborg eller Göteborg – så god rejselyst!

Her finder du alle rejsetilbud til Afrika

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Saskia Lawson Gern

Da Saskia var 3 år gammel, blev hun sat alene på et fly fra Sverige til Frankrig, og hun har været bidt af at rejse lige siden. Saskia elsker at opdage nye lande gennem deres mad- og musikkultur. Derfor har hun altid mindst ét par dansesko i tasken, og det er mere sandsynligt, at det er næsen, der guider hende rundt, end at det er et bykort.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.