visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Fem fantastiske rejsemål – Vietnam til Bulgarien

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Vietnam Hoi An Kvinde Rejser
Bulgarien Frankrig Grækenland Rejsefavoritterne USA Vietnam

Fem fantastiske rejsemål – Vietnam til Bulgarien

Grækenland, Bulgarien, Frankrig, Vietnam og USA er alle på Marcus' liste. Men hvem topper, og hvem flopper?
visit østrig, visit austria, banner

Fem fantastiske rejsemål – Vietnam til Bulgarien er skrevet af Marcus Dalhauge.

Fem fantastiske rejsemål – det svære valg

Verden bliver ved med at byde på fantastiske rejsemål. Jo mere jeg rejser, jo sværere bliver det at vælge de bedste. Nogle er perfekte til ski og kulde og andre til varme og en tur i havet. Ud af alle de mange destinationer jeg har besøgt igennem tiden, kommer jeg her med mine fem favoritter. Og så er der også blevet blevet plads til et enkelt sted, der floppede.

Banner, engelsk banner, top banner

Find de bedste og billigste flybilletter her

Vietnam Phu Quoc ø strand palmer rejser - fem fantastiske rejsemål

Da Nang i Vietnam

Det første af de fem fantastiske rejsemål, jeg har valgt, er Vietnam. Jeg rejste dertil i forbindelse med, at jeg skulle besøge min kæreste, som havde rejst i Asien et par måneder, inden jeg tog afsted. Jeg havde naturligvis glædet mig enormt meget, da vi havde været væk fra hinanden i lang tid.

Men Vietnam altså, hvilket fantastisk land og folkefærd! Lige fra starten af blev jeg mødt med venlige smil og søde stråhatte. Jeg startede rejsen i Vietnams største by Ho Chi Minh City, som engang hed Saigon. Her stod den på shopping og på oplevelser, der tog mig tilbage i tiden til Vietnam-krigen. Derefter tog jeg videre til Da Nang, hvor min kæreste boede.

Da Nang er en by, der bare oser af strande, bjerge og glade mennesker. Vi boede på Vietnam Backpacker hostel i 5 dage; et helt fantastisk og behageligt sted, hvor der var mennesker fra alle egne i verden. På hostellet var en masse guides, der stod for nogle gode udflugter i bjergene, på paddleboard og sjove druklege.

Efter vi havde været i Da Nang, gik turen videre til nabobyen Hoi An. Her sluttede vores dejlige rejse ligesom så mange andres før tid på grund af den igangværende covid-19 pandemi.

På trods af den afkortede rejse, er Vietnam helt klart en af mine favoritdestinationer, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har besøgt landet.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

fem fantastiske rejsemål

Rennes og Bretagne i Frankrig

Frankrig er et land, der i min verden kan alt, hvad hjertet begærer. Landet tilbyder både sublimt vejr i sommerperioden, men i den grad også når de koldere fronter melder sig.

Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, men jeg har valgt at rette spotlyset mod Rennes i denne omgang. Rennes er en by, som jeg ikke har hørt så mange personer besøge. Det vil jeg hermed gerne lave om på.

Rennes er beliggende i regionen Bretagne, som hos de fleste nok er kendt på grund af områdets store betydning under 2. verdenskrig. Af den grund finder du enormt mange historiske monumenter og museer i Rennes, som bestemt er et besøg værd. De har også et helt fantastisk moderne museum, som hedder “Les Champs Libres”.

Som storby byder Rennes sig også rigtig godt til. Midtbyen oser af hygge i stræder og på caféer. De skæve farvede huse kan næsten kun få en til at tænke på Nyhavn i København. Der er en meget ungdommelig vibe i byen og rigtig mange studerende og internationale skoler.

Som en sidste ting vil jeg gerne anbefale at tage ud og se det imponerende slot på tidevandsøen Mont-Saint-Michel, hvis du alligevel er i Rennes. Det tager en times tid i bil, men det er hele køreturen værd.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
Grækenland Athen rejser - fem fantastiske rejsemål

Glyfada og Athen i Grækenland

Grækenland er et land, jeg har rejst i virkelig meget, og jeg har også boet der i et halvt år, da jeg var en lille knægt. Efterfølgende har turen gået til Athen og de omkringliggende byer mange gange. Sidst jeg var i Grækenland, var jeg i Glyfada sammen med min bedste kammerat Rasmus.

Turen bar meget præg af, at vi var to gutter afsted. Vi tog til byerne Vari, Vouliagmeni og Athen, som alle har et rigt natteliv. Grækerne er et super flinkt folkefærd. Hvis man selv er meget talelysten, skal man ikke tøve med at starte samtaler med de lokale. Vi blev i hvert fald kun mødt med store smil og livsglæde.

Specielt Vouliagmeni var et kæmpe hit. Med deres store ‘dykkerhuller’, rigtig gode muligheder for at snorkle og en helt vildt god stemning fra klippebredden er det klart et besøg værd. Vi blev mødt af unge grækere, som drak den lokale øl Mythos i stor stil. De havde bygget en bar på en af klippevæggene, hvor vi kunne sidde og nyde en kold.

Da vi besøgte byen Vari, havde vi hørt, at der skulle ligge en kæmpe sø, hvor den kendte doktorfisk levede. Der tog vi naturligvis hen, og sikke en oplevelse det blev. Vi svømmede rundt i det klare vand, imens der sad 40-50 fisk på vores hænder og fødder og spiste død hud. Helt klart et besøg værd.

Hvis du alligevel er i Athen, kan jeg kun anbefale at tage bilen eller en bus ud til disse pragtfulde byer lige syd for storbyen.

Find billige flybilletter til Athen her

fem fantastiske rejsemål

Orlando i Florida, USA

Orlando er et sted, jeg husker fra min barndom. Jeg husker tilbage på det med stor glæde. Her er det især Walt Disney World og alligatorparken Gatorland, jeg vil fremhæve. Den kolossale varme og luftfugtigheden, som til tider godt kunne være lidt pressende, er dog også værd at gøre opmærksom på. Jeg elsker dog varme, så for mig var det ikke den store hæmsko.

Udover de seværdigheder jeg lige har nævnt, så vil jeg klart anbefale at besøge Seaworld. I Seaworld kan du både se, svømme og røre de forskellige dyr. Især husker jeg meget tydeligt en episode, hvor min mor svømmede med delfiner. Jeg var meget fascineret af det, men turde ikke selv dengang. Det er noget, jeg klart fortryder den dag i dag, men det må jeg gøre næste gang, jeg besøger denne solrige del af staterne.

Orlando er klart et sted, jeg godt kunne tænke mig at rejse tilbage til; især fordi jeg ikke var særlig gammel, da jeg besøgte byen sidste gang. Planen er at rejse tilbage dertil indenfor et par år, så jeg også kan få lov til at opleve Downtown Orlando og de mange forskellige barer, der er i byen.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Nordamerika

visit østrig, visit austria, banner

Korsika – klart et af de fem fantastiske rejsemål

Så er vi nået tilbage til Frankrig, men dog ikke på fastlandet denne gang. Jeg vil nemlig gerne fremhæve Korsika. Denne solrige ø, som ligger sydøst for Monaco, gjorde et stort indtryk på mig.

Jeg var afsted sammen med en gruppe venner, og turen havde en overskrift, som slet og ret var ”Oplevelse”. Den stod på surfing, snorkling, god mad, Fremmedlegionen og en rejse fra nord til syd i tog.

Vi startede turen med at bo meget tæt på vandet på hotellet L’escale Côté Sud i byen L’Île Rousse. Et godt og hyggeligt hotel, som jeg kun kan anbefale. Byen L’Île Rousse byder på en meget lokal vibe, hvor de fleste hilste på hinanden på gade og stod sammen i krogene og snakkede korsikansk. Virkelig et hyggeligt sted, hvor du bliver mødt med store smil.

Efter 4 dage i denne skønne by gik turen videre mod havnebyen Porto-Vecchio. Det er i denne by, Fremmedlegionen holder til. Vi var på en rundvisning, som var meget spændende og lærerig. Soldaterne var ikke de mest imødekommende, men det havde vi dog heller ikke regnet med.

Vores dejlige rejse sluttede i netop Porto-Vecchio. Her stod den på ren afslapning, lidt for meget hvidvin på promenaden og en masse anderledes korsikansk mad.

Se mange flere af vores rejsefavoritter her

Bulgarien: Ikke et af de fem fantastiske rejsemål

Bulgarien er et meget specielt land – lad mig starte sådan. De fleste forbinder måske landet med Sunny Beach og festglade turister. Det var dog ikke i den anledning, at jeg rejste dertil.

Jeg var afsted sammen med min mors del af familien, og vi skulle prøve noget nyt efter mange rejser til de klassiske europæiske lande. En tanke, der i sig selv er god nok i min verden, bare ikke lige i denne omgang.

Landet har et meget anderledes folkefærd og er ikke særlig smilende og servicemindede. Jeg husker især en situation på en restaurant, hvor vi havde bestilt en omgang mad efter nogle lange gåture. Vi ventede i over 1 time på, at maden kom, og der var ingen form for undskyldning eller forklaring, så vi valgte at gå derfra med uforrettet sag. Ikke en særlig heldig eftermiddag for den restaurant.

Jeg vil dog gerne alligevel fremhæve en ting ved Bulgarien: De har nogle rigtig gode strande, hvor der er meget liv og god stemning. På trods af de gode strande kan jeg godt vente med at rejse dertil igen. Derfor er Bulgarien ikke et af mine fem fantastiske rejsemål. Ikke endnu i hvert fald.

Se alle redaktionens rejsefavoritter her

Jeg har været super glad og føler mig virkelig privilegeret over at have besøgt de her fem fantastiske rejsemål. Mit fremadrettede mål er at finde mindst fem lige så fantastiske rejsemål som dem, jeg har nævnt her. Der er så mange vilde steder i verden, så mon ikke at det lykkes at udbygge listen? Jeg tror det.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Marcus Dalhauge

Marcus Dalhauge har i en ung alder allerede rejst i ca 20 lande. Det er lige fra USA til Asien. Han elsker at opleve forskellige kulturer, og udforske steder lige fra skov til strand. Jeg har senest været i Frankrig, Bretagne for at være helt præcis. Frankrig er generelt en favorit destination både om sommer og om vinteren. Dog vil jeg tilføje at det fedeste sted jeg har besøgt, uden tvivl har været Vietnam.

Når jeg rejser, elsker jeg også at udforske madkulturen i de forskellige lande. Det at spise mad hos restauranter/køkkener som man normalt ikke ville gøre, finder jeg meget interessant.

Kommentér

Kommentér