visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Sjælland og øer » Bornholm » Vinter på Bornholm: Oplev solskinsøens vinterglæder
Bornholm - vand - Rejser
Bornholm Danmark Sjælland og øer

Vinter på Bornholm: Oplev solskinsøens vinterglæder

Der er et væld af dejlige oplevelser på Bornholm om vinteren, og meget er åbent.
visit østrig, visit austria, banner

Vinter på Bornholm: Oplev solskinsøens vinterglæder er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs. Billeder af: Pernille Bülow, Martin Birk, Semko Balcerski, Stefan Asp og Rasmus Kvist

Bornholm - jul - julemarked på Bornholm - vinter - natur - rejser

En særlig stemning opstår til jul og vinter på Bornholm

For nogen er november og december den travleste tid på året, hvor der skal julebages med børnene, og der skal handles gaver til de kære. Huset eller lejligheden skal julepyntes, og der er generelt mange aktiviteter.

Banner, engelsk banner, top banner

Men kun få timers rejsetid fra storbyen byder vinterøen Bornholm på en hel anderledes afslappet vinter- og julestemning – uden stress og jag.

Det perfekte sted til at glemme hverdagen for en stund og nyde øens særlige atmosfære i dit eget tempo.

Find billige flybilletter til Bornholm her

Danmark - Bornholm, Svaneke, skyer - rejser - vinter på Bornholm

Bornholm er en helårsø – Svaneke går forrest

For de fleste ikke-bornholmere er Bornholm mest af alt en solskins- og sommerø.

Det er der med øens smukke somre ikke noget at sige til, og der er da også klart flere, der besøger øen i de varme måneder end om vinteren. Du kan dog sagtens gå imod strømmen og tage til øen i vintermånederne. Bornholm gør en stor indsats for at være en helårsø både for bornholmerne selv og for turisterne. Om vinteren er der bedre plads til, at du kan brede dig og forkæle dig selv.

Mange af de traditionelt turistrettede aktiviteter er nu åbne hele året, og især er Svaneke gået forrest. Hele byen har udvidet åbningstiden, og Svaneke står nu klar med åbne arme og åbne butikker, restauranter, hoteller, bryghus, bolsjekogeri og masser af aktiviteter.

Du skal nok få varmet smagsløgene i den ellers kolde tid.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Bornholm banner 930

Bornholm - Dueodde - vinter - julemarked på Bornholm- strand - rejser

Rå natur året rundt – frisk vinter på Bornholm

Få Østersøens friske luft helt ned i lungerne og ud i alle dele af kroppen. Det er naturens egen opkvikkende medicin.

Udnyt at der er mere plads til afkobling i vintermånederne og oplev øens smukke vinternatur. Naturen på Bornholm er helt anderledes end i resten af Danmark. På øen kombineres de bedste elementer fra den svenske skærgård med den danske skov og sandklitter, der bugter sig langs strandene.

På klippeøen er der masser af muligheder for at tage på vandreture året rundt. Om vinteren bliver Bornholms natur mere rå, og du vil få røde kinder fra blæsten og salte dråber fra bølgerne, der slår op langs klippekysten.

Midt i denne rå og livsbekræftende natur er der mulighed for at tage en dyb indånding af den friske luft og nyde atmosfæren lidt væk fra storbyen, hvor du har tid til sig selv, dine hobbyer, og den du holder af.

I vintermånederne er der også ekstra god plads på mountainbike-sporene, og der er altid plads til en ekstra på de gode lystfiskerpladser.

Find billige færgebilletter her

Bornholm - Kunsthåndværk - Rejser - Rasmus kvist

Vinter på Bornholm giver plads til kulturen og det lokale liv

Vinteren på Bornholm byder på mange muligheder for oplevelser i naturen og også på museer, på markeder og til koncerter, hvor der er tid til at skabe fælles oplevelser, mens krop og sjæl finder ro. Bornholm er nemlig også en kultur-ø. Efter dagens oplevelser kan du komme indenfor i varmen og nyde bornholmske råvarer serveret på et af øens mange gode spisesteder.

Bornholm er ikke mindst kendt for sit kunsthåndværk, og øen er fyldt med små værksteder, hvor lokale kunstnere arbejder med deres passion. I 2017 blev Bornholm tildelt den fornemme titel ’World Craft Region’, som er et internationalt anerkendt kvalitetsstempel indenfor kunsthåndværk.

Vintermånederne er perfekte til at besøge øens kunstmuseer, værksteder og gallerier. Her er der ro og tid til en sludder med kunstnerne om værkerne og få et indblik i den kreative process. Det kan være en fordel at besøge Bornholm i denne periode, da der ikke er mange turister på øen.

Jule- og vintertiden giver dig en oplagt mulighed for at opleve det autentiske Bornholm, hvor bornholmerne selv slapper af på den lokale café med en god kop kaffe, synger fælles julesange eller kobler af i naturen med løb og mountainbike.

Det er den tid på året, hvor bornholmerne finder roen, og hvor der er mulighed for at blive budt velkommen indenfor i det, som mange bornholmere mener er det ægte Bornholm.

Fra 2021 planlægger bornholmerne at lave julemarked på Bornholm, og det skal helt sikkert nok blive hyggeligt.

Find billige færgebilletter her

Restauranter og hoteller med åbent til vinter på Bornholm

Over hele øen er der en tendens til at flere og flere hoteller og restauranter holder vinteråbent. Mange af overnatningsmulighederne er endda billigst om vinteren.

Vi har lavet en liste over gode restauranter og hoteller, der har åbent i vintermånederne på Bornholm. Der kan også være flere end de nævnte, da der hele tiden kommer flere muligheder på Bornholm om vinteren.

Hoteller du kan besøge om vinteren

The Falcon Hotel i Sandvig: Åbent hele året.

Griffen Spa Hotel i Rønne: Åbent hele året.

Melsted Badehotel i Gudhjem: Åbent i weekender i december.

Hotel Nordlandet i Allinge: Åbent i november og december.

Restauranter med åbent hele året

Christianshøjkroen serverer smørrebrød til frokost og lækker aftenmenu i skoven i Aakirkeby

Det Røde Pakhus serverer fantastisk mad og er nomineret til årets smørrebrød. Besøg restauranten, der ligger lige midt i Rønne.

Râzapâz er et helt nyt spisested og vinbar i Rønne.

Provianten Gudhjem er en økologisk havnebar, hvor du kan købe dagens ret for blot 135 kroner. Vinbaren byder på Søndagsjazz hver søndag kl. 16.00.

Kokkenberg er en helt ny restaurant i Sandvig. Her kan du for eksempel nyde en god pariserbøf eller en lækker dampet torsk med svampesauce.

Det Gamle Posthus Allinge åbnede i 2006 og har siden serveret gode oplevelser. Du kan her nyde mad, der er lavet fra bunden af helt friske bornholmske råvarer.

Svaneke Bryghus er fornylig blevet kåret til årets virksomhed på Bornholm på baggrund af deres bæredygtige omstilling. Det i sig selv er en glimerende grund til at besøge denne hyggelige restaurant, som også brygger deres eget økologiske øl.

Du kan også købe lokale fødevarer og andre produkter i Torvehal Bornholm.

Du behøver naturligvis heller ikke undvære de skønne bornholmske fiskespecialiteter og røgvarer om vinteren. Hasle Røgeri har åbent onsdag til søndag mellem 10.00 og 16.00, og Nordbornholms Røgeri holder åbent i butikken fra onsdag til lørdag.

Nu er du klar til at tage på forlænget weekend på Bornholm og nyde julehyggen i de bedste omgivelser. Rigtig god tur!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.