RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Sjælland og øer » Bornholm » Oplevelser på Bornholm: Oplev solskinsøen om vinteren
Bornholm Danmark Sjælland og øer

Oplevelser på Bornholm: Oplev solskinsøen om vinteren

Bornholm - vand - Rejser
Der er et væld af dejlige oplevelser på Bornholm om vinteren, og meget er åbent.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Oplevelser på Bornholm: Oplev solskinsøen om vinteren er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs. Billeder af: Pernille Bülow, Martin Birk, Semko Balcerski, Stefan Asp og Rasmus Kvist

jul - julemarked på Bornholm  vinter - natur - rejser

En særlig stemning opstår til jul og vinter på Bornholm

For nogen er november og december den travleste tid på året, hvor der skal julebages med børnene, og der skal handles gaver til de kære. Huset eller lejligheden skal julepyntes, og der er generelt mange aktiviteter.

Men hvis du rejser til Bornholm, som kun er få timers rejsetid fra storbyen, byder vinterøen på en hel anderledes afslappet vinter- og julestemning – uden stress og jag.

Det perfekte sted at rejse til, hvis du vil glemme hverdagen for en stund og nyde øens særlige atmosfære i dit eget tempo.

Danmark , Svaneke, skyer - rejser - vinter på Bornholm

Bornholm er en helårsø – Svaneke går forrest

For de fleste ikke-bornholmere er Bornholm mest af alt en solskins- og sommerø. Så hvad skal man se på Bornholm om vinteren?

Det er der med øens smukke somre ikke noget at sige til, og der er da også klart flere, der besøger øen i de varme måneder end om vinteren. Du kan dog sagtens gå imod strømmen og tage til øen i vintermånederne. Bornholm gør en stor indsats for at være en helårsø både for bornholmerne selv og for turisterne. Om vinteren er der bedre plads til, at du kan brede dig og forkæle dig selv.

Mange af de traditionelt turistrettede aktiviteter er nu åbne hele året, og især er Svaneke gået forrest. Hele byen har udvidet åbningstiden, og Svaneke står nu klar med åbne arme og åbne butikker, restauranter, hoteller, bryghus, bolsjekogeri og masser af aktiviteter.

Du skal nok få varmet smagsløgene i den ellers kolde tid.

Bornholm - Dueodde - vinter - julemarked på Bornholm- strand - rejser

Rå natur året rundt – hvad skal man se på Bornholm

Få Østersøens friske luft helt ned i lungerne og ud i alle dele af kroppen. Det er naturens egen opkvikkende medicin.

Udnyt at der er mere plads til afkobling i vintermånederne og oplev øens smukke vinternatur. Naturen på Bornholm er helt anderledes end i resten af Danmark. På øen kombineres de bedste elementer fra den svenske skærgård med den danske skov og sandklitter, der bugter sig langs strandene.

På klippeøen er der masser af muligheder for at tage på vandreture året rundt. Om vinteren bliver Bornholms natur mere rå, og du vil få røde kinder fra blæsten og salte dråber fra bølgerne, der slår op langs klippekysten.

Midt i denne rå og livsbekræftende natur er der mulighed for at tage en dyb indånding af den friske luft og nyde atmosfæren lidt væk fra storbyen, hvor du har tid til sig selv, dine hobbyer, og den du holder af.

Andre gode oplevelser på Bornholm i vintermånederne er mountainbikes og fiskeri. Der også ekstra god plads på mountainbike-sporene, og der er altid plads til en ekstra på de gode lystfiskerpladser.

find et godt tilbud banner 2023
Bornholm - Kunsthåndværk - Rejser - Rasmus kvist

Aktiviteter på Bornholm om vinteren: Rum for kultur og lokalt liv

Vinteren på Bornholm byder på mange muligheder for oplevelser i naturen og også på museer, på markeder og til koncerter, hvor der er tid til at skabe fælles oplevelser, mens krop og sjæl finder ro. Bornholm er nemlig også en kultur-ø. Efter dagens oplevelser kan du komme indenfor i varmen og nyde bornholmske råvarer serveret på et af øens mange gode spisesteder.

Bornholm er ikke mindst kendt for sit kunsthåndværk, og øen er fyldt med små værksteder, hvor lokale kunstnere arbejder med deres passion. I 2017 blev Bornholm tildelt den fornemme titel ’World Craft Region’, som er et internationalt anerkendt kvalitetsstempel indenfor kunsthåndværk.

Vintermånederne er perfekte til at besøge øens kunstmuseer, værksteder og gallerier. Her er der ro og tid til en sludder med kunstnerne om værkerne og få et indblik i den kreative process. Det kan være en fordel at besøge Bornholm i denne periode, da der ikke er mange turister på øen.

Jule- og vintertiden giver dig en oplagt mulighed for at opleve det autentiske Bornholm, hvor bornholmerne selv slapper af på den lokale café med en god kop kaffe, synger fælles julesange eller kobler af i naturen med løb og mountainbike.

Det er den tid på året, hvor bornholmerne finder roen, og hvor der er mulighed for at blive budt velkommen indenfor i det, som mange bornholmere mener er det ægte Bornholm.

Fra 2021 planlægger bornholmerne at lave julemarked på Bornholm, og det skal helt sikkert nok blive nogle hyggelige oplevelser på Bornholm.

Vinter på Bornholm: Restauranter og hoteller med åbent

Over hele øen er der en tendens til at flere og flere hoteller og restauranter holder vinteråbent. Mange af overnatningsmulighederne er endda billigst om vinteren.

Vi har lavet en liste over gode restauranter og hoteller, der har åbent i vintermånederne på Bornholm. Der kan også være flere end de nævnte, da der hele tiden kommer flere muligheder på Bornholm om vinteren.

Hoteller du kan besøge om vinteren på Bornholm

  • The Falcon Hotel i Sandvig: Åbent hele året.
  • Griffen Spa Hotel i Rønne: Åbent hele året.
  • Melsted Badehotel i Gudhjem: Åbent i weekender i december.
  • Hotel Nordlandet i Allinge: Åbent i november og december.
Christianshøjkroen - Mad - Rejser

Restauranter der er åbent hele året

Bornholm er en madelskers paradis, og heldigvis har mange af de fantastiske spisesteder også åbent om vinteren, så der er rig mulighed for at få fantastiske oplevelser hvad angår mad på Bornholm.

Christianshøjkroen serverer smørrebrød til frokost og lækker aftenmenu i skoven i Aakirkeby, og det er helt sikkert et besøg værd, hvis du er til den danske klassiker.

Det Røde Pakhus serverer fantastisk mad og er nomineret til årets smørrebrød. Besøg restauranten, der ligger lige midt i Rønne. Et andet skønt sted i Rønne er Râzapâz, der både er et spisested og en vinbar.

Provianten Gudhjem er en økologisk havnebar, hvor du kan købe dagens ret for blot 135 kroner. Vinbaren byder på Søndagsjazz hver søndag kl. 16.00, så hvis du er så heldig at være på Bornholm over en weekend, så slå vejen forbi til Søndagsjazz.

Kokkenberg er en skøn restaurant i Sandvig. Her kan du for eksempel nyde en god pariserbøf eller en lækker dampet torsk med svampesauce.

Det Gamle Posthus Allinge åbnede i 2006 og har siden serveret gode oplevelser. Du kan her nyde mad, der er lavet fra bunden af helt friske bornholmske råvarer.

Svaneke Bryghus er fornylig blevet kåret til årets virksomhed på Bornholm på baggrund af deres bæredygtige omstilling. Det i sig selv er en glimerende grund til at besøge denne hyggelige restaurant, som også brygger deres eget økologiske øl.

Du kan også købe lokale fødevarer og andre produkter i Torvehal Bornholm.

Du behøver naturligvis heller ikke undvære de skønne bornholmske fiskespecialiteter og røgvarer om vinteren. Hasle Røgeri har åbent onsdag til søndag mellem 10.00 og 16.00, og Nordbornholms Røgeri holder åbent i butikken fra onsdag til lørdag.

Nu er du klar til at tage på forlænget weekend på Bornholm og nyde julehyggen i de bedste omgivelser. Hvad ellers er der at sige, udover at vinter på Bornholm virkelig er fantastisk.

Rigtig god tur!

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.