RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Sjælland og øer » Bornholm » Bornholms Kulturuge: Det her skal du opleve
blank
Bornholm Danmark

Bornholms Kulturuge: Det her skal du opleve

Nu kan du opleve Bornholm på en anderledes og spændende måde. Bornholms Kulturuge spreder sig ud over hele øen i uge 38.
Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Af Redaktionen

blankSponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Helle Mogensen fra Destination Bornholm, som er ekspert i Bornholm. Enkelte billeder er leveret af Destination Bornholm.

Danmark Bornholm vindmølle rejser Kulturuge Bornholm

Kulturøen Bornholm åbner dørene

Når sensommeren står for døren, er det tid til at opleve et lidt anderledes Bornholm med kulturelle briller på.

Siden 2001 har klippeøen budt lokale og tilrejsende velkommen til en hel uge fyldt med begivenheder. I år forsætter traditionen, og naturligvis i fuld respekt for begrænsninger i antal deltagere og andre forholdsregler. I uge 38, som løber fra den 11. til den 20. september, byder Bornholm nemlig på 10 intense dage fyldt med alsidige kulturoplevelser for store og små på hele øen, og endda helt over til ‘lillebrorøen’ Christiansø

Bornholms Kulturuge viser Bornholm fra sin bedste side, hvor du kan møde de lokale, og hvor der er bedre plads end om sommeren.

I denne kulturuge kan du deltage i guidede ture og spændende byvandringer, besøge berømte kunsthåndværkere og udforske kulturugens mange kunstneriske indslag i alt fra billedkunst til musik og en masse andet derimellem. Kom og nyd den afvekslende natur og mød de lokale, som kender de spændende steder på øen. 

Bornholm har virkelig gjort det nemt for dig, for kulturugen er nemlig inddelt i byer af forskellige såkaldte ‘kulturspor’. På den måde er det nemmere at komme rundt og opleve mest muligt og følge i fodsporene på lige netop dine særlige interesser. Det er faktisk ret smart, og det gør det nemt at få flere oplevelser på kort tid.

Redaktionen har udvalgt 5 kulturoplevelser på Bornholm, som du ikke må gå glip af. Dem kan du læse om herunder.

Rejsetilbud: Miniferie i Svaneke på Bornholm

Kulturuge: Introduktion til næste års pilgrimstur i Bornholms særlige historie

Under Bornholms Kulturuge kan du blive en del af øens helt særlige historie, som adskiller sig fra resten af Danmarks.

Historie og kultur hænger selvfølgelig tæt sammen, og kulturugen er derfor en fantastisk mulighed for at lære mere om den unikke ø. På grund af Bornholms placering midt ude i Østersøen, har øen altid været en vigtig brik for handlen henover vandet, og haft tæt kontakt med hele verden på den måde.

Det særlige netværk med landene rundt om har præget kulturen på Bornholm. I kulturugen kan du mærke historien på spændende vandreture gennem de hyggelige bornholmske byer. Kulturen findes også ude i naturen, hvor du kan komme helt tæt på områdets fortid.

Vi kan anbefale at deltage i orientering om idéen bag pilgrimsvandringen, som åbner op i 2021. I kulturugen bliver du introduceret til idéen og får lov til at se billeder taget af stigruppen på de strækninger der skal gås på fire dage næste år. På pilgrimsvandringen møder du mange af de kirker, Bornholm er så kendt for, og hører historien bag.

Hvis du vil have fingrene helt ned i historien, kan du også opleve særlige arkæologiske fund fra Bornholms Museum og blive klogere på øens fortid på den måde.

Kom billigt med færgen til Bornholm

Jazz - Musik - Rejser Kulturuge Bornholm

Musikalsk timeout i Pedersker

På musikfronten har kulturugen til formål at samle forskellige kunstnere og sammensætte et forrygende og anderledes program med blandede genrer; både klassisk, pop og jazz. Kom til sang og dans og oplev kunstnerne udfordre hinanden med kendte sange i nye fortolkninger. Det er Steffen Brandt fra bandet TV-2, som står for denne del af festen, og det skal nok føre til unikke oplevelser.

I løbet af denne kulturuge vil der blive afholdt koncerter flere forskellige steder på øen, hvor der normalt ikke bliver holdt koncert. Eksempelvis kan du komme til koncert i private hjem, når lokale bornholmere får besøg af musikere i egne stuer og haver. Vi anbefaler et stop i Pedersker til Timeout, hvor der er lagt op til en eftertænksom og munter sensommereftermiddag i haven – eller inden for i stuerne, hvis vejret vil.

Flere af de flotte bornholmske kirkerum bliver også indhyllet i musik, når dette års kulturuge ruller over øen.

Rejsetilbud: Miniferie i Allinge på Bornholm

Kulturuge Bornholm

Teater over det hele, nu med klovnetræning

Bornholm har et rigt teaterliv. Bornholms ældste fungerende teater ligger i Rønne og det eksperimenterende teaterværksted “Undreværket” i Gudhjem. Kulturugen giver dig adgang både foran og bag scenen. Guidede ture i Rønne Teater giver dig et kig ind i, hvordan teatermagien bliver til. Hvis det ikke er nok, kan vi anbefale klovnetræning for voksne i Allinge eller nøjes med at kigge på, når der er cirkus i Soldalen. Det får sikkert smilene frem.

I kulturugen åbner Bornholm for teaterforestillinger med noget at tænke over. Flere teaterinstruktører har taget turen til Bornholm og opviser deres forestillinger. Programmet spænder vidt fra country-teaterkoncert i det fri til hyggelige eventyr for hele familien fortalt med køkkenredskaber.

Find direkte fly til Bornholm fra København eller Jylland her

Danmark Bornholm ø klippe rejser

Natur er også kultur

Dette er til dig, som ikke kan få nok vind i håret. Bornholms natur er meget speciel og gemmer på en masse skønne oplevelser. Det er i høj grad naturen, der gør Bornholm til Bornholm og øen til danskernes favorit-ø.

I kulturugen har naturen fået en kategori for sig selv. Naturen på Bornholm er som sagt helt unik og storslået, og kulturugen byder dig på rundvisninger rundt omkring på øen. Her vil guider fortælle myter og historier om de forskellige lokaliteter. Lær hvorfor nogen områder på Bornholm har stor betydning for livet på øen.

Tag på med de fortællelystne natureksperter rundt og mærk alt mellem himmel og jord fra insekter, geologi, naturpleje og fugleliv til alle de spor, menneskenes færden har sat i naturen. Du kan også kombinere naturen med litteraturen til særlige events, hvis du ikke vil nøjes med naturen på dens egne præmisser. Kombinationen er oplagt.

Vi anbefaler en plante-vandring på Hammershusklippen med en dygtig guide. Undervejs ser man et udvalg af de mest spændende af de godt 600 plantearter, der er fundet på klippen og ser og hører om anvendelsen af de mange indførte medicinplanter, der stadig forekommer flere hundrede år efter, at de blev indført i borgens urtehaver. Det kan hurtigt blive en interessant tur.

Find hoteller på Bornholm her

Spis dig igennem Bornholms Kulturuge

Mad er en stor del af Bornholms kultur, og det bornholmske køkken udvikler sig konstant i nye spændende retninger. Bornholm har i mange år gjort sig særligt bemærket på madscenen med sans for delikatesser, og øens mange gourmander har derfor helt styr på gourmetkøkkenet.

På Bornholm samarbejder kokke og fødevareproducenter for at sikre sig produkter af højeste kvalitet. For at få en gastronomisk kulturoplevelse kan du besøge Danmarks første regionale Madkulturhus ‘Gaarden’.

Hvis du generelt er madinteresseret, har du helt sikkert også hørt om Danmarks største kokkekonkurrence ‘Sol over Gudhjem’, som bliver afholdt på Bornholm om sommeren. Du kan besøge de mange topklasse-restauranter, hvor de lokale produkter altid er på menuen. Du kan for eksempel spise på restaurant Det Røde Pakhus i Rønne, som i 2020 fik en Michelin Plate Award eller på Kadeau i Åkirkeby, som siden 2016 har haft en af de fornemme Michelin-stjerner. Og der er også et hav af mindre spisesteder, hvor silden er frisk, og stemningen er god.

I kulturugen kan vi anbefale at tage til fødselsdag på Melstedgård. Her boede Julius Svendsen med sin familie for 100 år siden, og der bliver lavet kager og holdt fødselsdag som dengang. Det bliver helt sikkert hyggeligt.

Du kan se hele programmet her. Vi ses på solskinsøen i uge 38 til nogle festlige kulturdage – der er helt sikkert noget for dig.

Læs mere om Bornholm her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

Redaktionen, RejsRejsRejs

Kommentér

Kommentér