banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Sjælland og øer » Bornholm » Kultur på Bornholm: Det her skal du opleve
Bornholm Danmark

Kultur på Bornholm: Det her skal du opleve

Danmark - Bornholm, snaps - rejser
Kulturen lader dig opleve Bornholm på en anderledes og spændende måde. Klippeøen er i den grad også en kulturø.

Kultur på Bornholm: Det her skal du opleve er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Helle Mogensen fra Destination Bornholm, som er ekspert i Bornholm. Enkelte billeder er leveret af Destination Bornholm.

Danmark - Bornholm, scooter, is, kultur på Bornholm - rejser

Kultur på Bornholm – endnu en grund til at besøge Solskinsøen

Bornholm er noget helt særligt. Alle kender øen, og den har en særlig plads både på Danmarkskortet og i danskernes hjerter. Solskinsøen trækker i os, og mange ender med at blive boede på den smukke klippeø i Østersøen. Det har skabt en helt særlig kultur på Bornholm, og både kunstnerisk, historisk og gastronomisk skiller øen sig ud.

Særligt over sommeren er der gang i den på øen, men den særlige bornholmske stemning og kultur mærker du året rundt – og måske endda bedst, når sommeren går på hæld, og turisterne drager hjemad fulde af nyoptanket energi.

I efteråret hvert år finder Bornholms Kulturuge sted, og her er der særligt fokus på alle former for kultur på Bornholm og naboen Christiansø. Men kulturen lever i bedste velgående året rundt. Det er bare om at kaste sig ud i det med den nysgerrige næse forrest.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark Bornholm vindmølle rejser

Kulturuge Bornholm

Kulturugen på Kulturøen

Når sensommeren står for døren, er det tid til at opleve et lidt anderledes Bornholm med kulturelle briller på.

Siden 2001 har klippeøen budt lokale og tilrejsende velkommen til en hel uge fyldt med begivenheder. I uge 38 byder Bornholm nemlig på 10 intense dage fyldt med alsidige kulturoplevelser for store og små på hele øen, og endda helt over til ‘lillebrorøen’ Christiansø

Bornholms Kulturuge viser Bornholm fra sin bedste side, hvor du kan møde de lokale, og hvor der er bedre plads end om sommeren.

I kulturugen kan du deltage i guidede ture og spændende byvandringer, besøge berømte kunsthåndværkere og udforske kulturugens mange kunstneriske indslag i alt fra billedkunst til musik og en masse andet derimellem. Kom og nyd den afvekslende natur og mød de lokale, som kender de spændende steder på øen. 

Kulturugen gør det virkelig nemt for dig, som er på jagt efter kultur på Bornholm. Det store antal begivenheder af enhver slags kultur på Bornholm gør det nemt at komme rundt og opleve mest muligt og følge i fodsporene på lige netop dine særlige interesser. Det er faktisk ret smart, og det gør det nemt at få flere oplevelser på kort tid.

Læs mere om Bornholms Kulturuge i 2020 og den type kulturelle oplevelser, du kan forvente på Bornholm herunder.

Rejsetilbud: Miniferie i Svaneke på Bornholm

Pilgrimstur i Bornholms særlige historie

Historie og kultur hænger selvfølgelig tæt sammen, og kulturen giver en fantastisk mulighed for at lære mere om den unikke ø. På grund af Bornholms placering midt ude i Østersøen, har øen altid været en vigtig brik for handlen henover vandet, og haft tæt kontakt med hele verden på den måde.

Det særlige netværk med landene rundt om har præget kulturen på Bornholm. I kulturugen kan du mærke historien på spændende vandreture gennem de hyggelige bornholmske byer. Kulturen findes faktisk også ude i naturen, hvor du kan komme helt tæt på områdets fortid.

Pilgrimsvandringen åbner op i 2021, og her møder du mange af de kirker, Bornholm er så kendt for, og hører historien bag.

Hvis du vil have fingrene helt ned i historien, kan du også opleve særlige arkæologiske fund fra Bornholms Museum og blive klogere på øens fortid på den måde.

Kom billigt med færgen til Bornholm

find et godt tilbud banner 2023
Jazz - Musik - Rejser

Kulturuge Bornholm

Hvor genrerne mødes – musikalsk kultur på Bornholm

På musikfronten har 2020-udgaven af kulturugen haft til formål at samle forskellige kunstnere og sammensætte et forrygende og anderledes program med blandede genrer; både klassisk, pop og jazz. Kunstnerne har udfordret hinanden med kendte sange i nye fortolkninger.

I løbet af kulturugen blev der afholdt koncerter flere forskellige steder på øen, hvor der normalt ikke bliver holdt koncert. Eksempelvis i private hjem, hvor lokale bornholmere fik besøg af musikere i egne stuer og haver.

Flere af de flotte bornholmske kirkerum bliver også indhyllet i musik, når dette års kulturuge ruller over øen. Der er nærmest ingen grænser for den musikalske opfindsomhed, når Bornholm ruller kulturen ud.

Rejsetilbud: Miniferie i Allinge på Bornholm

Bureau Grafik 2023
Danmark - Bornholm, kultur på Bornholm, børn - rejser

Lad tæppet gå – teaterkultur på Bornholm

Bornholm har et rigt teaterliv. Bornholms ældste fungerende teater ligger i Rønne og det eksperimenterende teaterværksted “Undreværket” i Gudhjem. Guidede ture i Rønne Teater giver dig et kig ind i, hvordan teatermagien bliver til. Også cirkus kommer forbi Bornholm, og det skal helt sikkert nok få smilene frem hos store og små.

Når der er kulturuge, åbner Bornholm for teaterforestillinger med noget at tænke over. Flere teaterinstruktører tager turen til Bornholm og sætter deres forestillinger op. Programmet spænder vidt fra country-teaterkoncert i det fri til hyggelige eventyr for hele familien fortalt med køkkenredskaber.

Find direkte fly til Bornholm fra København eller Jylland her

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
Danmark Bornholm ø klippe rejser

Natur er også kultur

Dette er til dig, som ikke kan få nok vind i håret. Bornholms natur er meget speciel og gemmer på en masse skønne oplevelser. Det er i høj grad naturen, der gør Bornholm til Bornholm og øen til danskernes favorit-ø.

Naturen på Bornholm er som sagt helt unik og storslået, og på rundvisninger rundt omkring på øen fortæller guider myter og historier om de forskellige lokaliteter. Lær hvorfor nogen områder på Bornholm har stor betydning for livet på øen.

Tag på med de fortællelystne natureksperter rundt og mærk alt mellem himmel og jord fra insekter, geologi, naturpleje og fugleliv til alle de spor, menneskenes færden har sat i naturen.

Find hoteller på Bornholm her

Danmark - Bornholm, gastronomi, kultur på Bornholm - rejser

Spis dig igennem Bornholm – gastronomisk kultur på Bornholm

Mad er en stor del af Bornholms kultur, og det bornholmske køkken udvikler sig konstant i nye spændende retninger. Bornholm har i mange år gjort sig særligt bemærket på madscenen med sans for delikatesser, og øens mange gourmander har derfor helt styr på gourmetkøkkenet.

På Bornholm samarbejder kokke og fødevareproducenter for at sikre sig produkter af højeste kvalitet. For at få en gastronomisk kulturoplevelse kan du besøge Danmarks første regionale Madkulturhus ‘Gaarden’.

Hvis du generelt er madinteresseret, har du helt sikkert også hørt om Danmarks største kokkekonkurrence ‘Sol over Gudhjem’, som bliver afholdt på Bornholm om sommeren. Du kan besøge de mange topklasse-restauranter, hvor de lokale produkter altid er på menuen. Du kan for eksempel spise på restaurant Det Røde Pakhus i Rønne, som i 2020 fik en Michelin Plate Award eller på Kadeau i Åkirkeby, som siden 2016 har haft en af de fornemme Michelin-stjerner. Og der er også et hav af mindre spisesteder, hvor silden er frisk, og stemningen er god.

Læs mere om Bornholm her

Bornholm er ikke bare en klippeø og en solskinsø; det er også i høj grad en kulturø. God fornøjelse i jagten på kultur på Bornholm.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.