RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Oplev Salzburg – mød Mozart og Maria
Østrig - Salzburg, have, Oplev Salzburg - rejser
Østrig

Oplev Salzburg – mød Mozart og Maria

Salzburg er Østrig i topform: Mozartkugler, The Sound of Music, Alperne - i det hele taget bare Østrig, når det er bedst.
Østeuropa - julebanner - rejser blank

Oplev Salzburg – mød Mozart og Maria er en guide skrevet af Jens Skovgaard Andersen

Østrig - Salzburg, by, Oplev Salzburg - rejser

Østrig på ønskelisten – oplev Salzburg på vejen sydpå

Østrig er stadig en stor favorit for danskere, der kan lide at stå på ski, og derfor tager mange turen til Alperne i vinterhalvåret. Men Østrig ligger der faktisk også resten af året, og landet er en lidt overset sommerdestination.

Hvis du tager bilen til eksempelvis Italien eller Kroatien, så kører du sandsynligvis igennem Østrig på vejen. Her er mange gode steder at holde pause og tanke energi op til resten af turen, men måske skulle du overveje mere end et kort stop. Det er ikke kun, når du flyver, at du kan udnytte et ’stop-over’ til at få nogle store oplevelser på vejen til noget andet.

De østrigske alpelandskaber er oplagte til vandreture, hvis du trænger til at strække benene, ligesom der er cykelruter mange steder – også langs floder, hvor det ikke går op og ned hele vejen.

Byerne byder på imponerende historiske oplevelser og god gammeldags hygge med kolde øl, fremragende lokal vin eller kage i verdensklasse.

Rejsetilbud: Ophold i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

Visit Austria Vinter Banner Rejser
Østrig - Mozart, kaffe - rejser

Charmerende Salzburg – på besøg hos Mozart

Hvis du kører via München, er der ikke langt til den charmerende gamle by Salzburg, hvor Mozart havde hjemme, og hvor han stadig bliver dyrket i stor stil. Mozart-butikker er ikke svære at finde, men Mozart-kuglerne er altså noget billigere i supermarkederne.

I det gamle Salzburgs gågader er der strenge regler for, hvordan man må udsmykke sine butiksfacader, og derfor må eksempelvis McDonald’s ikke benytte sine velkendte gule og røde farver til at tiltrække kunder men i stedet finde på anden udsmykning.

Find flybilletter til Salzburg her

Østrig - Slazburg, McDonalds, skilt - rejser

Oplev Salzburg på en kulturel måde

Hvis du har set og sunget med på Sound of Music, så kender du nok også byen Salzburg derfra, da det netop var i Salzburg, Maria og Familien von Trapp blev foreviget på film. Der er både arrangerede Sound of Music-ture og mulighed for selv at gå på opdagelse med musikken i ørerne.

Er du endnu mere eventyrlysten, så er en skattejagt gennem byen måske noget for dig. Salzburgs egen app ‘Snitzl‘, kan du downloade og bruge til at gå på opdagelse gennem byens gader.

Årets store sommerbegivenhed ‘Sommerfestspillene‘ finder sted i Salzburg i juli og august, og der er blandt andet Strauss og selvfølgelig Mozart på programmet. Så hvis du alligevel er på vej gennem Europa i de dage, så er det oplagt at tænke denne festival ind i planerne.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Østrig - Hallstatt, sø - rejser Salzburg

En overset perle i Europa – oplev Salzburgs smukke nabo Halstatt

I området Salzkammergut, som starter syd og øst for Salzburg, ligger søen Halstatt, som figurerer på lister over oversete perler i Europa, og området er i det hele taget imponerende smukt.

Salzkammergut er også oplagt som badedestination, da de utallige søer er kendte for deres ekstraordinært rene vand, så tag bare børnene med og tag en dukkert.

Oplev Salzburg. Det kan vi i hvert fald anbefale – god ferie. 

Læs mere om Østrig her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér