RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder, du skal opleve
Østrig - bjerge natur alperne - rejser
Østrig

Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder, du skal opleve

Her er 10 steder som du ikke må gå glip af i det smukke alpeland Østrig.
Østeuropa - julebanner - rejser blank

Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder, du skal opleve er skrevet af Redaktionen

Ferie i Østrig - kort - rejser

Landet med de grønne dale, idylliske søer og kulturrige småbyer

Selvom den østrigske hovedstad bestemt er et besøg værd, så er landet også spækket med et utal af grønne dale, idylliske søer og glimrende vandreruter. Er det ikke nok, så er der masser af kulturrige småbyer, skønne vine og spændende gastronomi rundt omkring i fantastiske Østrig. Østrig er både feriedestinationen for dig, der er til en afslapning og all inclusive, unikke kulturperler og historie eller storslåede naturoplevelser. Det er i øvrigt forholdsvist nemt at tage på kør-selv-ferie i Østrig, for køreturen fra Danmark til Østrig er helt overskuelig. Her får du redaktionens bud på 10 uforglemmelige steder, du skal opleve på din ferie i Østrig.

Bo på det fremragende Hotel Oberforsthof i Sankt Johann i hjertet af Østrig

Visit Austria Vinter Banner Rejser
Østrig Wien - Belvedere museum by - rejser - ferie i Østrig

1. Wien – tag en tur gennem historien på din ferie i Østrig

Den østrigske hovedstad gemmer på tonsvis af kulturelle oplevelser, hvad enten du kommer et smut forbi på en weekendtur eller stopper på bilferien. Her er der store paladser og museer i massevis, og byen er også berømt for at være en af den klassiske musiks absolutte højborge.

Er du til hyggelige caféer, god mad, autentisk arkitektur og sublime shoppingmuligheder, så får du i Wien den velkendte, energifyldte storby-atmosfære, som man også kender fra andre europæiske storbyer, oven i hatten.

Wien er for dig, som søger oplevelser indenfor historie, kultur og arkitektur.

Her er et godt flytilbud til Wien – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Østrig - Salzburg, forår, skyline - rejser - ferie i Østrig

2. Salzburg – i selskab med Mozart og ‘The Sound of Music’

Salzburg er fødested for den legendariske og verdenskendte komponist Mozart. Byen lever også højt på sine charmerende grønne områder, majestætisk arkitektur og ikke mindst film- og musicalfænomenet, ‘The Sound of Music’. Dette gør Salzburg til et af de mest besøgte steder i Østrig.

Derudover er den gamle bydel ‘Altstadt’ med sine unikke barok-bygninger placeret på UNESCOs verdensarvsliste.

Vinter i Salzburg er den perfekte kombination af kultur, historie og masser hygge i den gamle by og fremragende skiløb til alle sider rundt om byen. Det bliver ikke meget bedre.

Salzburg er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, fotografi, musik og arkitektur.

Lej bil direkte fra lufthavnen i Salzburg her

Østrig Innsbruck - flod huse bjerge - rejser - ferie i Østrig

3. Innsbruck – ferie i Østrig til dig der er klar på et adrenalinsus

Denne by, der ligger mellem de sneklædte alper, er værd at besøge på alle årets fire årstider. Om vinteren er det et af Østrigs fornemmeste skiområder, hvor sommeren i stedet byder på et utal af storslåede vandreruter gennem grønne dale. Er du i stedet klar på lidt af et adrenalin-sus, så kan du springe bungee-jump fra Europa-broen.

Innsbruck er for dig, som søger oplevelser indenfor aktiv ferie, adrenalin, arkitektur og kultur.

Se dette rejsetilbud: Spa og alpeidyl i Østrig

Østrig Salzkammergut - sø klipper natur - rejser - ferie i Østrig

4. Salzkammergut – hold ferie i Østrig og oplev stressfri idyl

Lige udenfor Salzburg ligger området Salzkammergut, som rummer intet mindre end 76 smukke søer i forskellige størrelser. Her er der noget for enhver smag, men er du på udkig efter afslapning og idyl, så er dette stedet for de mest luksuriøse – og ret så unikke – spa-oplevelser midt i den utrolige natur.

Her ligger også den eventyrlige landsby Hallstatt, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Med sine pastelfarvede bygninger og en placering lige ved den smukke sø med samme navn er dette et af de smukkeste steder i Østrig. Det er også i Salzkammergut, at du kan klatre mod himlen på den berømte Himmelstige, som de lokale kalder for Donnerkogel Klettersteig.

Salzkammergut er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, wellness og kultur.

Rejsetilbud: Ophold i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

Østrig Graz - udsigt by østrig - rejser - ferie i Østrig

5. Graz – en kombination af kultur, gastronomi og historie

Graz er Østrigs næststørste by kun overgået af hovedstaden Wien. Ligesom den østrigske hovedstad har Graz en sublim kombination af både kultur, gastronomi og historie. Derudover har Graz intet mindre end seks universiteter, som alle er beliggende i byen.

Som noget helt unikt har Graz en høj bakke midt i centrum komplet omringet af storbyens daglige travlhed. Udover et par enkelte historiske bygninger er bakken fuldstændig dækket af træer, så dette er et fantastisk sted at nyde udsigten ud over Østrigs næststørste by.

Graz er for dig, som søger oplevelser indenfor gastronomi, uddannelse, kultur og historie.

6. Wörthersee – en sommer med kanoture, bådture og dukkerter i søen

Wörthersee er et af de allerbedste steder i Østrig at nyde sommeren med familien. Kanoture, bådture og en varm dukkert i søen er alle gode bud på aktiviteter her. Den smukke sø er et skønt sted for både børn og voksne.

Ønsker du lidt mere fysisk aktivitet, kan du gå på opdagelse i området omkring søen, hvor der er mulighed for at udforske den farverige drypstenshule ‘Griffen’. Til jer, som er vilde med biler, er dette også området, hvor Porsche i sin tid blev produceret.

Wörthersee er for dig, som søger oplevelser indenfor aktiv ferie, natur og biler.

Læs mere om at rejse i Østrig her

Bad Gastein - by bjerge natur - rejser - ferie i Østrig

7. Bad Gastein – byen der indbyder til ren afslapning

Det er ikke helt forkert at kalde Bad Gastein en spa-by, som navnet også antyder. Med sin beliggenhed i Gasteinerdalen er det muligt at nyde de varme kilder fra de omliggende bjerge, mens du indånder den rene og friske bjergluft.

Selvom denne by indbyder til afslapning, er dens placering samtidig perfekt til en mere aktiv ferie. Her er cykelture på mountainbike, vandreruter og skiløb populære aktiviteter i området.

Bad Gastein er for dig, som søger oplevelser indenfor skiferie, afslapning, wellness og historie.

Find et lækkert spa-hotel her

Bad Gastein - by bjerge natur -Bregenz - udsigt sø lake constance - rejser - ferie i Østrig

8. Bregenz – en afslappende ferie ved søpromenaden

Med sin beliggenhed på den østlige side af Bodensøen giver byen Bregenz udsigt til de tyske og schweiziske alper. Her kan du geare ned og nyde en afslappende ferie ved søpromenaden. Her er rig mulighed for at prøve den lokale mad og nyde et glas eller to af de østrigske vine.

Det er desuden muligt at tage svævebanen op til Pfänder-bjerget. Her kan du, som på billedet herover, skue ud mod de høje bjerge i horisonten. Som så mange andre steder i Østrig er der her også mulighed for at finde vandrestøvlerne frem og gå på opdagelse i naturen.

Bregenz er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, kultur og afslapning.

Se rejsetilbud: Oplevelsesferie i Alperne

Østrig Wachau - vingård natur durnstein - rejser

9. Wachau – ferie i Østrig for vin-entusiasterne

Holder du af at få et godt glas vin? Er du interesseret i at komme helt tæt på, hvordan vindruerne bliver høstet og omdannet til vin? Så er Wachau i det sydlige Østrig lige stedet for dig.

Den smukke flod, Donau, snor sig gennem Wachau-dalen, hvor der er rig mulighed for at opleve historiske slotte og klostre samtidig med, at du får vækket din indre vin-entusiast til live.

Wachau er for dig, som søger oplevelser indenfor vin, gastronomi, historie og arkitektur.

De fleste store flyselskaber har ruter direkte til Østrig, dog ofte kun Wien. Du kan også flyve til Innsbruck eller Salzburg, se eksempel her.

Østrig Zell Am See - udsigt sø bjerge - rejser - skiferie i Østrig

10. Zell Am See – de mest betagende bjerge i Østrig

Zell Am See er et af de mest fantastiske områder i Østrig. Området er berømt for sin utrolige kombination af internationale skiresorts, den lyseblå sø og ikke mindst de billedskønne bjerge.

Zell Am See indbyder til en aktiv ferie. Her kan du om dagen enten løbe på ski, vandrer gennem landskabet eller cykle langs søen. Om aftenen kan du nyde noget god mad og hvile benene på et af de mange udsøgte hoteller.

Zell Am See er for dig, som søger oplevelser indenfor afslapning, natur, skiferie og aktiv ferie. Om vinteren er Zell am See det nærmeste du kommer et vinterparadis med noget for alle aldre og alle niveauer inden for vintersport.

Bo på det hyggelige og afslappende Theresia Gartenhotel – se mere her

Østrig - Wien, Hundertwasserhaus - rejser

Østrig venter på dig

Disse ti steder er naturligvis kun et lille udpluk af, hvad Østrig har at tilbyde som rejsedestination.

Østrig rummer selvfølgelig masser af andre smukke og fortryllende områder. Landet virker til at besidde så godt som alt det, man kan ønske sig som rejsende. Derfor har vi ikke andet at sige end at det er om at komme afsted, for Østrig er et besøg værd – hele året rundt.

Det østrigske turistbureau har masser af gode tips til ferie i Østrig for hele familien. Se meget mere på deres danske hjemmeside her.

God rejse.

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

Redaktionen, RejsRejsRejs

Kommentér

Kommentér