Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder du skal opleve
Rejse-podcast Østrig

Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder du skal opleve

Østrig - bjerge natur alperne - rejser
Her er 10 steder, som du ikke må gå glip af, når rejsen går til det smukke alpeland Østrig.
Montenegro banner    

Ferie i Østrig: 10 fantastiske steder du skal opleve er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Lyt til artiklen her:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig, rejser, kort, kort over østrig, østrig kort, austria map,

Landet med de grønne dale, idylliske søer og kulturrige småbyer

Selvom Østrigs smukke og historiske hovedstad Wien bestemt er et besøg værd, så er resten af landet også spækket med et utal af grønne dale, idylliske søer og glimrende vandreruter. Er det ikke nok, så er der masser af kulturrige småbyer, skønne vine og spændende gastronomi rundt omkring i fantastiske Østrig.

Østrig er den oplagte feriedestination, uanset om du er til afslapning og all inclusive, unikke kulturperler og historie eller storslåede naturoplevelser. Det er i øvrigt forholdsvist nemt at tage på kør-selv-ferie i Østrig, for køreturen fra Danmark til Østrig er helt overskuelig.

Her får du redaktionens bud på 10 uforglemmelige oplevelser i Østrig, du skal opleve på din ferie.

Wien - Belvedere museum by - rejser - ferie,

Wien – tag en tur gennem historien på din ferie i Østrig

Den østrigske hovedstad gemmer på massevis af kulturelle oplevelser, uanset om du kommer et smut forbi på en weekendtur eller stopper på bilferien. Her er der store paladser og museer i massevis, og byen er også berømt for at være en af den klassiske musiks absolutte højborge.

Er du til hyggelige caféer, god mad, autentisk arkitektur og sublime shoppingmuligheder, så får du i Wien den velkendte energifyldte storbyatmosfære, som man også kender fra andre europæiske storbyer, oven i hatten.

Wien er for dig, som søger oplevelser indenfor historie, kultur og arkitektur. Et klassisk højdepunkt til din ferie i Østrig.

Salzburg, forår, skyline - rejser - ferie i Østrig, østrig sommerferie

Salzburg – i selskab med Mozart og ‘The Sound of Music’

Salzburg er fødested for den legendariske og verdenskendte komponist Wolfgang Amadeus Mozart. Byen lever også højt på sine charmerende grønne områder, majestætisk arkitektur og ikke mindst film- og musicalfænomenet The Sound of Music. Dette gør Salzburg til et af de mest besøgte steder at tage på ferie i Østrig.

Derudover er den gamle bydel ‘Altstadt’ med sine unikke barok-bygninger på UNESCOs liste over verdensarv.

Vinter i Salzburg er den perfekte kombination af kultur, historie og masser hygge i den gamle by og fremragende skiløb til alle sider rundt om byen. Det bliver ikke meget bedre. Om sommeren skifter du bare skiløb ud med vandring, cykling eller afslapning.

Salzburg er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, fotografi, musik og arkitektur.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
Østrig Innsbruck - flod huse bjerge - rejser - ferie i Østrig, østrig sommerferie

Innsbruck – tag på adrenalin-ferie i Østrig

Tyrols hovedstad Innsbruck, der ligger mellem de sneklædte alper, er værd at besøge på alle årets fire årstider. Om vinteren er det et af Østrigs fornemmeste skiområder, hvor sommeren i stedet byder på et utal af storslåede vandreruter gennem grønne dale. Er du i stedet klar på lidt af et adrenalinsus, så kan du springe bungee-jump fra Europa-broen.

Innsbruck er for dig, som søger oplevelser indenfor aktiv ferie, adrenalin, arkitektur og kultur.

Salzkammergut - sø klipper natur - rejser - ferie i Østrig, østrig sommerferie

Salzkammergut – hold ferie i Østrig i stressfri idyl

find et godt tilbud banner 2023

Lige udenfor Salzburg ligger området Salzkammergut, som rummer intet mindre end 76 smukke søer i forskellige størrelser. Her er der noget for enhver smag, men er du på udkig efter afslapning og idyl, så er dette stedet for de mest luksuriøse – og ret så unikke – spa-oplevelser midt i den utrolige natur.

Her ligger også den eventyrlige landsby Hallstatt, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Med sine pastelfarvede bygninger og en placering lige ved den smukke sø med samme navn er dette et af de smukkeste steder i Østrig. Det er også i Salzkammergut, at du kan klatre mod himlen på den berømte Himmelstige, som de lokale kalder for Donnerkogel Klettersteig.

Salzkammergut er for dig, som søger oplevelser indenfor natur, wellness og kultur.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Østrig Graz - udsigt by østrig - rejser - ferie i Østrig, østrig sommerferie

Graz – en kombination af kultur, gastronomi og historie

Graz er Østrigs næststørste by kun overgået af hovedstaden Wien. Ligesom den østrigske hovedstad har Graz en sublim kombination af både kultur, gastronomi og historie. Derudover har Graz intet mindre end seks universiteter, som alle er beliggende i selve byen. Det giver Graz en udpræget ungdommelig atmosfære.

Som noget helt unikt har Graz en høj bakke midt i centrum komplet omringet af storbyens daglige travlhed. Udover et par enkelte historiske bygninger er bakken fuldstændig dækket af træer, så dette er et fantastisk sted at nyde udsigten ud over Østrigs næststørste by på din ferie.

Graz er for dig, som søger en ferie i Østrig med oplevelser indenfor gastronomi, uddannelse, kultur og historie.

Wörthersee – sommerferie med kanoture, bådture og dukkerter i søen

Wörthersee i delstaten Kärnten er et af de allerbedste steder i Østrig at nyde sommeren med familien. Kanoture, bådture og en varm dukkert i søen er alle gode bud på sommeraktiviteter her. Den smukke sø er et skønt sted for både børn og voksne. Og så er der faktisk dejlig varmt om sommeren her på sydsiden af bjergene.

Ønsker du lidt mere fysisk aktivitet, kan du gå på opdagelse i området omkring søen, hvor der er mulighed for at udforske den farverige drypstenshule ‘Griffen’. Til dig, som er vild med biler, er dette også området, hvor Porsche i sin tid blev produceret.

Wörthersee er for dig, som søger en ferie i Østrig med oplevelser med familien indenfor aktiv ferie, natur og biler.

Læs meget mere om at rejse i Østrig her

Bad Gastein - by bjerge natur - rejser - ferie i Østrig, østrig sommerferie

Bad Gastein – byen, der indbyder til ren afslapning

Det er ikke helt forkert at kalde Bad Gastein en spa-by, som navnet også antyder. Med sin beliggenhed i Gasteinerdalen er det muligt at nyde de varme kilder fra de omliggende bjerge, mens du indånder den rene og friske bjergluft.

Selvom denne by indbyder til afslapning, er dens placering samtidig perfekt til en mere aktiv ferie. Her i området er cykelture på mountainbike, vandreruter og skiløb populære aktiviteter.

Bad Gastein er for dig, som søger en ferie i Østrig med oplevelser indenfor skiferie, afslapning, wellness og historie.

Bad Gastein - by bjerge natur -Bregenz - udsigt sø lake constance - rejser,

Bregenz – en afslappende ferie ved søpromenaden

Med sin beliggenhed på den østlige side af Bodensøen giver byen Bregenz udsigt til bjergene i både Tyskland og Schweiz. Her kan du geare ned og nyde en afslappende ferie ved søpromenaden. Her er rig mulighed for at prøve den lokale mad og nyde et glas eller to af de østrigske vine.

Du kan desuden tage svævebanen op til det 1000 meter høje bjerg Pfänder. Her kan du, som på billedet herover, skue ud mod de høje bjerge i horisonten og Bodensøen forneden. Som så mange andre steder i Østrig er der her også mulighed for at finde vandrestøvlerne frem og gå på opdagelse i naturen.

Hvis du skal på ferie i Østrig, er Bregenz noget for dig, som søger oplevelser indenfor natur, kultur og afslapning.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Østrig Wachau - vingård natur durnstein - rejser,

Wachau – tag på vin-ferie i Østrig og nyd livet

Holder du af at få et godt glas vin? Er du interesseret i at komme helt tæt på, hvordan vindruerne bliver høstet og omdannet til vin? Så er Wachau i delstaten Niederösterreich tæt på Wien lige stedet for dig.

Den smukke flod Donau snor sig gennem Wachau-dalen, hvor der er rig mulighed for at opleve historiske slotte og klostre samtidig med, at du får vækket din indre vin-entusiast til live.

Wachau er for dig, som søger oplevelser indenfor vin, gastronomi, historie og arkitektur.

Her finder du alle de bedste rejsetilbud til hele verden

Zell Am See - udsigt sø bjerge - rejser - skiferie i Østrig,

Zell am See – de mest betagende bjerge i Østrig

Zell am See-Kaprun er et af de mest fantastiske steder at holde ferie i Østrig. Området er berømt for sin utrolige kombination af internationale skiresorts, den lyseblå sø og ikke mindst de billedskønne bjerge.

Zell am See indbyder til en aktiv ferie. Her kan du om dagen enten løbe på ski, vandre gennem landskabet eller cykle langs søen. Om aftenen kan du nyde noget god mad og hvile benene på et af de mange udsøgte hoteller.

Zell am See er for dig, som søger oplevelser indenfor afslapning, natur, skiferie og aktiv ferie. Om vinteren er Zell am See det nærmeste du kommer et vinterparadis med noget for alle aldre og alle niveauer inden for ski og vintersport.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Wien, Hundertwasserhaus - rejser,

Østrig venter på dig

Disse ti steder er naturligvis kun et lille udpluk af, hvad Østrig har at tilbyde som rejsedestination.

Østrig rummer selvfølgelig masser af andre smukke, fortryllende, hyggelige – og endda uhyggelige – områder. Landet virker til at besidde så godt som alt det, man kan ønske sig som rejsende. Derfor har vi ikke andet at sige, end at det er om at komme afsted, for Østrig er et besøg værd hele året rundt.

Se meget mere om Østrig som rejseland her

Det østrigske turistbureau har masser af gode tips til ferie i Østrig for hele familien. Se meget mere på deres danske hjemmeside.

God rejse og god fornøjelse!

Worthersee - udsigt sø klagenfurt - rejser,

Hvad skal man se i Østrig? Seværdigheder og attraktioner

  • Schönbrunn Slot i Wien
  • Mirabell Slot i Salzburg
  • Innsbrucker Nordkettenbahnen i Innsbruck
  • Hallstatt i Salzkammergut
  • Schlossberg i Graz
  • Søen Wörthersee i Kärnten
  • De varme kilder i Bad Gastein
  • Pfänderbahn i Bregenz
  • Göttweig Abbey i Wachau
  • Großglockner i Zell am See

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.