Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul
Østrig

Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul

Cykel, bjerge, landevej - rejser
Østrig er fladere, end man lige skulle tro - i hvert fald hvis man kigger efter de rigtige cykelruter.
Montenegro banner    

Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig - bjerge - rejser, cykelferie

En anderledes cykelferie i Østrig

Østrig er måske ikke det første land, du tænker på, hvis du planlægger at skulle ud og lufte din cykel på sommerferien. Som danskere er vi vant til fladt terræn og fine cykelstier, og det kan godt være et andet og mere udfordrende projekt at skulle klatre over alperne på to hjul.

Men giv ikke op på forhånd; Østrig er meget andet end bjerge. Landet har en stribe cykelruter af meget høj standard og i utroligt smukke omgivelser. Ikke mindst ‘gravelbike’ er et stort hit. Gravelbike er en mellemting mellem landevejscykling og mountainbike og er dermed perfekt til det varierede østrigske landskab.

Der findes selvfølgelig ruter for de virkelig bjergglade cykelryttere, og hvis du er til mountainbike og godt med højdemeter på ruten, så er Østrig det rene Slaraffenland. Der er også masser af steder, hvor du kan leje en el-cykel, der kan hjælpe dig hurtigt afsted, så din cykelferie i Østrig ikke ender med at blive alt for hård.

Østrig - mountainbike - rejser

Grusvej og bjergvej – med og uden hjælpemotor

Et bjergland som Østrig er naturligvis som skabt til mountainbike. Du kan vælge den organiserede og samtidig legende tilgang til sporten i fx Bikepark Leogang i Kärnten tæt på grænsen til Slovenien eller i Bikepark Petzen i Salzburgerland.

Du kan selvfølgelig også tage på en længere cykelekspedition på bjergstier og bjergveje på de utallige ruter landet over. Hvad med at krydse Østrig fra den ene ende til den anden?

Mange steder kan du endda leje en elektrisk mountainbike, så du får hjælp af en lille motor, når strabadserne bliver for store, eller når du bare vil spare lidt på kræfterne undervejs.

Hvis du vil med på den seneste modedille, hvad cykelferie i Østrig angår, så skal du i stedet kaste dig ud på en gravelbike, som er perfekt til en mellemting mellem stejlt og fladt terræn. Her kan du også vælge den elektriske model.

Mange skisportssteder er som skabt til at blive udforsket på to hjul udenfor skisæsonen. De store trækplastre for gravelbike er i billedskønne Salzkammergut og i Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Ruterne går som regel forbi og rundt om smukke søer og vilde landskaber, så husk at have kameraet ved hånden – Østrig er utrolig ‘insta-venligt‘.

En anden udfordrende tur finder du i nationalparken Hohe Tauern, hvor du på cykel oplever både de høje Alpers panoramaudsigter rundt om Østrigs højeste bjerg Großglockner og også skisportsområdet Salzachtal, som om vinteren tiltrækker skiturister fra nær og fjern. Uanset om omgivelserne er skinnende hvide eller frodigt grønne, er der virkelig gode oplevelser at hente her.

Cykelferie i Østrig på den flade måde

Hvis du hellere vil på cykelferie i adstadigt tempo og godt kan nøjes med at kigge på bjergene nedefra i stedet for at køre rundt i dem, så kan du tage på tur langs floderne og i lavlandet blandt vinranker og bølgende marker.

Østrig har noget for enhver, og en af de bedst anbefalede cykelruter er ruten rundt om Hallstätter See i Salzkammergut, som passende kunne tage udgangspunkt i hyggelige Salzburg.

Østrig -cykelferie, rejser

Motion for ben og smagsløg

En anden populær rute til din cykelferie i Østrig løber langs med Donau. Da ruten er flad og følger floden og dermed ikke kræver superfysik eller navigationsevner, er den god til de lidt mindre rutinerede cyklister.

Den østrigske del af ruten løber mellem den tyske grænseby Passau, gennem byerne Linz og Wien og til den slovakiske grænse, hvor der er meget kort til Slovakiets hovedstad Bratislava. Det er selvfølgelig muligt at nøjes med kortere ture langs ruten, hvis du ikke har lyst til hele turen.

find et godt tilbud banner 2023

Hvis du er til vin og motion, så er der en oplagt cykelrute i Steiermark i det sydøstlige Østrig, som har udgangspunkt i landets næststørste by Graz.

Her får du både mulighed for at motionere benene og smagsløgene, når du cykler gennem vinmarker og smuk natur. Hvis du skulle være blevet fristet af en cykelferie til sommer, så er Østrig et mere oplagt valg, end man lige skulle tro.

Se meget mere om at rejse i Østrig både sommer og vinter her

God cykelferie i Østrig!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.