visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig - mountainbike - rejser
Østrig

Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul

Østrig er fladere, end man lige skulle tro - i hvert fald hvis man kigger efter de rigtige cykelruter.
visit østrig, visit austria, banner

Cykelferie i Østrig – unik natur set fra to hjul er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Østrig - bjerge - rejser, cykelferie

En andeles cykelferie i Østrig

Østrig er måske ikke det første land, du tænker på, hvis du planlægger at skulle ud og lufte din cykel på sommerferien. Som danskere er vi vant til fladt terræn og fine cykelstier, og det kan godt være et andet og mere udfordrende projekt at skulle klatre over alperne på to hjul.

Banner, engelsk banner, top banner

Men fortvivl ikke; Østrig er meget andet end bjerge. Landet har en stribe cykelruter af meget høj standard og i utroligt smukke omgivelser.

Der findes selvfølgelig ruter for de bjergglade cykelryttere, og hvis du er til mountainbike og godt med højdemeter på ruten, så er Østrig det rene Slaraffenland. Der er også masser af steder, hvor du kan leje en el-cykel, der kan hjælpe dig hurtigt afsted, så din cykelferie i Østrig ikke ender med at blive alt for hård.

Cykelferie i Østrig på den flade måde

Hvis du hellere vil cykle i adstadigt tempo og godt kan nøjes med at kigge på bjergene i stedet for at køre rundt i dem, så kan du tage på tur langs floderne og i lavlandet blandt vinranker og bølgende marker.

Østrig har noget for enhver, og en af de bedst anbefalede cykelruter er ruten rundt om Hallstätter See i Salzkammergut, som passende kunne tage udgangspunkt i hyggelige Salzburg.

Se meget mere om at rejse i Østrigs forskellige regioner

Banner Østrig, 2020-21
Østrig -cykelferie, rejser

Motion for ben og smagsløg

En anden populær rute til din cykelferie i Østrig løber langs med Donau. Da ruten er flad og følger floden og dermed ikke kræver superfysik eller navigationsevner, er den god til de lidt mindre rutinerede cyklister.

Den østrigske del af ruten løber mellem den tyske grænseby Passau, gennem byerne Linz og Wien og til den slovakiske grænse, hvor der er meget kort til Slovakiets hovedstad Bratislava. Det er selvfølgelig muligt at nøjes med kortere ture langs ruten, hvis du ikke har lyst til hele turen.

Hvis du er til vin og motion, så er der en oplagt cykelrute i Steiermark i det sydøstlige Østrig, som har udgangspunkt i landets næststørste by Graz.

Her får du både mulighed for at motionere benene og smagsløgene, når du cykler gennem vinmarker og smuk natur. Hvis du skulle være blevet fristet af en cykelferie til sommer, så er Østrig et mere oplagt valg, end man lige skulle tro.

Her er et godt flytilbud til Østrig – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

God cykelferie i Østrig!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér