RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Disse 4 europæiske byer er fulde af kultur
Slovakiet - Bratislava - Rejser
Polen Rejsefavoritterne Slovakiet Tjekkiet Ungarn

Disse 4 europæiske byer er fulde af kultur

Tag på opdagelse i fire centraleuropæiske lande, der byder på historiske omgivelser, moderne kunst og masser af føde til sjælen.
Østeuropa- kulturbanner - rejser blank

Af Redaktionen, RejsRejsRejs

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med turistorganisationerne fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Tjekkiet - Prak - katedral - rejser

Fyldt med historie: Fra unge Bratislava til gamle Krakow

Vi tager dig med på tur til storbyer i Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet. Byerne byder på en masse forskellige og spændende oplevelser. I Krakow er der for eksempel over 3000 historiske monumenter, og i Bratislava bliver der året rundt holdt events indenfor både kultur og gastronomi.

Du kan godt begynde at glæde dig! Byerne byder desuden også på fantastiske spaoplevelser, lækker gastronomi og nogle af europas hyggeligste julemarkeder.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Polen - krakow - rejser

Kunst og kultur i Krakow

Polens tidligere hovedstad Krakow er en storby fyldt med kultur og kunst. Mest kendetegnende for byen er den gamle bydel, som er omkranset af ‘det grønne bælte’. I det grønne område ligger Planty-parken, universitetet Jagielloński, kongeslottet på bakken Wawel og det jødiske kvarter Kazimierz.

Midt i den gamle bydel ligger middelalderpladsen Rynek Główny, som er Europas største torv. På pladsen finder du byens mest berømte vartegn, nemlig Mariakirken, og det indendørs marked Sukiennice. Torvet er virkelig byens centrum, og det er også her du kan tage med på en guidet gåtur.

I det jødiske kvarter Kazimierz, som ligger få skridt fra den gamle bydel, finder du barer, restauranter og et aktivt natteliv. I dag er området en bydel i Krakow, men tidligere har det været en separat by. Imellem det 14. og 19. århundrede var størstedelen af beboerne jøder. Der kommer stadig ortodokse jøder fra hele verden til Kazimierz for at mindes fortidens rabbinere, der ligger begravet på områdets gamle jødiske kirkegård, Remah.

Der er over 3000 historiske monumenter i Krakow, hvilket er med til at gøre den gamle hovedstad til den mest besøgte by i Polen. Her er tale om en ægte kulturby.

Derudover er Krakow en god base for ture til andre skønne steder i regionen Małopolska med det fine danske navn Lillepolen. Rundt om byen ligger oplagte seværdigheder som Wieliczka saltmine, nationalparken Ojców og vintersportsbyen Zakopane i Tatrabjergene, så der er også natur og aktiv ferie på programmet.

Find billige pakkerejser til Polen her

Ungarn - Budapest - Rejser

Budapest: Mærk historien på egen krop

Som et af Europas store kulturelle og historiske centre er der masser af underholdende oplevelser i Ungarns hovedstad Budapest. Historien hænger i luften overalt i Budapest, ligesom kulturtilbuddene står i kø. En virkelig oplagt storbydestination hele året rundt.

På grund af den gode infrastruktur omkring Budapest, kan du også komme til mange forskellige hyggelige og interessante omkringliggende byer på blot en time. Det er derfor oplagt at overnatte i Budapest, og tage på dagsture rundt til de steder i nærheden, der bestemt også er et besøg værd.

Du kan komme rundt med bil, tog eller båd. Vil du have den mest afslappende tur og den bedste udsigt undervejs, kan det anbefales at tage båden. Det er især flot at sejle på Donau, som er Centraleuropas længste flod. Der er noget særligt over at drive afsted på floden og se livet udfolde sig fra vandsiden.

Hvis du vil lære området omkring Budapest bedre at kende, kan du tage på organiserede ture rundt omkring i regionen. Det giver altid lidt mere indsigt at have en guide med til at åbne dørene til det sted, du besøger.

Find flybilletter til Budapest her

Banner - Bulli - 1024
Slovakiet - Bratislava - Rejser

Dynamiske Bratislava

Slovakiets hovedstad Bratislava har en rig historie på trods af, at byen er en af verdens yngste hovedstæder. Det er blandt andet byen, hvor 18 konger og dronninger er blevet kronet, da byens katedral var kroningskirke for de ungarnske konger i 300 år. I dag er Bratislava, som kun ligger en time fra Wien i Østrig, centrum for et af de mest dynamiske områder i Centraleuropa.

Den mest charmerende del af Bratislava er den gamle bydel, hvor du kan finde små smalle gader og historiske monumenter. I byens centrum er der fyldt med smukke steder, hyggelige caféer og fremragende restauranter. Og så er det billigt.

Bratislava er vært for forskellige events indenfor alt fra kultur til sport til gastronomi, hele året rundt. Begivenhederne er blot en lille den af den unikke energi og atmosfære, der præger den unge hovedstad.

Billige hoteller i Bratislava

Tjekkiet - prag - vand - rejser

Tjekkiet: Moderne kunst og arkitektur

Der er rig mulighed for smukke udsigter og romantiske gåture i Tjekkiets hovedstad Prag. Byen byder dog også på en masse andre oplevelser.

Snyd ikke dig selv for at opdage deres moderne kunst, design, hippe caféer og enestående gastronomi. Nogle af de skjulte perler er hipsterkvarteret Letná med museet for moderne kunst, det finere kvarter Vinohrady og alle madelskeres paradis; Karlín. Lige syd for Karlsbroen på vestsiden af floden ligger kunstmuseet Kampa, som klart er værd at besøge.

Prag er en skøn by, men du skal ikke undervurdere Tjekkiets næststørste by: Brno. Byen er et perfekt mix af historie, moderne arkitektur, kultur og er livligt natteliv med originale cocktailbarer. I Brno skal du helt sikkert se det modernistiske mesterværk Villa Tugendhat, Sankt Jacob-kirken og Peter og Paul-katedralen.

Hvis du tager toget til Polen fra Tjekkiet, så snyd ikke dig selv for et stop i byerne Olomouc og Ostrava på vejen.

Kulturen trives i bedste velgående i Centraleuropas spændende byer, så sæt kursen mod Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, og få store kulturoplevelser til rimelige penge.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

Redaktionen, RejsRejsRejs

Kommentér

Kommentér