visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Det kimer nu til julemarked! Tag på juleeventyr i Centraleuropa
Polen Rejsefavoritterne Slovakiet Tjekkiet Ungarn

Det kimer nu til julemarked! Tag på juleeventyr i Centraleuropa

Julemarkeder er en af de hyggeligste juletraditioner, og her guider vi til de mest oplagte i Centraleuropa.
visit østrig, visit austria, banner

Af Redaktionen RejsRejsRejs

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med turist-organisationerne fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Banner, engelsk banner, top banner

Jul er også at tage på julemarked

Noget af det hyggeligste i julen er at gå på julemarked og få lidt julehygge indenbords – både i fast og flydende form. I de øst- og centraleuropæiske lande er de ikke kun gode til kultur, mad og spa-ophold. De er også europamestre i markeder, og det gælder selvfølgelig også til jul, hvor det er oplagt at tage på julemarked.

De hyggelige middelalderbyer bliver endnu hyggeligere, når julelysene tændes i de smalle gader og på de historiske markedspladser. Julens lækkerier kommer frem på bordene, og du får varmen både af julestemningen og af maden – og ikke mindst drikkevarerne.

Der er ingen grund til at holde dig tilbage, for der er masser af lækkert juleknas og julestads i Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Tjekket - Prag - julemarked - Rejser

Mærk julestemningen sprede sig i Prag og Olomouc

Stemningen i Prag er helt speciel, og især i juletiden er det en af de mest fantastiske byer i Europa. I december måned pakkes Prag ind i julepynt med julemarkeder på alle gadehjørner.

I den gamle bydel og på Wenzelspladsen kan du købe lokale julegodter og masser af julepynt til enhver smag. Her kan vi anbefale at prøve vinterudgaven af det lille street food-inspirerede marked med masser af vilde smagsoplevelser.

En anden virkelig hyggelig by, du bør opleve på din julerejse i Tjekkiet, er Olomouc tre timer øst for Prag. Her kan du mærk hvordan julen indhyller den historiske og stadig ungdommelige universitetsby. En fjerdedel af byens beboere går på universitetet, og de er med til at holde den ellers gamle middelalderby ung og livlig.

På torvet midt i byen kan du finde utallige julemarkedsboder, smukke springvand og en helt bestemt lokal delikatesse vil helt sikkert ramme din lugtesans: ‘Olomoucké tvarůžky’, verdens mest lugtende ost, som er opkaldt efter byen Olomouc. Man behøver jo ikke, at prøve den, men det vil sikkert være en oplevelse!

Tag til jul i Tjekkiet og oplev den forførende julestemning med alle sanserne.

Find billige flybilletter til Tjekkiet her

Jul kaffe rejser

Smag på den slovakiske jul

I december måned kan du opleve de slovakiske byer på en magisk og levende måde. Byerne er pyntet med julelys, og på ethvert julemarked er der små boder med forskellige slovakiske delikatesser. Det sker ret ofte, at du kan høre de lokale kor synge julesalmer på markederne.

Gaderne er fyldt med julehandlende mennesker, og humøret og stemningen er høj. Lokale håndværkere og kunstnere sælger håndlavede julegaver og julepynt. Det er populært blandt besøgende at smage på forskellig traditionelle retter, som fx fisk og kød direkte fra grillen. Det er i det hele taget meget traditionelt og håndholdt.

Der er naturligvis masser af søde sager som bagte kartoffelpandekager, vafler og meget, meget mere. Hvis du elsker julens søde side, skal du helt sikkert tage på julemarked i Bratislava, eller en af Slovakiets andre hyggelige byer.

Find tilbud på historiske hoteller i Bratislava her

Jul - polen - banner
julemarked - jul - rejser


Kæmpe julemarked i Budapest

De fleste i Budapest kender til julemarkedet ved domkirken Sankt Stefans Basilika, men kender du det også? “Budapest Christmas Fair” er et af de største og smukkeste i Europa, og hvis du er til juleri og julemarkeder er det et oplagt sted.

Tag familien under armen og oplev byen på en sjov, hyggelig og aktiv måde. Er du mere til vin eller gløgg, kan du nyde det sammen med julegodter fra det traditionelle ungarske køkken. Lad julelysene vise vej, og gå ikke glip af Europas største 3D-lysshow.

Julemarkedet ved Basilikaen i Budapest skal ses, føles og smages. Det er et lille juleeventyr i sig selv.

Du kan endda tage på julemarked med god samvittighed; det er nemlig også et af de mest miljøvenlige julemarked, du kan finde. Julemarkedet ved domkirken er nemlig skabt på baggrund af et stærkt lokalt fællesskab. Du kan nyde de mange koncerter, som samler ind til velgørenhed, og passe på miljøet med klimavenlige kopper og bestik. Hvis du ikke kan spise alt, de har at byde på på markedet, så bliver resterne genanvendt. 

Sæt Budapest på ønskelisten allerede nu og bliv en del af Europas smukkeste julemarked.

Find tilbud på historiske hoteller i Budapest her

Julelys lyser Polen op

Et julemarked er en stor del af ferietraditionerne i Polen. Lysene på alle gader og træer, julekugler og duften af kanel er alt sammen med til skabe en atmosfære af jul.

Du kan købe hjemmelavet keramik, legetøj og julepynt samt meget andet håndarbejde, som laves på den gode gamle facon, og de sælges fra hundredvis af hyggelige træboder.

Dufter fra boderne er fantastisk, og du skal selvfølgelig smage på de polske delikatesser: Pølser, kål, svampe, suppe og pirogi. I december måned finder du julemarkeder i så godt som alle polske byer. Oftest på torve og markedspladsen i centrum. De største julemarkeder ligger i Warszawa, Kraków, Gdańsk, Wrocław og Poznań.

I hovedstaden Warszawa kan du opleve den årlige julelysfestival. Julelysene strækker sig gennem Warszawas gamle bydel, og 20 km langs ‘Kongeruten’ til kongeslottet Wilanów.

I kulturbyen Poznań kan du opleve den årlige internationale isskulpturfestival, hvor de mest berømte kunstnere i verden deltager. Det er dybt imponerende, hvad de får ud af en blok is.

Julemarked i Polen er et oplagt valg, hvis du både er til traditionel jul, og gerne vil opleve nye byer i juletiden.

Se tilbud på pakkerejser til Polen her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.