Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tjekkiet » Tjekkiet: Her er seværdighederne du skal se
Sponsoreret indlæg Tjekkiet

Tjekkiet: Her er seværdighederne du skal se

Sponsoreret indlæg. Tjekkiet består af Bøhmen, Mæhren og Schlesien, og alle regioner er fulde af fede ferieoplevelser. Her er de bedste.
Montenegro banner    

Tjekkiet: Her er seværdighederne, du skal se er skrevet af Natálie Hlaváčková i samarbejde med CzechTourism.

Kendte og skjulte seværdigheder i Tjekkiet

De fleste kender Tjekkiet på grund af hovedstaden  Prag og de gode og billige øl. Men det lille land i midten af Europa har så meget mere at byde på. Her er vores bedste anbefalinger til dig, der gerne vil udforske landet og opleve flere af de skønne tjekkiske regioner.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Prag – Største by og hovedstad i Tjekkiet

Du kan ikke sige Tjekkiet uden også at sige Prag – en tur til hovedstaden er et must. De største seværdigheder er Prags Borg og Wenzelspladsen som begge ligger i hjertet af byen. Tag på en gåtur over Karlsbroen, der går fra Prags Borg til Den Gamle By. I Den Gamle By må du endelig ikke gå glip af den kendtegamle rådhusplads Staroměstské náměstí. Her finder du også Prags astronomiske ur Orloj.

Regionen Centralbøhmen

  • rrr banner 22/23

Lige udenfor Prag starter regionen Centralbøhmen. Her finder du en række smukke slotte og flot natur. Noget, du absolut ikke må glippe her, er det helt unikke Karlstein Slot, som har spillet en vigtig rolle i Bøhmens historie og været hjemsted for flere samlinger af hellige relikvier og de bøhmiske kronjuveler.

Du bør også lægge vejen forbi byen Kutná Hora, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I Kutná Hora bør du helt klart besøge katedralen St. Barbara og ikke mindst ‘benkammeret’ i kapellet Sedlec, hvor menneskeknogler er brugt til udsmykning i form af lysekroner, våbenskjold, møbler og meget andet. Det er ikke et syn, du glemmer igen lige foreløbig.

I en lidt anden genre finder vi slottet Konopiště, som har en meget smuk park. Eller hvad med en tur til Chateau Mcely, hvor du kan nyde forskellige former for spaophold.

Er du mere til naturoplevelser, kan du tage en tur forbi Koněprusy-grotterne. Her kan du se de mystiske, men flotte og dramatiske drypstenshuler. Det er nogle de længste af sin slags i Tjekkiet og bestemt en udflugt værd.

Tjekkiet - Karlovy Vary, hestevogn - rejser

Vestbøhmen – spa og skål!

Vestbøhmen består af regionerne Karlovy Vary og Plzeň og er et paradis for spa-elskere og øl-elskere lige midt i den smukke natur. Plzeň er, som navnet tydeligt indikerer, byen for dem, der elsker øl. Her skal du helt sikkert besøge bryggeriet Pilsner Urquell, hvor den legendariske pilsner i sin tid blev skabt.

Er du til wellness, spa og kurbad, bør du besøge en af disse byer: Karlovy Vary, Mariánské Lázně og Františkovy Lázně. De tre byer udgør den vestbøhmiske ‘spa-trekant’, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Hop en tur i det termiske vand, som nærmest virker helt fortryllende, og som desuden er kendt for at være helbredende. Du kan jo lige så godt komme hjem fra rejsen i endnu bedre tilstand, når nu chancen er der.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Tjekkiet - Bøhmisk Schweiz - rejser

Nordbøhmen – magisk og romantisk natur

Magisk og romantisk natur er præcis hvad Nordbøhmen – bestående af regionerne Ústí nad Labem og Liberec – har at byde på. Den største attraktion her er nationalparken Bøhmisk Schweiz med det smukke klippemonument Pravčická brána. Området her er helt perfekt til vandreture og klatring.

I Nordbøhmen ligger Krkonoše-bjergene, hvor du også finder det højste bjerg i Tjekkiet: Sněžka. Bjergene er perfekte til skisport om vinteren.

I Liberec-regionen kan du besøge ‘Crystal Valley’. Her kan du opleve helt unik glaskunst, som har været forbundet med området i århundreder. Her laves et hav af glasprodukter som videresælges fra Tjekkiet til hele verden.

Montenegro banner

Til sidst skal du helt klart lægge vejen forbi klippeformationen Panská skála. Det er et nationalt naturmonument, der grundet dets udseende er kendt som stenorgel.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Tjekkiet - Hluboka Slot - rejser

Sydbøhmen – middelalderslotte, aktiv ferie og øl i verdensklasse

Regionen Sydbøhmen er en smuk region med eventyrslotte, skove og store fiskedamme. Sydbøhmen er et oplagt mål for både de aktive rejser og de afslappende ferier. Hovedattraktion i Sydbøhmen er den historiske by Český Krumlov og det nygotiske Hluboká Slot.

På den aktive ferie bør man også besøge Treetop Walk i Lipno eller tage på rafting i det historiske centrum af Český Krumlov. Vil man kombinere det hele med dejlig afslapning så tag en tur til byen Třeboň og nyd en lækker tur i spaen eller snup en hyggelig cykeltur i det smukke landskab.

En anden by, der er et besøg værd, er České Budějovice. Byen har altid haft en stor indflydelse på Tjekkiets historie grundet sin strategiske position. Den dag i dag er mange af de historiske steder i byen bevaret. České Budějovice er også hjemsted for den originale Budvar-øl, som du selvfølgelig også bør smage.

Østbøhmen – heste, honning og hængebro

Regionerne Hradec Králové, Pardubice og Vysočina, som tilsammen udgør Østbøhmen, er kendt for klippebyer, honning og de mange heste. Her finder du de unikke Adršpach-Teplice-klipper, som til sammen udgør nogle af de smukkeste klippeformationer i Tjekkiet.

Er du interesseret i dyr – og i særlig grad heste – så tag en tur forbi ‘National Stud Farm’, eller Národní hřebčín, der ligger i byen Kladruby ned Labem. Her kan du lære alt om gamle traditioner indenfor hesteavl i verdens ældste stutteri af sin art, som er opført på UNESCOs verdensarvsliste. Udover at møde hestene kan du komme på en rejse tilbage i tiden på en rundtur på det gamle slot.

Sidst, men bestemt ikke mindst, bør du besøge Sky Bridge 721 i Dolní Morava, som du finder tæt på grænsen til Polen. Her kan du opleve en fantastisk udsigt og godt adrenalinkick, mens du passerer den længste hængende gangbro i verden. Udover den lange hængebro kan du tage op i trækonstruktionen Sky Walk, hvor du i 1200 meters højde nærmest bogstaveligt går rundt på en sky. En unik oplevelse, du kun finder her.

Se mange flere byguider til storbyer verden over her

Mæhren og Schlesien – det eventyrlige Tjekkiet

Lækre smagfulde vine, smukke slotte, gamle traditioner og meget mere finder du her. Mæhren og Schlesien er hjemsted for flere UNESCO-monumenter, men nogle af dem, du absolut bør se, er Lednice-Valtice og Kroměříž Slot.

Lednice-Valtice er både kendt for sin skønhed og for sin lange tradition for vinfremstilling. Her kan du gå en tur igennem en af de mest unikke parker fuld af sjældne træarter og damme – også er kendt som Europas Have. Ved Kroměříž Slot kan du besøge slottets have, som er kendt som Edens Have, og som indeholder en smuk labyrint af grønne buske.

Det næste stop på turen bør helt klart være Moravský Kras, som er det største og smukkeste karstområde i Centraleuropa. Her er hovedattraktion den berømte Macocha-kløft, som er den største ‘afgrund’ af sin art i Centraleuropa.

Er du til en lille udflugt til vands, kan du tage på en idyllisk bådtur i Punkva-hulerne og sejle mellem klipper og drypsten og på underjordiske søer i eventyrlige omgivelser.

Se alle de bedste rejsetilbud til hele Europa her

Tjekkiet - Brno, katedral - rejser

Brno – en livlig by

Når du besøger Mæhren, skal du stoppe i Brno. Byen er Mæhrens hovedstad og byder på den perfekte kombination af historie, moderne arkitektur og kultur. Et absolut must see er den historiske bygning Villa Tugendhat opført af arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, der var absolut forud for sin tid, og som nu er registreret på UNESCOs liste.

I Brno er der nærmest noget unikt på hvert hjørne, men helt særlig er Peter & Paul-katedralen og slottet Špilberk, som før i tiden havde et af de barskeste fængsler i Europa.

Efter mørkets frembrud summer byen af og liv med sine mange barer og caféer, der skaber en livlig atmosfære. Her mødes de lokale til mad og vin efter dagens arbejde. En perfekt destination på rejsen rundt i Tjekkiets spændende og smukke regioner.

  • rrr banner 22/23

Se meget mere om at rejse i Tjekkiet her

God rejse til Tjekkiet!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Natálie Hlaváčková

Natalie er oprindeligt fra Prag og flyttede til København for 3 år siden i forbindelse med sine studier og sin passion for Skandinavien. Hun har været i de fleste lande i Europa, og hendes favoritter er Frankrig og Grækenland. For nogle år siden opfyldte hun sin drøm om at besøge New York og rejse rundt i USA som udvekslingsstudent. Nu er hendes nye drøm at udforske 'ildens og isens land' - Island. Når Natalie ikke har mulighed for at rejse til udlandet, kan hun godt lide at bruge tid på at udforske skønheden i Danmark på sin motorcykel og bruge tid sammen med sine venner og kære på eventyrlige aktiviteter.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.