RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Wellness og spa: Her er de bedste steder i vores nabolande
Slovakiet wellness-grand-hotel jasna
Polen Rejsefavoritterne Slovakiet Tjekkiet Ungarn

Wellness og spa: Her er de bedste steder i vores nabolande

Det er tid til at forkæle krop og sjæl. Læs vores anbefalinger til oplagte spa- og wellness-destinationer i Østeuropa.
blank blank

Af Redaktionen RejsRejsRejs

Sponsoreret indlæg. Denne artikel er skrevet i samarbejde med turistorganisationerne fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

Tjekkiet - Karlovy - Spa - Rejser

Wellness er ferie, hvor du faktisk kommer afslappet hjem

Kender du de ferier, hvor man næsten har brug for ferie efter ferien? Hvis du også bruger dine rejser til at lade op til en travl hverdag, er det oplagt at vælge nogle destinationer, hvor wellness og spa er nemt, lækkert og til at betale. Uanset om du skal på venindetur, med familien eller bare elsker varme bade.

Her får du vores anbefalinger til oplagte steder i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Polen. Du kan kombinere dit spa-ophold med lækker gastronomi, historisk kultur eller hyggelige julemarkeder.

Tjekkiet - Spa - Rejser

Kurbad i bjergene

Gennem århundreder har spa og helbredende behandlinger været en tradition i Tjekkiet. Det er sådan, alle de små unikke kurbyer er blevet skabt. Kurbyerne har beholdt deres charme, og det vigtigste her har altid været spa på første klasse – ren luksus. 

Tjekkiet har et helt specielt område, som de kalder spa-trekanten. Her finder du Karlovy Vary, Mariánské Lázně og Františkovy Lázně samt det største af regionen Mährens kurbade, Luhačovice, 

Hvis du er til kurbade med bjergudsigt, kan du opleve det i Karlova Studánka. Det vidunderlige landskab i Jeseník-bjergene giver dig udsigt over skovklædte bakker, vandfald og smukke klipper.

Der er mange luksuriøse steder at vælge mellem – du skal blot finde det, der tiltaler dig mest. Prøv fx det femstjernede Hotel Miura, som har vundet hotelprisen 2019, eller det autentiske Ayurveda Resort Katerina.

Der er mange muligheder i alle prisklasser i Tjekkiet. Der er sikkert også et til dig.

Find et lækkert spa-hotel i Tjekkiet her

En jordnær wellness-behandling

Luften er mere end almindelig ren i de høje Tatrabjerge i Slovakiet. Tag på spa-ophold og mærk, hvordan luften i området giver kroppen en lettere vejrtrækning og fylder dine lunger med ny energi. Spa-hotellerne i Tatrabjergene er virkelig det rene wellness-paradis.

I Tatrabjergene bruger man ofte naturen i wellness- og spa-behandlingerne. Fx bruger man medicinske bjergurter, skovfrugter, honning og salt til behandlingerne på kurcentrene.

Tatrabjergene har været et kurcentrum i flere hundrede år, og derfor vil du også kunne finde ret unikke steder som Grandhotel Praha, som er klassisk luksus kombineret med spa og wellness i absolut topklasse. Det er er en ret lækker kombination.

Du kan også besøge det største spa-hotel i Slovakiet, Grand Permon, hvor en kombination af sauna, vand og dampbade krydret med naturlige elementer er garant for en professionel behandling.

Hvis du er til det ultimative private spa, så besøg Zion Spa på Grand Hotel Kempinski High Tatras. Her får du et luksusophold med europæisk elegance og endda en fremragende restaurant oven i.

Uanset hvad du vælger, vil det helt sikkert være en tur, som du sent vil glemme. 

Se tilbud på spa-hoteller i Tatrabjergene her

spa - banner - tjekkiet

Ungarn – termalbade ad libitum

Vidste du, at Ungarn har masser af termisk vand under jorden? Bare i Budapest er der over 100 termiske kilder! Det er faktisk det største antal i verden.

Du har måske hørt om Gellert-badene, der er verdensberømte, men der er en bred vifte af spa-muligheder i Ungarn, både indendørs og udendørs. Hver by har sine spa-steder, fra udendørs termiske bade til deciderede luksusresorts, hvor du har alt, hvad hjertet kan begære.

Alle stederne bruger det termiske vand og mineralske mudder til de behandlinger, der passer til dig.

Ungarn er med andre en perfekt rejsedestination for dig, som sætter pris på velvære.

Se tilbud på spa-hoteller i Budapest her

Slovakiet Tatra Hotel Liptovsky Dvor rejser

Wellness under jorden

Polen er en stor spa- og wellnessdestination for dig, som søger uforglemmelige oplevelser. På sanatorier, i spa-centre og på wellness-hoteller får du masser af muligheder, og de ligger tit i områder med smukke landskaber og attraktioner. Du kan fx opleve kurbyerne ved kysten, hvor der er flere spa-hoteller af høj kvalitet.

Du kan også tage en nat under jorden helt væk fra den stressende hverdag. Du kan opleve den mest afslappende søvn i Wielczka saltminen, som gennem flere århundreder er blevet brugt til helbredende behandlinger. Prøv et underjordisk ophold her, og mærk hvordan din krop slapper af.

Du kan kombinere Wielczka med en tur til det nærliggende Krakow, en af de absolut mest interessante kulturbyer i Europa.

Find spa-hoteller ved Polens kyst her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.


blank

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Unsupported get request. Object with ID '17841405729241451' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.