RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Polen » Wellness i Polen: 5 sprøde spa-hoteller ved Østersøen
Polen spa hotel Shuum - rejser
Polen

Wellness i Polen: 5 sprøde spa-hoteller ved Østersøen

Leder du efter gode tilbud på spa-hoteller og wellness? Her er redaktionens 5 favoritter på Østersøkysten i Polen, få timer hjemmefra.

En lille sejltur fra Danmark ligger den anden side af Østersøen. Strandene er lige så flotte og lange som fx ved Marielyst på Falster, men der er en forskel: Priserne og udvalget af spa- og kurhoteller. Wellness er hot i Polen.

Du har sikkert været på besøg i det nordtyske, men hvis du krydser grænsen ind i Polen finder du nogle steder, der skiller sig ud. Og tag ikke fejl – niveauet er mange steder tårnhøjt, fordi de får en del tyske kurgæster, der vil have kvalitet for pengene.

Læs mere om forfatteren Jacob Gowland Jørgensen her

Her er redaktionens bud på 5 sprøde spa-hoteller på den polske Østersø-kyst. Alle steder har vi selv besøgt i år, og de tilbyder alle spa-pakker til meget fornuftige priser.

Hotel Shuum

Kołobrzeg er det tungebrækkende navn på en af de mest besøgte byer i Polen, fordi den ligger ved en smuk strand, og er ganske tæt på den tyske grænse og færgeruterne fra Danmark og Sverige. Fx er der direkte færgerute til Bornholm i sommerperioden.

Konkurrencen mellem hotellerne er derfor også ganske stor, så det er også i det her område man finder nogle af de bedste steder.

Polen spa hotel - rejser

Hotel Shuum er et såkaldt boutique wellness hotel, der er helt nyrenoveret og gentænkt, og et oplagt bud i luksusklassen. Nu er alting stadig meget billigere i Polen, så priserne for et dobbeltværelse ligger typisk på 800-900 kr. nat med fremragende morgenmad, yoga, spa og en del andet inkluderet.

Et ekstra plus er deres gourmet-restaurant, der har fået priser, og hvor standarden fint matcher niveauet på de rigtig gode restauranter i København og har egen sommelier og vinkælder. Virkelig lækkert. Og hyggeligt.

Polen spa hotel - rejser

Deres wellness-behandlinger er certificeret, og der er i det hele taget tænkt på alt. Hotellet er vurderet til 4,5 på Tripadvisor og er et oplagt valg.

Marine Hotel

I Kołobrzeg ligger hotellet Marine direkte ud til strandpromenaden. Det er et stort nyrenoveret hotel med en mildest talt bizar statue foran, der fortæller historien om, at det var her, det danske landshold boede til fodbold-EM i 2012.

Kolobrzeg, Polen - rejser

Værelserne er store og har havudsigt, og hotellet har en flot spa-afdeling med en mindre pool og en udendørs jacuzzi.

Et dobbeltværelse fås fra 600 kr/nat inklusiv en masse gode sager. Hotellet er vurderet til 4,0 på Tripadvisor.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til den polske kyst

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Polen – kig efter mulighederne her.

Fly
Der er direkte flyafgange flere gange om ugen fra København til både Stettin og Gdánsk. Se eksempel på flyruter og priser her.

Færge 

Du kan sejle fra Ystad i Sverige eller fra København til Świnoujście med Polferries. Om sommeren kan du også sejle fra Bornholm. Se mulighederne her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser med vennerne.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

HAVET Hotel Resort & Spa

10 km fra Kołobrzeg ligger en af redaktionens favoritter, HAVET Hotel Resort & Spa.

Polen spa hotel - rejser

Trods navnet er det ikke danskejet, men hotellets navn stammer fra en navnekonkurrence blandt medarbejderne, der syntes at det bedst signalerede hotellets placering og stil. Og det gør det også. Det er et både elegant og hyggeligt hotel med en virkelig rar og afslappende atmosfære, så man føler sig hurtigt velkommen.

Det har en fantastisk placering, og er lige så meget en moderne fortolkning af et badehotel som et spa-hotel.

Polen - spa-hotel rejser

Værelser fås fra 500 kr/nat inklusiv en masse gode sager. Hotellet er vurderet til 4,0 på Tripadvisor.

Radisson Blu Resort Swinoujscie

Swinoujscie har udviklet sig fra at være en klassisk havneby til en resortby med et væld af nye hoteller og flere strandpromenader med restauranter og byliv. Det er faktisk et flot område med gratis udendørs koncerter om sommeren.

Polen - spa hotel rejser

Radisson Blu Resort Swinoujscie er kun to år gammelt og er en strand-udgave af de kendte hoteller. Det ligger få skridt fra stranden, lige ved strandpromenaden, og deler et kæmpe vandland og spa med nabo-hotellet Hilton.

Polen Radisson Blu Resort Swinoujscie

Radisson Blu Resort Swinoujscie fås fra 1000 kr/nat inklusiv en masse gode sager. Hotellet er vurderet til 4,0 på Tripadvisor.

Trzy Wyspy Hotel & Spa

Trzy Wyspy Hotel & Spa ligger et par hundrede meter fra Radisson-hotellet i Swinoujscie og er i modsætning til de andre “kun” et 3-stjernet hotel.

Det er fire år gammelt og har en virkelig hyggelig restaurant med tagterrasse og havudsigt. Værelserne er store og pæne uden at være prangende, og hotellet har naturligvis en spa-afdeling.

Polen spa hotel - rejser

Dette hotel skiller sig ud på to måder: For det første er der en virkelig rar atmosfære med meget hjælpsomme medarbejdere, og så er prisniveauet i den grad i orden.

Læs mere om den polske Østersøkyst her

Hvis man besøger hotellet uden for sæsonen kan man få et dobbeltværelse for omkring 500 kr/nat. Det inkluderer to behandlinger pr. dag pr. person i det flotte wellness-område, fx massage og hudbehandling, samt halvpension. Så for for 1700 kroner pr. person kan man få et wellness-ophold i en hel uge med det meste inkluderet. Det fås vist ikke billigere og tiltrækker da også en del modne rejsende fra hele Nordeuropa. Så man leve med at navnet er svært at udtale!

Hotellet er vurderet til 4,0 på Tripadvisor.

God rejse til den flotte polske kyst.

RejsRejsRejs var inviteret med på rejse af PolenGO og det polske turistråd. Holdninger og kommentarer er som altid vores egne.

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér