Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Spa-ophold i Danmark: Her er 12 spa-steder du skal prøve
Danmark Jylland Sjælland og øer

Spa-ophold i Danmark: Her er 12 spa-steder du skal prøve

Danmark - kvinde - spa - wellness - rejser
Er du på udkig efter spa, wellness og forkælelse? Her er 12 bud på dejlige spa-ophold i Danmark.
Montenegro banner    

Spa-ophold i Danmark: Her er 12 spa-steder du skal prøve er skrevet af Joan J. Andersen og Maria Holck Ertner.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Spa, olier, håndklæde spa-ophold i Danmark - rejser

Forkæl dig selv med wellness på spa-ophold i Danmark

Regnen trommer på ruden. De varme sandstrande er blevet til et fjernt minde, der får dig til at sukke højlydt. Du ser dig omkring; Din bruser, den gamle balje, og en enkelt ansigtsmaske, som vist nok er blevet for gammel. Ikke just wellness. Din krop og sjæl længes efter luksus. Hold ud lidt endnu, for her giver vi dig en liste over 12 særlige spa-ophold i Danmark, der nok skal give dig følelsen af forkælelse tilbage.

Der er lidt for enhver smag og enhver pengepung, uanset om du er til ultimativ luksus eller vil ligge i shelter med vildmarksbad. Og om du foretrækker et spa-hotel eller et sted, hvor du kan være helt alene. 

Alsik Hotel spa-ophold i Danmark - rejser (Privat billede)
Alsik Hotel

Alsik Hotel: Nordlys, udsigt og charme 

Vil du koble helt af og sætte tempoet ned? Så skal du en tur til den smukke, gamle havnefront i Sønderborg på Als. Her finder du det luksuriøse Alsik Hotel og Alsik Nordisk Spa & Wellness.

Alsiks spa- og wellnessfaciliteter er af højeste kvalitet og spænder over terapeutiske saunaer og dampbade til afslappende ansigts- og kropsmasker. Her findes også det forfriskende Ice Room, hvor du kan blive kølet af. Fra Alsiks terrasse kan du nyde udsigten over Alssund, mens du flyder rundt i hotellets udendørs infinitypool med saltvand. Som noget helt specielt kan du opleve nordlys, hvis du begiver dig ind i Aurora Cave.

Når dagen går på hæld, og du er rykket helt ned i tempo, kan du stille din sult på en af Alsiks tre fantastiske restauranter. De tre restauranter er udviklet og ledet af den anerkendte kok, Jesper Koch, og her er du sikret en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige. 

Alsik er den perfekte ramme om dit spa-ophold i Danmark, hvis du er til luksus og en vaskeægte følelse af zen. 

Læsø kur spa-ophold i Danmark - rejser (Privat billede)
Læsø Kur

Læsøsalt og spa-ophold i øriget Danmark

Læsø er kendt for sin produktion af Læsø Salt, og det er også blevet omdrejningspunktet for det skønne kursted, Læsø Kur, i Vesterø Havn.

Læsø Kur ligger i en ombygget kirke, hvor bevaringen af kirkens originale struktur har været i højsædet. Derfor er kirketårnet bevaret, og som gæst på stedet kan du gå hele vejen op i toppen af tårnet for at blive blæst bagover af den uovertrufne udsigt over både Kattegat og Vesterø.

På kurstedets terrasse kan du nyde en svømmetur i den opvarmede spa, mens du lytter til Kattegats bølgeskvulp. Kurstedet tilbyder både bodyscrub, ler- og algeindpakninger, massage og meget mere. Alle behandlinger foretages med kvalitetsprodukter fra Læsø og andre dele af Danmark. Fælles for alle produkterne er, at deres nøgleingredienser er naturlige, og oftest er det enten salt, rav eller pil. Slå benene op og hjernen fra på Læsø.

Her er et godt flytilbud fra København til Aalborg – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
spa-ophold i Danmark
Hotel Strandlyst, Samsø

Hotel Strandlyst på Samsø: Design, stemning og luksus

Samsø, Samsø, Samsø. En af Danmarks ø-perler – med et lille, eksklusivt badehotel, Strandlyst Hotel. Der er pool og spa-bad, og herudover er det i høj grad værterne, de stemningsfulde omgivelser og de udsøgte gastronomiske mesterværker, der gør dit ophold mindeværdigt.

Hotellet ligger tæt på stranden og gav i 1800-tallet både ly til vejrbidte fiskere og turister fra fastlandet. I dag er det et fantastisk sted med lækkert design og luksus – lige til en romantisk getaway eller en venindetur.  

20 steder du skal opleve i Danmark

Griffen Hotel, Rønne spa-ophold i Danmark (Privat billede)
Griffen Spa Hotel, Rønne

Griffen Spa Hotel, Bornholm: Fabelagtigt spa-område 

find et godt tilbud banner 2023

Det er ikke for ingenting, at Bornholm er en af Danmarks foretrukne feriedestinationer. Solskinsøen er berømt for sin autentiske stemning og for den bjergtagende natur.  

Griffen Spa Hotel i Rønne har fået sit navn efter et fabeldyr med løvekrop og ørnehoved, der vogter over værdifulde skatte. Og Griffen i Rønne er virkelig et særligt sted. Med en beliggenhed helt ud til vandet, tæt på lystbådehavn og en hvid sandstrand, smukke værelser, god mad og ikke mindst et fabelagtigt spa-område, vil du hurtigt komme helt ned i gear.  

Spa-området er fyldt med velvære. Udover sauna, boblebad, massage og wellnessbehandlinger, kan du for eksempel prøve Diamantspaen, hvor du skiftevis forkæler krop og sind med varm damp og iskoldt vand. På denne måde bliver dit immunforsvar forstærket, og du vil føle energien boble. 

Om det er maden eller udsigten, der er bedst, er svært at bedømme. Restauranten vender mod vest, og det betyder, at de klassiske gourmetretter akkompagneres af den evigt skiftende solnedgang med alle dens farver og nuancer. Vi gætter på, at du ikke vil hjem igen.  

Find fly mellem Bornholm og København

spa - skib
Femmasteren, Marstal, Ærø

Femmasteren og Sømandsbadet på Ærø – sømandsskrøner, fred og ro

I den billigere ende anbefaler vi Femmasteren og Sømandsbadet i Marstal på Ærø. Øen er på mange danskeres liste over yndlingssteder, fordi den emmer af liv og atmosfære. Blandt Ærøs mange charmerende huse, der er yderst velbevarede, finder du spor efter en historie fuld af sejlere og driftige handelsmænd.

I Marstal finder du det vidt berømte søfartsmuseum og det fantastisk hyggelige hotel Femmasteren. Når du bor her, har du gratis adgang til Sømandsbadet, som er åbent fra marts til oktober.

Badet består af to udendørs vildmarksbade, der opvarmes til 38 grader. Yderligere kan du nyde varmen i de to indendørs saunaer og et bruseområde. Efter en lang dag, hvor du har udforsket den charmerende ø, kan du slappe af i de hyggelige omgivelser. Der er en særlig stemning på Femmasteren, som bare skal opleves.

Badene kan også benyttes på timebasis, selvom du ikke bor på Femmasteren.  

Ø-ferie i Danmark – 7 øer du skal besøge

spa -kurbab
Lübker spa og wellness, Djursland

Lübker Spa og Wellness- ultimativ luksus på Djursland 

Tænker du spa, wellness og sauna, tænker du måske også på Finland, som er verdensberømt for sine ældgamle kur- og sundhedsprincipper. På Djursland kan du få en helt særlig oplevelse, som er nænsomt udviklet med tanke på de finske traditioner.

Lübker Spa og Wellness tilbyder udover sauna også en spa-grotte, udendørs vildmarksbad og finsk pejsesstue. På den store tagterrasse har du en fænomenal udsigt over den smukke natur og golfbanen, og du kan samtidig nyde både kolde og varme faciliteter såsom dampkabine og spabad, sauna og fodbadsfontæne.  

Du vil elske det smilende personale, der tilbyder mange forskellige krops- og ansigtsbehandlinger, ‘hot stone’-massage, bodyscrub og meget andet. Uhm! Så kan regnvejrsdagene bare komme an!     

Sådan kommer du billigt fra København til Århus

strand solnedgang
Rømø Enjoy Wellness

Enjoy Resorts Rømø – en unik perle midt i Vadehavet

Rømø er en forholdsvis ung ø. Den er skabt af sten fra istiden og sammenblæst sand, der er så fint, at det kunne befinde sig i et timeglas. Her står solen op over Vadehavet og går ned over Vesterhavet. Fra Rømø drog sømænd ud på verdenshavene blandt andet på hvalfangst ved Svalbard og Grønland

Udover at Rømø har en fascinerende historie og ligger lige midt i nationalparken Vadehavet, så flokkes surfere her også for at prøve kræfter med det enorme Vesterhav. Der er åbne vidder og et unikt fugleliv året rundt. Du er altid tæt på den rå natur.

Rømø huser desuden det store wellnessresort Enjoy Resorts Rømø, som er Danmarks største. Her er masser af plads til alle. Udover et badeland til børnene er der et lækkert spa kun for voksne. Du kan lade dig flyde hen i det store saltbassin eller prøve den finske sauna eller en af de andre.

Som noget særligt kan du også lade en tropisk regn skylle ned over dig, eller du kan forynge dig selv i koldtvandsbassinet. Der er naturligvis også mulighed for at et væld af lækre behandlinger. Rømø er absolut et besøg værd.

Rejsetilbud: Besøg, Rømø, Mandø og Sylt

spa - strand
Hotel Hesselet, Fyn

Hotel Hesselet: Spa-ophold i midten af Danmark 

Ved Fyn-enden af Storebæltsbroen ligger det skønne familieejede Hotel Hesselet, som byder dig indenfor til ren forkælelse og afslapning. Hesselet blev bygget i 1967 og blev anlagt som et prestigefyldt designhotel med fokus på kvalitet og detaljer. Hotellets uovertrufne udsigt over Storebælt er tiltrækningskraft nok i sig selv, men spa- og wellnessområdet skal ikke desto mindre fremhæves.

Hotel Hesselet tilbyder alt fra japansk ansigtsbehandling og meditation til afslappende kropsmassage og blid organmassage. Er du i humør til et dyp i havet, kan du begive dig direkte ned på stranden og nyde en dukkert med udsigt til Storebæltsbroen. 

På hotellet finder du desuden restaurant Hesselet, som serverer både frokost og middag. Her er kvalitet og smag i højsædet, og der er fokus på at give dig en fantastisk helhedsoplevelse, som både inkluderer gastronomiske indtryk og atmosfære. 

Se meget mere spa og wellness på rejsen her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

spa - pool - strand
Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Marienlyst Strandhotel – luksus på toppen af Sjælland

Marienlyst Strandhotel i Helsingør venter en spa-oplevelse i særklasse. Detaljegraden og luksuriøsiteten er så høj, at det tog hele 2 år at udvikle deres spa- og wellnessområde. Det har båret frugt, for Marienlyst er kåret som Årets Spa i både 2019 og 2020.

Hotellet blev opført i 1901 og var dengang tilknyttet en kur- og badeanstalt, som fandtes på Marienlyst Slot. Her finder du omgivelser, som emmer af luksus, og hvor ude og inde smelter sammen. På Marienlyst Strandhotel kan du slappe af i tre forskellige saunaer. Desuden kan du opleve yogatimer, saltterapi, varme bassiner og boblebade. Du får det hele.

Efter en dukkert i Øresund kan du genfinde varmen i strandsaunaen. Når sulten rammer, kan du nyde lækker mad i en af strandhotellets to restauranter. Her er fokus på at skabe en uovertruffen gastronomisk oplevelse. Slut aftenen af med et glas vin eller en cocktail i vinbaren eller i Nordlyst Brasserie og Bar. 

Rejsetilbud: Smukke omgivelser i Nordsjælland

Bandholm Hotel, Lolland

Bandholm Hotel på Lolland – spa-ophold i det sydlige Danmark

Lollands nordkyst finder du Bandholm Hotel, som fører dig ind i en verden af ro og velvære. Hotellet blev opført i 1886, og al vedligeholdelse og restauration er lavet med øje for hotellets historie og ånd.

Hotellets udsigt over Smålandslavet samt den landlige idyl, der indhyller hele stedet, er enestående og beroligende. Her kan du få et velfortjent afbræk fra hverdagens travlhed og koble af i den afslappende atmosfære og lækre spa- og wellnessfaciliteter. Bandholm tilbyder både massage, ansigtsbehandlinger, terapeutiske kalahari-oplevelser og manicure.

I hotellets restaurant kan du spise lokalt inspireret mad, som er tilberedt med fokus på råvarer fra Lolland. Om sommeren kan du nyde dine måltider på den store overdækkede terrasse, mens du nyder den betagende udsigt over havet. 

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

bål
Karpenhøj Naturcenter, Djursland

Utraditionelle kurbads-oplevelser: Rustikt vildmarksliv med et strejf af luksus 

Er du bidt af en gal vildmarksmand, og foretrækker du et rustikt spa-ophold under åben himmel, tilbyder Karpenhøj Naturcenter tæt på Ebeltoft en vildmarksoplevelse med et strejf af luksus. Her kan du leje en tipi, medbringe dit eget telt eller sove i shelter. Der er flere bålpladser, et friluftskøkken samt et overdækket langbord til spisning. Som ekstra luksus inkluderer leje af pladsen adgang til en pejsestue, indendørskøkken samt toilet og bad. 

Hvis I er op til 8 personer, er det muligt at booke en tur i de såkaldte vildmarksbade, hvor vandet opvarmes til 38 grader. Her kan du få serveret et glas vin og en lækker snack, mens du nyder udsigten til Fuglsø Vig. 

Som et supplement til din overnatning kan du lade dig inspirere af en helt særlig natur- og madoplevelse, i form af vildmarksgourmet. Her tager guiderne dig med ud i naturen for at samle ingredienser til et smukt og velsmagende måltid over bål, der som minimum består af fire retter. Du kan prøve kræfter med ældgamle tilberedningsmetoder som jordovn, saltdejsindpakning og mad, der simrer i ild, røg og gløder.

Menuen skifter alt efter årstiden. Det er fællesskabet og mødet omkring måltidet og bålet, som er i fokus, og du vil komme til at elske det store, samiske telt og den vidtstrakte, åbne himmel over dig. 

Se vores andre artikler om Danmark her

Fyrhytten på Møns Klint: Hvor horisonten møder stilheden

På grænsen mellem himmel og jord – på den yderste kant af Møns Klint – ligger Fyrhytten. Under den kolde krig blev den brugt som udsigtspunkt. Her sad erfarne kaptajner, fyrpassere og officerer fra flåden og holdt øje med alle fartøjer, der krydsede havet.

Det er ikke svært at forestille sig de mange (sø-)røverhistorier, de har siddet og fortalt hinanden på de lange aftener. Om alle stormene og bølgerne, der var så høje som bjerge. I dag er Fyrhytten indrettet som sommerhus med plads til to personer og uendeligt meget fred og ro. Faktisk kan man kun høre bølgerne og mågernes skrig, og om natten lyser fyrtårnet op.

Noget af det mest spektakulære ved huset er det udendørs badekar med den spektakulære udsigt. Her kan du rigtig nyde stilheden, horisontens dragende hvisken og den imponerende stjernehimmel. Møn og naboøen Nyord har æren af at være den første nordiske ‘Dark Sky’-park, hvilket betyder, at naturen er beskyttet mod lysforurening. Det giver dig en helt unik oplevelse af at befinde dig midt i uendeligheden. 

Bo i luksus på Møn – se tilbuddet her

Hotel Vejlefjord Spa (Privatbillede)
Hotel Vejlefjord

Boblerne – vores læsere anbefaler deres bedste spa-ophold i Danmark

De aktive medlemmer i vores Facebookgruppe anbefaler også et besøg på Hotel Vejlefjord og Comwell Kellers Park ved Vejle, Ribehøj mellem Brørup og Ribe, Mariager Saltcenter, Aire i Carlsberg Byen i København og Himmerland Spa tæt på Limfjorden.

Forkælelsen og de unikke oplevelser venter på dig derude, for husk: Du har fortjent masser af spa og wellness.

Rigtig god forkælelse, uanset hvor dit spa-ophold i Danmark går hen!

Danmark rundt: 20 sjove steder at sove

8 lækre spa-steder i Danmark:

  • Alsik Hotel
  • Læsø Kur
  • Vejlefjord Hotel
  • Marienlyst Badehotel
  • Sofiebadet
  • Lübker Spa og Wellness
  • Mariager Saltcenter
  • Fyrhytten

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Joan Juanita Andersen

Joan J. Andersen er stærkt inspireret af sine år i Guatemalas kontrastfyldte samfund. I sine tekster beskriver hun den rå virkelighed, tilsat et strejf af magi. Hendes debut Drømmenes Losseplads er en dokumentarisk skildring af hendes år blandt slummens beboere omkring den store losseplads i Guatemala City.
Hendes næste værk "En dag slipper vi væk herfra" forventes at udkomme i 2018.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.