RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Check in: Hjortdal Dyrefarm – zoo, cafe og shelter-camp
Danmark

Check in: Hjortdal Dyrefarm – zoo, cafe og shelter-camp

Danmark Hjortdal dyrefarm hest rejser
I Hjortdal er der en dyrepark, hvor man kan overnatte midt i det hele.

Der pippes lystigt alle steder fra i Hjortdal. Morgendisen ligger over det grønne område, som et bakket eventyrlandskab, hvor usædvanlige og hyggelige skabninger er en del af det smukke nordvest-jyske landskab. Ro og natur, lige her, lige foran os.

Danmark Hjortdal dyrefarm lama rejser

Vi er vågnet i vores shelter, efter en god nat i Hjortdal Dyrefarm. Udover fuglene er det småt med aktivitetsniveauet. Men der går ikke lang tid, før de mange forskellige slags får og geder, der bor ved siden af, vågner op til dåd – godt hjulpet af en hane, der selvom den befinder sig langt væk, alligevel formår at skråle godt igennem.

Det her er så meget bedre, end at blive vækket af et åndssvagt vækkeur.

Danmark Hjortdal ved svinkløv dyrefarm shelter rejser

Hjortdal Dyrefarm – lige ved Svinkløv Badehotel

Dagen før ankom vi til Hjortdal Dyrefarm, der ligger et par kilometer fra det kendte Svinkløv Badehotel, 30 kilometer syd langs kysten fra Blokhus i Nordjylland. Vi var lige taget på et smuttur til resterne af ringborgen Aggersborg ved Limfjorden inden, og nu var vi endelig her, hvor ungerne havde glædet sig til.

Hjortdal er en oprindelig bondegård, der over mange år er ombygget til en mini-zoo med cafe og en helt ny shelter-camp. Altsammen drevet af den samme familie, hvor faderen endda er født på gården for mange år siden.

Det her sted er familiedrevet i ordets bedste betydning, hvor man ikke var i tvivl om den store kærlighed til stedet og dyrene, som far, mor og døtrene havde. Vi blev budt velkomne som gæster, personligt og helt vildt hyggeligt. Vi følte os hjemme efter 1 minut.

https://www.facebook.com/rejsrejsrejs/videos/834214603644815/
Husk lyd på videoen

Familie-shelter hos den blåøjede hest

Vi havde faktisk aldrig sovet i shelter før hele familien sammen, så selvom vi havde lejet et sommerhus ved Blokhus skulle der også prøves noget nyt. Der er noget særligt ved at opleve et natursted, når andre er gået hjem, så da vi hørte om Hjortdal var vi solgte.

Datteren var lidt bekymret for, om dyrene nu kom ind i shelteren, men da vi fortalte, at de fleste var bag hegn, slappede hun af.

Danmark Hjortdal dyrefarm hest rejser

Vi fik en introduktion til området, og nogle poser med autoriseret dyrefoder i hånden, og så var det ellers bare at følge stierne rundt.

Kaninerne var de første, og det tog 20 minutter før ungerne kunne løsrive sig, men vi skulle ikke noget andet end at opleve dyrene, så det var fedt for alle. Små tykke ponyer og æsler stod klar på den anden side, og så fortsatte vi rundt til geder, får, fugle og alle mulige smådyr.

Sådan kommer du nemt til Hjortdal

Der går en bus fra Aalborg til Hjortdal. Vi anbefaler at køre selv eller tage på cykeltur til dette naturskønne område.

Vil du blive en dag eller to, er der overnatningsmuligheder fra 150 kroner pr. nat. inde i Hjortdal Dyrefarm

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Kærlighed ved første grynt

Dagens første favoritter var hængebugsvinene, og deres naboer – uldgrisene. Hvis du har set “Spise med Price” kan du måske huske, at James på et tidspunkt falder pladask for en kæk uldgris, og det gjorde vi også.

Danmark Hjortdal dyrefarm gris rejser

Vi vandrede igennem fugleskoven til polarrævene og de nysgerrige næsebjørne, som vi tidligere har mødt i Argentina. De var et hit at fodre. Kænguruerne sov i varmen, mens vaskebjørnen var super klar på at lege lidt.

Danmark Hjortdal dyrefarm vaskebjørn rejser

Der er over 350 dyr på Hjortdal, og i første runde fik vi set en god del af dem. Nu var det tid til sport, så vi tog et par runder minigolf på en rimelig udfordrende bane, hvor mine børn måtte sande, at de ikke kunne hamle op med deres far.

Danmark Hjortdal dyrefarm mini golf rejser

Vi gik ned til vores shelter, og indrettede den, hilste på mohair-gederne på vejen, og gik op til cafeen, der ligger højt med udsigt over Vesterhavet et par kilometer ude.

Her fik vi nogle dejlige burgere og fiskefileter med alt hvad der hører til, og mens roen faldt over dyreparken, der nu var ved at lukke, lavede vi popcorn over bålet foran vores shelter.

Yngstemanden var dog optaget, for han havde fået en ny ven ovre hos “panda-gederne” som vi kaldte dem, en lille sort/hvid fætter, der blev døbt Napser, for dens eminente evne til at blive håndfodret. Så han løb frem og tilbage på den lille mark, og gav status på Napsers spiseevner. Lykken ville ingen ende tage. Hesten fik de sidste rester af dyrefoderet, og takkede med sin bløde mule.

Danmark Hjortdal dyrefarm hest rejser

Turen endte med, at vi fik en hjertelig afsked med familien, og fik set kænguruerne, der var morgenaktive, og husets døtre i fuld firspring på hestene, inden vi trillede mod nye horisonter.

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi kommer til Hjortdal Dyrefarm. God rejse til Nordjylland.

Kort over Nordjylland - kort over Hanherred - kort Svinkløv

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons