RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Portugal » Lissabon er for livsnydere
Portugal - Lissabon, sporvogn - rejser
Portugal

Lissabon er for livsnydere

RejsRejsRejs Banner
 

Lissabon er med god grund et af de mest populære steder at besøge i en forlænget weekend eller en håndfuld dage – især hvis man er livsnyder. Det gjorde jeg selv i efterårsferien, og det er jeg glad for.

Se mere om skribenten Jens Skovgaard Andersen her

 

Vejret i Sydeuropa er perfekt til en efterårstur, og Lissabon stod allerede som et af de steder, jeg virkelig gerne ville til. Heldigvis magede planerne sig sådan, at der blev tid til fem dage i den portugisiske hovedstad, og det blev fem dage, som vil blive husket længe.

Byen er grundlagt på og imellem flere stejle bakker, og det kan man mærke i lægmusklerne, når man udforsker byen. Den flade del af byen, Baixa, mellem bakkerne blev totalt ødelagt af et voldsomt jordskælv i 1755, hvilket man ofte bliver mindet om. Den arabiske og mauriske indflydelse i tidligere tiders Lissabon ser man i de gamle kvarterer Alfama og Mouraria neden for den gamle borg. Kvartererne er fulde af små snørklede gyder og masser af små lokale restauranter kaldet ‘tascas’. Meget af rejsen gik med at gå på opdagelse både i gaderne og i det portugisiske køkken.

Fisk er en vigtig del af menuen, og der er i det hele taget god grund til at være nysgerrig og modig, når menukortet kommer frem; der er mange utroligt velsmagende lokale retter, som ved første øjekast ikke ser ud af alverden. Det gælder i øvrigt også de snacks, man kan få til sin øl eller vin; bare gå til den. I de små tascas er de eksperter i hverdagsmad, og det kan være svært at finde plads, når de lokale er ude og spise.

Artiklen forsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Lissabon

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Sydeuropa. Se mere her.

Der er flyafgange direkte med det portugisiske luftfartselskab TAP fra Danmark, og ellers er det nemt at komme dertil med en mellemlanding undervejs: Her er et eksempel fra Momondo.

Her er et par hoteller i Lissabon, som vi kan anbefale:

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Lissabon, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Portugal eller til rejser andre steder i Sydeuropa.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Vin hører sig til, og der er ingen, der rynker på næsen over, at du bestiller en karaffel til frokost. En frisk udgave er ‘vinho verde’, som drikkes kold, og som er særlig portugisisk. Den kan jeg klart anbefale. Hvis det ikke skulle være nok, så kan du bestille en ‘bagaço’, som er den lokale variant af grappa. Det får man varmen af.

Når mørket falder på, er det tid til ‘fado’. Fado er sørgmodige sange med guitarakkompagnement, og det er noget, portugiserne tager seriøst. Bestil et glas vin, find en plads og slå ørerne ud – det er en helt særlig stemning, du bliver en del af.

De store fado-kunstnere æres på husmurene rundt om i byen, og særligt i Mouraria er de ikke til at komme uden om.

Se vores byguide til Lissabon her

 

I Bairro Alto oppe på den ene bakke er der barer og andre ‘vandingshuller’ overalt, og der er godt gang i feststemningen nærmest alle dage i ugen. Unge mennesker i alle aldre hygger sig mellem hinanden, og det er svært ikke at blive grebet af den smittende energi i de historiske omgivelser.

Langs vandet leves livet fuldt ud, og Lissabon er i det hele taget et ideelt rejsemål for livsnydere. Find den lokale tasca, nyd vinen og maden og lad livsglæden få frit løb.

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons