RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Portugal » Portugals hovedstad Lissabon er for livsnydere
Portugal - Lissabon, sporvogn - rejser
Portugal

Portugals hovedstad Lissabon er for livsnydere

Lissabon er for dig, som leder efter et godt sted at holde efterårsferie, påskeferie eller blot en forlænget weekend.

Portugals hovedstad Lissabon er for livsnydere er skrevet af Jens Skovgaard Andersen

Portugal - Lissabon, skyline - rejser

Den perfekte efterårstur

Portugals hovedstad Lissabon er med god grund et af de mest populære steder at besøge i en forlænget weekend eller en håndfuld dage – især hvis du er livsnyder. Det gjorde jeg selv i efterårsferien, og det er jeg glad for.

Vejret i Sydeuropa er perfekt til en efterårstur. Og Lissabon stod allerede som et af de steder, jeg virkelig gerne ville til. Heldigvis magede planerne sig sådan, at der blev tid til fem dage i den portugisiske hovedstad, og det blev fem dage, som vil blive husket længe.

Rejsetilbud: Kultur og historie i Lissabon

Autentiske Lissabon

Byen er grundlagt på og imellem flere stejle bakker, og det kan du mærke i lægmusklerne, når du udforsker byen. Den flade del af byen, Baixa, mellem bakkerne blev totalt ødelagt af et voldsomt jordskælv i 1755. Hvilket man ofte bliver mindet om.

Den arabiske og mauriske indflydelse i tidligere tiders Lissabon ser du i de gamle kvarterer Alfama og Mouraria neden for den gamle borg. Kvartererne er fulde af små snørklede gyder og masser af små lokale restauranter kaldet ‘tascas’. Meget af rejsen gik med at gå på opdagelse både i gaderne og i det portugisiske køkken.

Rejsetilbud: Surf Camp og storbyferie i Portugal

Vin skal der til – lokal vin, selvfølgelig

Fisk er en vigtig del af menuen, og der er i det hele taget god grund til at være nysgerrig og modig, når menukortet kommer frem; der er mange utroligt velsmagende lokale retter, som ved første øjekast ikke ser ud af alverden.

Det gælder i øvrigt også de snacks, du kan få til din øl eller vin; bare gå til den. I de små tascas er de eksperter i hverdagsmad, og det kan være svært at finde plads, når de lokale er ude og spise.

Vin hører sig til, og der er ingen, der rynker på næsen over, at du bestiller en karaffel til frokost. En frisk udgave er ‘vinho verde’, som drikkes kold, og som er særlig portugisisk. Den kan jeg klart anbefale. Hvis det ikke skulle være nok, så kan du bestille en ‘bagaço’, som er den lokale variant af grappa. Det får du varmen af…

Find billige flybilletter her

Banner - Backpack - 1024

Lissabon by night

Når mørket falder på, er det tid til ‘fado’. Fado er sørgmodige sange med guitarakkompagnement, og det er noget, portugiserne tager seriøst. Bestil et glas vin, find en plads og slå ørerne ud. Det er en helt særlig stemning, du bliver en del af.

De store fado-kunstnere æres på husmurene rundt om i byen, og særligt i Mouraria-kvarteret er de ikke til at komme uden om.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

I Bairro Alto oppe på den ene bakke er der barer og andre ‘vandingshuller’ overalt. Og der er godt gang i feststemningen nærmest alle dage i ugen. Unge mennesker i alle aldre hygger sig mellem hinanden, og det er svært ikke at blive grebet af den smittende energi i de historiske omgivelser.

Langs vandet leves livet fuldt ud, og Lissabon er i det hele taget et ideelt rejsemål for livsnydere. Find den lokale tasca, nyd vinen og maden og lad livsglæden få frit løb.

God rejse til Lissabon!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.