RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » 5 naturperler i det smukke Nordjylland
Bulbjerg, Nordjylland
Danmark Jylland

5 naturperler i det smukke Nordjylland

Nordjylland er meget mere end Grenen og Jomfru Ane Gade! Tag med Mette Fuglsang til 5 smukke naturperler i det nordjyske.
blank

Af Mette Fuglsang

Nordjylland, Kort over Nordjylland

Skønne Nordjylland

Har du overvejet at besøge Nordjylland på grund af Grenen, Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes? Eller måske på grund af Jomfru Ane Gade i Aalborg – den længste bargade i Danmark?

Det er selvfølgelig to af de oplagte steder at besøge, når du kommer til den nordligste del af Jylland, men hvis du også gerne vil opleve fantastiske og storslåede landskaber, så læs med i denne guide til 5 naturperler i det smukke Nordjylland, og lad dig inspirere til at besøge nogle af de mindre besøgte, men absolut mindeværdige steder oppe nordpå i Danmark.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Skov, Natur, Danmark

1: Flade Bakker – det højeste punkt på Mors

Flade Bakker er et paradoksalt navn i sig selv. Det viser sig at være endnu mere paradoksalt, når man kommer frem til destinationen på øen Mors, og ser de grønne, bølgede bakker og de imponerende og helt unikke molérskrænter der først slutter direkte nede i Limfjorden. Fjorden omkranser øen i et landskab, som kunne være taget direkte ud af en turistbrochure fra New Zealand.

Der er ikke noget fladt over Flade Bakker – tværtimod byder området på det højeste punkt på Mors, nemlig Salgjerhøj, hvor du 89 meter over havets overflade kan få en fabelagtig udsigt over store dele af øen, Limfjorden og se over til fastlandet på den anden side af fjorden.

Så lad dig ikke snyde af det misvisende navn – den eneste grund til navngivningen er fordi den nærliggende by Flade lægger navn til områdets bakker.

Tag bussen fra København til Aarhus – se tilbuddet her

Mariager Fjord, Nordjylland, Mariager

2: Mariager Fjord – Danmarks smukkeste fjord

De lokale kalder selv Mariager Fjord for Danmarks smukkeste fjord og det med god grund. Hele fjorden er omkranset af bakker, der smukt rammer fjorden ind.

Uanset om du går på landjorden af den smukke panoramarute, der er anlagt fra Bramslev Bakker til Hobro – og som mest af alt henleder tankerne på en nationalpark i Sydeuropa – eller om du oplever fjorden fra vandet, f.eks. ved at sejle en rolig og idyllisk morgentur på fjorden i kajak, vil du forstå, hvorfor fjorden i folkemunde kaldes Danmarks smukkeste fjord.

En anden, og meget særlig måde at opleve fjorden fra vandsiden er, ved at tage en overnatning i en flydende shelter ude midt på Mariager Fjord – en af de få flydende shelters, der findes i Danmark.

Det er en fantastisk naturoplevelse at sejle i en kajak ud til sin shelter midt på fjorden, kravle ned i soveposen og ligge og lytte til stilheden og til vandets små kluklyde, mens man kigger ud over lyset fra Hobro by, der spejler sig i det blikstille vand.

Om morgenen vågner man op til solopgangen, der kreerer de smukkeste farver i fjordens vandoverflade før man hopper ned i sin kajak, og roligt driver en morgentur hen over det stille vand, hvor man måske kan være så heldig at opleve en sæl nysgerrigt stikke hovedet op over vandoverfladen. 

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Danmark Jylland Vesterhavet rejser

3: Nøddedalen i Jammerbugten

I området omkring Tranum i Jammerbugt Kommune strækker Danmarks længste indlandskystskrænt sig, også kaldet Lien. Det ligger tæt på Hjortdal.

Hele området er en helt særlig naturperle med både Vesterhavet, klitter, skrænter, skov og vandløb samlet på et meget lille område.

Et af de mest besøgte steder i området er Fosdalen, hvor der hersker en næsten regnskovsagtig stemning, men blot få hundrede meter herfra finder du et mindst lige så fantastisk – og mindre besøgt – område, nemlig Nøddedalen.

Turen ind i Nøddedalen starter på en bar mark, hvor der er åbne vidder til alle sider, endda med en helt fantastisk udsigt over Vesterhavet, da man står helt oppe på toppen af Lien. Og dér, midt i det åbne landskab, står en klynge træer, som gemmer på indgangen til Nøddedalen. Det er svært at forestille sig, hvad der venter én, når man går derind – det er lidt som at træde ind i en anden verden.

Man går ned, ned, ned og mærker tydeligt, at klimaet lynhurtigt forandrer sig og bliver fugtigt, nærmest subtropisk, og bregnerne skyder frem overalt fra skovbunden. Temperaturen ændrer sig og er mere kølig hernede end ude i det åbne land og det er som at gå rundt inde i en stor, hemmelig hule.

Her finder du gode tilbud på pakkerejser

Banner - Backpack - 1024
Bulbjerg, Nordjylland

4: Bulbjerg

Bulbjerg – Jyllands eneste klippe – er helt sikkert også et besøg værd på din tur rundt i Nordjylland. Den ligger mellem Svinkløv og Hanstholm, i det nordvestligste Jylland.

Den 47 meter høje klippe får én til at føle sig ganske lille. Uanset om man tager turen ned ad trappen fra parkeringspladsen og ser på den majestætiske klippe nede fra stranden, hvor den tårner op direkte nede fra vandet eller om man tager turen op på toppen og lader sig imponere over den vilde udsigt deroppefra.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Endnu bedre bliver det endda, hvis du besøger Bulbjerg i blæsevejr. På den måde får man virkelig fornemmelsen af naturens kræfter. Både ved at læne sig op mod vinden og blive “båret” af blæsten oppe på toppen af Bulbjerg. Men også for foden af klippen.

De enorme bølger der kastes ind mod klippesiden hjælper én til at forstå, hvorfor Skarreklit, den 16 meter høje kalkstensklippe, som tidligere stod som en kæmpe hugtand i havet ud for Bulbjerg, til sidst måtte bøje under for naturens kræfter for 40 år siden.

Du kan øvrigt kan se en tre meter høj skulptur af Skarreklit i den lokale handelsby Fjerritslev.

Nordjylland, Danmark, Fyr

5: Rubjerg Knude Fyr

Det er nok for meget sagt at dette sidste sted på listen hører under de “mindre besøgte steder” i Nordjylland. Med op til 200.000 besøgende årligt er det altså et af de steder, andre turister også valfarter til når de er i landsdelen og som du derfor højst sandsynligt ikke får for dig selv.

Alligevel har fyret fået lov at få en plads her i artiklen, på grund af den helt igennem storslåede natur, der omkranser fyret.

Allerede på lang afstand, kan man tydeligt se de enorme sandbanker der omkranser fyret, og bare bliver endnu mere imponerende jo tættere man kommer på. Og som på nært hold danner klippelignende formationer fra fyret og direkte ned til havet.

Hvordan naturen kan skabe noget så imponerende er helt ufatteligt.

Når du har set disse 5 smukke steder kan du jo passende tage færgen til Læsø, og opleve Danmarks solskins-ø, eller til Fur og Livø i Limfjorden.

God tur til Nordjylland – der er masser at se!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Emner
blank

Om rejseskribenten

Mette Fuglsang

Mette Fuglsang

Jeg er en moderne nomade, der rejser verden rundt i min VW California Coach ‘Turtle’, sammen med min gode ven/kæreste/rejsepartner, Morten. Sammen driver vi rejsebloggen Turtle Time. Vi rejser uden faste planer og stopper for at udforske et område, når vi støder på et spændende sted. Vi tager tingene i vores helt eget stille og rolige tempo, og har ikke travlt med at nå noget bestemt.

Vi lever af at fortælle om vores rejseoplevelser (artikler, foredrag mm.), af sæsonjobs rundt omkring hvor vi kommer frem, og af min virksomhed www.mettefuglsang.dk, hvor jeg hjælper klienter med et problematisk forhold til mad via telefoniske terapisessioner.

Jeg skriver om store og små rejseoplevelser, om hverdagsøjeblikke på farten, om udfordringerne ved at bo to mennesker på meget lidt plads, og ja, alt muligt andet. Jeg håber du vil læse med og lade dig inspirere.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »