RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Guide: 24-timers eventyr med storslået natur og overnatning i tipi
Danmark Sjælland og øer

Guide: 24-timers eventyr med storslået natur og overnatning i tipi

Danmark - Hejcamp, tipi, indgang - rejser
Kom billigt på lækkert eventyr i Sydsjælland.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Af Maja Overgård

Danmark - Hejcamp, Møns Klint, strand - rejser

Eksotiske Sydsjælland og Møns Klint

Drømmer du også om det azurblå hav i Caribien, at vandre på høje bjerge og at falde i søvn til lyden af bål? Alt det kan du opleve på én enkelt dag. Det er en oplagt tur, hvis du bor på Sjælland og vil på et billigt eventyr i løbet af en weekend.

Rejsetilbud: Smukke omgivelser i Nordsjælland

Danmark - Hejcamp, Faxe Kalkbrud - rejser

Første stop: Faxe Kalkbrud på Sydsjælland

Hvad tænker du på, når du tænker på kalk? Jeg tænkte straks på elkedler, der skal afkalkes og var derfor ikke synderlig begejstret over at bruge en lørdag ved et kalkbrud. Den tanke blev dog hurtig udskiftet med et ”WOW”, da vi ankom til Faxe Kalkbrud.

Fra kanten af kalkbruddet har du udsigt til tre søer med azurblåt og klart vand. Søerne ligger i Danmarks største menneskeskabte hul, og alt rundt omkring søerne er kalk. Med den hvide kalk, blå søer og strålende solskin ledes tankerne hen på eksotiske øer i det Caribiske Hav.

Når du har nydt udsigten kan du gå de 45 meter ned i selve kalkbruddet via en fin trætrappe. Når du rammer bunden befinder du dig på et 63 millioner år gammelt hav, hvor der engang svømmede krokodiller, hajer og blæksprutter rundt mellem smukke koraller.

Arkæolog for en dag

Vi brugte en times tid på blot at gå rundt blandt de tre søer, beundre landskabet og begribe, hvordan vandet kan være blåt. Den klare blå farve er faktisk vandets egen farve, når den ses på den hvide kalkbaggrund. Man ser vandets egen farve så tydeligt, fordi vandet i søerne er helt rent grundvand med meget få planktonalger og næringsstoffer.

Hvis du vil udleve din indre arkæolog, kan du medbringe hammer og mejsel – eller leje ved Geomuseum Faxe – og lede efter fossiler i kalken. Adgang til kalkbruddet er gratis.

Fra Faxe Kalkbrud kørte vi videre til Møns Klint. Vi satte GPS’en til GeoCenter Møns Klint; en køretur på cirka 1 time og 15 minutter.

Bo i luksus på Møn – se tilbuddet her

find et godt tilbud banner 2023
Danmark - Hejcamp, Møns Klint - rejser

Andet stop: Møns Klint

Møns Klint er et fantastisk naturområde på den østlige side af Møn. Møns Klint er en helt unik kombination af bøgeskov til den ene side og en stejl kridtklint ud mod havet til den anden side.

Der er utallige friluftsaktiviteter: Du kan fx vandre, ride eller cykle gennem skoven, mens du holder udkig efter sjældne svampe og vilde vandrefalke, eller blot observere de mange historiske formationer i klinten.

Vi valgte at gå en af de afmærkede vandreruter helt ude ved klinten og måtte endnu engang knibe os i armen for at forstå, at vi faktisk stadigvæk var i Danmark – der er simpelthen ubeskriveligt smukt.

Med udgangspunkt i GeoCenter Møns Klint er det oplagt at følge rute 4 eller 5, som tager dig på en rundtur gennem skoven – hele tiden ude langs klinten – og tilbage langs stranden – se nedenfor eller fuld version her. Rute 4 er 2,7 km. Og rute 5 er 2,3 km. Du kan sagtens slå de to ture sammen.

Se alle de gode rejsetilbud til Norden her

Danmark - Hejcamp, Kort over Møns Klint - rejser

Op og ned ad Møns Klint med imponerende udsigt

Turen gennem skoven foregår delvist på en trætrappe og delvist på de markerede stier. Undervejs finder du hele tiden udsigtspunkter, hvor du kan nyde udsigten over klinten og havet. Sæt god tid af til at gå ruten – det ene udsigtspunkt er bedre end det andet, og alle steder ser du landskabet fra nye vinkler.

Rutens højeste punkt er på rute 4, hvor du på et tidspunkt har et lodret fald ned til stranden på hele 128 meter. En lang trætrappe tager dig ned på stranden, hvor du går tilbage mod GeoCenteret på aflejrede flintesten. Det er en smuk oplevelse nu at se klinterne og skoven nedefra.

På stranden kan du være heldig at finde søpindsvin og flotte sten inden du til slut tager Danmarks længste trappe med 497 trin tilbage op til GeoCenteret.

Efter nu at have set Danmarks største menneskeskabte hul med azurblåt vand og derefter brændt masser af energi af ved Møns Klint er det tid til turens sidste destination: Aftensmad ved bålet og overnatning i tipi på Lolland.

Find dit luksusferiehus på Lolland-Falster og Møn her

Tredje stop: Overnatning i indiansk tipi på Lolland

Vi ankom sidst på eftermiddagen til den fineste frugtplantage på den østlige side af Lolland. Her havde vi en enkelt overnatning i en indiansk tipi, og det kan virkelig anbefales, hvis du gerne vil have oplevelsen af at sove i naturen uden at give helt afkald på komfort.

Tipien ligger på en hyggelig plads mellem rækker af frugttræer, og det er svært ikke at føle sig afslappet, når man sidder foran bålet og ser solen gå ned over marken bagved. Der er god plads i tipien og det er ekstra luksus at have en træbriks at sove på, så man er hævet over jorden – vi sov virkelig godt!

Tip: Gør det ekstra luksus for dig selv: Medbring fold-ud-madras, dyne og hovedpude – du kan parkere tæt på.

Rejsetilbud: Miniferie i de danske bjerge

Danmark - Hejcamp, mark - rejser

Alt hvad du skal bruge – lige ved hånden

Vi lavede aftensmad på vores trangia, men der er også en stor bålhytte, hvor du nemt kan lave aftensmad. Generelt er det et meget nemt sted at være på camping-tur. Der er de nødvendige faciliteter; toilet, bålplads, drikkevand plus el – virkelig rart til at få opladet sin telefon.

Oveni det driver ejeren, Peter, også en lille frugtbod, hvor vi købte friske jordbær og ærter. Man kan også købe løg, tomater osv. til aftensmaden der, hvis man ikke har medbragt det hjemmefra. Brænde kan også købes på stedet.

Du kan booke tipien her hos Hejcamp.dk

Da mørket begyndte at falde på, tændte vi bål inde i tipien. Det var virkelig hyggeligt at falde i søvn til lyden af bål efter en dejlig dag med masser af aktivitet i den danske natur.

Håber at du kan finde inspiration i vores tur til selv at komme ud på et lille hverdagseventyr i Danmark.

Se meget mere om at rejse rundt i Danmark her

Om forfatteren

Maja Overgård

Maja elsker at rejse og være i naturen.
Efter at have rejst i hele verden er hendes seneste passion at udforske den danske natur - og det skal helst inkludere en overnatning i telt, en tur på vandet med surfboardet eller i en hængekøje under et træ.
Maja står bag hjemmesiden Hejcamp.dk, som hun har startet for at gøre det nemt at finde shelters, teltpladser, tipier, flyvende telte (!) eller andre spændende overnatningsmuligheder i den danske natur.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.