RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Fur: 2 minutter fra Danmark
Danmark Jylland

Fur: 2 minutter fra Danmark

Tine og Sarah fra Ødysséen besøger Danmarks øer, hvor de jagter natur- og kulturoplevelser, opsøger lokale historier og ildsjæle. Denne gang er de taget til øen i Limfjorden - de besøger nemlig Fur.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Af Tine Tolstrup

Danmark kort fur rejser

Ø-mentalitet på Fur

For Københavnertyper som os med en camper af ældre dage var Fur 11 timers transport væk. For mere effektive og ‘direkte fra A til B’-typer er det en noget kortere tur. Med Furboernes egne ord ligger Fur 2 minutter fra Danmark, hvilket både siger noget om den korte færgeoverfart, men også om den særlige ø-mentalitet, som findes på Fur.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Øen har tiltrukket en masse kreative typer, så selv om der er under 800 indbyggere, har øen intet mindre end 20 atelier og kunstværksteder! På en af øens tre cykelruter, ‘butiksruten’, kom vi forbi en masse små butikker med fine dingenoter og alle mulige lækre hjemmelavede produkter. For de mere sportstrænede kan man også cykle øens 28 km rundt eller tage ‘bakkeruten’, hvor man på egen krop får lov til at opleve øens bakkede natur, når man stiger fra 15 til 70 meter på under en kilometer. Og når man så er blevet træt og tørstig af alt den cykling, kan man altid stoppe ind forbi Fur Bryghus, der byder på et væld af lækre og sæsonbetonede øl.

Rejsetilbud: miniferie i de danske bjerge

Danmark knudeklint fur

Enestående geologi

Vi slog også et smut forbi Fur Museum, hvor Ødysséens geograf gik helt i selvsving over Furs fossiler og specielle jordlag med vulkanaske, der kan spores til 55 mio. år tilbage.

Efter at være blevet klogere på historien og videnskaben tog vi ud for selv at se på sagerne, nemlig klinterne på øens nordside. Og vi blev bestemt ikke skuffede over de op til 30 meter høje klinter med tydelige askelag.

Vi stod og så på klipperne, der tårnede sig op fra stranden og tænkte: ”Det kan da ikke være Danmark, det her”. Men Fur er jo også to minutter fra Danmark.

God rejse til Fur!

Om forfatteren

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.