RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Øer i Danmark: 7 destinationer til din ø-ferie
Danmark - Færge, dæk - rejser
Bornholm Danmark Fyn Jylland Kystlandet Sjælland og øer

Øer i Danmark: 7 destinationer til din ø-ferie

Danmark er et paradis for ø-hoppere. Men hvor skal man starte? Denne guide hjælper dig i gang.

Øer i Danmark: 7 steder til din ø-ferie er skrevet af Jens Skovgaard Andersen

Danmark - Møn, Møns Klint, solnedgang - rejser - Øer i Danmark

Lykken er øde øer i Danmark

Danmark er fuld af øer. Cirka 400, faktisk. De 100 er beboede, og de giver hver især en helt særlig rejseoplevelse til dig, der kommer på besøg.

Ethvert øsamfund har sine egne traditioner og små særheder, og der er ikke noget så skønt som en næsten øde ø, når du skal slappe af og have fyldt energi på batterierne.

Frisk havluft, smuk natur, hyggeligt øliv, lokale specialiteter og masser af sjove historier – så bliver det ikke meget bedre.

Mange danske øer ligger helt i toppen af listen, når rejsen går rundt i Danmark – fra Christiansø i øst til Fanø i vest, Læsø i nord til Ærø i syd og Samsø i midten af det hele. Og så er der alle de andre. Tag med på øhop på dejlige øer i Danmark.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - Lolland, havn, både - rejser - Øer i Danmark

Lolland – helt nede på jorden

Lige syd for Sjælland ligger Lolland-Falster. De to øer omtales ofte som en enhed, men der er forskelle. Mens Falster er sommerhuse og adgangsvej til Tyskland, er Lolland en verden for sig.

Lolland er nede på jorden – endda så meget, at store dele af øen ligger under under havets overflade. Lolland er landsbyidyl, lokal øl og vin, lystfiskerparadis og lækker strand. Og Lalandia til vandhundene året rundt, selvfølgelig. Knuthenborg Safaripark på nordkysten er et sikkert hit hos hele familien – der er intet som at opleve de store safaridyr helt tæt på.

Lolland er også sukkerroer, Maribo Domkirke og småfærger til endnu flere mindre øer og til Femern og Langeland, så der er ingen vej uden om; en øferie i Danmark er ikke fuldendt uden en tur syd for Sjælland.

Find dit luksusferiehus på Lolland-Falster og Møn her

Find månedens bedste rejsetilbud her

Nekselø

Nekselø – et lille stykke Grønland

Landets største ø er Sjælland, og rundt om Sjælland ligger en masse dejlige mindre øer. Agersø i Storebælt, Orø i Isefjorden og Nekselø i Sejerøbugten er alle et besøg værd.

Nekselø ligger lige ved siden af den lidt større Sejerø, som har givet bugten sit navn, og begge øer kan nås med færge fra den lille havneby Havnsø, som ligger mellem Kalundborg og Dragsholm Slot.

Nekselø er uspoleret natur på den danske måde, og de lidt vilde skrænter leder især om vinteren tankerne hen på de mere rå arktiske egne.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
Danmark Tunø Visitodder Rejser - Øer i Danmark

Fred og festival på den bilfri ø, Tunø

Klemt inde mellem Jylland og Samsø ligger lille Tunø. Øen er bilfri og du kan komme dertil med færge fra Hou, som ligger i Kystlandet syd for Aarhus.

Tunø er måske mest kendt for sin musikfestival, som hver sommer trækker tusindvis af gæster til den ellers fredelige ø. Festivalen har ofte store danske koncertnavne på plakaten, og især fra Kystlandet og Aarhus kommer mange for at nyde ølivet, musikken og alt andet end hverdagen i nogle dage.

Når der ikke er musikfestival, er Tunø det perfekte sted at slappe af og nyde sommerlivet. Hyggebarometeret er helt i top.

Tag bussen fra København til Aarhus – se tilbuddet her

Øl, glas, fadøl - rejser

Fur – kreativitetens ø

Oppe nordpå i Limfjorden, som skærer Nordjylland over, finder du en samling oplagte ferieøer. Mors er klart den største Limfjordsø, og i den anden ende af skalaen har vi Livø, Egholm og ikke mindst Fur.

Fur er blevet et tilholdssted for kunstnere og kreative sjæle, og det er bare om at gå på opdagelse i de mange gallerier, atelierer og butikker. Eller på museet, hvor du virkelig kan få lov at gå i dybden – bogstaveligt talt – med Furs historie.

Når du har fået kultur nok, så smut på stranden og tag en dukkert i det lune limfjordsvand, inden dagen rundes af på Fur Bryghus med mad og koncert.

Det er sådan, en sommer i Danmark skal være.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Fyrtårn, Anholt, danske øer - Øer i Danmark

Tag en tur til ørkenen, på din ferie på øer i Danmark

Var det noget med en tur i ørkenen? Så skal du til Anholt. I Kattegat halvvejs mellem Jylland og Sverige ligger en af de mest isolerede og anderledes øer i landet.

Det meste af Anholt er en ørken, hvor du kan slippe din indre Lawrence af Arabien løs. Du finder ingen kameler på Anholt, men en del af øen er i stedet helliget sæler, som nyder freden i stor stil.

Du behøver ikke at være naturnørd for at synes om Anholt; du kan også besøge Danmarks ældste fyr, som spillede en vigtig rolle i Napoleonskrigene. Der er nok at kaste sig over.

Se et godt tilbud på feriehuse i Østjylland her – tryk på ‘Se mere og book’ inde på siden

Danmark - Als, Nordborg, slot - rejser

Als – historiens og historiernes ø

Med 50.000 indbyggere er Als ikke så øde og urørt, som flere af de andre øer på denne liste. De mange indbyggere på Als bor lige midt i Danmarkshistorien – både den gamle og den nyere historie.

Sønderborg har været i centrum for historien i flere omgange med Slaget ved Dybbøl som det mest markante eksempel. I det hele taget er grænselandet utrolig spændende at besøge, og det er tydeligt at mærke den fælles kultur, danskere og tyskere langs grænsen i det gamle Slesvig deler.

Af mere moderne attraktioner kommer vi ikke uden om ‘Universe’ på Danfoss, hvor naturvidenskaben er både sjov og lærerig. Et sikkert hit hos børn i skolealderen.

Find et godt tilbud på feriebolig i Sydjylland her – tryk på ‘Se mere og book’ inde på siden

Danmark - Bornholm, strand, blå himmel - rejser - Øer i Danmark

Oplev tidsløse Bornholm, når du besøger øer i Danmark

Ingen øferie uden øen over dem alle: Bornholm.

Solskinsøen trækker turister fra alle verdenshjørner, og beliggenheden midt i Østersøen gør øen populær blandt alle Østersøens befolkninger.

Den unikke geografi, de dejlige strande, de dramatiske klipper og de mange kulturelle og familierettede oplevelser gør Bornholm til den oplagte sommerferieø for hele familien. Hvis du vil ud at røre dig, så ligger mulighederne lige uden for døren, og hvis du hellere bare vil slappe af, så finder du ikke et bedre sted til dansk daseferie.

Bornholm er et hit – et tidløst hit, som aldrig går af mode.

Danmark er et paradis af øer, så se bare at få pakket til sommerferien og kom afsted på øhop.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér