RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Agersø: Et lille fugleparadis midt i Storebælt
Danmark

Agersø: Et lille fugleparadis midt i Storebælt

Det tager ikke meget mere end 2 timer at krydse tværs over Sjælland og futte ud med færgen over Storebælt til den lille ø, Agersø, der ligger ud for Skælskør. Og selv om mange danskere måske ikke har hørt om Agersø eller overvejet at tage dertil, så er Agersø den faste rasteplads for de trækkende fugle, der jo skal bruge et sted at hvile fjerene på pendlerturen fra Afrika. Hans Ulrik, der er biologi og ringmærker fugle på øen, havde sågar pillet den samme lille tårnsanger, en fast pendler fra Senegal, ud af nettet flere år i træk.

Se mere om forfatteren Tine Tolstrup her

 

På trods af at Agersøs eneste by med små gadekær og en fin lille sø midt i det hele vitterlig ikke er særlig stor, lykkedes det os alligevel at fare forvirret rundt på de smalle gadekær for at finde de sheltere, der efter sigende skulle ligge bag det nyetablerede naturcenter. Vi fandt dem heldigvis – en hel flok meget nye og meget pæne sheltere med bålplads og havudsigt.

Agersø - danmark strand hav fyrtårn - rejser

På Agersø er havudsigt i øvrigt ikke en mangelvare. Øen er kun 3 km bred på det bredeste sted, så ø-følelsen indfinder sig hurtigt, når man kører rundt og kan se vandet på begge sider. Der er et par kilometer fra spids til spids, så man nemt cykle fra fyret og de gamle kanoner ved sydspidsen, gennem den gamle by med kro og mølle til det fredede fugleområde ved nordspidsen. Og bedst som vi rullede afsted på vores mountainbikes, var lige ved at køre ind i en hjort, der kom springende. Det er svært at sige, hvem der blev mest overrasket.

Se mere om de danske øer her

 

Vi gik helt oppe langs stranden nordpå og fandt en kæmpestor sten, vi kunne sidde og spise frokost på med udsigt til Storebæltsbroen, det blikstille vand og solen lige i bærret. Så vi sad der og funderede over tilværelsen – og tænkte over, at når den slags skønhedspletter som Agersø findes kun 2 timer fra København, så burde man virkelig komme ud og nyde dem lidt oftere.

Læs mere om vores Agersø-tur her

Du kan se videoen fra Agersø øverst på siden

Om rejseskribenten

Tine Tolstrup

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér