Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Agersø: Et lille fugleparadis midt i Storebælt
Danmark Sjælland og øer

Agersø: Et lille fugleparadis midt i Storebælt

Tine og Sarah fra Ødysséen besøger Danmarks øer, hvor de jagter natur- og kulturoplevelser, opsøger lokale historier og ildsjæle. Denne gang er de taget til Agersø, der ligger ud for Skælskør.
Montenegro banner    

Af Tine Tolstrup

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark Agersø ø rejser

Øen til fugleelskere

Det tager ikke meget mere end 2 timer at krydse fra København tværs over Sjælland og futte ud med færgen over Storebælt til den lille ø, Agersø, der ligger ud for Skælskør på Vestsjælland.

Og selv om mange danskere måske ikke har hørt om Agersø eller overvejet at tage dertil, så er Agersø den faste rasteplads for de trækkende fugle, der jo skal bruge et sted at hvile fjerene på pendlerturen fra Afrika.

Hans Ulrik, der er biolog og ringmærker fugle på øen, havde sågar pillet den samme lille tårnsanger – en fast pendler fra Senegal – ud af nettet flere år i træk.

Rejsetilbud: Miniferie i de danske bjerge

På trods af at Agersøs eneste by med små gadekær og en fin lille sø midt i det hele vitterlig ikke er særlig stor, lykkedes det os alligevel at fare forvirret rundt på de smalle gader for at finde de sheltere, der efter sigende skulle ligge bag det nyetablerede naturcenter.

Vi fandt dem heldigvis; en hel flok meget nye og meget pæne sheltere med bålplads og havudsigt.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Agersø - danmark strand hav fyrtårn - rejser

En cykeltur til fyret på Agersø

På Agersø er havudsigt i øvrigt ikke en mangelvare. Øen er kun 3 km bred på det bredeste sted, så ø-følelsen indfinder sig hurtigt, når man kører rundt og kan se vandet på begge sider.

Der er et par kilometer fra spids til spids, så man kan nemt cykle fra fyret og de gamle kanoner ved sydspidsen, gennem den gamle by med kro og mølle til det fredede fugleområde ved nordspidsen.

Bedst som vi rullede afsted på vores mountainbikes, var vi lige ved at køre ind i en hjort, der kom springende. Det er svært at sige, hvem der blev mest overrasket.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Vi gik helt oppe langs stranden nordpå og fandt en kæmpestor sten, vi kunne sidde og spise frokost på med udsigt til Storebæltsbroen, det blikstille vand og solen lige i bærret.

Så vi sad der og funderede over tilværelsen – og tænkte over, at når den slags skønne pletter som Agersø findes kun 2 timer fra København, så burde man virkelig komme ud og nyde dem lidt oftere.

find et godt tilbud banner 2023

Læs mere om vores Agersø-tur her

God tur!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.