RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » 6 dejlige steder du skal opleve i København
Danmark Sjælland og øer

6 dejlige steder du skal opleve i København

Danmark København Nyhavn Rejser
København er et de bedste steder i vores lille Danmark, men hvad skal man egentlig opleve? Denne guide hjælper dig godt på vej.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

6 dejlige steder du også skal opleve i København er skrevet af Laura Graf.

Danmark - København, Amalienborg, garder - rejser

Skønne København

Byen med stilrent design, det sprødeste wienerbrød, stilfulde mennesker på cykler og ny nordisk madkultur. Der er masser at opleve i København, og byen har meget mere at byde på end Nyhavns farverige huse eller en hyggelig eftermiddag i Tivoli.

Når de lokale skal nyde byen, så sker det som regel væk fra de proppede gader og gængse turistfælder. Hvis du gerne vil opleve byen ligesom de lokale gør, så er denne guide over 6 ting du skal opleve i København lige til dig.

Hafnia Bar

Hafnia Bar

Den første regel, når du skal udforske København, er naturligvis, at du ikke må starte på tom mave.

Der er masser af fantastiske steder at spise morgenmad i byen, og Hafnia Bar i Store Regnegade tæt på Kongens Nytorv er et perfekt bud. Deres farverige retter er en både smagfulde og sunde og en fest for øjet.

De fleste af retterne er vegetariske eller veganske, men du kan også tilvælge kød eller fisk til mange af retterne.

Hvis du ikke kan nå forbi til morgenmad, så byder menuen også på poké bowls, sandwiches, supper og burgere. Bonus: de flotte, Instagram-venlige borde er oplagte som baggrund til dine madbilleder.

Her er et godt flytilbud fra Aalborg til København – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

Sonny Café

Sonny

København er bogstavelig talt plastret til med små caféer og specialkaffebarer, og du går næppe galt i byen på nogen af dem.

Et af de steder, der topper listen, er Sonny i Rådhusstræde i det indre København. Den enkle indretning og de store blomsterbuketter giver stedet en cool atmosfære, der indbyder til at hænge ud. I de varme måneder er der også udendørs siddepladser.

Nyd et stykke af deres lækre squashkage sammen med en kop kaffe og prøv deres forfriskende limonade. De har også morgenmads- og frokostmenu.

find et godt tilbud banner 2023
Australien - vin - rejser

Sønder Boulevard

Så snart forårssolen kommer frem, vil du opleve københavnere flokkes til græsset i midten af Sønder Boulevard på Vesterbro. Her nyder de solen og fylder depoterne op med D-vitamin ovenpå den lange danske vinter.

Snup noget at drikke hos Kihoskh, der tilbyder et stort udvalg af kolde øl og læskedrikke. Du kan også forkæle dig selv med en pizza fra Itzi Pitzi Pizza, der ligger lige ved siden af.

Ice ice baby

Ice, Ice Baby

Er du vild med is? Så har du sikkert hørt om Ismageriet på Amager, der både er berømt for deres is og berygtet for deres lange kø i sommermånederne. Der er dog masser af skønne issteder i København, som du ikke må gå glip af!

Tag fx til Østerbro og få dit isfix; inden for kort afstand af hinanden finder du Isoteket, Olufs Is, Østerberg og Gelati Martelli, der alle serverer lækker hjemmelavet is. Derfor er det også kun rimeligt at anbefale dem alle.

Prøv dem, men giv ikke os skylden for din ‘brain freeze’. 

Kulturtårnet

Kulturtårnet

Hvis du er på jagt efter et særligt sted at nyde en aftendrink, så har vi stedet til dig. Kulturtårnet, der er et af de gamle kobbertårne på Knippelsbro, har 360 graders udsigt over Københavns havn.

Nyd et glas vin på deres lille terrasse og se bådene sejle forbi i havnen og kanalerne, mens byens lys tændes. Det er i nem gåafstand fra Rådhuspladsen og Islands Brygge.

Kulturtårnet huser også udstillinger, madaftener, jazzkoncerter og endda overnatninger, men tjek deres kalender før du tager derhen, for der er ikke så mange pladser.

Spilcafé

Bastard Café

Sidst på listen over steder, du skal opleve i København, er det perfekte sted i til sociale aftener og regnfulde eftermiddage, og det finder du i en af gårdene på Rådhusstræde.

Bastard Cafés vægge er gemt bag hylder, der går fra gulv til loft. De er fyldte med bræt- og kortspil – faktisk over 2000 af dem. Nogle af dem er gratis at bruge, men du kan også betale et mindre beløb og vælge blandt hele samlingen, der spænder over klassikere til de mest nørdede spil.

Hvis det lyder for overvældende, kan du blot spørge en af caféens ‘game masters’ efter en anbefaling. Slå dig ned i en af de behagelige sofaer og nyd en drink og dine rejsevenners selskab.

København rummer et overflod af spændende steder at gå på opdagelse, og denne liste er et godt sted at starte, hvis man vil lære byen med de grønne tårne at kende.

God fornøjelse i København!

Om forfatteren

Laura Graf

Laura er fra den tyske by Nürnberg og uddannet i kommunikation og virksomhedsstudier på RUC. Hendes glæde for at rejse begyndte allerede som barn i familiens camper van, når turen gik Europa rundt. Hun flyttede senere til Australien i forbindelse med sin praktik og boede i Sydney i et år. Derefter flyttede hun til Schweiz, men valgte i 2015 at slå sig ned i København.
Lauras bedste rejsedestinationer er Jordan, New Zealand og Grenada, men hun håber på en dag at få mulighed for at opleve Bhutan.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.