RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten
Danmark Sjælland og øer

Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten

Tine og Sarah fra Ødysséen besøger Danmarks øer, hvor de jagter natur- og kulturoplevelser, opsøger lokale historier og ildsjæle. Denne gang er de taget til Danmark svar på Grønland - nemlig Nekselø i Sejerøbugten

Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten Af Tine Tolstrup

nekselø

Året rundt

Nekselø ligger i Sejerøbugten. Med urørt sne på de sorte sten langs kysten; isflager, der vugger i vandet, og kæmpehøje skrænter, der går næsten lodret ned i vandet på vestsiden, må lillebitte Nekselø simpelthen være Danmarks svar på Grønland. I hvert fald her i vintermarts.

Med kun 20 minutter til en lille fiskekutter-færge fra Kalundborg kommune, ligger denne lille fine eventyrs-ø, som er fuld af et ret unikt plante- og dyreliv, mindre end Amager Fælled og absolut et besøg værd.

Selv om øen ikke er større, end at man kan gå øen rundt på 3 timer, så er der ret god plads. Der bor nemlig mindre end 20 indbyggere. Og på denne tid af året vælter det ikke just med turister, så vi følte, vi havde Nekselø fuldstændig for os selv. Det var lidt som at være landet på en øde ø – en fantastisk smuk øde ø!

Find overnatning på nabo øen sejerø her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Nekselø

Troldeskoven på Nekselø i Sejerøbugten

I den vinterkolde martsblæst på dette mini-Grønland følte vi os som en anden Sirius-ekspedition. Dog en mere afslappet, ikke særlig overlevelsesagtig og markant mere dåsemakrel-spisende udgave.

Vi gik ad stien hele vejen rundt langs kysten og kom forbi flotte sandstrande, vindblæste fyrretræer og gennem Troldeskoven på øens østside, der dog på ingen måde er så uhyggelig, som den lyder. Vi krydsede de høje skrænter på vestsiden, hvor man går helt ude på kanten. Der er ikke noget, der er pakket turistforsigtigt væk bag gitre her – bare rå natur. Megafedt!

God tur til Nekselø i Sejerøbugten!

Find månedens bedste rejsetilbud her


Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Tine Tolstrup

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér