banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten
Danmark Sjælland og øer

Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten

Tine og Sarah fra Ødysséen besøger denne gang Danmarks svar på Grønland - nemlig Nekselø i Sejerøbugten.

Nekselø: Danmarks svar på Grønland ligger i Sejerøbugten er skrevet af Tine Tolstrup.

nekselø

En lille ø-perle i Sejerøbugten

Med urørt sne på de sorte sten langs kysten ligger isflager, der vugger stille i vandet og kæmpehøje skrænter, der går næsten lodret ned i det kolde vand på vestsiden. Må lillebitte Nekselø simpelthen være Danmarks svar på Grønland. I hvert fald i vinterkolde og mørke marts måned.

Med kun 20 minutters sejlads i en lille fiskekutter-færge fra havnen i Kalundborg, ligger denne lille fine eventyrs-ø. Her er der et unikt plante- og dyreliv – mindre end Amager Fælled og absolut et besøg værd.

Selvom øen ikke er større, end at man kan gå den rundt på 3 timer, så er der ret god plads. Der bor nemlig mindre end 20 indbyggere, så der er langt mellem husene og beboerne. Og på denne tid af året vælter det ikke just rundt med turister, så vi følte, vi havde Nekselø fuldstændig for os selv. Det var lidt som at være landet på en øde ø – en fantastisk smuk og vidunderlig øde ø.

Find overnatning på naboøen Sejerø her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Nekselø

Troldeskoven på Nekselø

I den vinterkolde og mørke marts-blæst, på dette lille mini-Grønland, følte vi os som en anden Sirius-ekspedition. Dog en mere afslappet version, ikke særlig overlevelsesagtig og markant mere dåsemakrel-spisende udgave.

Vi gik ad stien hele vejen rundt langs kysten og kom forbi flotte sandstrande, vindblæste fyrretræer og gennem Troldeskoven på øens østside, der dog på ingen måde er så uhyggelig, som den lyder. Derimod var det en fin lille naturperle, som vi nød meget. Vi krydsede de høje skrænter på vestsiden, hvor vi gik helt ude på kanten. Der er ikke noget, der er pakket turistforsigtigt væk bag gitre her – bare rå natur. Megafedt.

Se meget mere om at rejse rundt i Danmark her

Rigtig god tur til Nekselø.


Om forfatteren

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.